«Η πώληση του Βιεϊρίνια κρίνει το μέλλον του ΠΑΟΚ»
SHARE

«Η πώληση του Βιεϊρίνια κρίνει το μέλλον του ΠΑΟΚ»

Ζήσης Βρύζας και Παντελής Κωνσταντινίδης μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου για μείωση του μπάτζετ του ΠΑΟΚ της τάξης του 15-20%, υποστηρίζοντας πως πολλά θα κριθούν από μια πιθανή πώληση. Μάλιστα, τόνισαν πως ήδη «δουλεύεται» η παραχώρηση του Βιεϊρίνια.

Ξεκινώντας ο Ζήσης Βρύζας αναφέρθηκε στην τωρινή κατάσταση της ομάδας και τόνισε πως «στα δύσκολα φαίνονται οι κατάλληλοι».

Από την πλευρά του, ο Παντελής Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στο financial play και την ανάγκη να προσαρμοστεί ο ΠΑΟΚ στα νέα δεδομένα.

Ζήσης Βρύζας: «Δυστυχώς είμαστε σε μία φάση όχι τόσο καλή. Πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την οικονομική ευημερία της ομάδας. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις. Στα δύσκολα φαίνονται οι κατάλληλοι. Πιστεύω θα κάνουμε το καλύτερο για κάθε πρόβλημα».

Παντελής Κωνσταντινίδης: «Είναι αρκετά αυτά που είπε ο Βρύζας. Ξέρετε ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις. Δημιουργήσαμε μία ομάδα, η οποία ήταν και είναι ανταγωνιστική. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, από το Δεκέμβριο του 2010 έχει αλλάξει η φορολογία και έχουν αλλάξει οι κανόνες του financial fair play. Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Λόγω των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουμε πρέπει να παρουσιάσουμε ένα σωστό πρόσωπο. Είμαστε σε θέση να πούμε ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου πρέπει να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο από αυτό που έχουμε σήμερα».

Για το αν έχουν παρθεί συγκεκριμένες αποφάσεις, ο Κωνσταντινίδης, είπε: «Πρέπει να γίνει συνδυασμός πραγμάτων. Πρέπει να χαμηλώσουμε το μπάτζετ 15-20%. Για το αγωνιστικό, το μοναδικό έσοδο είναι η πώληση. Όσα περισσότερα έσοδα έρχονται από μία τέτοια κίνηση τόσο λιγότερο θα μειώνεται το μπάτζετ».
 

Για το πόσο είναι το φετινό μπάτζετ, ο Κωνσταντινίδης τόνισε: «Το καθαρά αγωνιστικό μπάτζετ είναι φέτος κοντά στα 13,5 εκατ. ευρώ και πρέπει να κατέβει», ενώ ο Βρύζας, πρόσθεσε: «Υπάρχει μία διαφορά. Ο κ. Μαυροφρύδης είπε στην τελευταία συνέντευξη ότι όλα τα έξοδα του αγωνιστικού είναι 21 εκατ. Το αγωνιστικό μπάτζετ είναι για την ακρίβεια 13.522.000 που αφορούν τα έξοδα, για παίκτες, προπονητές και πριμ. Σε όλα τα έξοδα, υπάρχει και το γήπεδο ακόμα και τα πρόστιμα. Έτσι μαζεύονται τα 21 εκατομμύρια. Αυτή τη στιγμή πρέπει να κατεβάσουμε τα συμβόλαια σε ένα επίπεδο, αλλα αυτό έχει συνάρτηση με την πώληση. Κανένας δε θέλει να αποδυναμωθεί η ομάδα, αλλά το επιβάλλει η κατάσταση».

Για τη συνεννόηση που έγινε με τον Μπόλονι: «Είμαστε σε απόλυτη συνεννόηση. Είναι πολύπλοκο το πράγμα. Ο προπονητής είναι ενημερωμένος για κάθε ενδεχόμενο. Και επειδή είχε προκύψει και ένα θέμα με τον προπονητή. έχει ταχθεί σε αυτήν την προσπάθεια».

Για τις υποθέσεις των Βιεϊρίνια και Κοντρέρας: «Σε ότι αφορά τον Κοντρέρας, υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να αποχωρήσει. Έχουμε επιλέξει να αντιμετωπίσουμε κατάματα τα πράγματα. Έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας στους παίκτες. Ο ΠΑΟΚ περνάει μία δύσκολη στιγμή και θα πρέπει να το σεβαστούν. Πρέπει να το δείχνουν και με τη συμπεριφορά τους. Όποιος παίκτης δε μπορεί να δεχτεί αυτήν την κατάσταση, να μας το πει, για να μείνουμε με ένα γκρουπ που έχει την ψυχή του εδώ. Εφόσον ο Κοντρέρας θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του, έχει και το πρόβλημα με τη μητέρα του. Ο Βιεϊρινια είναι η μεγαλύτερη αξία χρηματιστηριακή. Σε ενάμιση χρόνο τελειώνει το συμβόλαιο του και ο ΠΑΟΚ ίσως θα έπρεπε να δει πολύ σοβαρά την πώλησή του. Και ο ΠΑΟΚ δουλεύει πάνω σε αυτό το κομμάτι».

Για το αν έγινε πρόταση ανανέωσης στον Κοντρέρας: «Του κάναμε πριν ένα μήνα. Μας είπε ότι υπάρχει το πρόβλημα με τη μητέρα του, έχω μία πρόταση καλή και μας ανέλυσε την κατάσταση. Στον ΠΑΟΚ αρμόζει να δει με σεβασμό και να αντιμετωπίσει έτσι όπως πρέπει, μία ενδεχόμενη αποχώρηση του Κοντρέρας. Για τον Βιεϊρίνια υπάρχουν δύο περιπτώσεις προτάσεων που είναι σε προχωρημένο στάδιο. Από ομάδες του εξωτερικού. Πώληση στην Ελλάδα δεν συζητάμε».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να αντέξει το «βαρύ» συμβόλαιο του Κοντρέρας: «Το αρχικό πλάνο ήταν, ότι μας είπαν οι οικονομικοί ότι είμαστε στο χείλος του γκρεμού και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Το να γλιτώσεις λεφτά, ακόμα και αν μας κοστίζει στο αγωνιστικό και ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ γλιτώνει ένα πολύ μεγάλο ποσό. Αν προκύψει πώληση ίσως να μπορούσαμε να κρατήσουμε κάποιους παίκτες».

Για το πως θα λυθεί το πρόβλημα: «Δεν λύνεται μόνο έτσι. Η ανεξάρτητη επιτροπή της UEFA δεν έχει και τόσο μεγάλη σχέση με το ποδόσφαιρο. Βλέπουν νούμερα και αξιολογούν καταστάσεις. Βλέπουν νούμερα, εμείς έχουμε ληξιπρόθεσμό χρέος και πρέπει να βρούμε έσοδα».

Για το αν υπάρχει σκέψη για μειώσεις συμβολαίων: «Είναι συνδυασμός πώλησης και να κατεβάσουμε το μπάτζετ. Δε φτάνει μόνο το ένα».
Κωνσταντινίδης: «Ο μόνος που έγινε συζήτηση για μείωση συμβολαίου έγινε με τον Σαλπιγγίδη το καλοκαίρι. Δεν έχει ξαναγίνει και δεν είναι σκοπός της ομάδας να κάνει κάτι τέτοιο».

Για τα επόμενα βήματα που θα υπάρξουν: «Η πώληση είναι η τελευταία λύση. Θα πρέπει κάπως να λυθεί το θέμα της ρευστότητας. Εμείς θα πρέπει να πάμε στην UEFA και να εξηγήσουμε πως θα πορευτούμε από εδώ και πέρα».

Για το σχόλιο που έκανε πριν λίγες μέρες ο Ίβιτς: «Χαίρομαι να έχω παίκτες με προσωπικότητα. Προτιμώ να έχω παίκτες που δημιουργούν προβλήματα, παρά μία ομάδα που είναι μία ευθεία. Σε αυτό το θέμα, ο Βλάνταν έφυγε από τα όρια, γιατί δεν αφορούν έναν παίκτη και δεν είναι και σωστό στη σχέση εργοδότη και εργαζόμενου, στον οποίο ο ΠΑΟΚ έχει δώσει ένα πολύ σημαντικό ποσό».

Για το αν είναι πιο δύσκολη η κατάσταση από ότι ήταν το 2008: «Νομίζω πως όχι. Ο ΠΑΟΚ αναπτύχθηκε. Ήταν μία ανυπόληπτη ομάδα. Έγινε ανταγωνιστική ομάδα. Την ίδια στιγμή που γίνεται ανάπτυξη είναι δύσκολο να κάνεις και εξυγίανση. Έγιναν λάθη στο τρόπο λειτουργίας. Εγώ όταν γύρισα το καλοκαίρι, μιλήσαμε με τον πρόεδρο και είπαμε ότι πρέπει να διορθωθούν κάποια πράγματα. Και με διαβεβαίωσε για αυτό».

Για το αν είναι σωστό να γίνεται τώρα αυτό που γίνεται: «Το καλοκαίρι υπήρχε η υπόθεση Φλωρίδη. Τώρα έχουν στενέψει πολύ το όριο και πρέπει να παρθούν αποφάσεις».

Για το αν μπορεί να παραμείνει ανταγωνιστική η ομάδα. Κωνσταντινίδης: «Είχα πει κάποια στιγμή, ότι πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα. Από εκείνη τη στιγμή ήρθαν κάποια παιδιά, κοιτάζοντας περισσότερο το μέλλον της ομάδας, όπως ο Κατσικάς και ο Γιάννου. Ο Λεονάρντο δε μας στοίχισε πολύ οικονομικά και είδαμε με χαρά τον Σταφυλίδη να ανταποκρίνεται. Ο Μπόλονι έκανε κάποιες δηλώσεις, αλλά δε μπορεί κανείς να εγγυηθεί αν φύγουν όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές να είναι ανταγωνιστική η ομάδα. Προτεραιότητα μας τώρα όμως είναι να βγούμε από αυτήν τη συγκυρία. Έχουμε ένα πλάνο να κάνουμε ξανά την ομάδα δυνατή. Είμαστε αισιόδοξοι και μας το έχουν δείξει και τα νέα παιδιά που μπαίνουν στην ομάδα και μπορούμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε ομάδα που θα φέρει επιτυχίες. Στην Ευρώπη προχωράμε, στο Κύπελλο προκριθήκαμε, στο πρωτάθλημα είμαστε σε μία θέση που δεν έχουν χαθεί τα πάντα».
Βρύζας: «Το πιο σημαντικό είναι η καθημερινή οργάνωση. Η επιλογή των προσώπων είναι δευτερεύουσα. Ο ΠΑΟΚ δε μπορεί να πάρει παίκτες τεράστιας αξίας. Αν υπάρχει το πακέτο μπορεί να υπάρχει επιτυχία. Αλλά κανένας δεν μπορεί να το εγγυηθεί αυτό».

Για την πίεση που υπάρχει: «Διαπραγματευτικά δεν είμαστε ισχυροί. Αλλά δεν είμαστε και χαζοί. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο μέσα από διαπραγματεύσεις. Είμαστε υπό προγραμματισμό. Δε θα βάζαμε ποτέ τον Σταφυλίδη αν πιστεύαμε ότι δε μπορεί να ανταποκριθεί. Έχει επενδυθεί εδώ και τέσσερα χρόνια ένα ποσό που έχει γίνει καλή δουλειά. Βγαίνουν και άλλα αξιόλογα παιδιά, αλλά αυτό δεν είναι το απόλυτο. Πιστεύω ότι ένας συνδυασμός, από έναν κορμό σωστό που θα προσθέσεις τέτοιους κρίκους είναι ο σωστός».

Για το αν έχει γίνει προσέγγιση για ανανεώσεις. «Υπάρχει προγραμματισμός, αλλά δεν είναι σωστό να κατονομάσουμε. Είμαστε βέβαιοι για αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα στο μυαλό μας. Περιμένετε και θα δείτε τις αποφάσεις που πήραμε».

Για το αν ήταν καλό που ο ΠΑΟΚ πήγε σε ανάπτυξη και όχι σε εξυγίανση: «Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να προσπαθήσει να πετύχει και τα δύο. Σε αυτό υστερήσαμε. Ίσως και οργανωτικά δεν ήμασταν έτσι όπως έπρεπε. Νομίζω ότι ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας, για το πως θα πρέπει να τον βλέπουμε σαν εταιρεία. Ξεκινήσαμε ένα μοντέλο διοίκησης, που ήταν ότι καλύτερο στο ποδόσφαιρο πριν τέσσερα χρόνια. Ήταν ότι καλύτερο άνθρωποι σαν τον Ζαγοράκη και εμένα να μπαίνουν στο ποδόσφαιρο. Αλλά η εταιρεία ξεπέρασε εμάς τους ίδιους. Δε μπήκαν τεχνοκράτες. Ίσως να έγινε λόγω άγνοιας. Η ευθύνη αυτή μας βαραίνει. Για αυτό όμως ως ένα βαθμό χάθηκε η εμπιστοσύνη από τον κόσμο. Εγώ για αυτό γύρισα. Γιατί μπορούμε να το καταφέρουμε. Και αυτό θα γίνει με τη στήριξη του κόσμου».

Για το αν ξεπεράστηκε η αβεβαιότητα της παραμονής του Μπόλονι:
Κωνσταντινίδης: «Δεν υπήρχε άγχος από εμάς. Έγιναν κάποιες τοποθετήσεις και δημιουργήθηκε αβεβαιότητα. Εμείς που μιλάμε μαζί του οργανώνουμε το μέλλον. Ίσως να πρέπει να είμαστε και χαρούμενοι που ομάδες θέλουν τον προπονητή μας. Έγινε πολύ μεγάλη κουβέντα. Δεν έχει λόγο αυτήν τη στιγμή να σκέφτεται να φύγει. Ξέρει ότι υπάρχουν προβλήματα, είναι μέρος των προβλημάτων αυτών και θέλει να τα λύσει».
Βρύζας: «Ο Μπόλονι είναι αξιόλογος προπονητής και άνθρωπος. Ο ΠΑΟΚ του έχει δώσει ένα μεγάλο βήμα. Έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει στόχους. Ο κάθε προπονητής οφείλει να σέβεται την ομάδα που βρίσκεται. Μπορεί να διαχωρίζει τη θέση του, αλλά σε όλα υπάρχουν όρια. Ξέρω ότι έχει διετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και ξέρω ότι είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος. Αν υπάρχει πρόβλημα θα πρέπει να το συζητήσει μαζί μας».

Για το θέμα του Σαλπιγγίδη: «Έχει ένα μεγάλο συμβόλαιο για τα δεδομένα μας. Πρέπει να δούμε τις κινήσεις μας μέσα στο Γενάρη και υπάρχει ενδεχόμενο να φύγει και ο Σαλπιγγίδης».

Για τους λόγους που έφυγε και επέστρεψε: «Έγιναν κάποια πράγματα που με πλήγωσαν. Είχαν να κάνουν και με την ανθρώπινη και με την επαγγελματική πλευρά, σε σημείο να νιώθω ότι δε μπορούσα ή δεν πέρασαν κάποια πράγματα που ήθελαν. Μίλησα με τον πρόεδρο, του ανέφερα όσα με απασχολούσαν, μου απάντησε ότι πρώτος θέλει να διορθωθούν κάποια πράγματα. Ίσως να έχουμε αργήσει κιόλας, αλλά ίσως θα πρέπει να γίνουν αλλαγές, για να είμαστε και να δείχνουμε καθαροί. Εγώ κάθε μέρα προσπαθώ να δώσω την άποψη μου για να τα πετύχουμε».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει κάποιον τίτλο: «Η καλή οργάνωση νομίζετε δεν έχει αντίκτυπο στην ομάδα και τον κόσμο; Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Το τεχνοκρατικό κομμάτι με τις ακαδημίες, συνδέονται. Για μένα το να χτυπήσουμε ένα στόχο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να τον κατακτήσουμε το στόχο και να πηγαίνει βήμα βήμα για να κάνεις πράγματα. Δεν είμαστε στο απόλυτο. Ένα ένα θα πρέπει να φτιάχνονται τα πράγματα».

Για το θέμα του Αρίας: «Το σκεπτικό ήταν στο οικονομικό πλαίσιο. Δεν ήταν πρώτη επιλογή αυτήν τη στιγμή και για αυτό το λόγο, σκέφτηκε να συζητήσει την αποχώρησή του. Για αγωνιστικούς λόγους όταν θέλει να αποχωρήσει, εμείς διαπραγματευτικά δεν είμαστε ισχυροί γιατί είμαστε πίσω στις πληρωμές. Έτσι έφυγε ο Αρίας».

Για το τμήμα σκάουτινγκ: «Παρότι δεν έχουμε μεγάλο δίκτυο, μέσω γνωριμιών σε νομούς και με το δίκτυο των ακαδημιών έχουμε δημιουργήσει το τμήμα. Στην πρώτη ομάδα, δεν υπάρχει τμήμα σκάουτινγκ, αλλά συνεργασίες με ανθρώπους. Είναι δύσκολο να επενδύσεις λεφτά στο σκάουτινγκ, όταν δεν υπάρχουν».

Για το θέμα του Βιτόλο: «Είπαμε ότι δεν έχουμε διαπραγματευτικά ατού. Είναι περίπου ίδια περίπτωση με τον Αρίας. Ο Βιτόλο εξέφρασε την επιθυμία να φύγει τον Απρίλιο, για δικούς του λόγους. Μου εξήγησε τους λόγους του, είχαν σχέση και με την ομάδα, με κάποιες συμπεριφορές και μου είπε ότι θέλει να φύγει. Του είπα ότι το καλοκαίρι θα το συζητήσουμε ξανά. Δε χρειάζεται να αναλύσουμε πράγματα για κάτι που έγινε πριν μισό χρόνο. Το είπε και ο πρόεδρος ότι υπάρχει καθυστέρηση στις πληρωμές. Είχε γίνει συζήτηση το καλοκαίρι και ο κ. Σαχπατζίδης είχε πει ότι ήταν να δοθούν κάποια χρήματα για τον Βιτόλο. Εμείς δεν το θεωρήσαμε σωστό όταν οι άλλοι είναι πίσω στις πληρωμές. Εγώ δε θεώρησα ότι είναι το τεράστιο μέγεθος, όπως ο Βιεϊρίνια, για να μη χαθεί από την ομάδα. Δεν άλλαξε τη στάση του το καλοκαίρι. Δεν ήταν οικονομικοί οι λόγοι και εν τέλει έφυγε».

Για τις άστοχες επιλογές κάποιων παικτών: «Στην τετραετία, έχει γίνει πολύ αξιόλογο έργο. Πρέπει να ξέρουμε, ότι δε μπορεί όλοι οι παίκτες να πετυχαίνουν. Ποσοστιαία η δουλειά είναι εξαιρετική. Υπάρχουν παιδιά που πετυχαίνουν και κάποια άλλα που δυστυχώς δεν πετυχαίνουν».

Για το ταξίδι στην Αφρική και πως μπορεί να μείνει η ηρεμία στην ομάδα: «Για το ταξίδι στην Αφρική, δεν υπάρχει η δυνατότητα για τμήμα σκάουτινγκ. Το ότι γίνεται ένα ταξίδι δε σημαίνει ότι πάμε για έναν παίκτη. Δε μπορεί κάθε φορά όταν πηγαίνουμε ένα ταξίδι, να φέρνουμε κάθε φορά έναν πολύ αξιόλογο παίκτη. Αυτό το ταξίδι, έγινε για έναν παίκτη, θεωρώ ότι δεν είναι τόσο αξιόλογος και δύσκολα θα προχωρήσει. Γίνονται κινήσεις για το οικονομικό κομμάτι. Με αυτές τις κινήσεις θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Ανέφερε και ο Ζήσης, πως όλοι όσοι είμαστε εδώ είμαστε πολύ περήφανοι και πρέπει να είναι και οι παίκτες περήφανοι».

Για το πως ο ΠΑΟΚ δεν θα χάνει εύκολα παίκτες: «Με αυτό το συνδυασμό κινήσεων, θέλουμε να φτάσουμε σε σημείο να λειτουργούμε σωστά και να μη φεύγουν παίκτες με αυτόν τον τρόπο».

Για το αν υπάρχουν φέτος σταθερές στην ομάδα: «Πιστεύω πως ναι. Η ομάδα έχει δείξει τελευταία ότι έχει βελτιώσει την ανισορροπία στην απόδοση που είχε. Είναι δύσκολο να διδάξεις επιθετικό ποδόσφαιρο. Θέλει πολύ περισσότερο χρόνο. Ο ΠΑΟΚ έχει βάλει στο παιχνίδι κάποιες ποδοσφαιρικές αρχές που έχουν να κάνουν με την επιθετικότητα της ομάδας και για να βγουν αυτοματισμοί, χρειάζεται χρόνος. Πιστεύω ότι είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Μετά το αρχικό σοκ, γιατί οι μεγάλες διακυμάνσεις δεν ήταν και τόσο συχνές. Ο χρόνος είναι μαζί μας, αλλά πρέπει να δούμε πως θα είμαστε τον Γενάρη».

Για το αν το βάρος μπορεί να το σηκώσει ο προπονητής: «Ζητάμε πολλά γιατί μπορεί να μας τα δώσει. Έχει τις γνώσεις και την εμπειρία. Το να ζητάς είναι θεμιτό. Για αυτό συζητάμε κιόλας μαζί του. Χρειάζεται και χρόνος για έναν άνθρωπο με ξένη νοοτροπία που πρέπει να προσαρμοστεί. Και μιλάμε για έναν ΠΑΟΚ που τους πρώτους μήνες, είχαμε τις δικές μας ανισορροπίες».

Για τον αριθμό παικτών που θα φύγουν από την ομάδα: «Το είπαμε είναι συνδυασμός. Αν γίνει μία συμφέρουσα πώληση θα είναι λιγότερες και οι αποδεσμεύσεις».

Για τις αρμοδιότητες του καθενός: «Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει μία ιεραρχία. Ορίσαμε μεταξύ μας και μαζί με τον πρόεδρο και θεωρώ τον Παντελή ισότιμο με εμένα, αλλά μία ομάδα που έχει δύο ανθρώπους στην ίδια θέση, αποφασίστηκε ότι εγώ θα είμαι ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος. Εγώ είμαι πλήρως αρμόδιος για το αγωνιστικό τμήμα και ο Παντελής είναι για την καθημερινή διαχείριση».

Για την τιμή του Βιεϊρίνια: «Δεν υπάρχει αντάλλαγμα για έμψυχο υλικό. Είναι παράλογο να λέμε για 15 εκατομμύρια σε μία ανύπαρκτη αγορά, εκτός και αν ο παίκτης επέλεγε να πάει σε κάποια χώρα που του δίνει μόνο οικονομικό κίνητρο. Ο Βιεϊρίνια θέλει να πάει σε μία αναπτυγμένη ποδοσφαιρικά χώρα».

Για το θέμα των πολλών τραυματισμών: «Είναι καθαρά θέμα προπονητή. Είχαμε πει ότι προβληματιζόμαστε. Συζητήσαμε με τον προπονητή πολλές φορές. Φτάσαμε σε ένα συμπέρασμα, με την αλλαγή του προπονητή, που πιθανόν να οδήγησε στους τραυματισμούς. Είχαμε ένα κύμα, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε. Τα παιδιά προσαρμόζονται και στο μέλλον πιστεύουμε να είναι καλύτερα τα πράγματα».

Για το αν θα χρειαστεί το καλοκαίρι να γίνει και άλλη μείωση. Βρύζας: «Ας δούμε τι κινήσεις θα γίνουν τώρα και έπειτα θα δούμε. Μετά θα μπορούμε να απαντήσουμε». Κωνσταντινίδης: «Προσπαθούμε για έσοδα και από άλλες πηγές για να μπορέσουμε να ισοσκελίσουμε τα πράγματα».

Για την πρόταση της Μπλάκμπερν για τον Βιεϊρίνια και για το θέμα του Φλωρίδη: «Η Μπλάκμπερν τον ήθελε το καλοκαίρι. Με την υπόθεση Φλωρίδη κανένας δεν μπορούσε να υπογράψει πώληση ποδοσφαιριστή. Για το πόσο πίσω πήγε, θα μπορούσε να έχει ένα όφελος από χρήματα, αλλά θα μπορούσε να μην προχωρήσει όσο είχε προχωρήσει».

Για το αν μπορεί να είναι ο επόμενος πρόεδρος: «Δεν έχω τέτοιες βλέψεις. Δε με ενδιαφέρει. Θέλω να λέω την άποψή μου και επειδή πολλές φορές λέω κάτι διαφορετικό, θεωρούν κάποιοι ότι το κάνω γιατί εποφθαλμιώ τη θέση του Θόδωρου. Εγώ πιστεύω σε μία υγιή σχέση, η οποία δε θα είναι σχέση δούναι και λαβείν. Η οποία θα είναι σχέση, που ο ΠΑΟΚ θα ορίζει τα πράγματα και δε θα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις».

Γιατί αυτή η ομάδα δεν πήρε τίτλο: «Υποθετικά δε μπορούμε να μιλάμε. Έφτασε κοντά, αλλά δε με απασχολεί κιόλας. Θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει το πρωτάθλημα... Εγώ θέλω να το κερδίσει πριν το πάρει. Όταν θα λειτουργεί όπως πρέπει δηλαδή. Αυτή η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά είμαστε σε μία φάση υποχώρησης, δε θα μας αφήσει να μην είμαστε ανταγωνιστικοί».

Παναθηναϊκός: Εξετάζεται ο Κριστιάν Λόπες
Παναθηναϊκός: Εξετάζεται ο Κριστιάν Λόπες
Παναθηναϊκός: Το post του Μουνιέ για τις νέες εμφανίσεις (photo)
Παναθηναϊκός: Το post του Μουνιέ για τις νέες εμφανίσεις (photo)
ΠΑΣ Γιάννινα: Συμφωνία με Νεόφυτο Μιχαήλ
ΠΑΣ Γιάννινα: Συμφωνία με Νεόφυτο Μιχαήλ
Τραγωδία στην Ινδία: 324 νεκροί από τις χειρότερες «πλημμύρες του αιώνα» και η βροχή συνεχίζεται
Τραγωδία στην Ινδία: 324 νεκροί από τις χειρότερες «πλημμύρες του αιώνα» και η βροχή συνεχίζεται

 • Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
 • Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ
  22:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Ζιρόνα - Βαγιαδολίδ
  22:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  22:20Μαρκόπουλο.
 • GP Confidential 2018 E14
  22:50Στιγμιότυπα.
 • Τένις: 2018 ATP Masters 1000 (Ζ)
  23:00Western & Southern Open. Προημιτελικός. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • RBAR 2018
  23:25Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Στιγμιότυπα.
 • Τένις: 2018 ATP 1000
  23:30Rogers Cup. Στιγμιότυπα.
 • Χάντμπολ: Χούτενμπεργκ - Ανόβερο
  23:35Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 26η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Match Pack
  23:552η αγωνιστική. Εκπομπή που παρουσιάζει μια προεπισκόπηση των αγώνων του Σαββατοκύριακου. Παρακολουθήστε τα στατιστικά των ομάδων, όπως επίσης και δηλώσεις ή συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές της δράσης.
 • Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
 • Ποδόσφαιρο: Μπέτις - Λεβάντε
  00:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Προεπισκόπηση
  00:252η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E33
  00:30Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  00:40Μέγαρα. 4ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Ανασκόπηση της Κυριακής
  00:551η αγωνιστική. Η εκπομπή εστιάζει στους αγώνες της Κυριακής, αναλύοντας και την αθλητική δράση της προηγούμενης μέρας. Επίσης, περιλαμβάνει στατιστικά και τακτικές ενώ αναμεταδίδει και τα αθλητικά νέα που ξεχώρισαν στις Κυριακάτικες εφημερίδες, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 • Τένις: 2018 ATP Masters 1000 (Ζ)
  01:00Western & Southern Open. Προημιτελικός. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E657
  01:05Στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  01:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Μπεσίκτας - Νταρουσάφακα
  01:35Τουρκικό Πρωτάθλημα 2017-18. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Ποδόσφαιρο: Μπόρνμουθ - Κάρντιφ Σίτι
  01:50Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • WRC 2018
  03:00SS11 Harju 2, Φινλανδία. Πριγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Τένις: 2018 ATP Masters 1000
  03:30Rogers Cup. Στιγμιότυπα.
 • Ο Κόσμος του Αγγλικού Πρωταθλήματος 2018-19
  03:451η αγωνιστική. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, η εκπομπή παρουσιάζει όλες τις τελευταίες τροποποιήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων καθώς και συνεντεύξεις με παίκτες και προπονητές. Δείτε επίσης, ρεπορτάζ και ανασκοπήσεις σε πρώην και νυν αθλητές από όλο τον κόσμο.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός Superfoods - Προμηθέας Πάτρας
  04:00Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 4η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • WRC 2018
  04:05SS23 Ruuhimaki 1 Power Stage, Φινλανδία. Πριγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Ανασκόπηση
  04:15Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  04:45Salomon Maxi Race.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  05:00Συντονιστείτε στο Cosmote Sport 9HD από τις 25 Αυγούστου. Το νέο κανάλι της Cosmote TV φέρνει στις οθόνες σας ακόμη περισσότερες live μεταδόσεις από τις σπουδαιότερες αθλητικές διοργανώσεις.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  05:15Canada Man.
 • Ποδόσφαιρο: Κολονία - Ουνιόν Βερολίνου
  05:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • WRC 2018
  05:40Φινλανδία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Sports Classics: 2017 Outdoor Specials
  05:45Paragliding World Cup.
 • Ποδόσφαιρο: Μπέτις - Λεβάντε
  06:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Τένις: 2018 ATP Masters 1000
  06:15Western & Southern Open. Προημιτελικοί.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E657
  06:20Στιγμιότυπα.
 • Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Match Pack
  06:252η αγωνιστική. Εκπομπή που παρουσιάζει μια προεπισκόπηση των αγώνων του Σαββατοκύριακου. Παρακολουθήστε τα στατιστικά των ομάδων, όπως επίσης και δηλώσεις ή συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές της δράσης.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  06:45Michigan Consumers Energy 400. Στιγμιότυπα.
 • Χάντμπολ: Ανόβερο - Μέλσουνγκεν
  07:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 27η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Προεπισκόπηση
  07:102η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Beach Soccer: Ελλάδα - Καζακστάν
  07:45Euro League 2018. Μόσχα. Αγώνας ανδρών. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Ποδόσφαιρο: Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι
  07:55Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • Moto3 2018
  08:00Mottorad Grand Prix Von Osterreich. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Ποδόσφαιρο: Τσέλσι - Μπαρτσελόνα
  08:15UEFA Πρωτάθλημα Νέων 2017-18. Τελικός. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E657
  08:40Στιγμιότυπα.
 • Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Ανασκόπηση
  09:15Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός Superfoods - Προμηθέας Πάτρας
  09:25Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 4η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Moto2 2018
  09:30Mottorad Grand Prix Von Osterreich. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Match Pack
  10:102η αγωνιστική. Εκπομπή που παρουσιάζει μια προεπισκόπηση των αγώνων του Σαββατοκύριακου. Παρακολουθήστε τα στατιστικά των ομάδων, όπως επίσης και δηλώσεις ή συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές της δράσης.
 • Ποδόσφαιρο: Πόρτο - Τσάβες
  10:30Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • MotoGP 2018
  10:55Mottorad Grand Prix Von Osterreich. Αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Τένις: 2018 ATP Masters 1000
  11:00Western & Southern Open. Προημιτελικοί.
 • Ποδόσφαιρο: Κάρντιφ Σίτι - Νιουκάστλ (Ζ)
  11:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Μπάσκετ: Μπεσίκτας - Νταρουσάφακα
  11:45Τουρκικό Πρωτάθλημα 2017-18. 5η αγωνιστική.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018 (Ζ)
  12:20Αμβούργο, Γερμανία. 1ος ημιτελικός ανδρών. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • WRC 2018
  12:30Γερμανία. Στιγμιότυπα ημέρας 1.
 • Bundesliga 2017-18 - Στιγμιότυπα E27
  12:45Αφιέρωμα.
 • WRC 2018 (Ζ)
  13:00SS12 Panzerplatte 2, Γερμανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Ανασκόπηση
  13:30Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Beach Volley: FIVB 2018 - Τελικοί (Ζ)
  13:35Αμβούργο, Γερμανία. 2ος ημιτελικός ανδρών. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Τότεναμ - Φούλαμ (Ζ)
  14:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • GP Confidential 2018 E15
  14:05Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E657
  14:15Στιγμιότυπα.
 • Watersports: 2018 Speed Catamarans GC32 E2
  14:45Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  14:50Michigan Consumers Energy 400. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Χάντμπολ: Ανόβερο - Μέλσουνγκεν
  15:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 27η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Υδάτινα Σπορ: Kite Masters 2018 E1
  15:30Ακολουθήστε τα καλύτερα event και τους καλύτερους αθλητές στο kiteboarding, από τα πιο όμορφα σημεία του βόρειου και νότιου ημισφαιρίου!
 • Τένις: WTA 2018 (Ζ)
  16:00Western & Southern Open. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Beach Volley: FIVB 2018 - Τελικοί (Ζ)
  16:05Αμβούργο, Γερμανία. Προημιτελικός γυναικών. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • Ποδόσφαιρο: Θέλτα - Εσπανιόλ (Ζ)
  16:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Ποδόσφαιρο: Τσέλσι - Άρσεναλ (Ζ)
  16:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Μπάσκετ: Νταρουσάφακα - Φενέρμπαχτσε
  16:40Τουρκικό Πρωτάθλημα 2017-18. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Bundesliga Clubs 2018-19 E3
  17:15Στιγμιότυπα.
 • Beach Volley: FIVB 2018 - Τελικοί (Ζ)
  17:20Αμβούργο, Γερμανία. Τρίτη θέση ανδρών. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • Ποδόσφαιρο: Μποαβίστα - Μπενφίκα (Ζ)
  18:00Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Ποδόσφαιρο: Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ζ)
  18:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • WRC 2018
  18:20Γερμανία. Στιγμιότυπα ημέρας 1.
 • Ποδόσφαιρο: Έβερτον - Σαουθάμπτον
  18:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Beach Volley: FIVB 2018 - Τελικοί (Ζ)
  18:35Αμβούργο, Γερμανία. Τελικός ανδρών. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • Ποδόσφαιρο: Τσέλσι - Άρσεναλ
  19:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • WRC 2018
  19:05SS12 Panzerplatte 2, Γερμανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  19:50Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Βιτόρια Σετούμπαλ (Ζ)
  20:00Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Μπαρτσελόνα - Αλαβές (Ζ)
  20:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • GP Confidential 2018 E15
  20:20Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Λέστερ - Γούλβερχαμπτον Γουάντερερς
  20:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies