Πρώτο δείγμα… νεανικό και θετικό από ΑΕΚ με Πρέστον! (photos)

Πρώτο δείγμα… νεανικό και θετικό από ΑΕΚ με Πρέστον! (photos)

Τι και αν η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0 από την Πρέστον στο πρώτο της φιλικό προετοιμασίας, το αυτογκόλ του Αραμπατζή στο 88΄ δεν ήταν δυνατό να χαλάσει την εικόνα που παρουσίασε η… πιτσιρικαρία της! Εξαιρετική ανασταλτικά στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση, έδειξε τα επιθετικά της προσόντα στο δεύτερο, όπου είχε δοκάρι με τον Τσίτα (70΄)! Η καλή αμυντική λειτουργία, το πάθος των μικρών και η «αποκάλυψη» Καλογέρης τα πρώτα κέρδη της «νέας» ομάδας!

Πώς έπαιξε

Με περιέργεια αναμενόταν η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο πρώτο της φιλικό, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Και όχι μόνο για να πάρει ο κόσμος μία πρώτη γεύση από τις σκέψεις και τις επιλογές του Βαγγέλη Βλάχου, αλλά για να δει πόσους… γνωρίζει από αυτές!

Ήθελε, δεν ήθελε (που μάλλον δεν ήθελε, όπως αποκάλυψε ο ίδιος κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Αγγλία), ο Έλληνας τεχνικός είχε την υποχρέωση να παρατάξει μία αξιοπρεπή ενδεκάδα (εν αντιθέσει με το φιλικό κόντρα στην Πετρολούλ), με την ελπίδα αυτή, όχι μόνο να συστηθεί, αλλά να εκπλήξει θετικά!

Κάπως έτσι λοιπόν στο 4-2-3-1 με το οποίο παρατάχθηκαν οι «κιτρινόμαυροι», κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Κωνσταντόπουλος, με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να συνθέτουν οι Μπουγαΐδης, Γιάγκο, έχοντας αριστερά τους τον Τσαμουρλίδη και δεξιά τον Αρκούδα. Ρίκα και Γκερέιρο πήραν θέση στα χαφ, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σταματή, η τριπλέτα των Λαγού (αριστερά), Γροντή (επιτελικός) και Φούντα (δεξιά).

Τη… μισή δουλειά!

Με δεδομένο λοιπόν ότι η σύνθεση μιας αξιοπρεπούς ενδεκάδας, μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν για την ελλιπή και αποδεκατισμένη ΑΕΚ, οι μόλις έξι παίκτες από την περσινή ομάδα, ο ένας υπό απόκτηση, ο ένας υπό δοκιμή και οι τρεις πιτσιρικάδες, έστω και χωρίς δέσιμο, χωρίς εμπειρία, χωρίς παιχνίδια στα πόδια τους, χωρίς παραστάσεις από υψηλό επίπεδο και με αδυναμίες ακόμα στη φυσική κατάσταση, αλλά με… ελπίδα και θέληση, έκαναν τον – ήδη προετοιμασμένο - κόσμο της να τρίβει τα μάτια του, κάνοντας τη μισή δουλειά, στο... μισό του γηπέδου (και φυσικά όχι για τον... αχταρμά που φάνταζε)!

Αυτό από το κέντρο μέχρι την εστία της!

Γιατί μπορεί η ΑΕΚ να έδειξε από το πρώτο λεπτό ξεδιάντροπα τις προθέσεις της να περιμένει τους Άγγλους, ωστόσο το έκανε καλά!

Η Πρέστον είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, με την μπάλα να «κουρνιάζει» την περισσότερη ώρα στα πόδια των ποδοσφαιριστών της, οι οποίοι ωστόσο αδυνατούσαν να διασπάσουν το «κιτρινόμαυρο» τοίχος μπροστά από τον Κωνσταντόπουλο, για τον οποίο δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν απειλή τα δύο σουτ που έφθασαν στην αγκαλιά του.

Όσο… έγραφε ωστόσο το χρονόμετρο, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ (εν αντιθέσει) με τα πρώτα λεπτά, άρχισαν να βλέπουν… αλλιώς την μπάλα, κυκλοφορώντας την πλέον αξιοπρεπώς, ενώ δειλά-δειλά «γλυκοκοίταζαν» και επίθεση, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να φθάσουν με αξιώσεις μπροστά από τον Στάκμαν.

O Γκερέιρο απεγκλωβίστηκε, «ξεχνώντας» τα συνεχή λάθη των πρώτων λεπτών και οργανώνοντας σωστά την υπόλοιπη… πιτσιρικαρία - η οποία δεν πτοούνταν, καθώς μετά από κάθε άστοχη πάσα, έπεφτε στην μπάλα με πάθος για να την ξανακερδίσει - άφησαν όλοι μαζί υποσχέσεις!

Κάπως έτσι λοιπόν, η ΑΕΚ, από τη στιγμή που θα ήταν υπερβολή να ζητήσει κάτι παραπάνω επιθετικά, πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, έχοντας κάνει τη… μισή, αλλά σημαντικότερη δουλειά που ζήτησε ο Βλάχος! Να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν και μάλιστα άνετη και ωραία!

Της γύρισε την... πλάτη!

Και σαν να μην έφθανε αυτό, βγαίνοντας από τα ντους, έδειξε αποφασισμένη να ολοκληρώσει ό, τι άφησε μισό!

Η ΑΕΚ φύλαξε όσα… ρούχα της είχαν μείνει στο πρώτο ημίχρονο προκειμένου να μην μείνει… γυμνή, ωστόσο αφήνοντας το υπερβολικό ένστικτο αυτοσυντήρησης στην άκρη, ξεθάρρεψε!

Σε αυτό βέβαια βοήθησαν και οι αλλαγές… χόκεϊ, καθώς ο Βαγγέλης Βλάχος, με ολοκληρωτικό λίφτινγκ ενδεκάδας («Έχουμε αγώνα αύριο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά στον Γκερέιρο), πρόσφερε στην ομάδα του αυτό που της έλειπε! Περισσότερο ποδοσφαιρικό θράσος και πίστη στις επιθετικές αρετές από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του!

Οι τελευταίοι, βγαίνοντας από το… καβούκι τους, καταπάτησαν ουκ ολίγες φορές το άβατο (που έμοιαζε μέχρι εκείνη τη στιγμή) της περιοχής της Πρέστον, απειλώντας ωστόσο κυρίως με σουτ από απόσταση, τα οποία επιβεβαίωναν τις ικανότητες πτήσεις του αντίπαλου πορτιέρο (βασικού και αναπληρωματικού)!

Η ΑΕΚ μάλιστα (που σεβάστηκε υπερβολικά τον αντίπαλο κι έχασε τσάμπα ένα ημίχρονο και έπειτα με τον ίδιο τρόπο το ματς), όχι μόνο δεν πήρε αυτό που δικαιούταν, καθαρά λόγω τύχης, καθώς ο Μορέιρα βρήκε με τα… νύχια όσο χρειαζόταν για να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι η βολίδα του (ποιοτικού) Τσίτα στο 70΄, αλλά δύο λεπτά πριν εκπνεύσει η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, αυτή της γύρισε για μία ακόμα φορά την πλάτη, όταν η μπάλα έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Μονακάνα, βρήκε σε αυτήν του Αραμπατζή, πριν καταλήξει στα δίχτυα του!

Ένα αυτογκόλ ωστόσο, δεν θα μπορούσε ποτέ να στερήσει το χειροκρότημα που δικαιούταν η νεολαία της ΑΕΚ (από την οποία έδειξε να ξεχωρίζει ο Καλογέρης με την ταχύτητα και την τεχνική του κατάρτιση) από τους 50 ηρωικούς οπαδούς της ORIGINAL Λονδίνου που έδωσαν το «παρών» στην εξέδρα!

Θυμηθείτε  την εξέλιξη της αναμέτρησης:

{coveritlive}049f1e3feb{/coveritlive}



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved