Γκρατσίνι: «Τριάδα και τελικό Κυπέλλου με Αστέρα» (video)

Γκρατσίνι: «Τριάδα και τελικό Κυπέλλου με Αστέρα» (video)

Να αποδείξει ποιος πραγματικά είναι μέσα στο γήπεδο θέλει ο Σεμπάστιαν Γκρατσίνι και να βοηθήσει τον Αστέρα να κάνει μια πορεία ανάλογη με την περσινή.

Αυτοί είναι οι στόχοι του Αργεντινού άσου, που μίλησε στο match program του Αστέρα για το ματς με τον Λεβαδειακό, ενώ αποκάλυψε κι άλλες πλευρές του χαρακτήρα του.

Αναλυτικά:

Χρειάστηκε ένα πανέμορφο τέρμα στο μεγάλο ντέρμπι της Αργεντινής ανάμεσα στην Ρασίνγκ Κλουμπ με τη Μπόκα Τζούνιορς, για να κερδίσει ο τότε παίκτης της Ρασίνγκ Σεμπάστιαν Γκρατσίνι το προσωνύμιο «El Magico» από ένα δημοσιογράφο.

Αυτό το παρατσούκλι του «μάγου» συνοδεύει τον Γκρατσίνι από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, στη μεγάλη διαδρομή που έχει κάνει στον χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ και για τον ίδιο, αυτό το γκολ έχει ξεχωριστή θέση στην μέχρι σήμερα καριέρα του.

Τρομερός τεχνίτης με την μπάλα, εξαιρετικός πασέρ, έμπειρος ποδοσφαιριστής με υψηλή τεχνική κατάρτιση και παραστάσεις από πολλά πρωταθλήματα σε Ευρώπη και Αμερική, αλλά και σκόρερ όποτε του δοθεί ευκαιρία.

Αυτό το τελευταίο μάλιστα το είδαμε πολύ γρήγορα, όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του Γκέρχαρντ Χάναμπι και χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά για να δείξει τα πρώτα αγωνιστικά του διαπιστευτήρια.

Μέσα στην μεγάλη περιοχή της Ραπίντ Βιέννης, έκανε εκπληκτικό κοντρόλ της μπάλας και με τεχνικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της αυστριακής ομάδας, δίνοντας το σύνθημα για πανηγυρισμούς, βάζοντας παράλληλα το πρώτο του γκολ και μάλιστα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον Αστέρα.

Ο Γκρατσίνι γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1981 στο Ροζάριο, έχει ύψος 1.81, ζυγίζει 77 κιλά, είναι Αργεντινός στην καταγωγή, αριστεροπόδαρος, φοράει το Νο 10 και αγαπημένος του ποδοσφαιριστής όπως είναι φυσικό είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ παραδέχεται ακόμα δύο μεγάλους ποδοσφαιριστές που φοράνε τον ίδιο αριθμό και προέρχονται από την χώρα του τάνγκο, τον Μέσι και τον Ρικέλμε.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε μάλιστα πως ο Σεμπάστιαν Γκρατσίνι δεν είναι κάποιος τυχαίος Αργεντινός ποδοσφαιριστής, αφού έχει περάσει με επιτυχία από την Νιούελς Μπόις, τη Ρασίνγκ Κλουμπ, την Ολντ Μπόις, την Ουνιόν Σαντσάλες, την Ατλέτικο Ραφαέλα, την Σεντράλ Κόρντομπα στην Αργεντινή, ενώ αγωνίστηκε στις ΗΠΑ με την Σικάγο Φάιρ, στην Ισπανική Σεβίλλη, στην Βελγική Εξελσιόρ, στην Ιταλτσάο στην Βενεζουέλα και στην Ιταλική Σεστρέσε.

Ο Γκρατσίνι χαρακτηρίζει ως καλύτερα του χρόνια μέχρι σήμερα εκείνα που έπαιζε στην Ρασίνγκ Κλουμπ, γιατί ήταν γεμάτα δημιουργία, επιτυχίες, ωστόσο, παραδέχεται ότι από όλες τις ομάδες έχει αποκομίσει πολλά και όμορφα πράγματα, ενώ στον Αστέρα ισχύει η ρήση πώς «τα καλύτερα έρχονται».

- Πως αντιμετωπίζεις το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό;

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όπως όλα τα παιχνίδια εξάλλου, αλλά παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να κυνηγήσουμε κάτι καλό. Πρέπει να έχουμε κατοχή της μπάλας, να πιέσουμε πολύ και να ανοίξουμε την άμυνα του αντιπάλου μας για να φτάσουμε στη νίκη».

- Θα ήθελα το σχόλιο σου για το πρωτάθλημα

«Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα με πολλές καλές ομάδες που σχεδόν έχουν τις ίδιες ικανότητες. Όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να φτάσει ο Αστέρας ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Να κατακτήσουμε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις, αλλά και να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας».

- Τι ήταν αυτό που σε έκανε να έρθεις στον Αστέρα;

«Ρώτησα πολλούς παίκτες που έχουν παίξει στον Αστέρα, όπως ο Καρέρα και ο Μπαστία, οι οποίοι μου είπαν πως είναι μία πολύ καλή ομάδα και πραγματικά το διαπιστώνω καθημερινά ότι αυτό ισχύει. Ο Αστέρας είναι μία μεγάλη ομάδα».

- Πόσο εύκολη ήταν η προσαρμογή σου;

«Η προσαρμογή μου στην Τρίπολη ήταν σχετική εύκολη, ήρθε και η οικογένεια μου, που με βοήθησε να συνηθίσω τους ρυθμούς της πόλης. Ως ποδοσφαιριστής θέλω να δείξω στο γήπεδο αυτό που έχω και να δείξω στον κόσμο για ποιο λόγο με έφερε ο Αστέρας. Θα διπλασιάσω την προσπάθεια μου που κάνω καθημερινά στο γήπεδο, για να βελτιώσω την απόδοση μου και να γίνω αυτό που ήμουν πριν. Ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής».

- Με το γκολ που πέτυχες στην Βιέννη έγινες αμέσως ένας από τους αγαπημένους της κερκίδας…

«Ξέρω τι μπορώ να δώσω στο γήπεδο και για αυτό θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους φίλους της ομάδας. Εγώ θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που ξέρω στον αγωνιστικό χώρο και να γίνω αυτό που ήμουν πριν, ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που θα βοηθήσει σημαντικά τον Αστέρα. Θέλω να παίξω καλά στον Αστέρα έτσι ώστε όταν θα φύγω να με θυμούνται με αγάπη».

- Τι σημαίνει για σένα το ποδόσφαιρο;

«Είναι κάτι πολύ σημαντικό το ποδόσφαιρο για εμένα. Συγκρίνω την αγάπη που έχω για την οικογένεια μου, με αυτή που έχω για το ποδόσφαιρο».

- Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σε βοήθησαν στην καριέρα σου;

«Η οικογένεια μου είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που με έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα στο ποδόσφαιρο. Με στήριξαν ακόμα και όταν έπαιρνα λίγα λεφτά, για να συνεχίσω να παίζω. Μαζί με την οικογένεια μου έπαιξε σημαντικό ρόλο και ο προπονητής που με ανέβασε από την Β’ Εθνική στην Α’ Εθνική».

– Μέσα από τα χρόνια εμπειρίας σου, τι θα συμβούλευες ένα νεαρό ποδοσφαιριστή που θα ξεκινούσε σήμερα να παίζει μπάλα…

«Θα του έλεγα πως το ποδόσφαιρο είναι από τα ωραιότερα πράγματα που μπορεί να ασχοληθεί. Μέσα από το ποδόσφαιρο μπορεί να έχει μία πολύ καλή οικονομική κατάσταση και να κάνει πράγματα. Θα του έλεγα όμως να διαβάζει, να σπουδάσει, να γίνει ένας καλός άνθρωπος, γιατί κάποια στιγμή το ποδόσφαιρο θα τελειώσει και αυτό που θα μείνει είναι ο χαρακτήρας. Πρέπει να έχεις καλό χαρακτήρα, να έχεις καλές σχέσεις με τους γύρω σου για να εξελιχθείς».

- Τον ελεύθερο χρόνο σου πως τον περνάς;

«Μου αρέσει πολύ να παίζω κιθάρα και να τραγουδάω με την κόρη μου, που είναι ακόμη σε μικρή ηλικία. Βλέπω μάλιστα να της αρέσει και να θέλει να ασχοληθεί με την μουσική».

- Κλείνοντας την κουβέντα μας, θα ήθελα να περάσεις το δικό σου μήνυμα στους φιλάθλους του Αστέρα…

«Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους για την αγάπη που μου έδειξαν από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην ομάδα, να τους ζητήσω συγνώμη που ακόμα δεν τους έχω δείξει τις πραγματικές μου δυνατότητες και υπόσχομαι ότι θα δουν πολύ καλύτερα πράγματα από μένα. Θέλω να σκοράρω πολλές φορές, για να τους αφιερώσω τα γκολ και να τους δώσω χαρά».

ΤΡΙΠΟΛΗ: Άρης Κολλιντζογιαννάκης

Δείτε το βίντεο:

Γκρατσίνι: «Τριάδα και τελικό Κυπέλλου με Αστέρα» (video)



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved