Βελτιωμένος ο Παναθηναϊκός στο 4-4 με την Ελαζίγκσπορ (photos)

Βελτιωμένος ο Παναθηναϊκός στο 4-4 με την Ελαζίγκσπορ (photos)

Αισθητά βελτιωμένος και αρκετά καλύτερος στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού εμφανίστηκε στο πέμπτο του φιλικό ο Παναθηναϊκός, το οποίο τελείωσε ισόπαλο (4-4) απέναντι στην τουρκική Ελαζίγκσπορ.

Αισθητά καλύτερος ήταν ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου στο πέμπτο φιλικό στη φετινή του προετοιμασία. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» έδειξαν να έχουν αφομοιώσει αρκετά από τα στοιχεία που θέλει ο Έλληνας τεχνικός, ξεδίπλωσαν αρκετές επιθετικές αρετές κόντρα στην Ελαζίγκσπορ στο Τέγκελεν της Ολλανδίας και είχαν αρκετά καλά «τρεξίματα» ως το τελευταίο λεπτό του φιλικού, προβληματίζοντας τους Τούρκους. Στα θετικά του παιχνιδιού η πολύ καλή παρουσία αρκετών εκ των νεαρών παικτών του Παναθηναϊκού και τα τέσσερα γκολ στο ενεργητικό της ομάδας, στους τομείς που χρειάζονται ωστόσο άμεση βελτίωση συγκαταλέγεται η αμυντική λειτουργία αφού ήταν ξανά εμφανή κάποια κενά στα μετόπισθεν, τα οποία οι «πράσινοι» αισιοδοξούν να καλύψουν με την απόκτηση του βασικού κεντρικού αμυντικού το προσεχές διάστημα.

Το φιλικό με τους Τούρκους ξεκίνησε με τον Αναστασίου να επιλέγει τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και τους Νάνο, Ρισβάνη, Τριανταφυλλόπουλο και Μαρινάκη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήρε θέση ο Λαγός έχοντας δίπλα του τον Σταματάκη και τον Δώνη, με τον Κουσίδη στην αριστερή πτέρυγα, τον Μουζακίτη στη δεξιά και τον Ντίνα στην κορυφή της επίθεσης.

Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ ορεξάτοι και με τον Κουσίδη στο 6’, μετά από εξαιρετική συνεργασία του Ντίνα με τον Μουζακίτη άνοιξαν το σκορ. Ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά καλός, με ιδιαίτερη όρεξη κι εμπνεύσεις από την τριάδα της επίθεσης, με τον Μαρινάκη να κάνει ωραία κούρσα και να γυρίζει τη μπάλα στο πέναλτι για τον Ντίνα που την έστειλε στα δίχτυα της Ελαζίγκσπορ στο 17’ για να κάνει το 2-0 υπέρ του «τριφυλλιού». Αυτό το πρώτο 20λεπτο ήταν κι ένα από τα καλύτερα διαστήματα των «πράσινων» στη φετινή προετοιμασία, ωστόσο όταν άρχισε να μπαίνει στο ματς και η Ελαζίγκσπορ φάνηκαν κάποια από τα αμυντικά κενά του Παναθηναϊκού.

Οι Τούρκοι μόλις στο 18’ με τον Εσανέ μείωσαν το σκορ, ενώ στο 29’ μετά από κενό στην άμυνα και πλασέ του Σερντάρ έγινε το 2-2. Η εξέλιξη αυτή φάνηκε να «φρενάρει» τον ορεξάτο Παναθηναϊκό ο οποίος περιορίστηκε μετά το μισάωρο σε παθητικό ρόλο, με την Ελαζίγκσπορ στο 36’ μετά από λάθος του Νάνο να φτάνει στο 3-2 ξανά με τον Σερντάρ. Μάλιστα, οι Τούρκοι θα μπορούσαν να πετύχουν και τέταρτο γκολ στο 44’ αλλά ο Σερντάρ έστειλε το πέναλτι που εκτέλεσε στο δοκάρι του Καπίνο.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός είχε αρκετές αλλαγές και παρατάχθηκε με τον Ταμπάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Χουχούμη, Ρισβάνη, Κουτρουμπή και Σπυρόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Ο Λαγός παρέμεινε στη θέση του με τους Ζέκα και Αναστασόπουλο να περνούν στο πλάι του και τους Μπαϊράμι και Μουζακίτη στα άκρα πίσω από τον προωθημένο Γιαννιτσάνη.

Στη συνέχεια του ματς τη θέση του Λαγού πήρε ο Μέντεζ, ο οποίος συμμάζεψε αρκετά το κέντρο των «πράσινων», ενώ ο Αναστασόπουλος και ο Ζέκα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν καταστάσεις, με τον Σπυρόπουλο να έχει αρκετές καλές προωθήσεις. Οι «πράσινοι» πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 55’ έφτασαν στην ισοφάριση, όταν ο Μουζακίτης έκανε εξαιρετική ενέργεια, πέρασε και τον τερματοφύλακα και γύρισε τη μπάλα στον Γιαννιτσάνη που την έσπρωξε στην κενή εστία.

Η Ελαζίγκσπορ ωστόσο απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον Ζέγκελαρ να πετυχαίνει ένα όμορφο γκολ, εκμεταλλευόμενος ξανά ένα κενό στην «πράσινη» άμυνα. Η ομάδα του Αναστασίου δεν το έβαλε κάτω ωστόσο, προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση κι από το 60’ και μετά έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να έχει περισσότερες δυνάμεις, έκανε ευκαιρίες και τελικά κατάφερε να κάνει το τελικό 4-4 στο 76’ ξανά με τον Νίκο Γιαννιτσάνη να είναι ο σκόρερ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης…

{coveritlive}859f3efd52{/coveritlive}



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved