Κατσαρής: «Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας»
SHARE

Κατσαρής: «Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας»

Μέσα σε μια φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, ανέλυσε το θέμα του επενδυτή με τις αντεγκλήσεις να μην λείπουν...

Συνολικά 169 άτομα βρίσκονταν στην Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, με τον πρόεδρο του ΑΣ να δέχεται την επίθεση των μελών για την στάση του απέναντι στον Θοδωρή Ζαγοράκη, ενώ σχολίασε και ο θέμα του Ιβάν Σαββίδη.

«Ξεκινάει άμεσα ο έλεγχος για την μπουτίκ της ΠΑΕ. Έχουμε πλέον τις διαβεβαιώσεις ότι άμεσα τα στοιχεία της εταιρείας θα τα έχει ο Δημήτρης Ζιγκερίδης», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Θανάση Κατσαρή.

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Ποιητής, πήρε τον λόγο για να ρωτήσει τον Θανάση Κατσαρή: «Γιατί το βράδυ που παραδόθηκε το πόρισμα για την ΠΑΕ βγάλατε εκείνη την παραπλανητική ανακοίνωση και μετά αποδείχθηκε ότι υπήρχαν ατασθαλίες; Τι ενέργειες κάνατε αφού προέκυψε το πόρισμα- κόλαφος για τα οικονομικά επί Ζαγοράκη; Γιατί σταμάτησε ο έλεγχος για την Τούμπα ΕΠΕ και για την τελευταία χρήση Ζαγοράκη; Τι έγινε με τα χρήματα που πήρε ο Ζαγοράκης χωρίς παραστατικά και απόφαση συμβουλίου; Με τα χρήματα του Βιολίδη; Τι θα γίνει με τις ποινικές ευθύνες που προέκυψαν; Ποιος θα ήλεγχε την ΠΑΕ; Ο ΑΣ με αντιπρόεδρο τον Βιολίδη;»

Ο Θανάσης Κατσαρής απάντησε: «Όσα χρόνια διοικώ τα πιο μεγάλα προβλήματα και οι κατηγορίες αφορούν την ΠΑΕ και την ΚΑΕ. Πάντα πιστεύω ότι όσα προκύπτουν από όλους τους ελέγχους που κάνουμε να μένουν στην οικογένεια και να τα βρίσκουμε μεταξύ μας. Ναι και εκείνο το βράδυ του πορίσματος μιλήσαμε για κακοδιαχείριση. Αποφασίσαμε όμως να μην χρησιμοποιηθεί αυτή η λέξη για να μην προκύψουν άλλα προβλήματα με την εφορία και ποινικούς ελέγχους. Χρωστάμε ήδη 27 εκατομμύρια στην εφορία. Αν έκανε λάθος σε αυτό ζητάω συγγνώμη. Στον ΠΑΟΚ όμως πάντα αυτό συμβαίνει. Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας. Θέλαμε και όσον αφορά το πόρισμα να ενεργήσουμε όσο πιο μαλακά γίνονταν. Δεν τα καταφέραμε και γι’ αυτό μετά από λίγο καιρό πήγαμε στο ΣΔΟΕ. Για τον ορκωτό πρέπει να πω ότι σταμάτησε τον έλεγχο μια και ανέλαβε υψηλόβαθμη θέση στην εθνική τράπεζα. Ο έλεγχος της μπουτίκ είπαμε σήμερα ότι θα ξεκινήσει».

Εκείνη την στιγμή, ο Δημήτρης Ζιγγερίδης, τοποθετήθηκε: «Ναι, επιβεβαιώνω ότι ο ορκωτός, ο κ. Αγοραστός πήρε θέση στην τράπεζα και σταμάτησε ο έλεγχος. Για την Τούμπα ΕΠΕ ζητήσαμε στοιχεία και όταν είδα μία κωλυσιεργία ενημέρωσα τον πρόεδρο. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να παίρνει το κράτος παραπάνω φόρους από τον ΠΑΟΚ. Θέλω όμως μέσα από εσωτερικές διαδικασίες, να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έκαναν ατασθαλίες».

Σχετικά με την ΤΟΥΜΠΑ ΕΠΕ: «Η ΠΑΕ ήταν υποχρεωμένη να δημιουργήσει μία τέτοια εταιρεία για να προχωρήσει το εμπορικό. Ουσιαστικά εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε από μόνοι μας αυτή την εταιρεία που ανήκει σε πρόσωπα. Είναι δικαίωμά τους, χρειάζεται η δική τους έγκριση. Τώρα όμως την έχουμε και ξεκινάει ο έλεγχος».

Από την πλευρά του ο Σπύρος Μηλιωρίδης, δήλωσε: «Ήμουν στην Τούμπα ΕΠΕ τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Συμφωνώ να γίνει έλεγχος και να αποδοθούν ευθύνες που τυχόν υπάρχουν σε αυτούς που πρέπει».              

Ο Θανάσης Κατσαρής, στη συνέχεια σχολίασε: «Εσείς ήρθατε και με πιέσατε να του ζητήσω να αναλάβει. Τα πρώτα χρόνια τα πήγε καλά και τώρα κρίνεται».

Το λόγο πήρε ο Άλκης Ησαϊάδης, ο οποίος τόνισε: «Την διοίκηση Ζαγοράκη την διόρισε ο ΑΣ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και το 2011. Να σας θυμίσω ότι αυτό έγινε στο συμβούλιο με ψήφους 15-0. Άρα θετικός ήταν και ο Γιάννης Παπαδόπουλος που σήμερα λείπει…».

Στη συνέχεια, μέλος του ΑΣ, πήρε το λόγο για να ρωτήσει για τον Ιβάν Σαββίδη: «Οι συζητήσεις ξεκίνησαν με τον Ζήση Βρύζα όταν ο Σαββίδης εξέφρασε την διάθεση να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Τότε τέθηκε και το θέμα του δανείου, το οποίο αρχικά ο Σαββίδης συνέδεε και με τον ΑΣ μια και ήθελε να μάθει τις σχέσεις που διέπουν ΑΣ και ΠΑΕ. Τότε έγινε μία συζήτηση για το σήμα και τα ποσοστά. Ζητήσαμε 650 χιλιάδες ευρώ, εκείνος έλεγε 500. Θυμίζω ότι μέχρι τώρα είχαμε συμφωνίες με την ΠΑΕ για 750 χιλιάδες, αν και θα μπορούσαμε να παίρνουμε 1,5 και δύο εκατομμύρια. Εμείς πάντα παίρναμε ότι χρειαζόμαστε για να είναι αξιοπρεπή τα τμήματα. Έγιναν οι προτάσεις αλλά ο Σαββίδης επέλεξε να το διαχωρίσει το θέμα με το δάνειο. Τώρα που περιμένουμε για την συνολική επένδυση μέσω επιστολής του Ζήση Βρύζα τον καλούμε να συζητήσουμε και πάλι τα θέματα που υπάρχουν».    

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Εβδομαδιαίες 26/05-01/06: Η πρόβλεψη του ζωδίου σου σε 20 δευτερόλεπτα!
Εβδομαδιαίες 26/05-01/06: Η πρόβλεψη του ζωδίου σου σε 20 δευτερόλεπτα!
Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια 27/05
Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια 27/05
Επιστρέφει στην Ευρώπη ο Βίλας-Μπόας
Επιστρέφει στην Ευρώπη ο Βίλας-Μπόας
Διαψέυδει τα σενάρια φυγής ο Μέρτενς
Διαψέυδει τα σενάρια φυγής ο Μέρτενς