Σουνάς: «Εμείς θα σώσουμε τον Άρη»

Σουνάς: «Εμείς θα σώσουμε τον Άρη»

Ο 18χρονος άσος των «κίτρινων» εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νέα χρονιά και τόνισε πως είναι χρέος των ποδοσφαιριστών να διατηρήσουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης στη Super League.

Ο Δημήτρης Σουνάς μίλησε στην εφημερίδα «Metrosport» και υποστήριξε πως δεν είναι η θέση του Άρη αυτή στην οποία βρίσκεται και πως πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να παραμείνουν οι «κίτρινοι» στην κατηγορία και να κάνουν πολύ καλύτερη πορεία στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Αρχικά, ο άσος του Άρη, δήλωσε: «Είναι άδικο να αναφέρουμε την λέξη σωτηρία όταν αναφερόμαστε στον Άρη. Η ομάδα όμως είναι στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Ξέρουμε ότι έχουμε και εμείς σαν ποδοσφαιριστές του Άρη ευθύνες. Δεν έχει σημασία αν είμαστε νέοι ή παλιοί. Σημασία έχει ότι είμαστε στον Άρη και είμαστε αναγκασμένοι να ανατρέψουμε την κατάσταση στα 15 παιχνίδια που απομένουν».

Για τον αποκλεισμό από το κύπελλο, σχολίασε: «Είναι το πιο δυσάρεστο γεγονός αυτός ο αποκλεισμός. Μπήκαμε αποφασισμένοι για να ανατρέψουμε το εις βάρος αποτέλεσμα. Η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Η ισοφάριση της Καλλιθέας, από του πουθενά, βάρυνε απίστευτα τα πόδια μας. Κοιτάμε μπροστά. Δεν μπορούμε να κάνουνε διαφορετικά άλλωστε».

Για το αν υπάρχουν τα ψυχικά αποθέματα, ανέφερε: «Το κάθε παιχνίδι για εμάς είναι πλέον τελικός. Θα κοιτάξουμε να βελτιωθούμε σαν ομάδα στην διακοπή του πρωταθλήματος και στον δεύτερο γύρο να δείξουμε το άλλο μας πρόσωπο. Έχουμε καταλάβει πια εμείς οι νέοι ηλικιακά παίκτες ότι δεν… μας παίρνει άλλο. Αντιληφθήκαμε από την πρώτη στιγμή ότι το επίπεδο είναι εντελώς διαφορετικό. Έχουμε καταλάβει τον ρόλο μας στον Άρη και τις ευθύνες που κουβαλάμε. Παρά την απειρία που ενδεχομένως να έχουμε σαν νέοι παίκτες πιστεύω μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος και να σώσουμε τον Άρη».

Ενώ για τις αλλαγές προπονητών τόνισε: «Αρχικά ο κ. Κατσαβάκης έδειξε να με πιστεύει πολύ. Αυτό που έδωσε δύναμη. Έσκυψα το κεφάλι, δούλεψα περισσότερο, πίστεψα και εγώ στις δυνατότητες μου και προσπάθησα να ενταχθώ το γρηγορότερο στον Άρη. Δεν έχω παράπονο. Εξελίχθηκαν πολύ καλά για εμένα τα πράγματα. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Στο γήπεδο παίζουν έντεκα ποδοσφαιριστές. Χρειάζεται επομένως ομαδική δουλειά και βελτίωση. Με τον καινούργιο προπονητή δουλεύουμε αρκετά σε θέματα τακτική. Προηγούμενος είχαμε πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι. Διακρίνουμε σημάδια βελτίωσης, αλλά θέλει κι άλλο. Τον πιστεύουμε. Το τι έφταιξε με τους προηγούμενους δεν θα το κρίνω εγώ. Το μόνο που μπορεί να πω είναι ότι δεν υπήρχε καλό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια. Σημασία, όμως, έχει το μέλλον και όχι το παρελθόν. Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε».

Για τη «μάχη» της παραμονής και τον Άρη, τόνισε: «Έχει ιστορία. Ο Άρης είναι ομάδα με φανέλα και είναι άδικο που μιλάμε για σωτηρία. Ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχουνε όλοι, εμείς σαν παίκτες ξέρουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, για αυτό και στον β? γύρο θα επιδιώξουμε να βγάλουμε στο γήπεδο το καλό μας πρόσωπο. Υπάρχει πίστη…»

Σε ερώτηση για το πρώτο του γκολ, απάντησε: «Για μένα είναι μια χρονιά ξεχωριστή. Θα θυμάμαι για πάντα το πρώτο μου γκολ στην Super League κόντρα στον Ατρόμητο, στο Κλεάνθης Βικελίδης». Είναι μοναδικό συναίσθημα. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή την οποία θα κρατήσω και μακάρι το 2013 να έρθουν κι άλλα γκολ για μένα τα οποία να συνδυαστούν με επιτυχίες για τον Άρη».

Τέλος, έδωσε τις ευχές του λέγοντας: «Εύχομαι σε όλους υγεία, ευτυχία και καλές γιορτές. Και θέλω να πω στον κόσμο του Άρη ξεχωριστά. Στηρίξτε μας! Είστε ο καλύτερος λαός. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας».



Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
Άρης - ΠΑΟΚ: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη - «Αστακός» η πόλη | «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Καμάρα
Άρης - ΠΑΟΚ: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη - «Αστακός» η πόλη | «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Καμάρα
NBA: Στους τελικούς της Δύσης οι Μάβερικς με τρομερή ανατροπή
NBA: Στους τελικούς της Δύσης οι Μάβερικς με τρομερή ανατροπή
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/05) - Πού θα δείτε το φινάλε σε Super League, Premier League
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/05) - Πού θα δείτε το φινάλε σε Super League, Premier League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved