Η εμπειρία έφερε τη νίκη για τον Ολυμπιακό με 3-2 κόντρα στην Βίλεμ

Η εμπειρία έφερε τη νίκη για τον Ολυμπιακό με 3-2 κόντρα στην Βίλεμ

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε… φλύαρος στο διάστημα που αγωνίστηκε με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του φιλικού με την Βίλεμ, ωστόσο η εικόνα του άλλαξε προς το καλύτερο με την είσοδο των πιο έμπειρων παικτών και οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν νικηφόρα (3-2) τα φιλικά τους.

Σε ανοικτή… επαφή με τα δίχτυα ο Ραφίκ Τζεμπούρ, ο οποίος σκόραρε δις (5’, 64’) με τον Μάρκο Πάντελιτς να σημειώνει το τρίτο τέρμα των «ερυθρόλευκων» στο 83’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι Ολλανδοί είχαν ισοφαρίσει με τον Βόσεμπελτ στο 23’ και είχαν πάρει προβάδισμα από το 37’ με την κεφαλιά του Χέμχουτς.

Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο… στάδιο της προετοιμασίας τους σε Αυστρία, Πορτογαλία και Ολλανδία, όπου έδωσαν έξι φιλικές αναμετρήσεις και πλέον μπαίνουν στην τελική… ευθεία ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το «συγκρότημα» του Λεονάρντο Ζαρντίμ ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη φάση που έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή της Βίλεμ. Στο 5’ ο Λυκογιάννης μπήκε από τα αριστερά, .έκανε το γύρισμα στην «καρδιά» της άμυνας και ο Ραφίκ Τζεμπούρ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει… χαμένη και έκανε το 1-0.

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι ανέβασαν… στροφές και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια (1-1) με τον Βόσεμπελτ στο 23’ ενώ πήραν το προβάδισμα στο 37’ με την κεφαλιά του Χέμχουτς από το κέντρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας, έπειτα από ωραία σέντρα του Χότσερ από τα δεξιά.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και πάλι δυνατά τον αγώνα, θέλοντας να φτάσει στην ισοφάριση, όμως, στο 50’ η κεφαλιά του Παπάζογλου βρήκε σε ετοιμότητα τον Μουν, ο οποίος μπλόκαρε. Στο 59’ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θέλησε να κάνει πιο… κινητική την ομάδα του και για τον λόγο αυτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μανιάτη, Χολέμπας και Ντιόγκο, αντί των Ντιελνά, Ποτουρίδη και Βλαχοδήμου.

Στο 61’ η Βίλεμ έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, όταν έπειτα από φάση διαρκείας, ο Σνάιντερς από την «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η φάση αυτή φαίνεται πως… ξύπνησε τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ, οι οποίοι από εκείνο το σημείο και μετά ανέβασαν… στροφές.

Μάλιστα, στο 63’ ο Φετφατζίδης είδε την προσπάθεια του να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Μουν, ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι Πειραιώτες έφεραν το ματς στα ίσια (2-2) και πάλι με τον Τζεμπούρ. Ο Παπάζογλου σέντραρε, ο Πάντελιτς πήρε την κεφαλιά την οποία απέκρουσε ο Μουν και στην επαναφορά ο «τρομοκράτης» από κοντά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού έφερε… καρπούς στο 83’ όταν ο Πάντελιτς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Την… εσχάτη των ποινών είχε κερδίσει ο Μήτρογλου, ένα λεπτό νωρίτερα, ύστερα από ωραία ενέργεια του Ντιόγκο ο οποίος «μάζεψε» όλους τους παίκτες πάνω του, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος θέλησε να περάσει τον Μουλ, που τον ανέτρεψε.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

{coveritlive}048c16e4a2{/coveritlive}



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved