Βέλιτς: «Δημιουργήσαμε ομάδα με συγκεκριμένη ταυτότητα»

Βέλιτς: «Δημιουργήσαμε ομάδα με συγκεκριμένη ταυτότητα»

Στη νέα νίκη της Επισκοπής στάθηκε ο τεχνικός του συλλόγου Γιάσμινκο Βέλιτς

Αναλυτικά:

«Μη ξεχνώντας πάντοτε, τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, τα οποία ίσως ήταν συσσωρευμένα σε μας, με τα μέσα που διαθέτουμε και με τον αριθμό παικτών που είχαμε να χρησιμοποιήσουμε, από την πρώτη μέρα κοιτάζαμε να δημιουργήσουμε μία ταυτότητα μιας ομάδας που θα μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις φάσεις και τις απαιτήσεις ενός αγώνα με στόχο να κυνηγάει τη νίκη ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου.

Ακόμα και στα πρώτα 5 παιγνίδια που τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που επιδιώκαμε, τούτο δεν συνέβη επειδή η ομάδα δεν ήταν καλή αλλά γιατί στο ποδόσφαιρο υπάρχει και το αρνητικό αποτέλεσμα, η ατυχία και η αδικία.

Όμως εμείς δεν παρεκκλίναμε από τον δρόμο τον οποίο χαράξαμε από την αρχή. Απλώς ήταν θέμα χρόνου η ομάδα να αρχίζει να ανταμείβεται για την δουλειά της. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Απλώς μόνο δουλειά, προσπάθεια και να μπορούμε να εξισορροπούμε διάφορα ζητήματα στις απαιτήσεις και στα προβλήματα που παρουσιάζονται.
Έχει σημασία να στοχεύεις πάντοτε αυτό που είναι δυνατό. Αυτό είναι ένα σημείο που μας έχει ανταμείψει γι’ αυτό και δεν αμφέβαλλα ποτέ ότι θα σωθούμε κάτι που ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος.

Η Ρόδος για παράδειγμα με παρόμοια προβλήματα είναι εκεί που βρίσκεται σήμερα. Από εκεί και πέρα, όταν αντιλήφθηκα ότι οι ποδοσφαιριστές μας έχουν “δέσει” μεταξύ τους και στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στην καθημερινότητά τους και έχουν αποκτήσει ομοιογένεια, με λίγα λόγια όταν είδαμε ότι έχουμε μια πραγματική ομάδα, περίμενα ότι θα είμαστε δύσκολοι λεία για τον οποιοδήποτε. Εκεί κατάλαβα ότι δεν πρόκειται κανένας να μας υποτάξει. ή να είναι δηλαδή αισθητά καλύτερος από εμάς. Αυτό σημαίνει δυνατότητα να διεκδικείς όλα τα παιγνίδια.”

Για το εάν ο ίδιος περίμενε μια τόσο μεγάλη εξέλιξη της ομάδας, τόνισε με ειλικρίνεια: «Αυτό που ίσως δεν περίμενα ήταν το μέγεθος των νικών (σ.σ. 12 νίκες, 7 ισοπαλίες και 4 ήττες) στα τελευταία 23 ματς) και το σύνολο των βαθμών (45β. για την ώρα) που ξεπερνάει τις προσδοκίες μας». 

Και τελευταία, τί θα ήταν αυτό που θα ήθελε ο ίδιος μέσα από τα τρία τελευταία ματς της σεζόν, απάντησε: «Πρώτα απ’ όλα ,θα ήθελα τους 16 ή τους 17 ποδοσφαιριστές που αριθμούμε αυτή τη στιγμή να τους έχω όλους στη διάθεσή μου. Δυστυχώς δεν θα έχουμε δύο από τους βασικούς ποδοσφαιριστές στα επόμενα ματς (τον Γκονζάλβες με την ΑΕΚ και τον ίδιο παίκτη αλλά και τον Εμπόι στην αναμέτρηση με την Καλαμάτα).  Από εκεί και πέρα, αυτό που περιμένω είναι να δω αυτό που έχουμε κάνει κτήμα μας σ’ αυτή την ομάδα σε κάθε αγώνα, δηλαδή τη σοβαρότητα, τη συγκέντρωση, την προσήλωση στον στόχο που είναι η νίκη δίνοντας ό,τι καλύτερο έχουμε εκείνη την στιγμή. Στο ποδόσφαιρο όμως υπάρχουν τρία αποτελέσματα. Εγώ θεωρώ ότι αν οι ποδοσφαιριστές μου είναι κοντά στα παραπάνω στοιχεία, μπορούμε να φτάσουμε ψηλά». 



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved