Λόντσαρ: «Είμαστε, ακόμα, στην αρχή»
SHARE

Λόντσαρ: «Είμαστε, ακόμα, στην αρχή»

Με δύο νίκες ο Άρης δεν έγινε υπερομάδα, όπως τόνισε ο συνεργάτης Ζόραν Μιλίνκοβιτς, Ζόραν Λόντσαρ, που κράτησε χαμηλούς τόνους και μίλησε για σκληρή δουλειά.

Ο άμεσος συνεργάτης του Σέρβου τεχνικού μίλησε στην εφημερίδα του Super ARIS, για το πρώτο του διάστημα στον Άρη, τον Μιλίνκοβιτς και τον αγώνα με τον Πλατανιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λόντσαρ:
 
Ήσουν ο άνθρωπος που πρότεινες τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς για τον πάγκο της αγαπημένης σου ομάδας. Πως αισθάνεσαι πλέον;
 
«Όπως δήλωσα και παλαιότερα, σα ποδοσφαιριστής στον Άρη έζησα τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Το προαίσθημα που νοιώθω είναι πως, ίσως, θ’ αρχίσω να αισθάνομαι έτσι και για τις προπονητικές…
 
Προτείνοντας προπονητή, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, είναι αλήθεια, ότι πήρα μια πολύ μεγάλη ευθύνη, έναντι στην ομάδα που αγαπώ και σ’ ένα κόσμο που, πραγματικά, αισθάνομαι ότι με λατρεύει. Ήμουν, όμως, σίγουρος για την επιλογή μου, οπότε, καταλαβαίνετε πως μπορώ να αισθάνομαι τώρα εγώ βλέποντας σιγά, σιγά ορισμένους απ’ τους κόπους της δουλειάς μας, ν’ αποδίδουν καρπούς.»
 
Είναι αλήθεια, ότι αναπνέουμε πολύ καλύτερα πλέον…
 
«Ναι, μπορώ να πω ότι αισθανόμαστε πολύ καλύτερα, πλέον, απ’ την άποψη ότι η μεγάλη πίεση που μας προκαλούσε το άσχημο ξεκίνημα της ομάδας (…πάντα, σε συνδυασμό, με τη περυσινή ψυχοφθόρα χρονιά που πέρασε) μετά απ’ αυτές τις δυο σερί νίκες εκτός έδρας, που κάναμε, έχει πλέον φύγει. Όπως είναι φυσικό, το κλίμα έχει αλλάξει και κάθε ένας άνθρωπος που αποτελεί την ομάδα έρχεται στη προπόνηση, με πολύ μεγαλύτερη διάθεση πια, κάτι πολύ σημαντικό για τη μετέπειτα πορεία. Αν μη τι άλλο, αυτές οι νίκες, είναι ένα πολύ καλό σημάδι, μια ένδειξη ότι η ομάδα, πραγματικά, μπορεί…Κι εννοείται ότι δε πρόκειται να μείνουμε σ’ αυτές…»
 
Πως κύλησαν για σας, εκείνες, οι πρώτες μέρες;
 
«Η αλήθεια είναι, ότι οι πρώτες εβδομάδες που περάσαμε εδώ ήταν πολύ δύσκολες. Δεν ξέραμε πολλά πράγματα για την ομάδα και τους παίκτες της και προσπαθούσαμε, όλο εκείνο το διάστημα, να μαζέψουμε, όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσαμε, για οτιδήποτε υπήρχε στο Σύλλογο. Δε λέω ότι δε πρόκειται να μας προκύψει πάλι κάτι, ή έχει εκλείψει η πιθανότητα να πέσουμε έξω, αλλά, είναι γεγονός, ότι, όσο περνούν οι μέρες, τα πράγματα βελτιώνονται όλο και περισσότερο και πλέον, η εικόνα που έχουμε είναι πολύ πιο ξεκάθαρη.»
 
Ως, ο αμεσότερος συνεργάτης του Μιλίνκοβιτς κι ο άνθρωπος που τον ζει πιο πολύ απ’ τον καθένα, τι ήταν εκείνο, που τον απασχολούσε περισσότερο αυτό το διάστημα;
 
«Ο κ. Μιλίνκοβιτς είναι ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος, που του αρέσει να δένεται με την ομάδα που δουλεύει. Ερχόμενος εδώ, διαπίστωσε και ιδίοις όμμασι, όλα όσα άκουγε για τον Άρη και τον κόσμο του. Κατάλαβε, απ’ τη πρώτη κιόλας μέρα, το που ήρθε και πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Άρης. Όλο αυτό, όπως ήταν φυσικό, του προκάλεσε κάποια πίεση, αφού του δημιούργησε την υποχρέωση να φανεί αντάξιος της μεγάλης αυτής ιστορίας που πρεσβεύει η ομάδα και φυσικά της εμπιστοσύνης που επέδειξαν στο πρόσωπο του οι άνθρωποι του Άρη. Ήθελε απ’ τη πρώτη μέρα κιόλας να τα φτιάξει όλα, κάτι που, όπως του εξηγούσαμε κι όλοι εμείς, φυσικά, ήταν αδύνατο…
 
Τον πείραξαν πάρα πολύ, τ’ αποτελέσματα, τόσο στη Ξάνθη, όσο κι η ισοπαλία με τον Παναιτωλικό…»
 
Κοντέψαμε να τον σκάσουμε, ε;
 
«…(γελάει)όχι, απλά ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος που δε θέλει να χάνει ποτέ. Σε καμιά φάση δε φοβήθηκε ή δίστασε σε κάτι. Του αρέσουν οι προκλήσεις, αν δείτε το παρελθόν του, θα διαπιστώσετε ότι ζει γι αυτές. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται γι αυτή του Άρη, που για τον ίδιο, είναι η μεγαλύτερη που ‘χει αναλάβει.»
 
Διαβάσαμε ότι μετά την ομιλία του στο τέλος του αγώνα στη Βέροια, οι παίκτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, κάτι, που για όσους ξέρουν από ποδόσφαιρο, σημαίνει πάρα πολλά…
 
«Είναι κάτι που έχει ξαναγίνει… Δεν ήταν η πρώτη φορά που έχει συμβεί κι, αν μη τι άλλο, δείχνει πόσο τον εκτιμούν και τον αγαπούν οι παίκτες του. Πάντοτε, το κριτήριο των ποδοσφαιριστών είναι αλάθητο…
 
Κι αυτός, όμως, να ξέρετε, αισθάνεται ακριβώς το ίδιο γι αυτούς. Θα έλεγα ότι είναι μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης κι εμπιστοσύνης, που βασίζεται στην ειλικρίνεια και τη δικαιοσύνη που επιδιώκει να έχει στις σχέσεις με τους παίκτες του.»
 
Πως είδες, όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν στη Βέροια;
 
«Ειλικρινά, τέτοια πράγματα, όσα χρόνια βρίσκομαι στα γήπεδα, είτε σα παίκτης, είτε σα προπονητής, δεν τα ‘χα ξαναδεί. Μ’ όλα αυτά που έκανε Βοσκάκης, νομίζω ότι γύρισε το ποδόσφαιρο 50 χρόνια πίσω…»
 
Μετά τις δυο σερί νίκες, σε φοβίζει, μήπως, τα μυαλά ορισμένων πάρουν αέρα;
 
«Όποιος θεωρήσει ότι γίναμε υπερομάδα, ή καταφέραμε κάτι με τις δυο αυτές νίκες, είναι γελασμένος. Ακόμα βρισκόμαστε πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, σε θέση που δεν αρμόζει ούτε στην ιστορία, ούτε στις απαιτήσεις του κόσμου μας. Θέλει πολύ μεγάλη υπομονή, δουλειά και διάρκεια για να πούμε ότι καταφέραμε κάτι. Είμαστε, ακόμα, στην αρχή και το μόνο που ‘χουμε πετύχει, είναι, απλά, να ξεκολλήσουμε απ’ το πάτο και να βλέπουμε το μέλλον μας, λίγο πιο αισιόδοξα…»
 
Ακολουθεί ένα παιχνίδι-παγίδα με τον Πλατανιά, που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η δέουσα προσοχή.
 
«Δε πρέπει να μας ξεγελά, ούτε τ’ όνομα, ούτε η θέση, ούτε το προηγούμενο αποτέλεσμα που έφερε ο αντίπαλος. Μας περιμένει ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το οποίο, γίνεται ακόμη δυσκολότερο αν αναλογιστούμε τις πολλές απουσίες που θα ‘χουμε, λόγω των καρτών που μας φόρτωσε ο Βοσκάκης. Πιστεύω, όμως, ότι όλα τα παιδιά που θα κληθούν ν’ αναπληρώσουν τους παίκτες που θα λείπουν, θα το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο κι έτσι το κενό τους δε θα γίνει αισθητό. Κανείς δε σου χαρίζεται και για να πάρουμε άλλη μια πολύτιμη νίκη, πρέπει, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης να ‘μαστε σε εγρήγορση και προσηλωμένοι στο στόχο.»

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 60-69: «Θηρίο» Μιλουτίνοφ και άμυνα «έπνιξαν» τους Καταλανούς!
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 60-69: «Θηρίο» Μιλουτίνοφ και άμυνα «έπνιξαν» τους Καταλανούς!
«Άγρια» κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη για τον προϋπολογισμό
«Άγρια» κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη για τον προϋπολογισμό
Super League: Σε απολογία Παναθηναϊκός, ΟΦΗ
Super League: Σε απολογία Παναθηναϊκός, ΟΦΗ
Ολιμπια Λουμπλιάνας-Προμηθέας Πατρών 76-80: Μεγάλο διπλό για τους «Φρουρούς της Αχαΐας» (photos)
Ολιμπια Λουμπλιάνας-Προμηθέας Πατρών 76-80: Μεγάλο διπλό για τους «Φρουρούς της Αχαΐας» (photos)

 • Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
 • Αφιέρωμα: UFC The Ultimate Fighter E2803
  21:00Παρακολουθήστε τις σημαντικότερες στιγμές του φετινού TUF μέχρι και τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στον Rafael Dos Anjos και τον Kamaru Usman.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  21:05Μαρκόπουλο.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  21:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • WRC Μαγκαζίνο 2018
  21:40Sydney Gala.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  22:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μηχανοκίνητα: IDEMITSUI Asia Talent Cup 2018
  22:20WorldSBK Ταϊλάνδης. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Pick n' Roll
  22:45Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Μπάσκετ: Πρίνστον - Ντιούκ Μπλου Ντέβιλς (Ζ)
  23:00NCAA 2018 - 2019. Η φετινή σεζόν κολεγιακού μπάσκετ - κορυφαία αγωνιστική δράση από τους καλύτερους παίκτες των πανεπιστημίων. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Μηχανοκίνητα: IDEMITSUI Asia Talent Cup 2018
  23:20WorldSBK Ταϊλάνδης. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Ιεράπετρα ΟΦ - Παναιτωλικός
  23:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • Ποδόσφαιρο: Γουότφορντ - Κάρντιφ Σίτι
  23:55Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Παπαδόπουλος.
 • Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  00:20Τσίμπα, Ιαπωνία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Χετάφε - Ρεάλ Σοσιεδάδ
  00:25Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • Μπάσκετ: Μπρούκλιν Νετς - Λ. Α. Λέικερς (Ζ)
  00:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  01:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • UEFA Champions League Magazine 2018-19 E15
  01:50Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • Ποδόσφαιρο: Βόλφσμπουργκ - Στουτγκάρδη
  02:20Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • WRC 2018
  02:45Ανασκόπηση της σεζόν.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  03:1510η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Λαύριο Aegean Cargo
  03:30Betshop Basket League 2018-19. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  04:00Σέρρες. 3ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Γκλάντμπαχ - Νυρεμβέργη
  04:15Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας.
 • Μπάσκετ: Μάλαγα - Μπαρτσελόνα
  05:30Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2018 - 2019. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Βόλεϊ: United Volley Φρανκφούρτης - Χάλκμπανκ
  05:45CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • WRC 2018
  05:55Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α. - Πανιώνιος ΓΣΣ
  06:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  07:10Atlanta Folds of Honor Quik Trip 500. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Pick n' Roll
  07:45Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E12
  08:20Αθλητική εκπομπή.
 • Ποδόσφαιρο: Χέρτα Βερολίνου - Άουγκσμπουργκ
  08:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Τένις: Davis Cup 2018 by BNP Paribas
  09:05Γαλλία-Κροατία, Τελικός. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Μπρούκλιν Νετς - Λ. Α. Λέικερς
  09:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Χάντμπολ: Φούξε Βερολίνου - Ράιν Νέκαρ
  10:20Γερμανικό Κύπελλο 2018-19. Προημιτελικός. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  11:00Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Βόλεϊ: United Volley Φρανκφούρτης - Χάλκμπανκ
  12:05CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • NBA Daily
  12:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Pick n' Roll
  13:00Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Ποδόσφαιρο: Κισσαμικός - Παναθηναϊκός (Ζ)
  13:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Τένις: Σιμόνα Χάλεπ - Κίκι Μπέρτενς
  14:35WTA 2018. Τελικός. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Γιούτα Τζαζ
  14:45NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Ποδόσφαιρο: Φορτούνα Ντίσελντορφ - Ντόρτμουντ
  15:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Ποδόσφαιρο: Θύελλα Καμαρίου - Ατρόμητος Αθηνών (Ζ)
  15:15Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  15:30Μαρκόπουλο.
 • WRC 2018
  15:55SS18 Bosenberg Power Stage, Γερμανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E10
  17:00Αφιέρωμα.
 • NBA Daily
  17:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Ποδόσφαιρο: Απόλλων Πόντου - ΑΕΛ (Ζ)
  17:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Μελισσίδης.
 • WRC 2018
  17:45Γερμανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E11
  18:00Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E675
  18:30Στιγμιότυπα.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  19:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Gran Premio Octo di San Marino e Della Riviera di Rimin).
 • NBA Daily
  19:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  20:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Gran Premio Movistar de Aragon).
 • Μπάσκετ: Μπρούκλιν Νετς - Λ. Α. Λέικερς
  20:05NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Υδάτινα Σπορ: Ο Κόσμος της Ιστιοπλοΐας 2018 E11
  20:15Η ιστιοπλοΐα είναι ένα πολύ ξεχωριστό άθλημα. Η εκπομπή παρουσιάζει την καρδιά της ιστιοπλοΐας, από την κομψότητα και το πρεστίζ των εκπληκτικών γιοτ μέχρι την αντοχή που χρειάζεται στους αγώνες και τον σκληρό κόσμο των αγώνων dinghy και του kite surfing.
 • Αφιέρωμα: UFC The Ultimate Fighter E2805
  21:00Παρακολουθήστε τις σημαντικότερες στιγμές του φετινού TUF μέχρι και τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στον Rafael Dos Anjos και τον Kamaru Usman.
 • WRC 2018
  21:05Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  21:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies