Άρης-Ολυμπιακός 2-2: Το «ΟΧΙ» των «κίτρινων» στους «ερυθρόλευκους» (photos)

Άρης-Ολυμπιακός 2-2: Το «ΟΧΙ» των «κίτρινων» στους «ερυθρόλευκους» (photos)

Θύμισε παλιές καλές εποχές η ομάδα της Θεσσαλονίκης, προηγήθηκε δύο φορές και έβαλε φρένο στο νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού υποχρεώνοντάς τον στην πρώτη απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα (2-2).

Το παιχνίδι είχε απίστευτο ρυθμό στα πρώτα λεπτά, χάρις στο γρήγορο τέρμα των γηπεδούχων στο 3’ με τον Παπαστεριανό, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν στο 9’ με το πέναλτι του Αμπντούν. Ο Αγκάνθο έδωσε και πάλι προβάδισμα στους «κίτρινους» στο 79’ αλλά δύο λεπτά αργότερα, ο Χολέμπας είχε και πάλι την… απάντηση για τους Πειραιώτες. Με παίκτη λιγότερο ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Άρης, καθώς στο 80’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ψυχογιός.

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς παρέμειναν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική αήττητοι, στο δεύτερο ματς των Πασσιαλή και Μπουγιουκλή στην τεχνική ηγεσία και έφτασαν τους επτά βαθμούς, έναν περισσότερο από τις ομάδες που βρίσκονται στην ζώνη του υποβιβασμού. Αντίθετα, αυτοί οι πρώτοι χαμένοι πόντοι του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, ο οποίος έφτασε τους 22 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τον Πανιώνιο που είναι στην δεύτερη θέση.

Απίστευτη… εκκίνηση

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό, οι παίκτες των Πασσιαλή και Μπουγιουκλή άνοιξαν το σκορ με το όμορφο τέρμα του Παπαστεριανού, έπειτα από εκπληκτική μπαλιά του Αγκάνθο.

Το γρήγορο τέρμα του Άρη, φαίνεται πως αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, καθώς στο 6’ ο Μήτρογλου απείλησε με δυνατό σουτ, εντός περιοχής, αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε, ενώ δύο λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Μασάντο σούταρε εντός περιοχής, η μπάλα φαίνεται να βρίσκει το χέρι του Ψυχογιού, με τον διαιτητή Αρετόπουλο να καταλογίζει την… εσχάτη των ποινών, σε μία φάση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τους γηπεδούχους.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αμπντούν, ο οποίος σημάδεψε την δεξιά γωνία του Βελλίδη, ο τερματοφύλακας του Άρη έπεσε σωστά, αλλά δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα και ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν… άμεσα, όταν ο Παπαστεριανός σέντραρε, αλλά ο Αγκάνθο δεν «έπιασε» την κεφαλιά.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε υψηλός, αλλά οι φάσεις μπροστά από τα καρέ των δύο ομάδων ελαχιστοποιήθηκαν. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να «πατούν» καλύτερα, αναζητώντας τους… διαδρόμους για την εστία του Βελλίδη, ενώ αντίθετα ο Άρης προσπάθησε να… χτυπήσει στην κόντρα.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που απείλησε, με τον Μήτρογλου, ο οποίος πήρε την κεφαλιά από τη σέντρα του Μασάντο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη. Η… απάντηση των γηπεδούχων ήταν… άμεση, με τον Παπαστεριανό να κάνει το σουτ, στο αμέσως επόμενο λεπτό, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 33’ το σουτ του Μήτρογλου έξω από την περιοχή, δεν προκάλεσε πρόβλημα στον πορτιέρο των «κίτρινων».

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, ο Άρης ήταν αυτός που ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης, απείλησε στο 35’ με τον Πουλίδο, έπειτα από κόρνερ του Γιαννιώτα, αλλά ο Κάρολ ήταν σε ετοιμότητα, ενώ κάτι ανάλογο έγινε και στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου του ημιχρόνου, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, με τον Πουλίδο να «πιάνει» την κεφαλιά και τον πορτιέρο του Ολυμπιακού να διώχνει στην αριστερή του γωνία.

Χωρίς ρυθμό το δεύτερο μέρος...

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ματς άλλαξε άρδην. Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, δεν κατάφεραν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Η πρώτη απειλή για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 56’ με τον Μήτρογλου να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Χολέμπας σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Πουλίδο και κατέληξε κόρνερ.

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και έπρεπε να φτάσουμε στο 76’ για να δούμε μια καλή στιγμή μπροστά από τα καρέ των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα, ο Πουλίδο μπερδεύτηκε με τον Βελλίδη, ο Μήτρογλου κυνήγησε τη φάση, αλλά από πλάγια θέση δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε.

Απίστευτο... φινάλε

Μάλιστα, από την στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες, ο Άρης… χτύπησε στο 79’ με τον Αγκάνθο. Ο Γκέσιος σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Κάρολ απέκρουσε και στην επαναφορά, ο Ισπανός επιθετικός με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των «ερυθρόλευκων».

Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Ψυχογιός ανέτρεψε καθαρά τον Αμπντούν στα πλάγια και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μάλιστα, από την εκτέλεση του φάουλ από τον Μασάντο, ο Χολέμπας έφερε το ματς στα ίσια, σε μία φάση που η άμυνα των «κίτρινων» κοιμήθηκε…

Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση στα καρέ του Βελλίδη και στο 84’ έχασαν διπλή ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα, όταν ο Μήτρογλου δεν έπιασε σωστά το σουτ, ο πορτιέρο του Άρη απέκρουσε και στην συνέχεια με εντυπωσιακή εκτίναξη, έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Πάντελιτς.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα Άρης-Ολυμπιακός από το γήπεδο του Onsports



Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved