Μώραλης: «Να βάλουμε τέλος στο ξεκατίνιασμα»
SHARE

Μώραλης: «Να βάλουμε τέλος στο ξεκατίνιασμα»

Ο πρόεδρος της Super League μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις και τη διάταξη της απαγόρευσης των κρίσεων από τις ΠΑΕ, τους παράγοντες αλλά και μέσα που σχετίζονται με αυτούς.

Ο Γιάννης Μώραλης μίλησε στον Libero FM κι αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες με τη διάταξη που ψηφίστηκε από τη ΓΣ της Λίγκας, και όπως τόνισε είναι μια ευκαιρία για να αποκτηθεί ποδοσφαιρικός πολιτισμός για την Ελλάδα και τις ομάδες της.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν βλέπει με χαρά και καλή διάθεση το φετινό πρωτάθλημα: «Αυτές οι πρώτες εννέα αγωνιστικές έχουν ενδιαφέρον. Εξελίσσεται σχετικά καλά το πρωτάθλημα με αρκετά γκολ, με αρκετές ανατροπές, με αρκετό ανταγωνισμό μέχρι τώρα, αν και θα μου πείτε ότι μετά από εννιά αγωνιστικές δε μπορεί να ξεφύγει μια ομάδα εύκολα ούτε στην κορυφή, ούτε στο τέλος, αλλά θα έλεγα ότι το φετινό πρωτάθλημα, το παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

Τώρα για τη χαρά που λέτε, είναι λίγο υπερβολικό, αλλά το παρακολουθώ με διάθεση και είμαι και ένας άνθρωπος που γνωρίζω κάποια πράγματα και δεν περίμενα και κάτι πολύ καλύτερο. Μέχρι τώρα πηγαίνουμε καλά. Πιστεύω και το ντέρμπι του Σαββάτου να κυλήσει ομαλά, γιατί θα είναι άδικο να καλύψει μια καλή εικόνα που έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα».

Για το αν είναι δίκαιο τέλη Οκτωβρίου να μη γνωρίζουμε πόσοι πέφτουν και πόσοι ανεβαίνουν: «Βεβαίως και όχι… Έχω εξηγήσει ξανά, ότι παρά την καλή συνεργασία που έχουμε με την ΕΠΟ, δε χρειάζεται να ταυτιζόμαστε στα πάντα. Να υπενθυμίσω απλά ότι η Σούπερ Λιγκ έστειλε έγκαιρα την προκήρυξη της ως όφειλε πριν τις 17 Αυγούστου και την έναρξη του πρωταθλήματος.

Απλά, επειδή ο κόσμος δε γνωρίζει κάποια πράγματα, δημιουργείται μια θολή εικόνα. Η Λίγκα έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Ανέκαθεν οι προκηρύξεις έφταναν ως εισηγήσεις από τις Λίγκες μαζί και η ΕΠΟ επικύρωνε ή την τροποποιούσε. Αυτό δεν έχει γίνει ως τώρα. Πολύ κακώς δεν έχει γίνει. Γνωρίζω και τα επιχειρήματα της ΕΠΟ που ως ένα βαθμό έχει ένα δίκιο.

Ότι η Football League, επικύρωσε τις συμμετοχές στις 25 Σεπτεμβρίου. Όμως από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα είναι έχει περάσει ένας μήνας και κάτι… Είναι αμαρτία να πηγαίνουμε καλά σε όλα τα άλλα και να εγκαλούμαστε δικαίως γιατί δεν ξέρουμε πόσοι θα πέσουν. Είναι πραγματικά αμαρτία. Αυτά πρέπει να ρυθμίζονται. Εμείς έχουμε την επιχειρηματολογία των δύο-δύο, η Football League λέει τρεις-τρεις.

Ας πάρει όμως μια απόφαση η ομοσπονδία να ξεκαθαρίσει τι γίνεται. Πρέπει να γνωρίζουμε. Και στο τελευταίο συμβούλιο ειπώθηκε και εμείς έχουμε κάνει τη δουλειά μας σαν Σούπερ Λιγκ, έγκαιρα μέσα στους χρόνους που οι κανονισμοί προβλέπουν και πρέπει η ΕΠΟ να τελειώσει το θέμα. Πρέπει να ξέρουν οι ομάδες τι θα γίνει».

Για τη λογική του να πέσουν δύο και να ανέβουν δύο, όπως υποστηρίζει η Σούπερ Λιγκ: «Πέρσι ανέβηκαν τέσσερις από τη Football League. Ενώ παραδοσιακά ανέβαζε τρεις στις 18 ομάδες -άρα το μέτρο ήταν μία- πέρσι ανέβασε τέσσερις στις 21, άρα θα έπρεπε να είναι τέσσερις στις 24. Παρόλα αυτά εμείς το δεχτήκαμε.

Το σκεπτικό το δικό μας και αυτό επικράτησε μέσω ψηφοφορίας, είναι ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα απόλυτα ασταθές περιβάλλον στη Football League, καθώς υπάρχει μια τρομακτική κρίση μαστίζει πολλές ομάδες. Νιώθουμε και δυστυχώς είναι πραγματικότητα ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη οικονομική απόσταση, ανάμεσα σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ και Football League.

Αυτό σημαίνει ότι αν μια ομάδα παίξει στη Σούπερ Λιγκ και φτιάξει έναν προϋπολογισμό δύο με δυόμιση εκατομμύρια, που είναι ένας φυσιολογικός προϋπολογισμός για μια μικρομεσαία ομάδα, αν πέσει στη Football League τα έσοδα της πάνε στο 1/10.

Εμάς οι ομάδες έχουν το λιγότερο 2,3 εκατομμύρια ευρώ περίπου έσοδα. Στη Football League πάμε στις 250.000-300.000, με αποτέλεσμα να έχουμε το απαράδεκτο φαινόμενο να διαλύουν τις ομάδες, να στέλνουν τις ομάδες στη Γ' Εθνική, για να επιστρέψουν μετά καθαρές από χρέη.

Πρέπει να μειωθεί η ψαλίδα αυτή και μετά να γίνεται άνοδος και πτώση ομάδων σε μεγαλύτερο αριθμό, αλλά όσο η ψαλίδα είναι τόσο ανοικτή και αυτοί που πέφτουν καταστρέφουν τις ομάδες με τόσα μειωμένα έσοδα και αυτοί ανεβαίνουν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Για αυτό και είμαστε στην ομοσπονδία ότι πρέπει να δούμε τις προϋποθέσεις και μια σειρά πραγμάτων. Ανέβηκε η Καλλονή, μια συμπαθής και τακτοποιημένη οικονομικά ομάδα, αλλά είναι πρόβλημα για το πρωτάθλημα να παίζει στο ΟΑΚΑ ή στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και δεν ξέρουμε που θα συνεχίσει γιατί δεν έχει ένα γήπεδο. Αυτά πρέπει να συνεκτιμηθούν. Δεν είναι πρόβλημα για τη Σούπερ Λιγκ αν θα πέσουν δύο ή τρεις.

Η πολύ μεγάλη απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στις δύο κατηγορίες, δε βοηθάει να πέφτει και να ανεβαίνει ένας μεγάλος αριθμός ομάδων γιατί και στη μία και στην άλλη περίπτωση βλέπουμε εκ του αποτελέσματος τι γίνεται. Είδαμε με την ΑΕΚ που πήγε στην Γ', με την Κέρκυρα. Πρέπει να ρυθμιστούν από την ομοσπονδία».

Για την τελευταία διάταξη που έχει να κάνει με τις κρίσεις και το αν προέκυψε από δική του ιδέα: «Καμία σχέση, δεν ήταν δική μου η ιδέα. Μόνο αυτό δε μου έχουν καταλογίσει ακόμα. Εγώ συμμετέχω στη Λίγκα σαν εκπρόσωπος του Ολυμπιακού τα τελευταία τρία χρόνια πριν αναλάβω την προεδρία και αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και από άλλους προέδρους που ήταν στις συνεδριάσεις. Κάποια στιγμή θα πρέπει να βγάλουμε τα πρακτικά για να μάθει ο κόσμος ποιος πρεσβεύει τι, πως μιλάει μέσα και τι λέει έξω.

Γίνεται μια συζήτηση ότι ορισμένοι πρόεδροι και στελέχη ομάδων πυροβολούν το ίδιο το προϊόν. Είτε με δηλώσεις εναντίον του πρωταθλήματος, εναντίον του συνεταιρισμού, εναντίον χορηγών. Αυτή η συζήτηση διαρκεί όσο είμαι εγώ στη Λίγκα, εδώ και 2,5-3 χρόνια και εκτιμώ ότι υπήρχε και πιο πριν.

Και δεχόμαστε μια κριτική από εσάς και τον κόσμο, ότι πώς θα προστατεύσουμε εμείς το προϊόν όταν εσείς το πυροβολείτε; Αυτή η συζήτηση οξύνθηκε με την αντιπαράθεση ΣΚΑΪ-Nova την περίοδο της ανανέωσης.

Τότε το συμβούλιο εξουσιοδότησε την επιτροπή των νομικών, που ήταν από τις ομάδες Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ξάνθη και ο νομικός σύμβουλος της Σούπερ Λιγκ, αφού συνεδριάσουν και σκεφτούν, να εισηγηθούν το προσεχές διάστημα, κάποιες διατάξεις ώστε να γίνει ένας εσωτερικός κανονισμός, γιατί αυτά δεν προβλέπονται από τη πειθαρχική διαδικασία που υπάρχει μέχρι τώρα, δηλαδή από τις επιτροπές και τα λοιπά.

Αφού συνεδρίασαν οι νομικοί την προηγούμενη Παρασκευή εισηγήθηκαν την απόφαση τους. Να σημειώσω, ότι εδώ και δέκα μέρες η εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού είχε αποχωρήσει, όχι λόγω της διάταξης αλλά για προσωπικούς λόγους. Η διάταξη υποβλήθηκε στις ομάδες για τη μελετήσουν και επειδή είχαμε τακτική γενική συνέλευση η οποία είναι απαραίτητη για να τροποποιήσουμε το καταστατικό, μπήκε το θέμα στη συνεδρίαση.

Έγινε μια απόλυτα φυσιολογική συνεδρίαση. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επέλεξε να μη συμμετέχει, ενώ υπήρχε μια πληθώρα θεμάτων στη Γ.Σ. Οι υπόλοιποι συζητήσαμε εκεί, συζητήσαμε σε πολύ καλό επίπεδο κυρίως συμφωνιών αλλά και διαφωνιών και αποφασίσαμε πλειοψηφικά με 14 ομάδες να λένε ναι και δύο που στο νόημα του άρθρου ήταν σύμφωνες. Ο ΠΑΟΚ είχε κάποια διαφοροποίηση σε δύο-τρία ζητήματα και η Ξάνθη σε ένα. Το να λέει ο κ. Βρύζας και το είπε, ότι το πρόστιμο ίσως να είναι πολύ υψηλό ως ποινή, για μένα έχει δευτερεύουσα σημασία.

Το νόημα όμως, δηλαδή να προστατεύσουμε τον τηλεοπτικό πάροχο, το συνεταιρισμό και το πρωτάθλημα μας, ήταν και από αυτές τις δύο ΠΑΕ αποδεκτό. Είχαν τις διαφωνίες τους και το καταψήφισαν. Ο ΠΑΟΚ με την ανακοίνωση του ήταν συνεπής. Ζήτησε δύο μέρες αναβολή για να μελετήσει 2-3 ζητήματα στα οποία φαίνονταν ότι δεν είναι απόλυτα τεκμηριωμένα, αλλά όχι στο νόημα».

Για την παρουσία του νομικού του ΠΑΟΚ στην επιτροπή των νομικών: «Και ο κ. Μπίρδας και η κ. Μπαλωμένου και ο κ. Κοντοβαζαινίτης και ο κ. Γιαννίκος συμμετείχαν συμμετείχαν ως νομικοί και όχι ως εκπρόσωποι ομάδων. Για να είμαστε δίκαιοι η εισήγηση πήγε Παρασκευή απόγευμα στις ΠΑΕ πριν το τριήμερο και μπορεί να πράγματι να μη μελετήθηκε. Δεν είναι εκεί το ζητούμενο. Ο ΠΑΟΚ είχε μια έντιμη στάση δηλαδή συμφωνεί με το πνεύμα της διάταξης, διαφωνεί και σε 2-3 ζητήματα και θέλει δύο μέρες για να μελετήσει.

Δε μπορούσαν να τη δώσουν οι υπόλοιποι γιατί είχαμε γενική συνέλευση και θέλαμε να τελειώσουμε στο θέμα αυτό και η Ξάνθη στο μόνο που διαφώνησε ήταν συνεταιρισμός. Επειδή θεωρούσε ότι για τον συνεταιρισμό θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη τεκμηρίωση του τι σημαίνει η λέξη.

Ο Απόλλων είχε τους δικούς του λόγους και ο Παναθηναϊκός δε συμμετείχε. Προσωπικά θεωρώ ότι πήρε μια μεγάλη έκταση χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Εγώ θα επιστρέψω και σήμερα, άσχετα αν διάφοροι… κύκλοι, τρίγωνα και τετράγωνα με διέψευδαν χθες, ότι αυτό συμβαίνει και σε άλλες λίγκες.

Ήδη διάβασα σήμερα. Δε λέω ότι είναι ίδιες, αλλά το νόημα της προστασίας των πρωταθλημάτων, υπάρχουν και αυτό δεν το λέει ο Γιάννης Μώραλης, αλλά είναι αυτονόητο. Μπορεί να μετέχει μια ομάδα στην ΟΥΕΦΑ και να πει ότι στήνει παιχνίδια; Την άλλη μέρα έχει φύγει. Μπορεί να πει κάτι για χορηγό; Την άλλη μέρα έχει φύγει».

Για το αν μπορεί να έχει σχέση με τον Τύπο η διάταξη: «Δεν έχει να κάνει με τον Τύπο. Ποια μπορεί να είναι η έμμεση σχέση που μπορεί να έχει η διάταξη αυτή που έχει να κάνει με 18 ΠΑΕ και μόνο, με τους δημοσιογράφους; Πρέπει το μέσο ενημέρωσης που έχει σχέση πχ ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Αλαφούζος, ο κ. Σαββίδης, να βρίζει τον ΟΠΑΠ, τη Nova και το συνεταιρισμό; Οι δημοσιογράφοι μπορούν να κρίνουν τα παιχνίδια, τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους διαιτητές ή να κρίνετε τον ΟΠΑΠ, τη Nova και το συνεταιρισμό.

Εμείς λέμε γιατί ένα κανάλι, π.χ. του κ. Μαρινάκη ή του κ. Αλαφούζου, το οποίο εισπράττει λεφτά από τη Nova και τον ΟΠΑΠ, να υπάρχουν δυσφημιστικά σχόλια για τη διοργανώτρια αρχή. Νομίζω ότι αυτό είναι αυτονόητα παράλογο.

Αν πράγματι συμβεί αυτό, τότε το συμβούλιο αν κρίνει με 2/3 ότι κάποιος έχει ευθύνη και το κάνει εσκεμμένα μέσω του καναλιού, απέναντι στον τηλεοπτικό πάροχο, στο χορηγό ή στον συνεταιρισμό, εκεί θα μπορεί επιβάλλει τιμή. Δεν έχει να κάνει με φίμωση. Αν είναι δυνατόν».

Για το πως μπορεί να ελεγχθεί αυτό: «Υπάρχουν δύο άλλες παράμετροι. Πρώτον, υπάρχουν μέσα που γνωρίζουμε ότι είναι μέτοχοι ΠΑΕ ή ιδιοκτήτες. Δε θα λύσει αυτή η διάταξη τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, αλλά λέω ότι προφανώς και οι χορηγοί μας ζητάνε προστασία και που είναι το παράλογο σε αυτό;

Αυτές οι δύο εταιρίες συμβάλλονται με τον συνεταιρισμό, όχι με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ κ.ο.κ. Έχουν κεντρική σύμβαση. Σε αυτούς που λένε ότι η διάταξη είναι "φωτογραφική", πριν από ένα μήνα παρακολουθήσαμε μια αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Μαρινάκη και του κ. Μελισσανίδη.

Αν αυτή η αντιπαράθεση πήγαινε μεταξύ ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΟΠΑΠ θα συμπεριλαμβανόταν στη διάταξη. Κάποιοι θέλουν να δημιουργηθεί ένα θολό τοπίο όχι μόνο πάνω από το ποδόσφαιρο γιατί εκεί μπορεί να συζητάμε ατέρμονα, αλλά πάνω από τη Σούπερ Λιγκ. Να μπερδευτεί ο κόσμος για το τι είναι η Σούπερ Λιγκ, η ΕΠΟ, η διαιτησία, οι δημοσιογράφοι και να γίνει ένας αχταρμάς. Η Σούπερ Λιγκ είναι ένας συνεταιρισμός 16 ανωνύμων εταιριών.

Μπορεί κάποιος που βρίσκεται μέσα να βρίζει τον συνεταιρισμό, δηλαδή εκεί που προέρχεται το 50% των εσόδων και σε πολλές περιπτώσεις το 80 και το 90% των εσόδων της; Επαναλαμβάνω ότι δε θα λύσει το πρόβλημα γιατί υπάρχει και μια σειρά δηλώσεων παραγόντων, προέδρων οι οποίοι προβοκάρουν το ίδιο το προϊόν και θα το δούμε γιατί η νοοτροπία δεν αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη».

Για το αν θα αποφασίζει το συμβούλιο της Λίγκας για την ποινή: «Το συμβούλιο θα βάζει την ποινή και αν κάποιος εφεσιβάλλει, η πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας θα μπορεί να τη μεταβάλλει προς τα κάτω και αυτή θα αποφασίζει. Ο τελικός κριτής θα είναι η πειθαρχική επιτροπή».

Για την ΕΠΟ και πως μπορεί να την ελέγξουν: «Εμείς ανεξάρτητα της δυναμικής κάποιων ιδιοκτητών, είμαστε μία ένωση της ΕΠΟ. Μια ψήφο έχουμε εμείς, μία έχει και το ποδόσφαιρο σάλας… Μία έχει η Σούπερ Λιγκ, που ο προϋπολογισμός μία ομάδας είναι όσο ο προϋπολογισμός της ΕΠΟ, μία έχει και μία οποιαδήποτε ένωση της ΕΠΟ.

Άρα το να ελέγξουμε την ΕΠΟ δεν είναι ούτε εύκολο ούτε και σκοπός μας. Σκοπός είναι να συνεργαστούμε με την ΕΠΟ και να κατανοήσουμε όσοι συμμετέχουμε ότι πρέπει να κάνουμε 1-2 βήματα μπροστά. Μπορούμε να τα κάνουμε.

Γιατί να παίζουμε 10 αγωνιστικές και να μην ξέρουμε πόσοι θα πέσουν και θα ανέβουν; Αυτά πρέπει να τα βελτιώσουμε. Υπάρχουν θέματα αδειοδοτήσεων μπορούν να λυθούν, θέματα διαιτησίας.

Δε μπορώ να μιλήσω για ισοπέδωση, να πω ότι γενικότερα είναι μια τριτοκοσμική συμπεριφορά όπως και στη Λίγκα γίνονται σφάλματα από τους παρατηρητές. Το θέμα είναι να μην γίνονται σφάλματα εσκεμμένα. Λάθη θα γίνουν».

Για την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ και την ανακοίνωση της Λίγκας: «Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ είναι ακριβής. Σε αυτό που λέει είναι ακριβής. Προφανώς και καταψήφισε. Η ανακοίνωση μας λέει για 13 ναι και 3 όχι. Του ΠΑΟΚ η ψήφος είναι στους 3. Το πού διαφώνησε θα σας το πουν από τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ διαφωνούσε με το εύρος των ποινών.

Αυτή ήταν μία παρατήρηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είπε ότι συμφωνούν με το πνεύμα και την επιδίωξη της διάταξης, αλλά ότι έχουν τρεις ενστάσεις και θέλουμε μια αναβολή δύο ημερών. Δεν εδόθη η αναβολή και το καταψήφισε.

Το γράφει αυτό και η ανακοίνωση. Εγώ μίλησα με τον κ. Βρύζα και τον ρώτησα αν μπορώ να πω την άποψη του και μου είπε πως δεν έχει πρόβλημα. Δε νομίζω ότι υπάρχει τόσο μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε αυτό που λέω εγώ και σε αυτό που λέει ο ΠΑΟΚ».

Για τη NOVA η οποία δε σχολιάζει όσα γίνονται στο παιχνίδι: «Είναι μια απόφαση της διοίκησης της εταιρίας Forthnet. Έχει αρκετά θετικά και αρνητικά. Ιδανικά θα ήθελα και εγώ οι δημοσιογράφοι να κρίνουν τις φάσεις.

Όταν τη μια χρονιά διαμαρτύρεται μια ομάδα και δημιουργεί κλίμα, την επόμενη αλλάζει και διαμαρτύρεται άλλη ομάδα και δημιουργείται ένταση, ένα φόβο στη Forthnet ότι οι άνθρωποι που πηγαίνουν στο γήπεδο να σχολιάσουν κινδυνεύουν και στοχοποιούνται και από τη στιγμή που κινδυνεύουν οι άνθρωποι που πάνε στα γήπεδα, λέει από το να μπλέκω σε αυτή την περιπέτεια και οι παράγοντες μεταξύ σας δε μπορείτε να το σταματήσετε, σταματάω κι εγώ να κρίνω. Εκεί είναι το δίκιο τους.

Το δίκαιο για αυτόν που βλέπει το παιχνίδι είναι να λέει ο δημοσιογράφος την άποψη του. Ίσως να μην είμαστε ακόμα έτοιμοι να κάνουμε το αυτονόητο. Θα βρίζω αυτούς που με πληρώνουν για να παίζω; Παίρνουμε αποφάσεις για το αυτονόητο στη χώρα μας.

Δεν είναι εύκολη η ισορροπία. Αλλά εγώ βλέπω ομάδες που επενδύουν χρήματα τις οποίες διαφωνίες τους να τις μεταφέρουν στα αρμόδια όργανα. Αλλά να ξεκατινιαζόμαστε με κύκλους και… τρίγωνα δεν είναι δυνατόν. Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν ποδοσφαιρικό πολιτισμό».

Για το σποτάκι στον ΣΚΑΪ που έχει και το δικό του πρόσωπο: «Δε μπορώ να κάνω σχόλιο και εκ της θέσεως μου ως πρόεδρος και συναισθανόμενος ότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που θα διεξαχθεί κάτω από μεγάλη ένταση το Σάββατο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας δε θα ήθελα να θεωρηθεί ότι οποιαδήποτε κουβέντα δική μου ότι μπορεί να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Επειδή δε μπορώ να απαντώ σε ανώνυμου… κύκλους, τετράγωνα και τρίγωνα και επειδή σαν άνθρωπος θα πρέπει να τοποθετηθώ όταν τελειώσει το ντέρμπι, είναι πολύ κοντά ο χρόνος που ο κόσμος θα μάθει ποιοι είναι αυτοί που επιθυμούν ένα νέφος πάνω από τη Σούπερ Λιγκ, τι επιδιώξεις έχουν και ποιοι είναι αυτοί που έστω και αν κάνουμε λάθη, προσπαθούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

Σε όλες τις συνεδριάσεις κρατιούνται πρακτικά. Είναι κοντά η ώρα που το σύνολο των φιλάθλων θα μάθει την πραγματικότητα».

Ολυμπιακός: Με μαύρα περιβραχιόνια στο φιλικό
Ολυμπιακός: Με μαύρα περιβραχιόνια στο φιλικό
Εκεί συνεχίζει ο Μολίνς
Εκεί συνεχίζει ο Μολίνς
Ελλάδα: Εκτός 8άδας Ευρωπαϊκού οι Νέοι Άνδρες
Ελλάδα: Εκτός 8άδας Ευρωπαϊκού οι Νέοι Άνδρες
Απίστευτο! Οπαδοί της Νάπολι έκαναν... χαρτί υγείας τον Κριστιάνο Ρονάλντο! (photo)
Απίστευτο! Οπαδοί της Νάπολι έκαναν... χαρτί υγείας τον Κριστιάνο Ρονάλντο! (photo)
 • Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
 • Red Bull MotoGP Rookies Cup 2018
  16:00Σάχσενρινγκ, Γερμανία. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Μπάσκετ: Μάλαγα - Ρεάλ Μαδρίτης
  16:05Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. 25η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  16:25Salomon Maxi Race.
 • Sports Classics: 2017 Outdoor Specials
  16:454 Deserts Race Series.
 • Red Bull MotoGP Rookies Cup 2018
  17:00Σάχσενρινγκ, Γερμανία. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Sports Classics: 2017 Outdoor Specials
  17:15PANERAI Classic Yachts Challenge.
 • Sports Classics: 2017 Outdoor Specials
  17:45XTERRA European Tour.
 • MotoGP 2018
  18:00Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland. Στιγμιότυπα.
 • Υδάτινα Σπορ: 2018 Icarus Action E3
  18:15Στιγμιότυπα.
 • Αφιέρωμα: Greek Freak
  18:30Παρακολουθήστε τις καλύτερες εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν του NBA. (Μπόστον Σέλτικς - Μιλγουόκι Μπακς. NBA Playoffs 2018. 1ος γύρος. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.)
 • Ποδόσφαιρο: Λεβερκούζεν - Άιντραχτ Φρανκφούρτης
  19:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 30ή αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  19:15Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Λεγανές - Σεβίλη
  20:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 29η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • Τένις: Ισπανία - Γερμανία
  20:50Davis Cup 2018. By BNP Paribas. Προημιτελικός. Αγώνας Διπλού. Περιγραφή: Γιάννης Κυφωνίδης.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  21:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε - Νταρουσάφακα
  21:30Τουρκικό Πρωτάθλημα 2017-18. 21η αγωνιστική. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  21:45Kentucky Quaker State 400. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Πόρτο - Βιτόρια Γκιμαράες
  22:30Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • RBAR 2018 - Magazine
  22:45Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - ΑΕK
  23:00Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. Προημιτελική φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Αντρέα Παλομπαρίνι.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός Superfoods - Πανιώνιος ΒΙΚΟΣ COLA
  23:15Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 18η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • GP Confidential 2018 E12
  23:30Στιγμιότυπα.
 • Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
 • WRC 2018
  00:00Ιταλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Ντόρτμουντ - Σάλκε
  00:25Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 13η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Ποδόσφαιρο: Λεβερκούζεν - Άιντραχτ Φρανκφούρτης
  01:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 30ή αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • WRC 2018
  01:15Ανασκόπηση μισής σεζόν.
 • Μπάσκετ: Μάλαγα - Ρεάλ Μαδρίτης
  01:20Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. 25η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι
  01:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 32η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E28
  02:15Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Λεγανές - Σεβίλη
  02:20Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 29η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • GP Confidential 2018 E12
  02:30Στιγμιότυπα.
 • 96ο Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb 2018
  03:00Οι πιο θαρραλέοι οδηγοί μηχανοκίνητων αναμετρούνται σε έναν 'Αγώνα προς τα σύννεφα', το ετήσιο Pikes Peak Climb Event, με στόχο τον τερματισμό στα Βραχώδη Όρη της Βορείου Αμερικής, αψηφώντας το υψόμετρο, την απόσταση 19.99 χιλιομέτρων και τις καιρικές συνθήκες. Περιγραφή: Χρήστος Κυριαζής.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E653
  03:15Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βασιλεία - Μάντσεστερ Σίτι
  03:30UEFA Champions League 2017-2018. Φάση των 16. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Τσακίρης.
 • Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - ΑΕK
  03:45Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. Προημιτελική φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Αντρέα Παλομπαρίνι.
 • Μπάσκετ: Αρμάνι Μιλάνο - Μπρέσια
  04:00Ιταλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. Ημιτελικοί. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  04:15Γκστάαντ, Ελβετία. Τελικός ανδρών. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  05:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Τένις: Πέτρα Κβίτοβα - Κίκι Μπέρτενς
  05:30WTA 2018. Mutua Madrid Open. Τελικός. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • Ποδόσφαιρο: Λεβερκούζεν - Άιντραχτ Φρανκφούρτης
  06:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 30ή αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε - Νταρουσάφακα
  06:10Τουρκικό Πρωτάθλημα 2017-18. 21η αγωνιστική. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Ποδόσφαιρο: Ντόρτμουντ - Σάλκε
  06:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 13η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • GP Confidential 2018 E12
  07:45Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E653
  08:05Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Ίνγκολσταντ - Αρμίνια Μπίλεφελντ
  08:15Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2017 - 2018. 29η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Κυριαζής.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  08:30Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός Superfoods - Πανιώνιος ΒΙΚΟΣ COLA
  08:35Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 18η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • La Liga Specials - Πόλεις
  08:45Επεισόδιο: Μπετίς. Στιγμιότυπα.
 • Τένις: Ισπανία - Γερμανία
  09:00Davis Cup 2018. By BNP Paribas. Προημιτελικός. Αγώνας Μονού. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • Ποδόσφαιρο: Λεγανές - Σεβίλη
  09:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 29η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - ΑΕK
  10:30Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. Προημιτελική φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Αντρέα Παλομπαρίνι.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E653
  10:50Στιγμιότυπα.
 • MotoGP 2018
  11:00Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Πόρτο - Βιτόρια Γκιμαράες
  11:30Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Μπάσκετ: Μάλαγα - Ρεάλ Μαδρίτης
  11:35Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. 25η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E7
  11:50Αθλητική εκπομπή.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  12:15Μαρκόπουλο.
 • Τένις: Γερμανία - Τσεχία
  12:35Fed Cup 2018. Ημιτελικός. Αγώνας Μονού. Περιγραφή: Αγγελική Παπαμιχαήλ.
 • Ποδόσφαιρο: Λεβερκούζεν - Άιντραχτ Φρανκφούρτης
  12:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 30ή αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  12:55Kentucky Quaker State 400. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  13:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E653
  13:40Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Ντόρτμουντ - Σάλκε
  13:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 13η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  14:00Γκστάαντ, Ελβετία. Τελικός ανδρών. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός Superfoods - Κύμη
  14:20Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 19η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Μπόχουμ - Καϊζερσλάουτερν
  15:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2017 - 2018. 30ή αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E1
  15:15Outdoor Specials.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E2
  15:45Outdoor Specials.
 • Ποδόσφαιρο: Μπράγκα - Μπενφίκα
  16:00Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 18η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E3
  16:15Outdoor Specials.
 • Εκπομπή Grand Prix 2018
  16:30Η εκπομπή για όλες τις εξελίξεις στα πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού που φιλοξενεί η COSMΟΤΕ TV (F1, MotoGP, WRC, FIA WORLD RALLYCROSS, Formula E).
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E4
  16:45Outdoor Specials.
 • Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ - Ατρόμητος Αθηνών
  17:00Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. Προημιτελική φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E5
  17:15Outdoor Specials.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E6
  17:45Outdoor Specials.
 • La Liga Specials - Πόλεις
  18:00Επεισόδιο: Εσπανιόλ. Στιγμιότυπα.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E29
  18:15Στιγμιότυπα.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix Βρετανίας
  18:30Παρακολουθήστε τον αγώνα που διεξάγεται στο Σίλβερστοουν, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Αφιέρωμα: Stefanos Tsitsipas
  19:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις προσπάθειες του Στέφανου Τσιτσιπά στη φετινή διοργάνωση του ATP World Tour. (Στέφανος Τσιτσιπάς - Πάμπλο Καρένο Μπούστα. 2018 ATP World Tour 500. Barcelona Open BancSabadell. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.)
 • Ποδόσφαιρο: Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο Μαδρίτης
  20:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 29η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies