Σγουράκης: «Δηλώνω παρών για τον ΑΟ Χανιά»

Σγουράκης: «Δηλώνω παρών για τον ΑΟ Χανιά»

Έτοιμος να εμπλακεί στα διοικητικά του ΑΟ Χανιά, με στόχο να οδηγήσει την ομάδα στις επιτυχίες είναι ο Κώστας Σγουράκης, όπως δήλωσε στο Onsports.

Ο Χανιώτης παράγοντας γνωρίζει καλά το ποδόσφαιρο του νομού, έχοντας διατελέσει πρόεδρος στην ΑΕ Χανιά παλαιότερα, ενώ ο πατέρας του Κωστής Σγουράκης έχει υπάρχει εμβληματικός πρόεδρος στον ΑΟ Χανιά.

Ο 33χρονος επιχειρηματίας είναι έτοιμος να αναλάβει τον ΑΟΧ, έχοντας βρει συμπαίκτες, ενώ έχει καταρτίσει πλάνο για τις πρώτες του κινήσεις ως διοίκηση. Και ως το τέλος της εβδομάδας θα παρουσιάσει στους ανθρώπους που έχουν την ομάδα το πλάνο του και ελπίζει να του δώσουν τα ηνία, για να την οδηγήσει και πάλι στις επιτυχίες.

«Εχω ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον μου να αναλάβω τις τύχες του ΑΟ Χανιά, μιλώντας με μέλη του παλιού ΔΣ και του Ερασιτέχνη. Στόχος μου είναι η ομάδα να εξυγιανθεί πρώτα από όλα και στη συνέχεια να γίνει ανταγωνιστική. Έχω βρει επιχειρηματίες που θα πλαισιώσουν και θα στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, έχοντας στόχο και όραμα να πρωταγωνιστήσει και πάλι ο ΑΟΧ. Μαζί μου είναι δύο επιχειρηματίες και ένας εφοπλιστής που θα ενισχύσουν το έργο μας», ανέφερε αρχικά στο Onsports.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όποια κίνηση κι αν κάνω αναφορικά με την ομάδα, θέλω να ξεκαθαρίσω, πως δεν έρχεται σε αντίθεση με τον Μιχάλη Τσουγκαράκη, τον οποίο τιμώ και σέβομαι και τον θέλω δίπλα μου. Τον αγαπώ σαν πατέρα μου και πιστεύω πως θα με στηρίξει. Και για τον Νίκο Κατσίγιαννη τρέφω μεγάλο σεβασμό. Δικός μου στόχος είναι να βοηθήσω τον ΑΟ Χανιά να συσπειρώσει τις δυνάμεις του και όχι να έρθω σε ρήξη με κανέναν».

Για την απερχόμενη διοίκηση του ΑΟΧ, ο Κώστας Σγουράκης σχολίασε: «Ο Μιχάλης Τσουγκαράκης πιστεύω θα είναι δίπλα μου, δεν θέλω να έρθω σε ρήξη με κανέναν και κυρίως μαζί του. Είναι καλός άνθρωπος και καλός επιχειρηματίας. Για τον Νίκο Κατσίγιαννη, οι επαφές μας είναι απλές και τον εκτιμώ σαν άνθρωπο. Πρόθεσή μας είναι να γίνει ανασχηματισμός της διοίκησης από την αρχή, και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους βοήθησαν ηθικά και οικονομικά. Τώρα ήρθε η ώρα της αλλαγής».

Οσο για τον πατέρα του Κωστή Σγουράκη, που έχει διατελέσει πρόεδρος στον ΑΟΧ, σημείωσε: «Σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνω, είναι τιμή μου που έχω την καθοδήγηση του πατέρα μου, και ακολουθώ πιστά τις συμβουλές του. Πάντως, η πρωτοβουλία να αναλάβω τον ΑΟΧ είναι δική μου, επειδή αγαπώ το χανιώτικο ποδόσφαιρο και θέλω να το δω να προοδεύει».

Για το πλάνο του, επισήμανε: «Στόχος μου αρχικά είναι να καλύψω τα χρέη του συλλόγου και να τον καταστήσω υγιή. Έχουμε ενημερωθεί ποιες είναι οι οφειλές προς ΙΚΑ, εφορία και παίκτες και σκοπεύουμε να τα αποπληρώσουμε. Οσοι θεωρούν πως μπορεί να βοηθήσουν σε αυτό, τοπικοί φορείς και πολιτικοί, εμείς θα δεχτούμε βοήθεια και θέλουμε όλοι να καταλάβουν πως στόχος μας είναι ο ΑΟΧ να σταθεί στα πόδια του ξανά.

Από εκεί και πέρα, έχουν γίνει επαφές με προπονητή, τεχνικό διευθυντή και κάποιους παίκτες. Κάποιοι ποδοσφαιριστές από το υπάρχον ρόστερ θα μείνουν, αλλά αυτό εξαρτάται και από τον προπονητή. Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στο τοπικό στοιχείο, καθώς θέλουμε Χανιώτες ποδοσφαιριστές στην ομάδα».

Για τους οπαδούς, τόνισε: «Οι Blue Boys αποτελούν την καρδιά και την ψυχή της ομάδας. Αποτελούν τον πυρήνα του ΑΟ Χανιά και τους θέλουμε δίπλα μας. Ο σύλλογος έχει μεγάλη δυναμική και οι οπαδοί είναι ένας από τους λόγους. Παράλληλα, στα άμεσα σχέδιά μας είναι να στηρίξουμε την Ερασιτεχνική με όποιον τρόπο μπορούμε».

Το χανιώτικο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε ανοδική πορεία, με τον Πλατανιά στη Super League και τον Κισσαμικό να είναι η νέα ομάδα στη Football League μαζί με τον ΑΟ Χανιά. Ο Κώστας Σγουράκης έκανε λόγο για επιτυχία του χανιώτικου ποδοσφαίρου. «Ο Πλατανιάς δοξάζει και τιμά το χανιώτικο ποδόσφαιρο με την παρουσία του στη Super League. Εχει δώσει στον νομό κάτι που δεν είχε ποτέ και έχει καλές διοικήσεις που τον κρατούν υγιή και σε υψηλό επίπεδο. Από την άλλη ο Κισσαμικός είναι ένα αγαπητό σωματείο, που κάνει πρωταθλητισμό τα τελευταία χρόνια και κατάφερε να ανέβει στη Football League. Είναι οργανωμένη ομάδα και οι άνθρωποι που την έχουν αναλάβει είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Ο ΑΟ Χανιά από την άλλη έχει μια άλλη ιστορία και έχει χαράξει τη δική του πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Και σιγά-σιγά στόχος μας είναι να τον ξαναφέρουμε στο προσκήνιο για νέες επιτυχίες, και αναφέρομαι στην άνοδο στη Super League και την καθιέρωση».



ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved