Αλαφούζος: «Δεν συγκρινόμαστε με τον Ολυμπιακό» (photos)

Αλαφούζος: «Δεν συγκρινόμαστε με τον Ολυμπιακό» (photos)

Το πλάνο της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» ανέλυσε σε περίπου 500 οπαδούς της ομάδας στην Κύπρο ο Γιάννης Αλαφούζος, ενώ απάντησε και σε πολλές ερωτήσεις.

Παρόντες στην γνωριμία με τους φίλους του Παναθηναϊκού από την Κύπρο, ήταν ο Αριστείδης Καμάρας, ο Τότης Φυλακούρης και ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Νικόλας Βασιλαράς. Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ μίλησε για τα βήματα που έχουν γίνει ως τώρα για την «Συμμαχία», τις σχέσεις του με τον «Ενιαίο Φορέα», αλλά απάντησε στις ερωτήσεις των οπαδών για τον Καραγκούνη, τον Λέτο, τον Φερέιρα και φυσικά τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου:

Για την Παναθηναϊκή Συμμαχία: «Είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο. Όλα τα λεφτά μπαίνουν απ' ευθείας στην αύξηση. Θα υπάρξει πλήρης ανάλυση στα μέλη για το που και πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα. Χαρακτηριστικό μας είναι η διαφάνεια».

Για τα βήματα που έχουν γίνει: «Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε καθόλου χρόνο και όλα έπρεπε να γίνουν πολύ γρήγορα. Επρεπε πρώτα να βρούμε λεφτά να πληρωθούν οι παίκτες. Μετά να μιλήσουμε με την ΕΠΟ από την οποία δεν είχαμε και την καλύτερη ανταπόκριση. Μετά να πάμε στην ΟΥΕΦΑ («μας την έφεραν την ΟΥΕΦΑ» φώναζε ο κόσμος, με τον Αλαφούζο να λέει «αυτός ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός, τα άλλα δεν θέλουμε») και μετά αρχίσαμε να λειτουργούμε σαν κανονική ομάδα».

Ποια είναι η διαδικασία εγγραφής και ποιοι έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν: «Η διαδικασία είναι απλή και αναγράφεται στην ηλεκτρονική μας σελίδα. Από εκεί και πέρα με βάση το καταστατικό, δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι έχουν καταβάλει μίνιμουμ 175 ευρώ. Εχουμε μιλήσει όμως με τους οργανωμένους και σκεφτόμαστε να κάνουμε μετά από πρότασή τους μια μικρή αλλαγή ώστε να τους δώσουμε δικαίωμα ψήφου. Κάθε 8-9 άτομα από τις λίστες που θα μας δίνουν οι σύνδεσμοι θα ορίζουν έναν εκπρόσωπο και αυτός θα ψηφίζει για όλους. Με τον τρόπο αυτό θα είναι σαν να έχουν καταβάλει το ακριβές ποσό που αντιστοιχεί σε δικαίωμα ψήφου. Οι οργανωμένοι αποτελούν τον σκληρό μας πυρήνα και τους θέλουμε στη διαδικασία εκλογής διοίκησης».

Για τις σχέσεις με τον «Ενιαίο Φορέα»: «Εχουμε εξαιρετικές σχέσεις με τον Φορέα. Η Θύρα 13 είναι η καρδιά του Παναθηναϊκού και δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε συνεργασία μαζί τους. Προσωπικά έχω πάει πολλές φορές στον Κεντρικό σύνδεσμο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και είμαι σε ανοιχτή γραμμή μαζί τους.

Εχουμε βέβαια και πολλά θέματα να λύσουμε. Πέρσι με την δικαιολογημένη αγανάκτηση από αυτά που συνέβαιναν γύρω τους και εναντίον της ομάδας οι οπαδοί είχαν σε ορισμένες στιγμές ανάρμοστες συμπεριφορές οι οποίες στοίχισαν και στο σύλλογο. Σε κάθε περίπτωση η Θύρα 13 είναι οι πιο φανατικοί Παναθηναϊκοί και τους θέλουμε δίπλα μας».

Για τα στημένα και αν είναι αισιόδοξος πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα: «Αν δεν το πιστέψουμε δεν θα αλλάξει ποτέ. Δεν ζούμε σε μια τέλεια κοινωνία, αλλά δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Βήμα – βήμα θα πολεμήσουμε το κακό και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε.»

Αν δεν πάει καλά η Συμμαχία, τι θα γίνει με τις μετοχές και αν θα επιστρέψουν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη: «Μόνο η γενική συνέλευση και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και οποιαδήποτε απόφαση περνάει από τα χέρια της. Να ξέρετε πάντως πως το καταστατικό προβλέπει πως σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο διαλυθεί η Παναθηναϊκή Συμμαχία, οι μετοχές περνούν στον Ερασιτέχνη. Οι μετοχές ανήκουν σε μας, στον κόσμο. Ακόμη και για τη συμφωνία που κάποια λέτε, είναι μια απλή συμφωνία, θα την βγάλουμε και στο Ίντερνετ για να τη δείτε». (χειροκρότημα)

Γ ια το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο κυριαρχείται από ανθρώπους που κάνουν ξένα πράγματα προς εμάς. Θα τα πολεμήσουμε. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Ο Παναθηναϊκός ανήκει στον κόσμο του».

Για τον Καραγκούνη: «Λίγο πολύ τα έχετε μάθει. Αν ο Γιώργος θέλει να έχει μια ενεργή χρονιά, είναι λογικό ότι θα πάει στο εξωτερικό. Φάγαμε πρόσφατα και μαζί για να τον ακούσω και να το πω πέντε πράγματα. Εμείς του είπαμε ότι τον θέλουμε στο μέλλον δίπλα μας για τη δημιουργία του μεγάλου Παναθηναϊκού που θέλουμε να φτιάξουμε». (Χειροκρότημα)

Για το ποιοι άλλοι μέτοχοι θα βοηθήσουν τη Συμμαχία: «Ο κ. Βγενόπουλος έχει πει ότι θα συμμετάσχει, το ίδιο είπε και ο κ. Πολέμης. Γενικά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βάλει ένα σωρό λεφτά στον Παναθηναϊκό και απλά λόγω διαφόρων συγκυριών δεν μπορούν να το κάνουν τώρα. Το πρόβλημα γενικά δεν ήταν τα λεφτά. Λεφτά υπήρχαν, άλλα πράγματα της έλειψαν. Χρειάζεται πλέον καινούργιο σχέδιο και αυτό καταστρώνουμε».

Για κάποια παράπονα για εισιτήρια που ψάχνουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού από την Κύπρο σε καλές θέσεις: «Εχουμε μαζί της τον Νικόλα Βασιλαρά και οτιδήποτε σε απασχολεί σε θέματα οπαδών μπορεί να της βοηθήσει».

Με ποιους μετόχους μιλάει περισσότερο: «Πιο στενή επαφή και συνεργασία έχω με τον Νίκο Πατέρα. Μιλάω της συχνά και με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ενώ στο συμβούλιο με πόστο αντιπροέδρου είναι και ο κύριος Πολέμης».

Για το αν τον ενδιαφέρει να συνεχίσει για πολλά χρόνια και γιατί αποχώρησε από την ΠΕΚ: «Εγώ θα ήθελα να βάλω υποψηφιότητα για πρόεδρος του σωματείου, ο οποίος θα είναι για τρία χρόνια. Είχα μια ιδέα και θέλω να την ολοκληρώσω. Με την ΠΕΚ δεν μπόρεσα να συνεχίσω γιατί τότε χτίζαμε τον ΣΚΑΊ. Τώρα ο ΣΚΆΙ έχει βρει το δρόμο του και έχω χρόνο να διαθέσω στον Παναθηναϊκό».

Για το αν υπάρχει κάποια εγγύηση πως δεν θα επιστρέψουν οι μετοχές στα χέρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα να επιστρέψει. Ιδιοκτήτης είναι η Παναθηναϊκή Συμμαχία και αυτό είναι αμετάκλητο».

Για το γήπεδο: «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να γίνει στο Βοτανικό».

Για τον Λέτο: «Δυστυχώς ο Λέτο έχει δρόμο ακόμα. Στην ουσία ξαναφτιάχνει το γόνατό του. Θα τον περιμένουμε τον Φλεβάρη να μπει σιγά – σιγά χωρίς να μπορώ να τους πω με ασφάλεια πότε θα ξαναπαίξει».

Για την πρόταση που του έγινε από τον κόσμο για να ανοίξει μια εφημερίδα που να καλύπτει και τους υπόλοιπους φίλους του Παναθηναϊκού: «Αν κάνουμε εμείς μια εφημερίδα θα υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός με τις υπόλοιπες αφού εμείς θα έχουμε εσωτερική πληροφόρηση. Ο καθένας μπορεί να διαβάζει ότι θέλει αν και βλέπετε πως γενικά ο κόσμος δεν διαβάζει εφημερίδες. Εμείς θα προσπαθούμε να σας ενημερώνουμε και μέσα από το σάιτ μας και να κάνουμε διάφορα πρωτότυπα πράγματα».

Για το γεγονός ότι κάποιες εφημερίδες στην πρώτη στραβή αρχίζουν κριτική στον Φερέιρα: «Είναι τιμή μου που συνεργάζομαι με τον κύριο Φερέιρα. Είναι ένας πραγματικός φιλόσοφος του ποδοσφαίρου και κανείς δεν μπορεί να τον βλάψει».

Για τις επιθέσεις από τον Ολυμπιακό και πως απαντάει: «Τι να σας πω; Πρέπει εμείς να διαλέγουμε το πεδίο της μάχης και όχι εκεί που μας παρασύρει ο αντίπαλός μας. Δεν συγκρινόμαστε μαζί τους ούτε σε ήθος, ούτε σε ευρωπαϊκές διακρίσεις και εμείς θα διαλέγουμε πως θα τους αντιμετωπίζουμε και όχι αυτοί».

Στη συνέχεια δεκάδες φίλαθλοι του Παναθηναϊκοί γράφτηκαν μέλη στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, οι άνθρωποι της οποίας μοίρασαν σε όλους παρευρισκόμενους φανέλες και σορτσάκια της ομάδας. Ακολούθησε δείπνο με τοπικά εδέσματα και… έξτρα κουβέντα μέχρι το πρωί με πολλές τετ α τετ συζητήσεις.

Τον λόγο εκτός από τον Γιάννη Αλαφούζο πήρε ο Τότης Φυλακούρης που τόνισε: «Πρέπει να τρίξουμε τα δόντια για όλα τα χρόνια που υποφέραμε και μας έλειψε το χαμόγελο. Να χτυπήσουμε δυνατά το χέρι στο τραπέζι και να σταματήσουν οι αδικίες στον Παναθηναϊκό από το παρασκήνιο. Στεκόμαστε όλοι στο πλευρό του μεγάλου Παναθηναϊκού».

Από την πλευρά του ο Αριστείδης Καμάρας σχολίασε: «Εμείς δεν θα χρησιμοποιήσουμε τους κανόνες παιχνιδιού που επιβάλουν οι άλλοι. Τα έχουμε υποστεί στο πετσί μας και η δύναμή μας είστε εσείς. Βλέπετε τι προσωπικές επιθέσεις δέχεται ο Γιάννης Αλαφούζος επειδή είπε πέντε αλήθειες για τις θυγατρικές. Ακόμη και να είχαμε τα μέσα τους δεν θα τα χρησιμοποιούσαμε. Εκείνο που επιζητούμε είναι το 50-50».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved