«Ερυθρόλευκη» η κορυφαία άμυνα στην Ευρώπη!

«Ερυθρόλευκη» η κορυφαία άμυνα στην Ευρώπη!

Την καλύτερη άμυνα σε όλα τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει ο Ολυμπιακός με τα μόλις 14 γκολ παθητικό. Οι «ερυθρόλευκοι» δέχονται 0,58 γκολ ανά παιχνίδι πρωταθλήματος, μέσος όρος καλύτερος από όλων των ομάδων στα δέκα κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου!

Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Ιανουαρίου 2012 όταν παραβιάστηκε για τελευταία φορά μέχρι σήμερα η εστία του Ολυμπιακού… «Δράστης» ήταν ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, ο οποίος για λογαριασμό της SKODA Ξάνθης σκόραρε απέναντι από τον Μπάλαζ Μέγιερι «χαρίζοντας» στην ακριτική ομάδα τη νίκη (1-0) επί των «ερυθρόλευκων». Από τότε μάλιστα, σε έξι ματς πρωταθλήματος, η ομάδα της Θράκης όχι μόνο δεν ξαναπήρε νίκη, αλλά ούτε καν σκόραρε!..

Το γκολ αυτό του ομογενή από την Γερμανία - διεθνή με την Εθνική ομάδας της Ελλάδας σ’ επίπεδο Ελπίδων - μεσοεπιθετικού λειτούργησε σαν… ξυπνητήρι για τον Ολυμπιακό!

Οι «ερυθρόλευκοι» από εκείνη το απόγευμα στην Θράκη κατέβασαν… ρολά, θωράκισαν την αμυντική τους γραμμή, η οποία μοιάζει αδύνατο να διασπαστεί και ως φυσική απόρροια αυτού του γεγονότος ο Ολυμπιακός «τρέχει» ένα εκπληκτικό σερί νικών, τόσο εντός, όσο κι εκτός συνόρων!

Δέκα είναι πλέον τα παιχνίδια, είτε εντός έδρας, είτε εκτός έδρας, είτε για το πρωτάθλημα, είτε για το Europa League, είτε για τα κύπελλο Ελλάδας, που ο Ολυμπιακός κρατάει το μηδέν στα μετόπισθεν και πανηγυρίζει τη νίκη!

Νίκες σε έδρες δύσκολες, όπως η Τούμπα ή το Ηράκλειο, νίκες σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως οι -16 της Μόσχας ή οι -13 του Χάρκοβο, νίκες σε ντέρμπι, όπως αυτό με την ΑΕΚ, αλλά και νίκες σε ματς θεωρητικά εύκολα, απ’ αυτά που σε υποχρεώνουν σε… γκέλες αν δεν είσαι σοβαρός, όπως αυτό με τον Άρη ή εκείνο με τον Πανιώνιο για τα προημιτελικά του κυπέλλου.

Οι Πειραιώτες μετρούν 10x10 στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχουν, με την άμυνα τους ν’ αποτελεί το… «βαρύ πυροβολικό» τους! Αν περιοριστούμε απλώς στο πρωτάθλημα της Super League ο Ολυμπιακός μετράει πλέον, μετά το 3-0 επί του Άρη, 6 σερί ματς με μηδέν παθητικό…

Ο Ολυμπιακός μάλιστα, μπορεί να καυχιέται ότι διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη - τουλάχιστον στα δέκα «μεγάλα» πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου – καθώς αν συγκρίνει κανείς τους «ερυθρόλευκους», είτε σε απόλυτο αριθμό τερμάτων που έχουν δεχτεί, είτε σε μέσο όρο γκολ που δέχονται ανά παιχνίδι πρωταθλήματος, υπερτερούν έναντι όλων των αντιπάλων τους από τα ξένα πρωταθλήματα!

Δείτε την καλύτερη άμυνα σε κάθε ένα από τα «μεγάλα» ευρωπαϊκά πρωταθλήματα:  

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΟΜΑΔΑ

ΓΚΟΛ / ΜΑΤΣ (μ.ο.)

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

14 / 24 (0,58)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ

15 / 25 (0,60)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΠΟΡΤΟ

16 / 22 (0,72)

ΙΤΑΛΙΑ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

17 / 27 (0,62)

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

19 / 26 (0,73)

ΑΓΓΛΙΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

20 / 28 (0,71)

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

21 / 28 (0,70)

ΒΕΛΓΙΟ

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

23 / 28 (0,82)

ΓΑΛΛΙΑ

ΤΟΥΛΟΥΖ / ΜΠΡΕΣΤ

24 / 27 (0,88)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΑΛΚΜΑΑΡ

25 / 25 (1,00)



Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved