Μανταδάκης: «Το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου θα σωριαστεί…»
SHARE

Μανταδάκης: «Το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου θα σωριαστεί…»

Την απαισιοδοξία του για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου εξέφρασε ο δικηγόρος του ΟΦΗ, Κωνσταντίνος Μανταδάκης, υποστηρίζοντας πως οι έξι ομάδες που δεν πήραν άδεια, θα μείνουν πολύ πίσω σε σχέση τις υπόλοιπες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρωτάθλημα έξι ταχυτήτων.

Παράλληλα ο Μανταδάκης, μιλώντας στον αέρα του «Nova ΣΠΟΡ fm 94, 6», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους λόγους για τους οποίους οι Ομιλίτες δεν εξασφάλισαν αδειοδότηση, αλλά και στη συνάντηση που είχαν με την ΕΠΟ κάποιες ΠΑΕ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μανταδάκη:

Για την απόφαση να μην πάρει ο ΟΦΗ άδεια: «Η απόφαση περιμέναμε πως θα είναι συνολική, δηλαδή θα έπαιρναν άδεια ή όλες οι ομάδες ή καμία. Ο φάκελος μας ήταν αρκετά καλός. Τα περισσότερα ήταν τακτοποιημένα, άλλα υπήρξαν μερικά πράγματα που τα φτιάξαμε εκπρόθεσμα όπως και έκαναν και άλλες ομάδες. Ο ΟΦΗ δεν είναι μικρό μέγεθος, τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο και στο θέμα των υποδομών που διαθέτει σαν σύλλογος».

Για το σκεπτικό της απόφασης: «Δεν έχουμε το σκεπτικό της απόφασης και δεν νομίζω να το πάρει κανείς. Όπως έγινε και πέρυσι».

Για την υπόθεση του Βλόνταρτσικ: «Το θέμα του Βλόνταρτσικ δεν έχει εισαχθεί ακόμη ούτε καν στην ΦΙΦΑ»

Για τις υποθέσεις του Χόρχε και Ζόρντι Λόπεζ: «Η υπόθεσή τους είναι ένα θέμα, το οποίο δεν έχει εκδικαστεί ακόμη. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες λογικές οι οποίες είναι άλλων εποχών. Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ξεχνάμε που ζούμε. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Δεν θέλω να πιστεύω πως για 30, 40, 50 χιλιάδες ευρώ δεν δόθηκαν αδειοδοτήσεις. Δεν πρέπει οι αποφάσεις να είναι τόσες αυστηρές για τις ομάδες σε μία τέτοια εποχή».

Για τη συνάντηση που είχαν με την ΕΠΟ μερικές ΠΑΕ: «Πριν από καιρό υπήρξε συνάντηση μεταξύ του ΟΦΗ και μερικών άλλων ομάδων με την ΕΠΟ. Είχαμε συζητήσει το πρόβλημα, το οποίο μπορεί να υπάρξει στο θέμα των αδειοδοτήσεων. Έτσι είχαμε πει να μην ισχύουν τα κριτήρια που υπάρχουν για τις υπόλοιπες ομάδες της Ευρώπης. Ωστόσο, στο τέλος οι περισσότερες ομάδες υποχώρησαν με αποτέλεσμα τώρα να μην πάρουν άδεια. Εμείς σαν ΟΦΗ είπαμε πως το ποδόσφαιρο θα γίνει δυο ταχυτήτων αν δεν πάρουν όλες οι ομάδες άδεια. Επίσης, αυτό θα έκανε κακό και στα ταμεία των ΠΑΕ, καθώς θα ερχόταν η NOVA να μας μειώσει τα έσοδα. Επίσης, είχαμε πει πως θα πρέπει να υπάρχουν χρηματικά πρόστιμα για τις ομάδες και όχι να μην παίρνουν καθόλου αδειοδότηση. Αυτό θα δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν».

Για το αν υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των ομάδων που δεν πήραν άδεια: «Μεταξύ των 6 ΠΑΕ υπάρχουν συζητήσεις. Αυτή την στιγμή κινδυνεύει όλο το μαγαζί».

Για τις ομάδες που πλήρωναν στην ώρα, αλλά στο τέλος υποβιβάστηκαν: «Πρώτα πρέπει αυτές οι ομάδες να κοιτάξουν τα εσωτερικά τους και γιατί υποβιβάστηκαν. Είναι άσχημο αυτή την εποχή να αρχίσουν αντιδικίες μεταξύ των ομάδων».

Για το επόμενο πρωτάθλημα: «Αυτό το οικοδόμημα θα σωριαστεί του χρόνου, καθώς ο κόσμος θα σταματήσει να το παρακολουθεί, γιατί δεν θα έχει σοβαρές ομάδες και σοβαρούς παίκτες. Φοβάμαι πως θα υπάρξει ένα ενιαίο πρόβλημα για όλους τους συλλόγους».

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

«Εφιάλτης»: Οι επιστήμονες προβλέπουν «βιβλική καταστροφή» - Ποιες χώρες κινδυνεύουν άμεσα
«Εφιάλτης»: Οι επιστήμονες προβλέπουν «βιβλική καταστροφή» - Ποιες χώρες κινδυνεύουν άμεσα
NBA: Ιστορία έγραψαν Γκριν και Κάρι (video+photos)
NBA: Ιστορία έγραψαν Γκριν και Κάρι (video+photos)
ΑΕΚ: Όλο και πιο κοντά ο Βράνιες
ΑΕΚ: Όλο και πιο κοντά ο Βράνιες
Εκλογές 2019: Προσοχή! Κλείνουν τα σχολεία Μάιο και Ιούνιο - Δείτε ΕΔΩ πότε
Εκλογές 2019: Προσοχή! Κλείνουν τα σχολεία Μάιο και Ιούνιο - Δείτε ΕΔΩ πότε