«Όποιος αντέξει» Νο3

«Όποιος αντέξει» Νο3

H 3η αγωνιστική των play off της Football League διεξάγεται σήμερα (26/07) με την αγωνία και την… κούραση να κορυφώνεται.

Καύσωνας, πλήρης ανετοιμότητα, μέγα πάθος και ξεπέταγμα νεαρών Ελλήνων που κάτω από διαφορετικές συνθήκες θα έμεναν στην αφάνεια. Αυτή είναι με λίγα λόγια η εικόνα των δύο πρώτων αγωνιστικών των μπαράζ ανόδου στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Τι περιμένουμε να δούμε σήμερα (26/07), οπότε διεξάγεται η 3η αγωνιστική της διαδικασίας – παρωδία; Σίγουρα πολύ περισσότερο κουρασμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κλήθηκαν κάτω από αφόρητη ζέστη να δίνουν αγώνες ζωής ή θανάτου κάθε 48 ώρες.

Το εκπληκτικό 3-3 του ΟΦΗ με τη Δόξα Δράμας και η παράλληλη νίκη του Λεβαδειακού σε βάρος του Διαγόρα έβαλαν «φωτιά» στα play off. Ο ΟΦΗ είδε τη διαφορά από τους Βοιωτούς και τους Δραμινούς να μειώνεται στο τρίποντο και πλέον όλα τα ματα τα αντιμετωπίζει σαν τελικούς. Αν στραβοπατήσει απέναντι στους «μπέμπηδες» του Διαγόρα θα μπλέξει σε περιπέτειες, την ίδια στιγμή που Λεβαδειακός και Δόξα θα κοντράρονται στο «Ελ Πάσο.

Λεβαδειακός – Δόξα Δράμας (20:30 Conn-X TV, Δημ. Στάδιο «Γρ. Λαμπράκης»)

Από την… κόλαση στον παράδεισο βρέθηκαν οι «πράσινοι» που δυσκολεύτηκαν αρκετά να κάμψουν την αντίσταση του Διαγόρα στη Φυλή. Τελικά ο πρώην «κυανέρυθρος» Πέτρος Ζουρούδης έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του ΟΦΗ με τη Δόξα ο Λεβαδειακός μπήκε ξανά στο παιχνίδι της πρωτιάς.

Ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές όπως ο Πόποβιτς και ο Ναπολεόνι, ενώ θα έχει στη διάθεσή του τον Μανώλη Ψωμα που εξέτισε την ποινή του. Αντίθετα, απών θα είναι ο τιμωρημένος χαφ Βασιλείου.

Η αποστολή του Λεβαδειακού: Στρατηλάτης, Πασχαλάκης, Μουλόπουλος, Σωτήρχος, Νικολακάκης, Τριποτσέρης, Αλεξίου, Λισγάρας, Κόλτζος, Κοτίτσας, Μαχαίρας, Κοιλιάρας, Ταραλίδης, Λουτσιάνο, Τάσιτς, Ναπολεόνι, Μπεγκόνια, Μπουντόπουλος, Ντιμπαλά, Πόποβιτς, Ζουρούδης, Ψωμάς.

Οι «μαυραετοί» από την άλλη πλευρά έκαναν όλη τη φίλαθλη Ελλάδα να παραμιλά με τα κατορθώματά τους στο Ελ Πάσο. Απέναντι σε μία σχεδόν πλήρη ομάδα, οι 12 ήρωες – όπως αποκαλούνται πλέον στη Δράμα – έφεραν τα πάνω κάτω και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό Νίκο Τσιμπλίδη που σημείωσε δύο γκολ αναδείχτηκαν ισόπαλοι 3-3 με τον ΟΦΗ και έμειναν ζωντανοί στο όνειρο.

Η κούραση είναι μεγάλη. Ο Χλωρός ζήτησε… μπουκάλες οξυγόνου μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο Τσιμπλίδης τόνιζε ότι καλά καλά δεν μπορούσε να περπατήσει και οι «ασπρόμαυροι» θα πρέπει να ξέρουν ότι με τέτοιες κινήσεις κέρδισαν πολλούς φίλους.

Ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου ψάχνεται για να δει πόσους ετοιμοπόλεμους παίκτες θα έχει. Όλοι είναι στο όριο να πάθουν κράμπες, ο Ρούτσης αποχώρησε με ράμματα στο στόμα και η Δόξα αναμένει μήπως κάποιος εκ των Ντε Φαρία, Λεάντρο Κάπελ ή Γιώργου Χατζηζήση (ο Πιερικός δεν έχει καταθέσει το δελτίο του) έρθουν να παίξουν.

Το ευχάριστο για τον Γρηγορίου είναι ότι στους: Τοπαλίδη, Γελαδάρη, Ν. Τσιμπλίδη, Ρούτση, Βέρτζο, Κουμπρόγλου, Τρελλόπουλο, Ρ. Τσιμπλίδη, Σιάκκα, Πακάλτση και Καρακώστα είναι πιθανό να ενσωματωθούν σήμερα (26/07) και οι Α. Βασιλειάδης, Μ. Βασιλειάδης, Στεργιανός, Γ. Κανετίδης, Αθανασιάδης, Αμανατίδης που υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια και προωθήθηκαν από την ομάδα Νέων.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γιάχος (Χίου) με βοηθούς τους Φαντόπουλο (Πειραιά) και Ελευθερίου (Αθηνών).

ΟΦΗ – Διαγόρας (20:30 Conn-X TV, Δημ. Στάδιο Φυλής)

Έφερε το ματς με τη Δόξα Δράμας δύο φορές στα ίσα και έξι λεπτά πριν το φινάλε έδειχνε να περνά με το… ενάμησι πόδι την πόρτα της Super League. Κακά τα ψέματα, αλλά αν ο ΟΦΗ επικρατούσε των Δραμινών, τώρα το έργο του θα ήταν πολύ πιο εύκολο.

Οι Κρητικοί είχαν σαφώς περισσότερες λύσεις από τη Δόξα Δράμας, όμως και αυτοί πλήρωσαν το γεγονός ότι παρατάχθηκαν στα μπαράζ χωρίς προπόνηση! Ο κίνδυνος των τραυματισμών υπάρχει πάντα, όπως και η συμπαράσταση των οπαδών που έχουν μετατρέψει σε έδρα τα γήπεδα του λεκανοπεδίου. Αυτό που καλούνται να κάνουν οι «ασπρόμαυροι» είναι να αποδείξουν ότι ξέχασαν ήδη την ψυχρολουσία της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις. Χρόνος πολύς δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει πάθος που ξεχειλίζει για να επιστρέψει η ομάδα του Ηρακλείου στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Νίκος Αναστόπουλος ενημερώθηκε τη Δευτέρα (25/07) με ικανοποίηση ότι ο Ερόλ Μπουλούτ τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική για την αποβολή του στην πρεμιέρα. Ο Τούρκος έχει πλέον εκτίσει την ποινή του και θα συνθέσει ξανά μαζί με τον Γεωργίου το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα. Από την άλλη πλευρά, όμως θα λείψει από την επιθετική γραμμή ο Λεωνίδας Καμπάνταης, ο οποίος έως τώρα έχει σημειώσει δύο γκολ και έχει κερδίσει το πέναλτι σε βάρος του Λεβαδειακού.

Η διοίκηση ήρθε σε επαφή με τον Μπόζινταρ Τάντιτς και ο Σέρβος έκανε γνωστό ότι θα επιστρέψει και θα προσπαθήσει, μάλιστα, να είναι παρών στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν την Κέρκυρα να έχει ήδη καταθέσει το συμβόλαιο του Ανέστη Αγρίτη,τότε ο «Αναστό» θα πρέπει να ξεχάσει την πιθανότητα επιστροφής και του έμπειρου επιθετικού. Δεδομένη, πάντως, θα είναι η βοήθεια των οπαδών που δίνουν δυναμικό παρών σε όλα τα έως τώρα ματς.

Στην αποστολή του ΟΦΗ μετέχουν οι: Βεζυρίδης, Κασμερίδης, Ξενοδόχοφ, Γαλανόπουλος, Μπούρμπος, Πίτσος, Γεωργίου, Κατσικογιάννης, Ρόβας, Βερόν, Κάλαϊτζιτς, Ζαχαράκης, Ρούσεφ, Παπουλής, Ζορμπάς, Μπουλούτ, ενώ είναι πιθανό να συμπεριληφθεί και ο Τάντιτς.

Αν η Δόξα Δράμας έχει κλέψει την παράσταση ως τώρα, αποδεικνύοντας ότι η ψυχή και το πάθος βρίσκεται πάνω από συμβόλαια και… ευρώ, ο Διαγόρας έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα για το ταλέντο των νεαρών  παικτών. Με 17 παίκτες από την ομάδα Νέων οι «κυανέρυθροι» μαζεύτηκαν επίσης από τις παραλίες, ρίχτηκαν στα βαθιά και φανέρωσαν μία από τις λίγες θετικές πλευρές του… παράλογου των play off στα τέλη Ιουλίου.

Οι Ροδίτες μετρούν δύο διαδοχικές ήττες, όμως στα παιχνίδια με τη Δόξα Δράμας και τον Λεβαδειακό πάλεψαν μέχρι τέλους, κάνοντας ακόμα και τον προπονητή του Διαγόρα, Ράτκο Ντόστανιτς (ο Μιχάλης Τσιβρινής είναι προπονητής στους Νέους) να… πάθει πλάκα με το ταλέντο που κρύβουν και να ζητήσει να δουλέψει μαζί τους την επόμενη σεζόν.

Το κακό για τον Διαγόρα είναι ότι έχασε ένα από τα μεγάλα ταλέντα του, τον Δημήτρη Τομάζο με ρήξη πρόσθιου χιαστού, κάτι που σημαίνε ότι θα μείνει εκτός για περίπου έξι μήνες. Η κατάσταση του Πεταυράκη δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ παρών θα είναι και ο Σκόνδρας, ο οποίος θα χάσει λόγω τιμωρίας τα παιχνίδια της 4ης και 5ης αγωνιστικής.

Ελπίδες για την πρωτιά δεν υπάρχουν, όμως στον Διαγόρα τονίζουν μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι: «Αν δεν κάνουμε μία νίκη, δεν φεύγουμε»!{textlink}

Ο Μιχάλης Τσιβρινής θα έχει στη διάθεσή του για το ματς με τον ΟΦΗ τους: Χειμωνέττο, Τύρελη, Πουλόπουλο, Σκόνδρα, Στ. Πεταυράκη, Μαριεττάκη, Καρπαθάκη, Φράγκο, Αυγενικού, Καραγιάννη, Κενενούνη, Κωσταντινίδη, Μαλλιάκα, Μανώλαγκα, Μπαούρη, Χατζηκοσμά, Χατζημανώλη, Χατζηπέτρο και Φασάκη.

Το ματς θα διαιτητεύσει ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Δημόπουλο (Μακεδονίας) και Δημητριάδη (Μακεδονίας).

Για να δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία των play off πατήστε ΕΔΩ.



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved