Λόντσαρ: «Είμαστε, ακόμα, στην αρχή»
SHARE

Λόντσαρ: «Είμαστε, ακόμα, στην αρχή»

Με δύο νίκες ο Άρης δεν έγινε υπερομάδα, όπως τόνισε ο συνεργάτης Ζόραν Μιλίνκοβιτς, Ζόραν Λόντσαρ, που κράτησε χαμηλούς τόνους και μίλησε για σκληρή δουλειά.

Ο άμεσος συνεργάτης του Σέρβου τεχνικού μίλησε στην εφημερίδα του Super ARIS, για το πρώτο του διάστημα στον Άρη, τον Μιλίνκοβιτς και τον αγώνα με τον Πλατανιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λόντσαρ:
 
Ήσουν ο άνθρωπος που πρότεινες τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς για τον πάγκο της αγαπημένης σου ομάδας. Πως αισθάνεσαι πλέον;
 
«Όπως δήλωσα και παλαιότερα, σα ποδοσφαιριστής στον Άρη έζησα τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Το προαίσθημα που νοιώθω είναι πως, ίσως, θ’ αρχίσω να αισθάνομαι έτσι και για τις προπονητικές…
 
Προτείνοντας προπονητή, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, είναι αλήθεια, ότι πήρα μια πολύ μεγάλη ευθύνη, έναντι στην ομάδα που αγαπώ και σ’ ένα κόσμο που, πραγματικά, αισθάνομαι ότι με λατρεύει. Ήμουν, όμως, σίγουρος για την επιλογή μου, οπότε, καταλαβαίνετε πως μπορώ να αισθάνομαι τώρα εγώ βλέποντας σιγά, σιγά ορισμένους απ’ τους κόπους της δουλειάς μας, ν’ αποδίδουν καρπούς.»
 
Είναι αλήθεια, ότι αναπνέουμε πολύ καλύτερα πλέον…
 
«Ναι, μπορώ να πω ότι αισθανόμαστε πολύ καλύτερα, πλέον, απ’ την άποψη ότι η μεγάλη πίεση που μας προκαλούσε το άσχημο ξεκίνημα της ομάδας (…πάντα, σε συνδυασμό, με τη περυσινή ψυχοφθόρα χρονιά που πέρασε) μετά απ’ αυτές τις δυο σερί νίκες εκτός έδρας, που κάναμε, έχει πλέον φύγει. Όπως είναι φυσικό, το κλίμα έχει αλλάξει και κάθε ένας άνθρωπος που αποτελεί την ομάδα έρχεται στη προπόνηση, με πολύ μεγαλύτερη διάθεση πια, κάτι πολύ σημαντικό για τη μετέπειτα πορεία. Αν μη τι άλλο, αυτές οι νίκες, είναι ένα πολύ καλό σημάδι, μια ένδειξη ότι η ομάδα, πραγματικά, μπορεί…Κι εννοείται ότι δε πρόκειται να μείνουμε σ’ αυτές…»
 
Πως κύλησαν για σας, εκείνες, οι πρώτες μέρες;
 
«Η αλήθεια είναι, ότι οι πρώτες εβδομάδες που περάσαμε εδώ ήταν πολύ δύσκολες. Δεν ξέραμε πολλά πράγματα για την ομάδα και τους παίκτες της και προσπαθούσαμε, όλο εκείνο το διάστημα, να μαζέψουμε, όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσαμε, για οτιδήποτε υπήρχε στο Σύλλογο. Δε λέω ότι δε πρόκειται να μας προκύψει πάλι κάτι, ή έχει εκλείψει η πιθανότητα να πέσουμε έξω, αλλά, είναι γεγονός, ότι, όσο περνούν οι μέρες, τα πράγματα βελτιώνονται όλο και περισσότερο και πλέον, η εικόνα που έχουμε είναι πολύ πιο ξεκάθαρη.»
 
Ως, ο αμεσότερος συνεργάτης του Μιλίνκοβιτς κι ο άνθρωπος που τον ζει πιο πολύ απ’ τον καθένα, τι ήταν εκείνο, που τον απασχολούσε περισσότερο αυτό το διάστημα;
 
«Ο κ. Μιλίνκοβιτς είναι ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος, που του αρέσει να δένεται με την ομάδα που δουλεύει. Ερχόμενος εδώ, διαπίστωσε και ιδίοις όμμασι, όλα όσα άκουγε για τον Άρη και τον κόσμο του. Κατάλαβε, απ’ τη πρώτη κιόλας μέρα, το που ήρθε και πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Άρης. Όλο αυτό, όπως ήταν φυσικό, του προκάλεσε κάποια πίεση, αφού του δημιούργησε την υποχρέωση να φανεί αντάξιος της μεγάλης αυτής ιστορίας που πρεσβεύει η ομάδα και φυσικά της εμπιστοσύνης που επέδειξαν στο πρόσωπο του οι άνθρωποι του Άρη. Ήθελε απ’ τη πρώτη μέρα κιόλας να τα φτιάξει όλα, κάτι που, όπως του εξηγούσαμε κι όλοι εμείς, φυσικά, ήταν αδύνατο…
 
Τον πείραξαν πάρα πολύ, τ’ αποτελέσματα, τόσο στη Ξάνθη, όσο κι η ισοπαλία με τον Παναιτωλικό…»
 
Κοντέψαμε να τον σκάσουμε, ε;
 
«…(γελάει)όχι, απλά ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος που δε θέλει να χάνει ποτέ. Σε καμιά φάση δε φοβήθηκε ή δίστασε σε κάτι. Του αρέσουν οι προκλήσεις, αν δείτε το παρελθόν του, θα διαπιστώσετε ότι ζει γι αυτές. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται γι αυτή του Άρη, που για τον ίδιο, είναι η μεγαλύτερη που ‘χει αναλάβει.»
 
Διαβάσαμε ότι μετά την ομιλία του στο τέλος του αγώνα στη Βέροια, οι παίκτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, κάτι, που για όσους ξέρουν από ποδόσφαιρο, σημαίνει πάρα πολλά…
 
«Είναι κάτι που έχει ξαναγίνει… Δεν ήταν η πρώτη φορά που έχει συμβεί κι, αν μη τι άλλο, δείχνει πόσο τον εκτιμούν και τον αγαπούν οι παίκτες του. Πάντοτε, το κριτήριο των ποδοσφαιριστών είναι αλάθητο…
 
Κι αυτός, όμως, να ξέρετε, αισθάνεται ακριβώς το ίδιο γι αυτούς. Θα έλεγα ότι είναι μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης κι εμπιστοσύνης, που βασίζεται στην ειλικρίνεια και τη δικαιοσύνη που επιδιώκει να έχει στις σχέσεις με τους παίκτες του.»
 
Πως είδες, όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν στη Βέροια;
 
«Ειλικρινά, τέτοια πράγματα, όσα χρόνια βρίσκομαι στα γήπεδα, είτε σα παίκτης, είτε σα προπονητής, δεν τα ‘χα ξαναδεί. Μ’ όλα αυτά που έκανε Βοσκάκης, νομίζω ότι γύρισε το ποδόσφαιρο 50 χρόνια πίσω…»
 
Μετά τις δυο σερί νίκες, σε φοβίζει, μήπως, τα μυαλά ορισμένων πάρουν αέρα;
 
«Όποιος θεωρήσει ότι γίναμε υπερομάδα, ή καταφέραμε κάτι με τις δυο αυτές νίκες, είναι γελασμένος. Ακόμα βρισκόμαστε πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, σε θέση που δεν αρμόζει ούτε στην ιστορία, ούτε στις απαιτήσεις του κόσμου μας. Θέλει πολύ μεγάλη υπομονή, δουλειά και διάρκεια για να πούμε ότι καταφέραμε κάτι. Είμαστε, ακόμα, στην αρχή και το μόνο που ‘χουμε πετύχει, είναι, απλά, να ξεκολλήσουμε απ’ το πάτο και να βλέπουμε το μέλλον μας, λίγο πιο αισιόδοξα…»
 
Ακολουθεί ένα παιχνίδι-παγίδα με τον Πλατανιά, που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η δέουσα προσοχή.
 
«Δε πρέπει να μας ξεγελά, ούτε τ’ όνομα, ούτε η θέση, ούτε το προηγούμενο αποτέλεσμα που έφερε ο αντίπαλος. Μας περιμένει ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το οποίο, γίνεται ακόμη δυσκολότερο αν αναλογιστούμε τις πολλές απουσίες που θα ‘χουμε, λόγω των καρτών που μας φόρτωσε ο Βοσκάκης. Πιστεύω, όμως, ότι όλα τα παιδιά που θα κληθούν ν’ αναπληρώσουν τους παίκτες που θα λείπουν, θα το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο κι έτσι το κενό τους δε θα γίνει αισθητό. Κανείς δε σου χαρίζεται και για να πάρουμε άλλη μια πολύτιμη νίκη, πρέπει, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης να ‘μαστε σε εγρήγορση και προσηλωμένοι στο στόχο.»

Παναθηναϊκός: «Κατασκοπεία» από Νταμπίζα
Παναθηναϊκός: «Κατασκοπεία» από Νταμπίζα
Θυμήθηκε το κάρφωμα στο ΣΕΦ ο Ντομινίκ! (video)
Θυμήθηκε το κάρφωμα στο ΣΕΦ ο Ντομινίκ! (video)
ΠΑΟΚ: Η αποστολή για το ντέρμπι με τον Άρη
ΠΑΟΚ: Η αποστολή για το ντέρμπι με τον Άρη
Προσοχή! Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη (26/9) σε εννέα Περιφέρειες (χάρτης)
Προσοχή! Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη (26/9) σε εννέα Περιφέρειες (χάρτης)

 • Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018
 • Ποδόσφαιρο: Φράιμπουργκ - Σάλκε
  04:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  05:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  05:10Wr. Neustadt, Austria. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  05:302η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E662
  05:35Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Φούλαμ - Γουότφορντ
  06:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Μπάσκετ: Ολίμπια Μιλάνο - Μπάγερν Μονάχου
  06:05Zadar Basketball Tournament 2018. Τελικός 3ης θέσης. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Τένις: Αλεξάντερ Ζβέρεφ - Τζον Ίσνερ
  06:15Laver Cup 2018. Αγώνας Μονού. Η ομάδα της Ευρώπης με προπονητή τον Μπιορν Μποργκ έρχεται αντιμέτωπη με την ομάδα του Κόσμου, με προπονητή τον Τζον ΜακΕνρό, σε συναρπαστικούς αγώνες ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου τένις στο United Center του Σικάγο. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • Ποδόσφαιρο: Βόλος ΝΠΣ - Απόλλων Λάρισας
  07:00Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Red Bull MotoGP Rookies Cup 2018
  07:40Αραγκόν, Ισπανία. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Μπάσκετ: Γαλατάσαραϊ - Χάποελ Ιερουσαλήμ
  08:153ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ - Ηράκλειο/Κρήτη. Τελικός 3ης Θέσης. Το Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης φιλοξενεί και φέτος το τουρνουά και το θέαμα αναμένεται να είναι και πάλι υψηλό. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • Red Bull MotoGP Rookies Cup 2018
  08:50Αραγκόν, Ισπανία. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Ποδόσφαιρο: Μπάγερν Μονάχου - Άουγκσμπουργκ
  09:15Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Τένις: Νόβακ Τζόκοβιτς - Κέβιν Άντερσον
  09:20Laver Cup 2018. Αγώνας Μονού. Η ομάδα της Ευρώπης με προπονητή τον Μπιορν Μποργκ έρχεται αντιμέτωπη με την ομάδα του Κόσμου, με προπονητή τον Τζον ΜακΕνρό, σε συναρπαστικούς αγώνες ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου τένις στο United Center του Σικάγο. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Moto3 2018
  10:00Gran Premio Movistar de Aragon. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Μπάσκετ: Σιάτλ Στορμ - Γ. Μίστικς
  10:30Τελικοί NBA Γυναικών 2018. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Moto2 2018
  11:25Gran Premio Movistar de Aragon. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Τένις: Laver Cup 2018
  12:10Νταβίντ Γκοφάν/Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ - Τζακ Σοκ/Νικ Κύργιος. Αγώνας Διπλού. Η ομάδα της Ευρώπης με προπονητή τον Μπιορν Μποργκ έρχεται αντιμέτωπη με την ομάδα του Κόσμου, με προπονητή τον ΜακΕνρό σε συναρπαστικούς αγώνες ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου τένις στο United Center του Σικάγο. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • UEFA Nations League 2018-19
  12:30Ανασκόπηση 2ης αγωνιστικής. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Ομπραντόιρο - Ρεάλ Μαδρίτης
  12:45Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2018 - 2019. Supercopa. 2ος ημιτελικός. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • MotoGP 2018
  12:55Gran Premio Movistar de Aragon. Αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  13:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Αήττητος Σπατών - Εργοτέλης (Ζ)
  13:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 1η αγωνιστική.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E38
  13:50Στιγμιότυπα.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E9
  14:20Αθλητική εκπομπή.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  14:30Richmond Federated Auto Parts 400. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
  15:00Zadar Basketball Tournament 2018. Τελικός. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • UEFA Nations League 2018-19
  15:30Ανασκόπηση 2ης αγωνιστικής. Στιγμιότυπα.
 • Υδάτινα Σπορ: Sailing to Tokyo 2018 E3
  15:45Εκπομπή ιστιοπλοϊας.
 • Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ - Άρης (Ζ)
  16:00Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 1η αγωνιστική.
 • Ποδόσφαιρο: Φορτούνα Ντίσελντορφ - Λεβερκούζεν (Ζ)
  16:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 5η αγωνιστική.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E663
  17:15Στιγμιότυπα.
 • MotoGP 2018
  18:00Gran Premio Movistar de Aragon. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Γκλάντμπαχ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Ζ)
  18:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 5η αγωνιστική.
 • Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ - Άρης (Ζ)
  18:45Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 1η αγωνιστική.
 • UEFA Champions League 2018-19 - Στιγμιότυπα
  19:00Φάση ομίλων. 1η αγωνιστική. Τα καλύτερα στιγμιότυπα της αγωνιστικής του UEFA Champions League. Στιγμές γεμάτες πάθος, δυνατές μάχες και τα καλύτερα γκολ που ξεχώρισαν ανά αγωνιστική ημέρα αφιερωμένα στην κορυφαία διοργάνωση.
 • GP Confidential 2018 E18
  19:15Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  20:00Richmond Federated Auto Parts 400. Στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  20:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Ολυμπιακός - Ούνικς Καζάν
  20:403ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ - Ηράκλειο/Κρήτη. Τελικός. Το Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης φιλοξενεί και φέτος το τουρνουά και το θέαμα αναμένεται να είναι και πάλι υψηλό. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • Topspin
  20:45Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies