«Τελειωμένη η μεταγραφή Κάρολ στον Ολυμπιακό»
SHARE

«Τελειωμένη η μεταγραφή Κάρολ στον Ολυμπιακό»

Τους λόγους που τους ανάγκασαν να αποδεχθούν την πρόταση του Ολυμπιακού για τον Ρόι Κάρολ, αποκάλυψαν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΦΗ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Τα μέλη της διοίκησης έκτακτης ανάγκης, όπως τη χαρακτήρισαν, τόνισαν πως η μεταγραφή έγινε με γνώμονα το καλό και μόνο της ομάδας, αποκαλύπτοντας πως το όφελος της είναι περίπου 330.000 ευρώ, από τα οποία ωστόσο μόνο τα 100.000 - 165.000 θα μπουν στα ταμεία, λόγω ενός χρέους προς τους «ερυθρόλευκους». Ένα χρέος που δημιούργησε πολλά ερωτηματικά, καθώς παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΦΗ, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος Βασίλης Ξημέρης (ο οποίος δεν έδωσε το «παρών») θα βρεθούν τις επόμενες ώρες στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του Κάρολ στον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, η Διοικούσα Επιτροπή των Κρητικών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αποκαλύπτοντας το πλάνο της για την επόμενη μέρα, κάνοντας έκκληση για βοήθεια προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Η συνέντευξη Τύπου  πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, ενώ νωρίτερα στις 14:00 έγινε Διοικητικό Συμβούλιο της διοικούσας επιτροπής, παρουσία αντιπροσωπείας οργανωμένων, όπου αναλύθηκαν τα οφέλη από την παραχώρηση του έμπειρου ποδοσφαιριστή.

«Στόχος μας είναι να πάρουμε την αδειοδότηση. Έχουμε ολοκληρώσει τη μεταβίβαση των μετοχών. Είμαστε σε δύο άξονες και ξέρουμε τις δυσκολίες. Έχουμε ολοκληρώσει την μεταβίβαση των μετοχών το 2009 και νόμιμα κάναμε μια αύξηση. Στο κομμάτι του παθητικού κάνουμε μεγάλη προσπάθεια στο άνοιγμα που υπάρχει», τόνισε αρχικά το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΦΗ, Βαγγέλης Αποστολάκης, για να συμπληρώσει:

«Βρήκαμε κάποιες πόρτες κλειστές και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να ρυθμιστεί. Κάποιες πόρτες που ήταν κλειστές με τις προσπάθειες που γίνονται έχουν ανοίξει. Η προηγούμενη διοίκηση έκανε μεγάλο αγώνα έβγαλε την ομάδα στην S.L. Εμείς ανταποκριθήκαμε μετά την παραίτηση της προηγούμενης διοίκησης. Στην Αύξηση Μετοχικού Συμβολαίου κάνουμε συντονισμένες κινήσεις και θα σας μιλήσει για αυτά ο κος Κουμαντάκης και ο κος Στεφανουδάκης. Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως καταθέτουμε κάθε προσπάθεια να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας αφού έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το σωματείο. Οι επιχειρήσεις και ο κόσμος σε αυτό το δύσκολο καιρό πρέπει να ανταποκριθούν».

Για τη μεταγραφή του Κάρολ στον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Θα ήθελα τώρα να σταθώ στο θέμα του Κάρολ. Ο πρόεδρος της Δ.Ε. , Βασίλης Ξημέρης, πριν λίγες εβδομάδες βρισκόταν στην Αθήνα για ένα θέμα της Super Leauge και δέχθηκε επίσημη κρούση από τον Ολυμπιακό. Αποφασίσαμε ομόφωνα πως αν προσφερθεί η ρήτρα για τον Κάρολ να δώσουμε τον παίκτη. Είναι τελειωμένο. Τα οικονομικά οφέλη από αυτή την μεταγραφή ανέρχονται στις 330.χιλ ευρώ».

Από την πλευρά του ο κ. Κουμαντάκης, τόνισε: «Είμαστε μια Διοίκηση έκτακτης ανάγκης. Δεν είπαμε πως είμαστε σωτήρες, εξάλλου αυτοί έχουν εκλείψει. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να σώσουμε το καράβι που λέγεται ΟΦΗ. Αυτό που πρέπει να συμβεί στην ομάδα εκτός από οργάνωση και στοχευμένες κινήσεις σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι να δούμε πως θα ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση με τον πιο γρήγορο τρόπο. Χρειάζεται ηλεκτροσόκ. Όλοι μας όσο μπορεί ο καθένας πρέπει να συμβάλουμε.

Ξεκινήσαμε την προσπάθεια της ΑΜΚ. Ζητάμε τη βοήθεια όλων και ζητάμε και την βοήθεια από τον Τύπο. Αν δεν επιτευχθεί αυτό, να κάνουμε δηλαδή διαχειρίσιμο το χρέος θα υπάρχει πρόβλημα. Πραγματικά είμαστε μια Διοίκηση έκτακτης ανάγκης και πρέπει να βοηθηθούμε από όλους που θέλουν το καλό της ομάδας».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Στεφανουδάκης, ο οποίος υπογράμμισε: «Όλοι που βρισκόμαστε εδώ έχουμε ένα κοινό, τον ΟΦΗ. Μας φέρνει κοντά, μας κάνει να αντιδρούμε... Όταν λειτουργεί το συναίσθημα κρίνεις διαφορετικά, Δεν είναι κατακριτέο αυτό.

Ο Ρόι Καρολ με 300 χιλ φεύγει. Ακούγεται γιατί δεν πήραμε παραπάνω χρήματα. Αυτή η ρήτρα μπήκε από τον ατζέντη του και αυτή η πρόταση ήρθε. Με τις οφειλές τις δικές μας προς τον Ολυμπιακό καλύπτει το μπάι-αουτ. Πήραμε μια ομόφωνη απόφαση και τιμούμε τον Κάρολ όπως μας τίμησε αυτός. Ο Κάρολ μετά τη φυγή από την Μάντσεστερ χρειαζόταν μια βοήθεια που ήθελε για την καριέρα του και του την δώσαμε. Τώρα ήθελε να κάνει το βήμα παραπάνω και δεν μπορούσαμε να του το στερήσουμε. Το όφελος είναι 330 χιλ, όποιος μέτοχος θέλει να δει περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να έρθει να τις δει. Η προσπάθεια που γίνεται είναι τιτάνια. Γίνεται προσπάθεια να διατηρήσουμε το υλικό της ομάδας. Ο Κάρολ ήταν ένας πολύ καλός παίκτης αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως και αυτούς που αγαπάμε είναι επαγγελματίες, έχουν μάνατζερ. Η περίπτωση αυτή διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο και για τον ποδοσφαιριστή και για την ομάδα».

Ερωτηθείς για το αν αντικατασταθεί ο Κάρολ, απάντησε: «Αυτό είναι θέμα που θα αποφασιστεί με την τεχνική ηγεσία. Ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης είναι ένας παίκτης που έχει δείξει την ετοιμότητα του όλα αυτά τα χρόνια. Αν χρειαστεί θα πάρουμε παίκτη. Έχουμε μια φιλοσοφία όμως, να ανεβάσουμε παιδιά από τις ακαδημίες».

Για τον Μπουλούτ, αποκάλυψε: «Μετά από εισήγηση της τεχνικής ηγεσίας έχει ξεκινήσει μια συζήτηση με τον παίκτη. Ο παίκτης κοιτάει τα συμφέροντα του και εμείς τα δικά μας. Είμαστε σε μια διαρκή συζήτηση, υπάρχουν δυσκολίες αλλά ελπίζουμε πως θα βρεθεί λύση».

Για το τι άλλαξε από χθες και ο ΟΦΗ είπε το ναι για τον Κάρολ: «Συνθέσαμε όλες τις παραμέτρους και με ομόφωνη απόφαση συμφωνήσαμε να παραχωρήσουμε τον παίκτη. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως έγινε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα».

Για τις επόμενες κινήσεις σε διοικητικό επίπεδο: «Έχουν γίνει επαφές με επιχειρηματίες εντός και εκτός Κρήτης. Υπάρχει θετικό κλίμα και ευελπιστούμε όλοι σύντομα θα αρχίσουν να αγοράζουν μετοχές όπως και οι απλοί φίλαθλοι της ομάδας. Θα μπορεί  κάποιος να αγοράσει δέκα μετοχές και να παίρνει δώδεκα. Κάνουμε μια προσπάθεια να πουλήσουμε φανέλες για να υπάρχουν έσοδα και από εκεί. και να "πουλήσουμε" το όνομα του ΟΦΗ και προς τα έξω».

Ο κ. Αποστολάκης παίρνει και πάλι το λόγο, τονίζοντας σχετικά με την επόμενη μέρα: «Θα δίνουμε δωρεάν μετοχές με κουπόνια. Επειδή έχουμε εντοπίσει πως δεν βολεύει η τράπεζα, δημιουργούμε  ένα καινούργιο δίκτυο. Τα σουπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης από τη επόμενη εβδομάδα θα δίνουν μετοχές και θα υπάρχει και επιπλέον κίνητρο στον κόσμο, Δεν υπάρχουν σωτήρες. Η ομάδα είναι μέσα στους στόχους και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον προπονητή και στους παίκτες. Ο ΟΦΗ είναι υπόθεση όλων και ο καθένας να βάλει το λιθαράκι του για να εξυγιανθεί η ομάδα και να οδηγηθεί εκεί που πραγματικά της αξίζει. Ο αγώνας είναι μεγάλος και αν βοηθήσει η κοινωνία και από όλους θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε το χρέος σε βάθος 3 χρόνων.

Έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο που πρέπει να ανταποκριθούμε με αξιοπρέπεια. Να κοιτάξουμε το συμφέρον της ομάδας. Είναι δύσκολο το έργο και θέλουμε να βρούμε συμμάχους.

Αυτά τα 2 χρόνια διδαχθήκαμε από ξένα παιδιά. Η υπομονή και η επιμονή μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε. Βλέπουν με επιείκεια την δυστοκία και τους ευχαριστούμε. Προσπαθούμε να συντηρήσουμε αυτή την ομάδα. Τα δέκα μας προβλήματα έχουν γίνει ένα και να βοηθήσουμε όλοι σε αυτό. Να λέμε αλήθειες με υπευθυνότητα. Η επίσημη ενημέρωση θα γίνεται μέσω του επίσημου σάιτ ή δελτίων Τύπου».


Ελλάδα: Συγχαρητήρια από Χολαργό σε εθνική
Ελλάδα: Συγχαρητήρια από Χολαργό σε εθνική
Πασχαλίδης: «Έχουμε τη φλόγα να συνεχίσουμε και για άλλους τίτλους»
Πασχαλίδης: «Έχουμε τη φλόγα να συνεχίσουμε και για άλλους τίτλους»
Live streaming η «Πράσινη Ώρα» (video)
Live streaming η «Πράσινη Ώρα» (video)
Οργή Ρωσίας κατά Ισραήλ: «Θα πληρώσετε ακριβά το θάνατο των 15 στρατιωτών μας»
Οργή Ρωσίας κατά Ισραήλ: «Θα πληρώσετε ακριβά το θάνατο των 15 στρατιωτών μας»

 • Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  13:00Wr. Neustadt, Αυστρία. Δοκιμαστικά. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ - Παρί Σεν Ζερμέν (Ζ)
  14:00UEFA Πρωτάθλημα Νέων 2018-19. Φάση ομίλων. 1η μέρα αγώνων. 3ος όμιλος. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E661
  14:10Στιγμιότυπα.
 • Topspin
  14:15Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Στιγμιότυπα
  14:254η αγωνιστική.
 • Ποδόσφαιρο: Γκλάντμπαχ - Σάλκε
  14:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Μπάσκετ: Χίμκι - ΑΕΚ
  14:40ΟΠΑΠ Basketball Tournament Νεόφυτος Χανδριώτης. Διεθνές φιλικό τουρνουά που διεξάγεται στο στάδιο 'Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία' στην Κύπρο. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  14:45Wr. Neustadt, Αυστρία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Ανασκόπηση της Δευτέρας
  15:155η αγωνιστική. Παρακολουθήστε την αγωνιστική δράση της Δευτέρας στο Αγγλικό Πρωτάθλημα.
 • UEFA Champions League Show 2018-19 (Ζ)
  15:30Δείτε όλη τη δράση των αγώνων του UEFA Champions League.
 • Beach Volley: FIVB 2018
  15:45Προεπισκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  16:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • UEFA Champions League Magazine 2018-19 E2
  16:15Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • Ποδόσφαιρο: Ντινάμο Δρέσδης - Αμβούργο (Ζ)
  16:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 4η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • UEFA Champions League 2018-19 - Λεπτό προς Λεπτό (Ζ)
  16:45Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλη την αγωνιστική δράση από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.
 • Ποδόσφαιρο: Ίντερ - Τότεναμ (Ζ)
  16:55UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 1η αγωνιστική. 2ος όμιλος. Περιγραφή: Αντρέα Παλομπαρίνι.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  17:00Στιγμιότυπα. 1η αγωνιστική.
 • RBAR 2018 - Magazine
  17:15Wr. Neustadt, Αυστρία. Στιγμιότυπα.
 • Τένις: Davis Cup 2018 by BNP Paribas
  17:45Ημιτελικοί - Γαλλία-Ισπανία. Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  18:00Las Vegas South Point 400. Στιγμιότυπα.
 • Στιγμιότυπα
  18:30Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Μακάμπι Τελ Αβίβ
  18:55ΟΠΑΠ Basketball Tournament Νεόφυτος Χανδριώτης. Διεθνές φιλικό τουρνουά που διεξάγεται στο στάδιο 'Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία' στην Κύπρο. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • Ποδόσφαιρο: Γαλατάσαραϊ - Λοκομοτίβ Μόσχας (Ζ)
  19:00UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 1η αγωνιστική. 4ος όμιλος. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  19:15Las Vegas South Point 400. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπασκόνια
  20:55Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. Τελικός. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies