Σκλιοπίδης: «Ενωμένοι θα πετύχουμε»

Σκλιοπίδης: «Ενωμένοι θα πετύχουμε»

Σε τοπική ιστοσελίδα μίλησε ο άσος του Πανθρακικού, κι υποστήριξε πως αν όλοι οι συντελεστές της ομάδας της Κομοτηνής παραμείνουν ενωμένοι, τότε θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο Δημήτρης Σκλιοπίδης μίλησε στο «paratiritis-sports» για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε αλλά και την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Πανθρακικό. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους στόχους για την επόμενη χρονιά αλλά και στους τεχνικούς με τους οποίους συνεργάστηκε πέρσι, Παύλο Δερμιτζάκη και Σάββα Παντελίδη, όπως και στον Άκη Μάντζιο με τον οποίο θα συνεργαστεί φέτος.

Αναλυτικά η συνέντευξή του

Δημήτρη ήσουν από τους πρώτους παίκτες που ανανέωσαν το συμβόλαιό τους με τον Πανθρακικό και θα παραμείνεις στην ομάδα για τρίτη διαδοχική χρονιά. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

«Σίγουρα υπήρχε καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές, για τη συνέχιση της συνεργασίας μας. Έχω περάσει δύο φανταστικά χρόνια στην Κομοτηνή. Ο πρώτος χρόνος συνδυάστηκε με την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ και τη δεύτερη χρονιά καταφέραμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Έτσι, νομίζω ότι υπήρχαν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την ανανέωση της συνεργασίας μας. Ο Πανθρακικός είναι πλέον σαν οικογένειά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που παραμένω κι ελπίζω ότι και την τρίτη χρονιά θα πάνε όλα καλά για την ομάδα αλλά και προσωπικά».

Φοράς ήδη δύο χρόνια τη φανέλα του Πανθρακικού. Έχεις δεθεί σίγουρα και με την ομάδα αλλά και με την Κομοτηνή…

«Έχω περάσει εδώ δύο καταπληκτικά χρόνια, χάρη και στις δύο επιτυχημένες σεζόν που είχαμε και υπάρχει ένα δέσιμο με τα άτομα της διοίκησης αλλά και με την ομάδα γενικά. Είναι γεγονός πως υπάρχει μια αμοιβαία εμπιστοσύνη και μια πολύ καλή συνεργασία αλλά και προσωπική σχέση. Επίσης υπάρχει μια πολύ καλή σχέση με τον κόσμο της Κομοτηνής, που στηρίζει και αγαπά τον Πανθρακικό».

Τα τελευταία δύο χρόνια ένα σημαντικό συστατικό των επιτυχιών του Πανθρακικού ήταν το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Εσείς οι παλιότεροι στην ομάδα, θα φροντίσετε ώστε να διατηρηθεί αυτό το στοιχείο;

«Νομίζω ότι σε κάθε ομάδα, αν όλοι οι παίκτες είναι ενωμένοι μεταξύ τους, βγαίνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα κι αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο. Έτσι και στον Πανθρακικό, οι σχέσεις μεταξύ των παικτών ήταν άριστες, αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκομαι εδώ. Ήμασταν ενωμένοι σε όλες τις δύσκολες στιγμές και μετά από κάποια αρνητικά αποτελέσματα κι αυτό μας βοήθησε, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Έτσι και τη νέα χρονιά, δεδομένου ότι θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές προσώπων, εμείς οι παλιότεροι στην ομάδα θα προσπαθήσουμε να διατηρηθεί αυτό το πολύ καλό κλίμα, ώστε πάλι η ομάδα να προσπαθεί ενωμένη να πετύχει τους στόχους της».

Οι συμπαίκτες σε αποκαλούν «πειραχτήρι» και καλοπροαίρετα «τρελό». Ποια είναι λοιπόν η συμβολή σου στη διαμόρφωση του καλού κλίματος στα αποδυτήρια;

«Όταν υπάρχουν δύσκολες στιγμές και κάποια αρνητικά αποτελέσματα, πρέπει να μην πτοούμαστε, να μην επηρεαζόμαστε και να ελαφρύνουμε την κατάσταση, ώστε να προετοιμαστούμε σωστά για τον επόμενο αγώνα, που συνήθως είναι πολύ σύντομα και να διαγράψουμε από τη μνήμη όσα συνέβησαν στο προηγούμενο παιχνίδι. Έτσι, υπάρχουν κάποια παιδιά, όπως εγώ για παράδειγμα, που προσπαθούμε να ξεχαστούν οι ήττες και να επανέλθει η καλή ψυχολογία στα αποδυτήρια».

Στον Πανθρακικό έχεις συνεργαστεί με δύο προπονητές, τον Σάββα Παντελίδη και τον Παύλο Δερμιτζάκη. Ποια είναι η άποψή σου για καθένα από αυτούς;

«Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, που προσπαθεί να περάσει στην ομάδα. Ο κύριος Παντελίδης έχτισε αυτήν την ομάδα από τη Β’ Εθνική και όλοι μαζί καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο της επιστροφής του Πανθρακικού στη Σούπερ Λιγκ. Επίσης, ήταν αυτός που έχτισε και την περσινή ομάδα, που έμεινε στη Σούπερ Λιγκ, όμως λόγω κάποιων άσχημων αποτελεσμάτων αποχώρησε. Ο κύριος Δερμιτζάκης ανέλαβε, πέρασε κάποια καινούρια πράγματα, τη δική του φιλοσοφία και βοήθησε σημαντικά ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Όταν είσαι ποδοσφαιριστής προσπαθείς από κάθε προπονητή να πάρεις θετικά στοιχεία, να μάθεις, ώστε να μπορέσεις να βελτιωθείς και να βγάλεις το 100% των δυνάμεών σου».

Ποια είναι η γνώμη σου για το νέο προπονητή της ομάδας, Άκη Μάντζιο;

«Νομίζω ότι, όπως και ο Πανθρακικός είναι μια φιλόδοξη ομάδα, με υψηλούς στόχους και βλέψεις για το μέλλον, έτσι κι ο νέος μας προπονητής είναι νεαρός σε ηλικία κι έχει υψηλές φιλοδοξίες και στόχους. Αυτό από μόνο του θεωρώ πως είναι πάρα πολύ καλό, θα υπάρξει μια χημεία και αισιοδοξώ ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Εκτός από κάποιες αναμενόμενες αποχωρήσεις, αρκετοί συμπαίκτες σου ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους. Είναι σημαντικό το γεγονός πως διατηρείται ο βασικός κορμός της ομάδας;

«Σε όλες τις ομάδες είναι πολύ καλό να διατηρείται ο ίδιος βασικός κορμός κάθε χρόνο. Εξάλλου, συνηθίζουμε να βλέπουμε στην Ελλάδα τις ομάδες να αλλάζουν σχεδόν όλο το ρόστερ τους κάθε χρόνο. Αυτό είναι πολύ δύσκολο και για τους ίδιους του παίκτες, ώστε να δουλέψουν και να συνεργαστούν καλά μεταξύ τους αλλά και για τον προπονητή. Παρέμειναν κάποιοι καλοί και σημαντικοί παίκτες, που αποτελούν το βασικό κορμό της ομάδας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, προκειμένου να μπορέσει η ομάδα να δέσει πολύ γρήγορα, να είναι ανταγωνιστική και να παίξει καλό ποδόσφαιρο».

Πολλοί λένε πως η δεύτερη χρονιά στη Σούπερ Λιγκ, αυτή της καθιέρωσης δηλαδή, είναι πιο δύσκολη. Ποια είναι η άποψή σου;

«Πρώτα απ’ όλα, ο στόχος και τη νέα χρονιά για τον Πανθρακικού θα είναι η παραμονή. Δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, επειδή πέρυσι πετύχαμε το στόχο μας. Τη νέα χρονιά θα είναι τελείως διαφορετικό το πρωτάθλημα, με 18 ομάδες πλέον. Πράγματι, είναι πολύ πιο δύσκολο να καθιερωθείς στην κατηγορία, από το να προσπαθήσεις σα νεοφώτιστος να πετύχεις την παραμονή. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά, ωστόσο πιστεύω ότι ο στόχος της είναι εφικτός και τελικά θα τα καταφέρουμε».

Πώς αισθάνεσαι βλέποντας αυτές τις μέρες έναν πρώην συμπαίκτη σου, τον Μάραμα Βαϊρουά, να συμμετέχει στο Confederations Cup;

«Ο Μάραμα πραγματικά ήταν μια πολυτέλεια όχι μόνο για τον Πανθρακικό αλλά συνολικά για το ελληνικό πρωτάθλημα, τόσο λόγω του χαρακτήρα αλλά και ως ποδοσφαιριστής, με την ποιότητα που διαθέτει. Όσοι τον γνωρίσαμε είδαμε πόσο εξαιρετικός χαρακτήρας ήταν και πόσο μας βοηθούσε και μέσα στο γήπεδο αλλά και εξωαγωνιστικά. Μίλησα μαζί του μετά το παιχνίδι με τη Νιγηρία, του ευχήθηκα καλή τύχη και του είπα πως είναι τιμή να βλέπω σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση έναν άνθρωπο με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στον Πανθρακικό».

Υπάρχουν κάποιοι συμπαίκτες σου με τους οποίους έχετε δημιουργήσει πιο στενή φιλική σχέση;

«Σίγουρα αναπτύσσονται προσωπικές σχέσεις σε μια ομάδα. Εγώ, λόγω του χαρακτήρα μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα και προσπαθώ να έχω εξαιρετικές σχέσεις με όλα τα παιδιά. Η αλήθεια βέβαια είναι πως προσπαθούσα να έχω υπό την προστασία μου τους μικρούς, τον Καθάριο και τον Αθανασιάδη. Περισσότερη παρέα επίσης κάναμε με τον Αχιλλέα (σ.σ. Σαρακατσάνο) και τον Μακρυδημήτρη».

Τι γνώμη έχεις σχηματίσει για τη ζωή στην Κομοτηνή, μετά από δύο χρόνια στην πόλη;

«Πιστεύω ότι η ζωή στην πόλη είναι μια χαρά. Σαν επαρχιακή πόλη είναι αρκετά οργανωμένη κι επίσης είναι πολύ σημαντικό μια τέτοια ακριτική πόλη να έχει τόσους πολλούς φοιτητές».

Ποια είναι η άποψή σου για τους φιλάθλους του Πανθρακικού; Είναι θετικό το γεγονός πως δεν υπάρχει η πίεση που επικρατεί σε άλλες πόλεις;

«Όταν είσαι σε μια μικρή πόλη, δένεσαι πιο πολύ με τον κόσμο, αλλά και ταυτόχρονα βλέπεις ότι είναι κοντά σου, χωρίς να σου δημιουργεί έξτρα πίεση για τα αποτελέσματα. Κι αυτό λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία του παίκτη, ώστε να μην έχει άγχος μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα και να μπορέσει να επανέλθει άμεσα σε καλή ψυχολογία και να προσπαθήσει να κερδίσει το επόμενο παιχνίδι».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το επίπεδο οργάνωσης του Παθρακικού;

«Ως μια καινούρια ομάδα ουσιαστικά στη Σούπερ Λιγκ, με μόλις τρία χρόνια παρουσίας στη μεγάλη κατηγορία, ο Πανθρακικός νομίζω πως είναι μια από τις πιο καλά οργανωμένες ομάδες. Διαθέτει ένα δικό του προπονητικό κέντρο, με πολλά γήπεδα, που παρέχει όλες τις κατάλληλες συνθήκες σε έναν ποδοσφαιριστή, ώστε να βγάλει το 100% στην προπόνηση και γενικά υπάρχει ένα περιβάλλον που μας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουμε σωστά».

Συνήθως τα «φώτα» πέφτουν στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή. Πόσο βοηθούν όμως και οι υπόλοιποι άνθρωποι του επιτελείου της ομάδας;

«Πράγματι, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τα άτομα που είναι από πίσω. Για παράδειγμα οι φροντιστές, οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο αλλά και στο προπονητικό κέντρο. Ειδική αναφορά θα ήθελα να κάνω όμως στον Ηλία Λέου, για τον οποίο ο Πανθρακικός είναι πραγματικά το σπίτι του και το έχει αποδείξει. Αγαπάει όλους τους ανθρώπους, όλους εμάς και η δουλειά του είναι πολύ σημαντική για την ομάδα. Μάλιστα, σε κάποιες δύσκολες στιγμές αναλαμβάνει και το ρόλο του πατέρα».

Με βάση την εμπειρία σου, πώς βλέπεις το γεγονός ότι η Σούπερ Λιγκ θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 18 ομάδων;

«Στην Ελλάδα έχουμε δει πάρα πολλά παράδοξα. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να υπάρχουν ομάδες στη μεγάλη κατηγορία, οι οποίες πρέπει να είναι υγιείς οικονομικά. Καλύτερα να γίνεται ένα πρωτάθλημα με 10 καθαρές ομάδες, παρά με περισσότερες και να είναι αρκετές από αυτές προβληματικές. Πρέπει κάποια στιγμή να αφαιρέσουμε τις παρωπίδες από τα μάτια μας, να κοιτάξουμε τα ξένα πρωταθλήματα και να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Μακάρι φέτος να είναι καλύτερο το επίπεδο, να είναι οι ομάδες ανταγωνιστικές και να πάνω από όλα φερέγγυες και να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους».

Αφήσαμε για το τέλος ένα εξωαγωνιστικό θέμα. Ξέρουμε ότι σύντομα θα πάρεις το πτυχίο σου από τα ΤΕΦΑΑ. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

«Χρωστάω ένα τελευταίο μάθημα, το οποίο θα το δώσω τις επόμενες μέρες. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και με το καλό να πάρω το πτυχίο μου. Μπορώ να πω ότι με έχει βοηθήσει σημαντικά και ο Πανθρακικός σε αυτό το κομμάτι. Είναι όμως και μια μεγάλη ικανοποίηση για εμένα. Όταν είχα περάσει το 2003 στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, δεν πίστευα ότι θα τελειώσω τη σχολή, λόγω των αγωνιστικών μου υποχρεώσεων. Κάλλιο αργά πάρα ποτέ όμως και τώρα θα εκπληρώσω ένα στόχο πολλών χρόνων και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Οπότε, με χαρά σας προσκαλώ όλους στην ορκωμοσία μου, που θα γίνει περίπου τον Οκτώβριο»!



ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved