Κοντρέρας: «Κατανοώ τους φιλάθλους, θα τους αποζημιώσουμε»

Κοντρέρας: «Κατανοώ τους φιλάθλους, θα τους αποζημιώσουμε»

Σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης ο Πάμπλο Κοντρέρας μίλησε, μεταξύ άλλων, για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί βελτιωμένος στη συνέχεια του πρωταθλήματος για να αποζημιώσει τους φιλάθλους του.

Το πρώτο του ματς στη Τούμπα περιμένει ο Χιλιάνος στόπερ του Ολυμπιακού, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρώην του ομάδα, τον ΠΑΟΚ, αλλά και στις συγκρίσεις που γίνονται με τον Όλοφ Μέλμπεργκ.

Διαβάστε αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Κοντρέρας στον «Πρωταθλητή»:

Για την επιθυμία των οπαδών να δουν καλύτερο θέαμα από τους παίκτες του Ολυμπιακού

«Νομίζω ότι έχουμε την υποχρέωση απέναντι στον κόσμο να δώσουμε χαρά τόσο με το αποτέλεσμα όσο και με την εικόνα μας απέναντι στην Ξάνθη. Δεν ξεχνώ ό,τι συνέβη κόντρα στον Αστέρα. Σίγουρα πρωτίστως θες να νικήσεις, αλλά θες να προσφέρεις καλό θέαμα στον κόσμο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο κι εμείς δεν το καταφέραμε εκείνο το βράδυ. Καταλαβαίνω απόλυτα τον φίλαθλο, διότι πληρώνει ένα εισιτήριο θέλει να δει κάτι όμορφο. Τους κατανοώ απόλυτα.

Πάντως, μη νομίζω ότι μόνο στον Ολυμπιακό συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων ομάδων, το κοινό να είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Η Κόλο Κόλο στην πατρίδα μου έχει τους ίδιους φανατικούς φιλάθλους που σε στηρίζουν αλλά ζητούν να βλέπουν ωραίο θέαμα και σου ασκούν κριτική.

Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να παρασύρεσαι βεβαίως αφού όταν παίζεις στον Ολυμπιακό ξεκινάς με την λογική ότι πρέπει να νικήσεις όμως οφείλεις να μην ξεχνάς την υποχρέωση να παίξεις καλά. Ξέρω ότι περιμένουν πολλά από εμάς και ο πρόεδρος, ο κύριος Μαρινάκης και οι φίλαθλοι».

Για το αν σκέφτηκε την «κόντρα» που υπάρχει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ

«Γνώριζα την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, αλλά έχω τρομερό σεβασμό τόσο για τον κόσμο της Θεσσαλονίκης όσο και στο δικό μας κοινό, αλλά τώρα με ενδιαφέρουν μόνο οι φίλαθλοί μας και να κερδίζουμε αγώνες στον Πειραιά…

Έτρεφα σεβασμό για τον Ολυμπιακό, ήταν πρωταθλητής, η ομάδα που έπρεπε να νικήσουμε για αυτό και όταν μου τηλεφώνησαν από τον σύλλογο, είπα ναι. Περιμένω, βεβαίως, ότι θα είναι δύσκολο το πρώτο μου παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά προέχει η ομάδα μου και θα το ξεπεράσω. Θα κάνω τα πάντα για να νικήσουμε».

Για τον λόγο που δέχθηκε την πρόταση των Πειραιωτών

«Ευτυχώς δεν έχω απωθημένα για τίτλους. Μόλις ήρθα στην Ευρώπη, στην Μονακό 21 ετών κατέκτησα πρωτάθλημα κι έχω παίξει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Champions League, Europa League. Αυτό δεν σημαίνει ότι αισθάνεσαι πλήρης πάντα. Όταν ήρθε ο Ολυμπιακός και μου πρότεινε συμβόλαιο σκέφτηκα πως όταν σε καλεί ένας σπουδαίος σύλλογος, αυτό σου δίνει την ευκαιρία να συνεχίσεις να παίζεις με τους… μεγάλους οπότε δεν μπορείς να αρνηθείς. Μου δίνεται αυτή η ευκαιρία και θα την τιμήσω».

Για τις συγκρίσεις που γίνονται ανάμεσα σε εκείνον και τον Όλοφ Μέλμπεργκ

«Την σύγκριση την κάνει ο κόσμος κι εσείς οι δημοσιογράφοι. Είναι μεγάλη τιμή να με συγκρίνουν με τον Μέλμπεργκ, έναν παίκτη με τεράστια ιστορία στον Ολυμπιακό αλλά εγώ είμαι τώρα εδώ στην ομάδα και οφείλω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να κερδίσουμε αγώνες και να είμαστε όπως πάντα επιτυχημένοι. Θέλω να γράψω την δική μου ιστορία και να αφήσω το δικό μου όνομα στον σύλλογο, αυτή είναι η επιδίωξή μου. Έχουμε, άλλωστε, πολύ δουλειά αφού μην ξεχνάμε πως η ομάδα πέρυσι κατέκτησε το νταμπλ. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε φέτος».

Για τη συνεργασία που έχουν οι στόπερ της ομάδας

«Δουλεύουμε σκληρά με τον Σιόβα και τον Μανωλά προκειμένου να εμφανιστούμε στο καλύτερο επίπεδο. Όταν κάτι δεν πάει καλά, όταν δέχεσαι ένα γκολ, τότε οι περισσότεροι θα πουν ότι ευθύνεται η άμυνα. Το κατανοούμε για αυτό και κάθε μέρα προσπαθούμε όλο και πιο πολύ για να βελτιωνόμαστε. Το μόνο που μας απασχολεί είναι πως θα κρατήσουμε την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο. Νομίζω ότι είναι λάθος η προσέγγιση ότι στο γκολ που δέχεσαι ευθύνεται η άμυνα και στο γκολ που σημειώνεις είναι επιτυχία της επίθεσης. Προσπαθούμε να δουλέψουμε ως σύνολο τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Αυτό είναι το μυστικό για να κερδίζεις κάθε αγώνα.

Όσον αφορά τον Σιόβα και τον Μανωλά, πρόκειται για δύο νέα παιδιά και είναι σπουδαίο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τους προσφέρει την ευκαιρία να αγωνιστούν σε μεγάλους αγώνες. Είναι παιδιά με ταλέντο και τρομερή διάθεση για δουλειά, κάτι που θα τους βοηθήσει στο μέλλον. Μην ξεχνάμε ότι περιμένουμε να γυρίσει και ο Αβραάμ (Παπαδόπουλος). Θα μας βοηθήσει απίστευτα με την ποιότητα και την πείρα του. Το σημαντικό είναι να γυρίσει υγιής».

Για τους αγώνες που ακολουθούν με την Μονπελιέ στο Champions League

«Κόντρα στην Μονπελιέ θα πρέπει να αγωνιστούμε πιο δυνατά στην άμυνα, ανασταλτικά συνολικά να λειτουργήσουμε πιο συγκεντρωμένοι και από εκεί να χτίσουμε την επίθεση. Για μένα είναι σημαντικό να σταματάς τον αντίπαλο, αλλά να μην ξεχνάς ότι οφείλεις να σκοράρεις. Ο Ολυμπιακός δεν είναι η ομάδα, η οποία θα πάει στην Γαλλία ή οπουδήποτε αλλού για να κρατήσει το μηδέν.

Η νίκη είναι ο στόχος μας, διότι μην ξεχνάμε ότι ακόμα διεκδικούμε την πρόκριση (στην επόμενη φάση της διοργάνωσης). Αυτός ο σύλλογος έχει ως μοναδικό σκοπό σε κάθε του αγώνα την νίκη. Μην μας ξεγράφει κανείς ή σκέφτεται ότι πάμε για την τρίτη θέση. Η νοοτροπία μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και να τερματίσουμε στις δύο πρώτες θέσεις. Έχουμε το ταλέντο για να τα καταφέρουμε κι ας υπάρχουν δυσκολίες».

Για τις διαφορές Σάντος - Ζαρντίμ

«Δύο διαφορετικοί προπονητές και η διαφορά στην ηλικία τους κάνει διαφορετικούς και στο χορτάρι. Ο Σάντος είναι πολύ πιο συντηρητικός κοιτάζοντας πρώτα την ισοπαλία. Ο Ζαρντίμ ως πιο νέος άνθρωπος, αξιολογεί το υλικό του και προσαρμόζει το σκεπτικό. Θέλει να παίζει πολύ πιο επιθετικά και αυτό οφείλεται στην ποιότητα των παικτών, αλλά και σε αυτό που του αρέσει πιο πολύ . Πιο πολύ από τον Σάντος».



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/05) - Πού θα δείτε το Άρης - Προμηθέας
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/05) - Πού θα δείτε το Άρης - Προμηθέας
Τένις: Άνοδος στο Νο 7 για τη Σάκκαρη
Τένις: Άνοδος στο Νο 7 για τη Σάκκαρη
NBA: Με επική ανατροπή στους τελικούς της Δύσης οι Τίμπεργουλβς - «Έσπασαν» τη Νέα Υόρκη οι Πέισερς
NBA: Με επική ανατροπή στους τελικούς της Δύσης οι Τίμπεργουλβς - «Έσπασαν» τη Νέα Υόρκη οι Πέισερς
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (20/05) - «Το πιο μάγκικο» ο ΠΑΟΚ
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (20/05) - «Το πιο μάγκικο» ο ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved