Δημητρέλος: «Ο κόσμος να σώσει την ΑΕΚ»
SHARE

Δημητρέλος: «Ο κόσμος να σώσει την ΑΕΚ»

Ο Ανδρέας Δημητρέλος για ακόμα μία φορά έκανε έκκληση στον κόσμο να αγοράσει διαρκείας και να σώσει την ΑΕΚ.

Σε ένα πολύ δύσκολο στάδιο βρίσκεται η ΑΕΚ, καθώς η ύπαρξή της απειλείται σοβαρά στις επόμενες ημέρες. Μετά τη μη αδειοδότησή της, ο Ανδρέας Δημητρέλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, θέλοντας να ενημερώσει τον κόσμο της ομάδας για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης για ακόμα μία φορά, εναπόθεσε τις ελπίδες της ομάδας στον κόσμο: «Ο κόσμος πρέπει να δηλώσει παρών. Θα βοηθήσουν την ΑΕΚ με την παρουσία τους και τη δύναμή τους στους αγωνιστικούς χώρους. Αν υπάρχει το φαινόμενο της απογοήτευσης καλά κάνουν αλλά πρέπει να ξεφύγουμε από αυτό και να ξεκινήσουμε κάτι καινούριο. Όταν τρως μία σφαλιάρα σηκώνεσαι και προσπαθείς να πετύχεις το στόχο σου. Αν δεν βοηθήσει ο κόσμος δεν θα ορθοποδήσουμε. Η διοίκηση έχει προσπαθήσει να χαμηλώσει τα διαρκείας και προκειμένου να βοηθηθεί και να βοηθήσει τον κόσμο της να έρθει στο γήπεδο και να μην παρουσιαστεί το φαινόμενο να πηγαίνουμε για πρώτη θέση στα πλέι-οφ με 1500 άτομα. Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό πριν από τέσσερα χρόνια είχαμε 50.000 κόσμο. Αν θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν και αγοράσουν διαρκείας θα μαζευτεί το ποσό των επτά εκατομμυρίων ευρώ και  θα λύσει το πρόβλημά της με σωστή διαχείριση», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Είναι κουραστικό, αλλά εδώ χρειάζεται τη δύναμη του κόσμου για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι. Αυτή τη στιγμή στην κατάκτηση που βρισκόμαστε το έχω πει επανειλημμένως και μου αρέσει να μιλάω με αλήθειες. Τα χρέη είναι 35 εκατ. και τα 23 από αυτά τα χρωστάμε στο ελληνικό δημόσιο. Καταλαβαίνετε δηλαδή πως το πρόβλημα είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει με το ελληνικό δημόσιο. Αυτός ήταν ο λόγος που ζητήσαμε την αναστολή. Το ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε με το κράτος γιατί δεν υπάρχει κράτος. Μετά τις εκλογές που θα υπάρξει πολιτική σταθερότητα θα συζητήσουμε μία λύση που θα συμφέρει την ΑΕΚ χωρίς το ελληνικό δημόσιο να χάσει ούτε ένα Ευρώ. Αν οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν βοηθήσει τις άλλες ομάδες τότε το δημόσιο θα χάσει και αυτό δεν αξίζει τον κόπο. Θα πρέπει να υπάρξει κατανόηση για να βρεθεί λύση. Σε αυτή τη διαδικασία τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να τονίσω πως η διοίκηση αυτή, είναι από τις αρχές Φεβρουαρίου. Μέχρι και σήμερα, περίπου 4 μήνες το μέλημα το δικό μου και της διοίκησης ήταν να ζούμε την ομάδα ώστε κάποια στιγμή να βρει το δρόμο της με κάποιον επενδυτή είτε μέσω ΑΜΚ του κόσμου. Επιχειρήσαμε στις αρχές Φεβρουαρίου και δεν ήταν επιτυχημένη. Βάλαμε στο πρόγραμμα άλλη μία για να καλυφτούν οι ζημιές. Η οικονομική βοήθεια που είχαμε ήταν μηδαμινή», συνέχισε ο πρόεδρος της Ένωσης.

«Στηριχτήκαμε σε κάποιο χρονικό σημείο σε δανεισμό και έσοδα που κάναμε μία σωστή διαχείριση για να φτάσουν εδώ, αλλά και σε μία οικονομική βοήθεια από διάφορους ανθρώπους. Φτάσαμε στο σημείο να μην πάρουμε την αδειοδότηση. Το πως δημιουργήθηκαν οι οφειλές αποτελεί ένα άλλο κεφάλαιο που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε στο μέλλον. Το να κάνεις αναδρομή στο ποιος φταίει και ποιος όχι μόνο κακό θα κάνει. Θέλω να υπάρχει ενωτικό κλίμα για να βρεθεί και λύση. Δεν με ενδιαφέρει να καταλογίσω ευθύνες και δεν χρειάζεται να το υποδείξω εγώ. Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα χρέη της ΑΕΚ δεν τα δημιούργησε η δική μας διοίκηση. Έχουν μείνει 35 εκατ.»

«Πρέπει να δούμε αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε ή όχι. Με τη λήξη της ημερομηνίας της ΑΜΚ  που λήγει στις 29 Ιουνίου θα γίνει στις 3 Ιουλίου γενική συνέλευση. Τότε θα ξέρουμε αν θα υπάρχει ΑΕΚ ή θα διαλυθεί. Αν δεν υπάρχει λύση μέχρι τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την ομάδα».

«Έχουμε μία ληξιπρόθεσμη δόση στο ελληνικό δημόσιο. Η προθεσμία είναι μέχρι τις 6-7 Ιουλίου. Από τότε και μετά ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την ομάδα εφόσον δεν έχει πληρωθεί. Σύμφωνα με το νόμο μετά τις 7 Ιουλίου το ελληνικό δημόσιο έχει τη δυνατότητα να στείλει την καταγγελία. Αυτό θα πετύχει τη διάλυση και την επαναφορά των 140 εκατ. Ευρώ. Όπως έχω πει και πολλές φορές, το μεγαλύτερο μέλημα της διοίκησης είναι η εξεύρεση των χρημάτων που θα επιφέρει κάποια λύση. Αν βρεθούν ή όχι θα το ξέρουμε σε λίγο καιρό. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ανταποκριθεί και περιμένει βοήθεια από κάπου αλλού.

Από τότε που ανέλαβα τη διοίκηση παρεξηγήθηκα γιατί λέω ότι είμαι μόνος μου και ότι δεν υπάρχει καμία βοήθεια. Τρέχω αριστερά και δεξιά για λύση. Μέσα στην αγωνία για να βρεθεί λύση είχα αποφασίσει να συζητήσω με τον οποιονδήποτε που θα προσφέρει οικονομική βοήθεια και αυτό έκανα με τον Ξενιάδη.

Το ραντεβού αυτό ήταν έκτατο. Έγινε κανονικά με την ελπίδα η υπόσχεση αυτή να πραγματοποιηθεί. Αν γίνει θα κάνει καλό και θα το κρίνει η ιστορία. Το σίγουρο είναι πως ο Δημητρέλος δεν είναι αυτός που αγοράζει και πουλάει την ΑΕΚ.  Οι διαδικασίες αυτές είναι αποφασισμένες από τη γενική συνέλευση. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δίνω διευκρινήσεις για τη διαδικασία της ΑΜΚ. Από εκεί και πέρα αν η συνάντηση με τον Ξενιάδη έθιξε τον κόσμο της ΑΕΚ για τον οποίο είμαι υπόλογος, είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω συγνώμη. Οποιαδήποτε ενέργεια δική μου είναι στα πλαίσια οποιαδήποτε βοήθειας που θα μπορούσε η ομάδα να ξεπεράσει το πρόβλημα της αδειοδότησης.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι όλες αυτές οι ενέργειες που γίνονται, γίνονται για το καλό της ΑΕΚ αψηφώντας όποιες συνέπειες μπορώ να υποστώ εγώ από όλη αυτή τη διαδικασία. Είτε είναι σε προσωπικό επίπεδο, είτε δημιουργούν πρόβλημα στην διαδικασία απέναντι στον κόσμο στον οποίο είμαι υπόλογος.

Η ευθύνη είναι βαριά στην πλάτη μου και για αυτό πολλές φορές έχω συγκινησιακή φόρτιση όταν δεν μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Από εδώ και πέρα το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ είναι ένα κεφάλαιο που οικονομικά το ΔΣ δεν μπορεί να στηρίξει και κρατά την εταιρία με κάποιες ενέσεις, μέχρι το τέλος της ΑΜΚ για να ξέρουμε αν υπάρχει κάποια λύση.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε κάποια άμεσα έξοδα και να κλείσουμε ένα αθλητικό κέντρο για να ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας αν ξεκινήσει. Από εκεί και πέρα να περιμένουμε την 30η Ιουνίου. Επαναλαμβάνω πως η ΑΕΚ δεν μπορεί να εγγυηθεί σε κανέναν την οποιαδήποτε μελλοντική διαδικασία. Όλα θα εξαρτηθούν από το επόμενο δεκαήμερο και την ομαλή πολιτική σταθερότητα.

Εγώ θα ζητήσω τη βοήθεια των ενωσιτών και την Τετάρτη πάλι που θα μιλήσουμε για την έναρξη των πωλήσεων διαρκείας. Θα περιμένουμε όλοι κάποια πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι και θα πρέπει να έχουμε λίγη υπομονή».

Σε ό,τι αφορά τον Νίκο Κωστένογλου πρόσθεσε: «Το ΔΣ αναγνωρίζει την προσφορά του Νίκου Κωστένογλου και ότι μέχρι σήμερα έχει αναλάβει την ΑΕΚ χωρίς να ξεκινήσει προετοιμασία. Παρά τις οικονομικές αντιξοότητες κατάφερε να διεκδικήσει την πρώτη θέση των πλέι-οφ. Ίσως να ήμασταν πρώτοι αν κάποια λάθη διαιτητικά μας στέρησαν την πρώτη θέση. Βέβαια, δεν θα είχε κάποιο νόημα μετά τη μη αδειοδότηση. Εδώ που βρισκόμαστε η ΑΕΚ δεν μπορεί να εγγυηθεί στον Κωστένογλου την ομαλή λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος. Η απώλεια των εσόδων της Ευρώπης θα μας αναγκάσουν σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μπάτζετ. Ήταν σωστό από την πλευρά μου να μη έχω δεσμευμένο και να μπορεί να είναι ελεύθερος για το επόμενο στάδιο της καριέρας του. Οπότε όταν θα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μαζί του σχετικά με το αγωνιστικό τμήμα, αν ο κ. Κωστένογλου είναι διαθέσιμος θα το συζητήσουμε μαζί του», κατέληξε.

Για τους Νίκο Νοτιά και Παππά είπε: «Έχει εκπρόσωπο στο Δ.Σ. που τον ενημερώνει. Δεν έχω προσωπική επαφή ούτε με τον κ. Νοτιά ούτε και με τον κ. Παππά. Έχω χρόνο να μιλήσω μαζί τους. Παλαιότερα έχω πάρει κάποιες αρνητικές απαντήσεις. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που έπρεπε να έχουν ενημερωθεί, έτσι κι έγινε. Είχα ζητήσει απ' όλους βοήθεια και πάλευα να βρω τρόπο να πάρει παράταση ζωής η ΑΕΚ. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια αλλά τώρα δεν υπάρχουν άλλα»

Για τον Ντέμη Νικολαΐδη, είπε: «Δεν νομίζω να παίξει ρόλο το θέμα της αδειοδότησης, η προσπάθειά του. Περιμένουμε μετά τις εκλογές, όπως μου είπε τι μπορεί να γίνει. Έχω κάποιες ελπίδες. Όλοι καταλαβαίνουμε πως κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει όχι μόνο στην ΑΕΚ, αλλά γενικά στην Ελλάδα όσο υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα στο κράτος».

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων 12/12 (video)
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων 12/12 (video)
NBA: Αντέδρασαν οι Ρόκετς, έγραψε ιστορία ο Πόποβιτς (videos)
NBA: Αντέδρασαν οι Ρόκετς, έγραψε ιστορία ο Πόποβιτς (videos)
Νύχτα τρόμου με τρεις νεκρούς στο Στρασβούργο: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μακελάρη (pics)
Νύχτα τρόμου με τρεις νεκρούς στο Στρασβούργο: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μακελάρη (pics)
Ο Φρένκι Ντε Γιονγκ είναι ο πιο περιζήτητος χαφ στην Ευρώπη (video+photos)
Ο Φρένκι Ντε Γιονγκ είναι ο πιο περιζήτητος χαφ στην Ευρώπη (video+photos)

 • Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
 • Pick n' Roll
  07:15Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Τένις: Fed Cup 2018 by BNP Paribas
  08:00Τα καλύτερα στιγμιότυπα του 2018.
 • WRC 2018
  08:45SS14 Dyfnant 1, Μεγάλη Βρετανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Αμβούργο - Πάντερμπορν
  08:55Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Π. Τρέιλ Μπλέιζερς
  09:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Beach Volley: FIVB 2018
  09:15Βιέννη, Αυστρία. Στιγμιότυπα.
 • WRC 2018
  10:05SS23 Great Orme Llandudno 2, Μεγάλη Βρετανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Βόλεϊ: Λαρντίνι Φιλοτράνο - Σαν Μπερνάρντο Κούνεο
  10:30Ιταλικό Πρωτάθλημα Γυναικών 2018-19. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Ουέσκα - Ρεάλ Μαδρίτης
  11:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Βέρντερ Βρέμης - Φορτούνα Ντίσελντορφ
  11:10Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Ποδόσφαιρο: Ίντερ - Αϊντχόφεν
  11:15UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 2ος όμιλος. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • NBA Daily
  11:45Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • WRC 2018
  11:55Μεγάλη Βρετανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Pick n' Roll
  12:30Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  12:4510η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  13:10Μέγαρα. 4ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βαλένθια - Σεβίλη
  13:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Ποδόσφαιρο: Βόλφσμπουργκ - Χόφενχαϊμ
  13:25Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E11
  13:30Αθλητική εκπομπή.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • NBA Daily
  14:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Μπάσκετ: Γκόλντεν Στ. Γουόριορς - Μινεσότα Τίμπεργουλβς
  15:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • WRC 2018
  15:25Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • UEFA Champions League 2018-19 - Στιγμιότυπα
  15:30Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. Τα καλύτερα στιγμιότυπα της αγωνιστικής του UEFA Champions League. Στιγμές γεμάτες πάθος, δυνατές μάχες και τα καλύτερα γκολ που ξεχώρισαν ανά αγωνιστική ημέρα αφιερωμένα στην κορυφαία διοργάνωση.
 • Ποδόσφαιρο: Μπάγερν Μονάχου - Νυρεμβέργη
  15:40Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ - Νάπολι
  15:45UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 3ος όμιλος. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  16:15Resolute Cup 2018.
 • UEFA Champions League Show 2018-19 (Ζ)
  16:30Δείτε όλη τη δράση των αγώνων του UEFA Champions League.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  16:40Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  17:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E10
  17:45Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βικτόρια Πλζεν - Ρόμα (Ζ)
  17:55UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 7ος όμιλος. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E674
  18:15Στιγμιότυπα.
 • NBA Daily
  18:45Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Sports Classics: ABC of Mountain Biking
  19:15Ο Ρομπ Γουάρνερ δίνει μαθήματα στο mountain biking και παρουσιάζει την ορολογία, τους κανόνες, την ιστορία και τους ήρωες του αθλήματος.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Π. Τρέιλ Μπλέιζερς
  19:20NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • MotoGP 2018
  20:00Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Moto 2 και 3
  21:15Ανασκόπηση της σεζόν 2018. Στιγμιότυπα.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E10
  21:45Στιγμιότυπα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies