Μάντζιος: «Θέλω να μείνω, αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις»

Μάντζιος: «Θέλω να μείνω, αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις»

Την επιθυμία του να παραμείνει στον Πανιώνιο, σε περίπτωση που υπάρξει ταύτιση απόψεων με τη διοίκηση, ακόμη κι αν η ομάδα δεν πάρει την αδειοδότησή της, εξέφρασε στο Onsports ο Άκης Μάντζιος. Αυτό που τόνισε ότι χρειάζεται είναι να υπάρχουν στόχοι και καλή οργάνωση.

Ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας του Πανιωνίου να παραμείνει στην κατηγορία, παρά τα πολλά προβλήματα που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, πιστώνεται στον Άκη Μάντζιο, ο οποίος χαρακτήρισε ως θαύμα αυτό που πέτυχε η ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Την ερχόμενη Πέμπτη (26/04), ο Έλληνας τεχνικός θα έχει την πρώτη επαφή του με τη διοίκηση του Πανιωνίου, ώστε να συζητήσουν το μέλλον της συνεργασίας τους, με τον ίδιο να τονίζει στο Onsports πως θέλει να συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας, αρκεί να υπάρχουν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Βλέπει το μέλλον του Πανιωνίου δύσκολο, είτε η ομάδα πάρει την αδειοδότησή της είτε όχι, δηλώνοντας, ωστόσο, έτοιμος να συνεχίσει στον πάγκο των «κυανέρυθρων» ακόμη κι αν ο «Ιστορικός» δεν αδειοδοτηθεί. Αρκεί για τον ίδιο να υπάρχει η σωστή φιλοσοφία.

- Ποιο ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο που έδειξε ο Πανιώνιος και τον οδήγησε στην παραμονή;
«Καταφέραμε από την πρώτη μέρα να βγάλουμε τα προβλήματα εκτός ομάδας και να μην μας απασχολούν, γιατί εκείνη την περίοδο ο Πανιώνιος είχε πολλά. Και, επίσης, σημαντικό στοιχείο ήταν η δουλειά που έγινε, όχι μόνο στην ψυχολογία, αλλά και μέσα στο γήπεδο, με την αλλαγή προπόνησης που κάναμε».

- Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή σεζόν:
«Ήταν ένα δύσκολο διάστημα από τότε που ανέλαβα. Κάθε μέρα είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και έπρεπε να ψάχνουμε να βρούμε λύσεις. Άλλαξε και ο βασικός κορμός της ομάδας. Ήταν ένα θαύμα αυτό που πετύχαμε. Ελάχιστοι πίστευαν ότι μπορεί να σωθεί η ομάδα».

-Ήταν ρίσκο η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας εκείνη την περίοδο;
«Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολα τα πράγματα. Δεν φοβάμαι. Είμαι άνθρωπος που θα πάρω ρίσκο. Παλεύαμε και δουλεύαμε όλοι μαζί. Δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Με όλα αυτά, βέβαια, δεν μπορείς να έχεις άμεσα αποτελέσματα. Χρειαζόταν και υπομονή».

-Πλέον, ποια είναι η επόμενη μέρα για τον Πανιώνιο, με ή χωρίς τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο;
«Σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από τη φιλοσοφία που θα υπάρξει και το στόχο που θα τεθεί. Μονόδρομος είναι να υπάρξει συνδυασμός και να πέσει βάρος στα νέα παιδιά. Μεγάλο ρόλο, φυσικά, θα παίξει και η αδειοδότηση. Αν δεν τα καταφέρει η ομάδα, θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα».

-Θα παραμείνετε στον πάγκο του Πανιωνίου; Υπάρχουν κάποια δεδομένα αυτή τη στιγμή;
«Δεν υπάρχουν δεδομένα. Υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές. Όμως, δεν υπάρχει κάτι δεδομένο. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Θέλω να μείνω, αρκεί να υπάρχουν και οι προϋποθέσεις, να έχουμε την ίδια φιλοσοφία. Να μπορέσουμε να οργανωθούμε και να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά».

-Θα είναι πρόβλημα αν δεν πάρει αδειοδότηση ο Πανιώνιος;
«Θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Θα πρέπει να κινηθεί σωστά η ομάδα και να μπουν εφικτοί στόχοι. Έχουμε δει, ότι μπορεί να γίνουν καλές ομάδες και με χαμηλό μπάτζετ, αρκεί να υπάρχει σωστό πλάνο και οργάνωση».

-Είσαστε έτοιμος, ακόμη κι αν δεν πάρει αδειοδότηση ο Πανιώνιος;
«Είναι μια σειρά αποφάσεων που βρίσκονται σε συνάρτηση με κάποια άλλα πράγματα. Αν πάρουμε την αδειοδότηση, πάλι θα χρειάζεται οργάνωση, το ίδιο θα ισχύει και στην αντίθετη περίπτωση. Το θέμα είναι να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και να υπάρχουν στόχοι».

-Υπάρχει κοινή φιλοσοφία με τη διοίκηση;
«Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει. Ο Πανιώνιος έχει πάρει την απόφαση να ρίξει βάρος στις ακαδημίες, να λειτουργεί και να επενδύει στα νέα παιδιά. Αυτό, όμως, θέλει συνδυασμό πραγμάτων. Μόνο με νέα παιδιά θα είναι δύσκολο και δεν θα είναι καλό και για τους παίκτες».

-Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, υπάρχει κίνητρο;
«Αδιάφοροι δεν είμαστε ποτέ. Στόχος μας πάντα είναι να κερδίζουμε. Θα λείπει το άγχος και η πίεση. Θα προφυλάξουμε και κάποια παιδιά που έχουν κάρτες και δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε το ρίσκο και να χάσουν παιχνίδια της νέας χρονιάς. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved