«Δεν υπάρχει εμπλοκή της εταιρείας με την ΠΑΕ»
SHARE

«Δεν υπάρχει εμπλοκή της εταιρείας με την ΠΑΕ»

Για τις αποφάσεις που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών του Άρη, μίλησε ο υπεύθυνος ανάπτυξης, Γιώργος Μποτζώρης.

Μιλώντας στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό της ομάδας, ο Γιώργος Μποτζώρης, αναφέρθηκε αρχικά στην καθυστέρηση της Γενικής Συνέλευσης: «Χθες έγιναν περισσότερες από 600 εγγραφές. Καταλαβαίνετε ότι 600 νέες εγγραφές σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα προκάλεσε μία σημαντική χρονική καθυστέρηση την οποία δεν την περιμέναμε. Υπήρχε και ένα ζήτημα με την απαρτία και αν δεν τακτοποιούνταν οικονομικά κάποιοι για να υπάρχει απαρτία δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει η γενική συνέλευση. Υπήρχαν περίπου 1.300 οικονομικά τακτοποιημένα μέλη.

Οι ανανεώσεις στην Κοινωνία Μελών Άρη είθισται να γίνονται πριν τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτό συνέβαινε μέχρι πέρσι. Φέτος για πρώτη φορά τέθηκε το θέμα ανανέωσης σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Άλλες εποχές δεν υπήρχαν ούτε 1.300 άτομα στο δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Ο κύριος όγκος ανανέωνε Απρίλιο και Μάιο. Συνεπώς δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης. Περιμένουμε ότι θα υπάρχει μία μείωση του αριθμού των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, κάτι που συνδέεται με την κρίση».

Αναφερόμενος στις προτάσεις που παρουσίασε η διοίκηση της ΠΑΕ, είπε: «Όπως τόνισε χθες ο κ. Αθανασιάδης οι δύο προτάσεις είναι σε εξέλιξη. Αυτό που παρουσιάστηκε χθες δεν ήταν ούτε καν η μία πρόταση. Ήταν το ένα μέρος μίας πρότασης επένδυσης η οποία θα εξελιχθεί από το καλοκαίρι και μετά.

Υπάρχει όμως και μία ακόμα, αρκετά πιο ξεκάθαρη, που μιλά για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ, διαδικασίες όμως που είναι χρονοβόρες και δεν θα μπορούσαν να λύσουν άμεσα το πρόβλημα της αδειοδότησης. Και οι δύο προτάσεις είναι ενεργές. Για ένα κομμάτι της πρώτης πρότασης αποφασίσαμε χθες και συνεχίζονται οι επαφές για την ευόδωση των προτάσεων, που η μία δεν αποκλείει την άλλη».

Για το ενδεχόμενο εξέλιξης της πρώτης πρότασης σε αγορά μετοχών: «Η πρόταση που παρουσιάστηκε χθες αφορούσε ουσιαστικά μία ταμειακή διευκόλυνση της ΠΑΕ Άρης από τη νυν διοίκηση της ΠΑΕ. Αυτό άλλωστε ήταν ζητούμενο και στις εκλογές που προηγήθηκαν. Αυτό το οποίο ουσιαστικά ψήφισαν τα μέλη της Κοινωνίας Μελών Άρη είναι ότι παρατείνουμε τη θητεία της διοίκησης κατά ένα χρόνο, ώστε να μπορεί να προχωρήσει στην ταμειακή διευκόλυνση που θα εισρεύσουν στα ταμεία».

Όσον αφορά στο πιθανό άνοιγμα που ακούστηκε, τόνισε: «Μιλάμε για μία πρόβλεψη και για ένα υποτιθέμενο λογιστικό άνοιγμα χρήσης. Πρόκειται για μία έννοια αφηρημένη. Το σίγουρο είναι ότι όταν εξασφαλίζεται η αναγκαία ρευστότητα,  το λογιστικό με το πραγματικό άνοιγμα δεν έχουν καμία σχέση. Αν εξασφαλιστεί η αναγκαία ρευστότητα το πραγματικό οικονομικό άνοιγμα θα είναι πολύ μικρότερο».

Σχετικά με την αδειοδότηση της ομάδας, υποστήριξε: «Κύριο ζητούμενο είναι να λυθεί και το θέμα αδειοδότησης ή μη του Άρη ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Γι’ αυτό ετέθη ένα θέμα υπό μη ώριμες συνθήκες και υπό της ελλείψεις που αντιλήφθηκαν όλοι στην ενημέρωση».

Ενώ για τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ, τόνισε: «Είναι σημαντικό ότι συμβεβλημένοι σε αυτό το εγχείρημα δεν είναι η ΠΑΕ Άρης με κάποια εταιρία που δεν γνωρίζουμε. Οι ενδιάμεσοι άνθρωποι είναι η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης, που ουσιαστικά είναι αυτοί οι οποίοι δανειοδοτούν την ΠΑΕ Άρης. Άρα η ταμειακή διευκόλυνση γίνεται από τους ανθρώπους της διοίκησης στην ΠΑΕ. Αν χρειαστεί να μετοχοποιήσουν θα το συζητήσουμε εκείνη την ώρα. Το πλάνο που παρουσιάστηκε είναι ότι αν πετύχει πρόκειται για πρόταση επενδυτικού ενδιαφέροντος, που φτάνει στην αγορά μετοχών της ΠΑΕ Άρης».

Μιλώντας για τις δύο εταιρείες, ξεκαθάρισε: «Αν ήταν εταιρίες φαντάσματα το πρόβλημα θα το είχαν οι άνθρωποι που εξασφαλίζουν τα χρήματα για να διευκολύνουν την ΠΑΕ Άρης. Το πρόβλημα δεν το έχει η ΠΑΕ αλλά οι άνθρωποι που δανείζονται χρήματα. Δεν υποθηκεύεται κανένα περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ. Δεν υπάρχει καμία, μα καμία εμπλοκή του Άρη».

Αναφορικά με τις αγωγές που έχουν γίνει κατά της Κοινωνίας Μελών Άρη, είπε: «Το δικαίωμα του να αμφισβητείς κάποιον είναι υπαρκτό. Η αντίδρασή μας είναι όταν το διακύβευμα είναι ο Άρης. Όταν ο Άρης γίνεται το όχημα για να τεθούν οι οποιεσδήποτε αμφισβητήσεις. Όταν κάποιος έχει κάποιες διαφωνίες θα πρέπει πρώτα να έρθει να τις εκφράσει και αν οι απαντήσεις δεν τον απαντούν θα μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε κρίση και κίνηση.

Όταν δεν παίρνει κάποιος το μικρόφωνο για να διατυπώσει εκεί που πρέπει στη γ.σ. τις όποιες διαφωνίες του και το κάνει μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, εφημερίδες και ραδιόφωνα τότε δεν στοχεύουμε τα άτομα αλλά τον σύλλογο. Εμείς κρινόμαστε στις γενικές συνελεύσεις, τις ψηφοφορίες και από αυτούς που έχουν το θάρρος να εκφράσουν τη γνώμη τους εκεί που πρέπει. Χθες διατυπώθηκαν ερωτήματα που ήταν πολύ σκληρά. Είναι δικαίωμα του μέλους στα όργανα που πρέπει να εκφράσει αυτό που αισθάνεται».

Τέλος, για τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών, τόνισε: «Η Λέσχη ελέγχεται αυτή τη στιγμή από ορκωτούς λογιστές, έλεγχο τον οποίο ζητήσαμε εμείς για να μην υπάρχει καμία σκιά σε θέματα εγγραφών, ταμείου κτλ. Πλέον εγκαθίσταται ένα σύστημα μηχανογράφησης που ελέγχεται από μία τεράστια εταιρία. Αποφασίσαμε όλα να γίνονται πλέον ηλεκτρονικά ώστε να είναι εύκολα ελέγξιμα».

BCL: Η Νάντερ “άλωσε” τη Βενέτσια με 59 πόντους των Γκέιμπλ-Γιουσκεβίτσιους!
BCL: Η Νάντερ “άλωσε” τη Βενέτσια με 59 πόντους των Γκέιμπλ-Γιουσκεβίτσιους!
ΠΑΟΚ: Κανονικά με Φρίμπουργκ ο Σχίζας
ΠΑΟΚ: Κανονικά με Φρίμπουργκ ο Σχίζας
Φώτσης: «Θα παίζω όσο αντέχω»
Φώτσης: «Θα παίζω όσο αντέχω»
Τα… πρόβατα που έκαναν «ντου» στον Μαραθώνιο (video)
Τα… πρόβατα που έκαναν «ντου» στον Μαραθώνιο (video)

 • Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
 • COSMOTE SPORT 9HD
  22:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Pick n' Roll
  22:30Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • La Liga Specials - Docs E1
  23:15Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  23:45ISM Can-Am 500. Στιγμιότυπα.
 • Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018
 • Ποδόσφαιρο: Κισσαμικός - Παναιτωλικός
  00:00Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Μπάσκετ: Φουενλαμπράδα - Ρεάλ Μαδρίτης
  00:05Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2018 - 2019. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Τσάβες
  00:10Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 10η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης 2018
  01:00Μαραθώνας. 3ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Ντένβερ Νάγκετς - Χιούστον Ρόκετς (Ζ)
  02:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  02:05Σέρρες. 3ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  03:307η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  04:00ISM Can-Am 500. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Κολονία - Ντινάμο Δρέσδης
  04:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 13η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Pick n' Roll
  05:00Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Ποδόσφαιρο: Τοντέλα - Μπενφίκα
  05:05Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 10η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Topspin
  05:15Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Ερυθρός Αστέρας - Λίβερπουλ
  06:15UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 4η αγωνιστική. 3ος όμιλος. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Μπάσκετ: Λοκομοτίβ Κουμπάν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
  06:45VTB United League 2018-19. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Ποδόσφαιρο: Απόλλων Σμύρνης - Απόλλων Παραλιμνίου
  07:00Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • Εκπομπή Grand Prix 2018
  07:35Η εκπομπή για όλες τις εξελίξεις στα πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού που φιλοξενεί η COSMΟΤΕ TV (F1, MotoGP, WRC, FIA WORLD RALLYCROSS, Formula E).
 • Ποδόσφαιρο: Κάρντιφ Σίτι - Μπράιτον & Χόουβ Άλμπιον
  08:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • Μπάσκετ: Ντένβερ Νάγκετς - Χιούστον Ρόκετς
  09:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Τένις: Nitto ATP Finals 2018 - Λονδίνο
  09:15Round Robin.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix Βραζιλίας
  09:35Παρακολουθήστε τον αγώνα που διεξάγεται στο Σάο Πάουλο, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Λέστερ - Μπέρνλι
  10:45Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • Ποδόσφαιρο: Ανόβερο - Βόλφσμπουργκ
  11:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 11η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • NBA Daily
  11:45Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • WRC 2018
  12:05SS10 El Montmell 1, Ισπανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Pick n' Roll
  12:30Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Ποδόσφαιρο: Εργοτέλης - ΠΑΟΚ (Ζ)
  13:00Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • WRC 2018
  13:25SS19 Santa Marina 2 Power Stage, Ισπανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Φράιμπουργκ - Μάιντς
  13:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 11η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Τορόντο Ράπτορς - Νιου Ορλίνς Πέλικανς
  14:15NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • UEFA Champions League Magazine 2018-19 E10
  15:00Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • WRC 2018
  15:15Ισπανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βίντι - ΠΑΟΚ
  15:45UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση ομίλων. 4η αγωνιστική. 12ος όμιλος. Περιγραφή: Αντρέα Παλομπαρίνι.
 • Ποδόσφαιρο: Ουνιόν Βερολίνου - Γκρόιτερ Φιρτ
  16:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 13η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  16:30ISM Can-Am 500. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Τοντέλα - Μπενφίκα
  17:00Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 10η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Υδάτινα Σπορ: Kite Masters 2018 E4
  17:30Ακολουθήστε τα καλύτερα event και τους καλύτερους αθλητές στο kiteboarding, από τα πιο όμορφα σημεία του βόρειου και νότιου ημισφαιρίου!
 • Moto3 2018
  17:45Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E7
  18:00Στιγμιότυπα.
 • Τένις: Fed Cup 2018 by BNP Paribas
  18:15Τελικός: Τσεχία-ΗΠΑ. Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E670
  18:30Στιγμιότυπα.
 • NBA Daily
  19:00Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Moto2 2018
  19:05Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  19:307η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Ντένβερ Νάγκετς - Χιούστον Ρόκετς
  19:35NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Χάντμπολ: Μονπελιέ - Ράιν Νέκαρ (Ζ)
  19:45VELUX EHF Champions League 2018-19. Φάση ομίλων. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Τένις: Μάριν Τσίλιτς - Τζον Ίσνερ (Ζ)
  20:00Nitto ATP Finals 2018 - Λονδίνο. Round Robin. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • MotoGP 2018
  20:30Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix. Αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Μπαρτσελόνα - Μπέτις
  21:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  21:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies