Τσαμπούρης: «Έτσι θα περιορίσω τον Στοχ»

Τσαμπούρης: «Έτσι θα περιορίσω τον Στοχ»

Ο Μίροσλαβ Στοχ θα αποτελέσει τον αντίπαλο του Σάββα Τσαμπούρη στο παιχνίδι του Αστέρα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το Σάββατο, με τον Έλληνα δεξιό μπακ να έχει βρει τον... τρόπο που θα τον μαρκάρει.

Ο Τσαμπούρης μίλησε στον Arena FM 89,4 για το επερχόμενο παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στον ΠΑΟΚ, τις δυσκολίες του αγώνα και τους στόχους του Αστέρα φέτος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσαμπούρη:

«Οι δυο ομάδες είναι πολύ διαφορετικές φέτος. Ερχόμαστε σε πολύ δύσκολη έδρα με δυνατό κόσμο και δυνατή ομάδα. Ερχόμαστε με πρώτο στόχο τη νίκη και αν δεν έρθει θέλουμε την ισοπαλία», είπε αρχικά.

Για τον Στοχ: «Είναι πολύ ποιοτικός παίκτης, άλλα δεν είναι μόνο αυτό. Είναι όλη η αριστερή πλευρά που είναι το δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ φέτος, με τους Τζαβέλλα και Λίνο που προωθούνται και δίνουν επιπλέον λύσεις μπροστά».

Για το γεγονός πως ο Λισγάρας βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένες ουσίες: «Έπεσε σαν βόμβα στα αποδυτήρια. Είναι πολύ δύσκολο για τον Χρήστο το θέμα».

Για τη φετινή ομάδα του Αστέρα: «Το ροστερ άλλαξε κατά πολύ, αλλά έχει δυναμωθεί η ομάδα. Είναι δύσκολη η διαχείριση για τον προπονητή με τόσους παίκτες, αλλά αυτό έχει τα άσχημά του και τα καλά του».

Για τον τρόπο ανάπτυξης του ΠΑΟΚ όπως τον αντιλαμβάνεται: «Ανεβάζει και τα δυο μπακ ψηλά. Πρέπει να βρεις τρόπο να το αντιμετωπίσεις. Το πλεονέκτημα του μπορεί να γίνει μειονέκτημα γιατί αφήνει χώρους πίσω. Εκεί μπορούμε να κάνουμε τη ζημιά εμείς».

Για τον σχέδιο εξουδετέρωσης του Στοχ: «Όταν ένα αριστερό εξτρέμ είναι δεξιοπόδαρο τον οδηγείς προς την έξω πλευρά, ποντάροντας ότι θα ανακόψεις τη σέντρα. Είναι καλύτερο από το να δεχτείς το σουτ. Ακόμα η ενδεκάδα δεν έχει καθοριστεί, αλλά θα έχω βοήθειες. Αν παίξει ο ΠΑΟΚ στο κέντρο υπεράριθμα θα είναι πολύ δύσκολο. Από τη δεξιά πλευρά μπορεί να βγει και ο Σαλπιγγίδης ως τρίτος αν παίξει σαν δεύτερος φορ.

Ένας μπακ με αντίπαλο τον Στοχ δεν πρέπει να είναι ποτέ ήρεμος. Με μισή ευκαιρία μπορεί να κάνει γκολ. Δεν μπορείς να καθησυχαστείς αν δεν είναι σε καλή μέρα γιατί μπορεί από το πουθενά να δημιουργήσει κίνδυνο. Το καλό είναι να τον οδηγήσεις στην αριστερή πλευρά και στο κακό του πόδι, αν και δεν πιστεύω ότι έχει κακό πόδι. Είναι γρήγορος και προσπάθειες να τον στείλεις εκεί που θα είναι λιγότερο επικίνδυνος».

Για τη φιλοσοφία του Αστέρα στον αγώνα: «Η ομάδα μας τα τελευταία χρόνια δεν παίζει αμυντικά. Θα έχουμε και αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά δεν θα παίξουμε αμυντικά. Αν κερδίσουμε τη μάχη του κέντρου θα έχουμε πιο πολλές ευκαιρίες για κάποιο γκολ.

Για το αδύναμο σημείο του ΠΑΟΚ: «Στο κέντρο της άμυνας, παρά την εμπειρία των Κατσουράνη και Βίτορ, με τον Παναθηναϊκό δέχτηκε το γκολ από εκεί με τον Μπεργκ. Τα μελετούμε αυτά και εκεί μπορούμε να χτυπήσουμε. Όλος ο ΠΑΟΚ είναι μια ποιοτική ομάδα με πολλούς διεθνείς και έμπειρους παίκτες».

Για τον ΠΑΟΚ φέτος: «Είναι πιο επιθετικός ο ΠΑΟΚ φέτος με πιο πολλές λύσεις. Είναι καλός στα στημένα με Λούκας, Λίνο και Νίνη. Έχει και ένα στοιχείο που είναι μεγάλης ομάδας, το να κερδίζει δηλαδή και ενώ είσαι κακός με μια στημένη φάση».

Για το αν προβληματίζει τους παίκτες του Αστέρα η γεμάτη Τούμπα: «Χαίρεται ένας παίκτης να παίζει σε γεμάτο γήπεδο ακόμα και αν είναι αντίπαλοι».

Για το αν τους επηρέασε η αλλαγή προπονητή: «Η μοίρα του παίκτη στην Ελλάδα έχει συνηθίσει σε αλλαγές προπονητών. Μπαίνουμε στην φιλοσοφία του νέου τεχνικού και είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που λέει».

Για τον περσινό χαμένο τελικό κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα: «Ήταν καταφανέστατη η παράβαση του Μανιάτη. Δεν μας δόθηκε πέναλτι και κόκκινη σε κρίσιμο σημείο και μας μένει η αδικία. Σε λίγα χρόνια κανένας δεν θα το θυμάται. Θα θυμούνται πως κυπελλούχος ήταν ο Ολυμπιακός και δεύτερος ο Αστέρας. Θα παλέψουμε και φέτος».

Έκλεισε λέγοντας: «Η νοοτροπία αυτή πρέπει να είναι. Να μην κοιτάς τα άλλα παιχνίδια. Εγώ κοιτάω να τιμώ τη φανέλα της ομάδας που αγωνίζομαι. Είσαι τίμιος, το βλέπει ο καθένας και μετά κρίνει από αυτά που βλέπει».



Super League: Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός για το τρόπαιο| Δείτε LIVE τα «αστέρια» του αύριο
Super League: Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός για το τρόπαιο| Δείτε LIVE τα «αστέρια» του αύριο
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
«Ασπίδα» Μελισσανίδη σε Αλμέιδα, «καμικάζι» Κόντης: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Ασπίδα» Μελισσανίδη σε Αλμέιδα, «καμικάζι» Κόντης: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Παναθηναϊκός AKTOR: Για «σκούπα» στη Θεσσαλονίκη με το μυαλό στο Final Four
Παναθηναϊκός AKTOR: Για «σκούπα» στη Θεσσαλονίκη με το μυαλό στο Final Four
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved