ΑΕΚ: Οι επόμενες κινήσεις του Βιντιάδη

ΑΕΚ: Οι επόμενες κινήσεις του Βιντιάδη

Θετικά είναι τα μηνύματα που έχει αφήσει ο Δημήτρης Βιντιάδης τις τελευταίες ημέρες για την είσοδό του στην ΠΑΕ ΑΕΚ, ωστόσο πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα για να ολοκληρωθεί το deal.

Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, οπότε ολοκληρώνεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Ένωση, ο Έλληνας εφοπλιστής θα έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του για το πώς θα κινηθεί, ωστόσο μέχρι τότε θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις, να πραγματοποιηθούν έξι κινήσεις, όπως τα καταγράφει η εφημερίδα «Goal».

Αρχικά, είναι να πειστεί ο συμπαίκτης του Κιθ Χάρις για την επένδυση στην ΑΕΚ και να τη στηρίξει. Αυτό αναμένεται να γίνει την προσεχή εβδομάδα που θα έρθουν στην Αθήνα δύο συνεργάτες του Άγγλου τραπεζίτη από τη Seymoyr Pierce για να κάνουν ελέγχους στην ΠΑΕ.

Στη συνέχεια θα πρέπει να καθοριστεί ο τρόπος εισόδου του Βιντιάδη στην ΠΑΕ. Υπάρχει το σενάριο να καταθέσει ως τις 5/11 το ποσό των 10,250 εκατ. ευρώ και να αποκτήσει άμεσα το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, ή να μπει αρχικά με ένα μικρότερο ποσό, αποκτώντας αρχικά το μάνατζμεντ και τον διοικητικό έλεγχο.

Επόμενο βήμα θα είναι η οριστική συμφωνία με τον Νίκο Νοτιά αλλά και με τους νυν μετόχους, ώστε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνεργασία και την στήριξή τους. Μέχρι τώρα στις επαφές με τον Χιώτη εφοπλιστή και τους Supporters, ο Βιντιάδης μάζεψε θετικές απαντήσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση των ελέγχων για τις οφειλές της ΠΑΕ. Ηδη η πλευρά του υποψήφιου επενδυτή έχει διαπιστώσει πως τα στοιχεία που του έχουν δοθεί από τη διοίκηση της ΑΕΚ είναι ακριβή, ενώ απομένει να γίνει έλεγχος από ορκωτούς λογιστές.

Σημαντική παράμετρος αποτελεί και η στελέχωση της ΠΑΕ, σε περίπτωση που τελικά προχωρήσει η υπόθεση. Η κίνηση Κιντή υπογράμμισε με τραγικό τρόπο πως δεν υπάρχουν πολλά πρόσωπα εμπιστοσύνης για να διαχειριστούν τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ΑΕΚ.

Τέλος, δεν θα πρέπει να υπάρχουν άλλοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, καθώς θα μπερδευτεί η κατάσταση. Μέχρι τώρα καμία πρόταση δεν αποδείχτηκε αρκετά σοβαρή, ωστόσο δεν αποκλείεται να εμφανιστούν νέοι «μνηστήρες».Super League: Κεντρικός χορηγός η Stoiximan, στις 13/3 η κλήρωση για play off και play out
Super League: Κεντρικός χορηγός η Stoiximan, στις 13/3 η κλήρωση για play off και play out
Επτά δυνατές κούρσες και τρία ΣΚΟΡ την Τρίτη στο Markopoulo Park
Επτά δυνατές κούρσες και τρία ΣΚΟΡ την Τρίτη στο Markopoulo Park
Παναθηναϊκός: Συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα από τον Διούδη
Παναθηναϊκός: Συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα από τον Διούδη
Super League: Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος - Πότε παίζουν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Super League: Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος - Πότε παίζουν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-Ολυμπιακός