Σηφάκης στο Onsports: «Μικρό προβάδισμα ο ΟΦΗ»

Σηφάκης στο Onsports: «Μικρό προβάδισμα ο ΟΦΗ»

Ενας από τους… «διπλούς πράκτορες» και των δύο σύντεκνων του Ηρακλείου (Εργοτέλης, ΟΦΗ) είναι ο Μύρωνας Σηφάκης! Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Onsports για το «clasico» της Κρήτης, δίνοντας ελαφρύ πλεονέκτημα στον ΟΦΗ.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, ο 52χρονος προπονητής πέρασε στο παρελθόν από τον πάγκο και των δύο ομάδων. Με τον Εργοτέλη βρέθηκε από τα... αλώνια της Δ΄Εθνικής στα «σαλόνια» της μεγάλης κατηγορίας το καλοκαίρι του 2004, έπειτα από την νίκη στο ιστορικό μπαράζ με τον Ακράτητο.

Στην αντίπερα όχθη, προσέφερε τις υπηρεσίες του στον ΟΦΗ, όχι μόνο από τον πάγκο, αλλά και φορώντας τα γάντια του τερματοφύλακα. Στις 21 Ιουνίου του 1987, ο ΟΦΗ σήκωσε το Κύπελλο στον ουρανό του ΟΑΚΑ στην μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του, επικρατώντας του Ηρακλή στην διαδικασία των πέναλτι.

Το βαρύτιμο τρόπαιο το πήρε στο σπίτι του ο μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνης της βραδιάς Μύρων Σηφάκης. Από τρίτος τερματοφύλακας, βρέθηκε να υπερασπίζεται την εστία στον τελικό και να γίνεται ο άνθρωπος που το όνομα του θα παραμείνει με «χρυσά γράμματα» στην βίβλο του ΟΦΗ.

- Τα προγνωστικά σας για το ντέρμπι; Υπάρχει φαβορί ή και οι δύο αντίπαλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία;

«Εχω την αίσθηση πως θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, από δύο ομάδες που δεν κινδυνεύουν, υπό την έννοια πως κατά ένα μεγάλο ποσοστό έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην Super League. Θεωρητικά και με βάσει την εικόνα των τελευταίων αγωνιστικών, ο ΟΦΗ δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και για αυτό το λόγο θα του έδινα ένα μικρό προβάδισμα. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει απολύτως τίποτε, αφού ο Εργοτέλης είναι ικανός να κοιτάξει στα μάτια τον ΟΦΗ και να φτάσει στην νίκη. Οποιος βρεθεί σε καλύτερη ομάδα και έχει και την τύχη με το μέρος του θα χαμογελάσει στο τέλος».

- Ποιοι τομείς θα παίξουν καταλυτικό ρόλο και θα κρίνουν την έκβαση του αγώνα;

«Αυτό το γνωρίζουν πιο καλά απ΄ όλους οι δύο προπονητές. Θεωρώ πως ο ΟΦΗ διαθέτει εξαιρετική αμυντική λειτουργία, ενώ και επιθετικά βγάζει ιδιαίτερη δυναμική στους τελευταίους αγώνες. Από την άλλη πλευρά, ο Εργοτέλης θα αντιπαρατάξει την σταθερότητα που τον διακρίνει και την ποιότητα του έμψυχου δυναμικού».

- Ποια είναι τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των δύο ομάδων;

«Ο Εργοτέλης ποντάρει στο Παγκρήτιο και στην αξιοποίηση της έδρας στα παιχνίδια που παίζει ως γηπεδούχος. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ωστόσο, ο ΟΦΗ θα΄χει πολλούς οπαδούς στο πλευρό του, κάτι που θα αποτελέσει το… αντίβαρο στην δυναμική που αντλεί ο Εργοτέλης από το γήπεδό του»

- Τι ρόλο θα παίξει η μάχη των πάγκων;

«Και οι δύο είναι ικανοί και έμπειροι προπονητές. Οποιος καταφέρει να βγάλει μέσα στο γήπεδο από τους παίκτες όσα δούλεψαν στις προπονήσεις, τότε θα΄χει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της νίκης».

«Αθλος η πορεία του ΟΦΗ»

Τι γεύση σας αφήνει η φετινή πορεία των δύο ομάδων;

«Ο Εργοτέλης πραγματοποιεί σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια. Καθιερώθηκε στην Super League και φέτος έβαλε τον πήχη πιο ψηλά και πολύ καλά έκανε, ούτως ώστε να έχουν όλοι ένα επιπλέον κίνητρο. Η πορεία του μέχρι τώρα δεν ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες του, κυρίως λόγω των σημαντικών απουσιών του. Το σημαντικότερο όμως για τον Εργοτέλη, είναι η αξιοποίηση των ακαδημιών του και η ανάδειξη νέων παιδιών. Από την δική μου εποχή στον πάγκο της ομάδας, μέχρι και σήμερα, γίνεται εξαιρετική δουλειά στα τμήματα υποδομής κάτι που θα πρέπει να συνεχιστεί και να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για όλες τις ομάδες δεδομένης της οικονομικής κρίσης που σαρώνει την χώρα μας και της εμπιστοσύνης που οφείλουν να δείξουν οι ομάδες στα νέα παιδιά.

Ο ΟΦΗ μας έχει εκπλήξει όλους θετικά. Ολοι όσοι αγαπάμε αυτή την ομάδα τα τελευταία χρόνια είχαμε απογοητευτεί. Φέτος όμως ο  μας έχει κάνει όλους ξανά υπερήφανους. Η πορεία του συνιστά έναν άθλο, δεδομένων των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε παίκτες και τεχνικό τιμ. Η εικόνα του στο γήπεδο, μας θυμίζει τον παλιό καλό ΟΦΗ»

- Είστε αισιόδοξος για το μέλλον αναφορικά με την επίλυση των προβλημάτων που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του ΟΦΗ;

«Από την μεγάλη μου αγάπη και μόνο για αυτή την ομάδα, πρέπει να είμαι αισιόδοξος. Αυτό όμως από μόνο του ασφαλώς και δεν φτάνει. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να καταφέρει ο σύλλογος να απεμπλακεί από τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν και να πατήσει σε στέρεες βάσεις».

- Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο φετινός ΟΦΗ;

«Νομίζω ότι τουλάχιστον στο πρωτάθλημα κάπου εδώ είναι το ταβάνι του. Εάν λύσει τα προβλήματα του μελλοντικά θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί στην Super League και να κοιτάξει ακόμη πιο ψηλά».

«Μπορεί να γράψει ιστορία ο ΟΦΗ στο Κύπελλο»

- Βάλατε την υπογραφή σας στην κατάκτηση του Κυπέλλου το 1987; Μετά την πρόκριση στα προημιτελικά ο κόσμος ελπίζει ότι θα αναβιώσουν εκείνες οι ιστορικές στιγμές;

«Εδώ που έφτασε η ομάδα όλα είναι πιθανά. Από την στιγμή που θα περάσει τον σκόπελο του Πανσερραϊκού, θα κληθεί ν΄αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε διπλά παιχνίδια. Αν μη τι άλλο θα αποτελεί πρόκληση ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού και η πρόκριση στον τελικό. Οι παίκτες που έχοντας κάνει το χρέος τους, θα΄χουν ένα επιπλέον κίνητρο να γράψουν ιστορία»



ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved