Περιστερίδης: «Μου αρέσουν οι συνθήκες στον Πανιώνιο»

Περιστερίδης: «Μου αρέσουν οι συνθήκες στον Πανιώνιο»

Το πρόσωπο των ημερών είναι ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Κώστας Περιστερίδης, ο οποίος κλήθηκε στην Εθνική, βλέποντας τους τελευταίους μήνες την καριέρα του να απογειώνεται.

Ο νεαρός γκολκίπερ μίλησε στον Sentra 103,3 για το ξεκίνημα της πορείας του και το πώς βρέθηκε στις ακαδημίες του Άγιαξ, αλλά και το πώς αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Πανιώνιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Περιστερίδη:

Για το πώς βρέθηκε στις ακαδημίες του Αγιαξ: «Δεν περίμενα να ξαναγυρίσω στην Ελλάδα. Πήγα στις ακαδημίες του Αγιαξ σε ηλικία 16 χρονών. Στην αρχή δεν ήθελα να πάω καθώς δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω σε μια ξένη χώρα, αλλά με πίεσαν οι γονείς μου. Το 2006 είχε γίνει στην Ελλάδα ένα καμπ του Αγιαξ. Είχαν έρθει προπονητές για να επιλέξουν ανάμεσα σε 200 παιδιά. Τελικά επέλεξαν δύο, εμένα και αν θυμάμαι καλά και τον Γεωργίου. Εν συνεχεία έλαβα πρόσκληση από τον Αγιαξ να και βρέθηκα για μια εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του και κατόπιν έδωσαν το οκ για μένα ώστε να παραμείνω».

Για το πώς αποφάσισαν οι γονείς του να τον «σπρώξουν» να πάει σε μια ξένη χώρα: «Γιατί θα έπαιρνα άλλες γνώσεις, θα κέρδιζα νέες εμπειρίες. Ο πατέρας μου που είναι μαρμαράς στο επάγγελμα, αλλά δεν ήταν ποτέ τρελαμένος με το ποδόσφαιρο. Ωστόσο έβλεπε την τρέλα του γιού και ήθελε να την υποστηρίξει. Στις προπονήσεις και τα παιχνίδια ερχόταν απλά και καθόταν σε μια γωνίτσα και μετά με έπαιρνε από το γήπεδο. Όμως ήθελε να με βοηθήσει σε κάτι που έβλεπε ότι το ήθελα πολύ και το αγαπούσα».

Για την εξέλιξη του: «Το 2010 στα 19 μου, πήγα στην Αλμίρε Σίτι η οποία ήταν ομάδα της β' κατηγορίας της Ολλανδίας, στην οποία αγωνίστηκα, ενώ παράλληλα κλήθηκα και στην Εθνική Ελπίδων. Την επόμενη χρονιά περίμενα να είμαι βασικός, αλλά η ομάδα δεν πήγαινε καλά, δεν έπιασε τους στόχους και μου είπαν ότι δεν θα παίζω. Το σεβάστηκα, όταν όμως μου είπαν ότι ούτε την επόμενη χρονιά θα είμαι βασικός, αποφάσισα να αποχωρήσω».

Γιατί επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Ηρθα στην Ελλάδα γιατί λόγω της κρίσης δίνονταν ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Ο Πανιώνιος δεν μου είπε ότι θα παίζω βασικός, αλλά μου άρεσαν οι συνθήκες στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και η δουλειά που έκανε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος».

Για την καταγωγή του και την ομάδα που υποστηρίζει: «Είμαι Κρητικός, αλλά με καταγωγή από τον Πόντο που ήταν ο Παππούς μου».

Για το τι ομάδα είναι: «Μικρός έβλεπα τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, λόγω που ο παππούς μου ήταν Αεκτζής και ήταν μετανάστης, μου άρεσε πολύ. Δεν μου άρεσαν τα πειράγματα στο σχολείο και γι’ αυτό έλεγα ότι είμαι Ολυμπιακός για να μην υπάρχει καζούρα».

Για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο: «Ο κ. Ελευθερόπουλος κάνει φοβερή δουλειά και βοηθάει όλους τους παίκτες και ειδικά του νέους. Δεν είναι τυχαίο που η ομάδα βρέθηκε στην 2η θέση και τώρα στην 3η. Είναι έκπληξη για τους άλλους για εμάς δεν είναι . Γιατί το πιστεύουμε και στενοχωριόμαστε πολύ μετά από κάθε ήττα, φεύγοντας στις γωνίες και μη μπορώντας να το δεχθούμε».

Για το μοτό του Ελευθερόπουλου: «Να μην εγκαταλείπεις καμία φάση και να πεθαίνεις για τους συμπαίκτες σου».

Για το αν υπάρχει ρήτρα ύψους 500.000 ευρώ στο συμβόλαιό του: «Ναι υπάρχει κάποια ρήτρα».



LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved