Μαντζουράκης: «Δουλειά και πειθαρχία το μυστικό»

Μαντζουράκης: «Δουλειά και πειθαρχία το μυστικό»

Ο τεχνικός της Καλλονής υποστήριξε πως τα μυστικά της επιτυχίας για μια ομάδα όπως οι Μυτιληνιοί είναι η σκληρή δουλειά και η πειθαρχία στα αποδυτήρια, έτσι ώστε να έρθει πιο εύκολα η παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Γιάννης Μαντζουράκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra και υποστήριξε πως η Καλλονή είχε και τη βοήθεια της τύχης στο παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπογράμμισε ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε η αγωνιστική πειθαρχία που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές του. Ο τεχνικός της ομάδας της Λέσβου μάλιστα τόνισε πως η πειθαρχία είναι κι ένα από τα μυστικά για να καταφέρει η ΑΕΛΚ να παραμείνει στην κατηγορία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη επί του Αρη: «Ημασταν και λίγο τυχεροί, δύσκολα μπαίνει γκολ από εκείνη τη γωνία. Είχε κι ο Αρης δυο φάσεις, αλλά είναι φτωχή συγκομιδή για ομάδα που παίζει εντός έδρας. Οι παίκτες ήταν καλοί και νικήσαμε. Ο προσανατολισμός των παικτών παίζει ρόλο. Εξίσου μεγάλο ρόλο παίζει η αγωνιστική πειθαρχία και την είχαν τα παιδιά. Νομίζω ότι σιγά σιγά αφομειώνουν κάποια πράγματα».

Για την εξίσου καλή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό: «Το κάθε ματς έχει διαφορές. Πράγματι κόψανε την ανάπτυξη του Ολυμπιακού, γιατί το ξέραμε ότι την πρώτη πάσα την έπαιρνε ο Φέισα. Έκαψα όμως έναν καλό παίκτη, τον Λεοζίνιο. Αναγκάσαμε τον Ολυμπιακό να παίξει από τα πλάγια και με μεγάλες μπαλιές με τον Σιόβα».

Για το «διάβασμα» του Αρη: «Με τον Αρη εστιάσαμε και στον Τάτο και σε άλλους παίκτες. Θα μπορούσαμε να τον βάλουμε σε... κρίση με 2-3 πράγματα. Σ' αυτή τη φάση δεν έχει τους παίκτες για να τον βγάλουν από την κρίση.

Έχει μόνο τον Τάτο, που δούλεψε καλά στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε χώρους, αλλά από τον Ουντότζι που θέλανε να πάρουν διεισδύσεις δεν τις πήραν. Ο πιτσιρικάς (σ.σ: Σταυρόπουλος) ήταν πολύ καλός. Να τον προσέξουν. Παίζει στη γραμμή. Τη δουλειά που έπρεπε να βγάλει ο Ουντότζι την έβγαλε τελικά ο πιτσιρικάς».

Για το αν υπάρχει συνταγή για την παραμονή: «Πειθαρχημένη, προσγειωμένη, καλά προπονημένη ομάδα. Αυτό θέλει. Και θέλει πολύ δουλειά. Αυτή τη στιγμή έχουμε πέντε καινούρια πρόσωπα. Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνοχή που βγάζουν. Όταν γίνονται κινήσεις, δεν γίνονται στην τύχη. Βγήκαμε στην Ιταλία και την Τουρκία να παίξουμε με δυνατές ομάδες. Θέλαμε να δούμε την απόδοση της ομάδας και την επαναφορά της γι αυτό παίξαμε με την ίδια 11άδα σε δυο ματς».

Για το αν περίμενε το διπλό επί του Αρη: «Δεν το είχαμε στο πρόγραμμα. Πήγαμε για το καλό αποτέλεσμα και το πήραμε. Θέλει και τύχη».

Για την έδρα της Καλλονής και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Μυτιληνιοί: «Θα αργήσουμε λίγο να παίξουμε στη Μυτιλήνη. Δεν έχει γίνει καμία εργασία. Λένε ότι θα ξεκινήσουν, αλλά… Δεν είναι εύκολα τα ταξίδια… Φύγαμε το Σάββατο το πρωί και επιστρέψαμε σήμερα. Είναι τριήμερο. Έχουμε προβλήματα και με τα εισιτήρια. Είναι και το καλοκαίρι… Θα πρέπει η λίγκα να προγραμματίζει τα παιχνίδια 4-5 βδομάδες πριν. Και για να βγάλουν πρόγραμμα οι ομάδες και για να βρίσκουν πιο φτηνά εισιτήρια. Μας λείπανε 7-8 εισιτήρια στο προηγούμενο ταξίδι»!

Για το που θα παίξει η Καλλονή με τον ΠΑΣ: «Με τον ΠΑΣ έχουμε δηλώσει Καραϊσκάκη και Φυλή. Ο γεωπόνος δεν μας το δίνει όμως το Καραϊσκάκη γιατί έχει κάποια θέματα».

Για τις δυο πρώτες αγωνιστικές: «Όλα τα αποτελέσματα ήταν εκπλήξεις και ειδικά αυτής της αγωνιστικής. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Καλλονή.. Εκπλήξεις ήταν! Και η Τρίπολη είναι μια μικροέκπληξη το πως μπήκε στο πρωτάθλημα. Είναι ευχάριστη έκπληξη ο ΠΑΣ. Είχε σταθερότητα και την συνεχίζει φέτος. Απ' ό,τι είδα, μας προειδοποίησε ότι έχουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο στο επόμενο ματς. Έχει αυτοματισμούς. Βασίζεται σε κάποια αγωνιστική σκέψη… έχει προσανατολισμό στο παιχνίδι του».

Για το ματς του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε: «Είναι δύσκολο ματς με την Σάλκε. Ο άξονας και κυρίως η μεσαία γραμμή είναι αυτή που θα βοηθήσει και θα ρυθμίσει ένα ματς. Κι όταν λείπει ο ρυθμιστής... Είναι πλέον απαραίτητη η παρουσία του Γκαρσία. Αν μπορείς να του πάρεις 30-40-50 λεπτά, σ' αυτό το παιχνίδι τον χρειάζεσαι.

Έχει και μια καλή μπαλιά με το αριστερό του. Δεν βλέπω από πίσω να υπάρχει τέτοια πάσα. Τον εξυπηρετεί να παίξει αργό παιχνίδι, οπότε μπορεί να παίξει με Τζιόλη, Γκαρσία. Δεν μπορεί να ανοίξει την κάσκα ο πυγμάχος και να φάει μπουνιές»!



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved