Παπαδόπουλος: «Η ομάδα θα είναι έτοιμη στο πρωτάθλημα»
SHARE

Παπαδόπουλος: «Η ομάδα θα είναι έτοιμη στο πρωτάθλημα»

Σίγουρος για την ετοιμότητα του Ηρακλή, στην έναρξη του πρωταθλήματος, παρουσιάστηκε ο τεχνικός Νίκος Παπαδόπουλος.

Το αγωνιστικό μέρος του «γηραιού» ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην συνέντευξη και ο Έλληνας τεχνικός μεταξύ άλλων τόνισε, την κατάσταση που βρίσκεται ο Ηρακλής, τι θα πρέπει να βελτιώσει, την νοοτροπία που επικρατεί αυτή την στιγμή στην ομάδα αλλά και τον προπονητή που έχει ως πρότυπο.  

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Η προετοιμασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο, σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκετε αυτή τη στιγμή η ομάδα;

«Όπως το είπατε. Η προετοιμασία δεν τελείωσε στο Καρπενήσι. Η προετοιμασία συνεχίζεται. Στόχος μας ήταν η ομάδα να είναι έτοιμη στην όγδοη εβδομάδα από τη στιγμή που ξεκινήσαμε της προπονήσεις. Χρειαζόμασταν χρόνο πολύ και γι’ αυτό και στο ξεκίνημα λόγω και των εργομετρικών των παικτών είχα τονίσει πως θέλουμε οκτώ βδομάδες για να φτάσουμε σε επιθυμητά επίπεδα.

Είναι στην επιθυμητή κατάσταση;

«Η ομάδα έτοιμη θα είναι στο πρωτάθλημα. Βρισκόμαστε στο τέλος της 9ης εβδομάδας από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Νομίζω είμαστε σε καλό επίπεδο, βάσει και των τελευταίων μετρήσεων φυσικής κατάστασης που κάναμε πριν από λίγες ημέρες».

Η ομάδα έχει δώσει μέχρι στιγμής τρία επίσημα παιχνίδια. Οι πρώτες εντυπώσεις σας από αυτά, ως συνολική εικόνα;

«Μετά τα τρία επίσημα παιχνίδια που δώσαμε δείχνουμε να είμαστε στο σωστό δρόμο. Η ομάδα έδειξε θετικά στοιχεία, όμως έχει και προβλήματα που πρέπει να λύσουμε κυρίως τακτικά τα οποία μέσα από τη πολύ και μεθοδική δουλειά πιστεύω θα τα λύσουμε άμεσα».

Τι είναι αυτό που σας προβληματίζει;

«Ένα κομμάτι είναι της διάρκειας που πρέπει να έχουμε όλο το ενενηντάλεπτο. Θέλει χρόνο και παιχνίδια και καλή χημεία για να έρθει αυτό. Αυτό που παρατηρούμε όμως είναι πως από το πρώτο επίσημο παιχνίδι αυξάνει το χρόνο καλής απόδοσης που έχει μέσα στο παιχνίδι. Στο τελευταίο αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό, είχαμε κενά διαστήματα, αλλά είναι φυσιολογικό αυτό. Είναι μόλις τρία επίσημα παιχνίδια που έχει η ομάδα στα πόδια της.  Είμαι αισιόδοξος πως θα το λύσουμε και αυτό το πρόβλημα. Ένα κομμάτι επίσης που θα πρέπει να δουλέψουμε είναι στη νοοτροπία των παικτών, κυρίως γιατί η ομάδα έχει ξεκινήσει καλά, έχει σκοράρει στα ματς και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό και να τελειώνουμε τα παιχνίδια πιο νωρίς. Να μην αγχωνόμαστε και να μένουμε μόνο στο ένα γκολ. Αυτό είναι θέμα νοοτροπίας και θα το λύσουμε».

Πως λύνεται αυτό;

«Αυτό λύνεται με συζήτηση με προπόνηση. Δουλεύουμε και σε αυτό το στοιχείο. Το πόσο επιθετικά πρέπει να παίζουμε».

Τα επί μέρους στοιχεία που δουλεύετε αυτό το διάστημα στις προπονήσεις, βγαίνουν μέσα στα παιχνίδια;

Ναι. Αν κρίνουμε ότι όλα τα γκολ που έχουμε βάλει όπως και οι φάσεις ένα στοιχείο που δουλεύουμε είναι της μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο. Πολλά γκολ τα βάλαμε έτσι και στα φιλικά και είμαι πολύ ευχαριστημένος γι’ αυτό. Πρέπει να διορθώσουμε της στατικές φάσεις και αμυντικά και επιθετικά. Παίζουν κυρίαρχο ρόλο και κρίνουν το αποτέλεσμα. Αλλά επαναλαμβάνω η ομάδα δουλεύει πολύ και όλα αυτά διορθώνονται».

Πότε θεωρείται θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στις υποχρεώσεις της ομάδας οι δύο αυτοί παίκτες;

«Ο Μπαρτολίνι νομίζω θα είναι έτοιμος τις πρώτες αγωνιστικές. Νομίζω πως με Ολυμπιακό Βόλου θα μπορέσει να αγωνιστεί. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Μπάμπα.  Ψάχνουμε βέβαια τρόπο να παίξουμε ένα φιλικό για να τους δώσουμε χρόνο. Αυτό που με κάνει να αισιοδοξώ πάντως είναι ο πως πάει καλά η αποθεραπεία τους».

Λένε πως κλειδί για την επιτυχία μίας ομάδας, είναι τα αποδυτήρια. Σε αυτό το τομέα και ως επικεφαλής του τμήματος τι έχετε να πείτε;

«Διαλέξαμε με προσοχή τους χαρακτήρες και τους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα. Είμαστε σε άριστο δρόμο. Εχουμε πολύ καλά αποδυτήρια. Οι έμπειροι έχουν καλό χαρακτήρα και με ικανοποιεί πολύ πως έχουν και συμβουλευτικό χαρακτήρα στους πιο νεαρούς σε ηλικία παίκτες».

Έχετε καταλήξει μέσα σας ποιοι παίκτες θα αποτελούν την βασική ενδεκάδα του Ηρακλή;

Να ξεκαθαρίσω το εξής. Την ενδεκάδα δεν την προσαρμόζω ανάλογα με τον αντίπαλο. Δεν κοιτάω τι κάνει ο αντίπαλος. Αλλωστε εμείς είμαστε η μεγάλη ομάδα, αυτοί θα πρέπει να προσαρμόζονται πάνω στο δικό μας παιχνίδι. Από αυτά που θέλουμε να βγάλουμε στο γήπεδο και ανάλογα το ποιος είναι στη καλύτερη κατάσταση, από εκεί θα εξαρτάται και το ποιοι θα παίζουν».

Ποια είναι τα συστήματα που δουλεύει η ομάδα και θα αγωνίζεται και στα παιχνίδια;

«Η ομάδα θα παίξει τρεις σχηματισμούς. Ενας είναι το 4-2-3-1 με δύο αμυντικά χαφ. Ο άλλος το 4-4-2 με ρόμβο, όπως στο τελευταίο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Μου άρεσε το τελευταίο 20λεπτο με τον Λεβαδειακό, το είχαμε δουλέψει και το ξέραμε πως αν χρειαστεί θα αγωνιστούμε έτσι. Και ίσως μας ταιριάζει και περισσότερο αυτό το σύστημα. Και το τελευταίο σύστημα που έχουμε δουλέψει είναι το 4-3-3.

Ποιες ομάδες θεωρείται πιο επικίνδυνες στο πρωτάθλημα;

«Υπολογίζω την ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά στη διάρκεια μπορεί να υπάρξει άλλη ομάδα. Θα φανεί στο πρωτάθλημα αυτό».

Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι, αυτή τη στιγμή τι θα ήταν;

«Θα άλλαζα την αδειοδότηση δίχως δεύτερη σκέψη».

Το κενό που υπάρχει στο τεχνικό τιμ με την έλλειψη βοηθού προπονητή θα καλυφθεί;

«Η αλήθεια είναι πως έχω ψάξει για βοηθό. Εχω κάνει σε 2-3 ανθρώπους προτάσεις. Ο Βοηθός θα πρέπει να είναι άνθρωπος που τον ξέρω. Να ταιριάζω μαζί του. Αν δεν ξέρω πως θα ταιριάζω δεν πρόκειται να βάλω άλλο ένα πρόβλημα στο κεφάλι μου. Σας αποκαλύπτω πως μίλησα με τον Μπάμπη Μιχαηλίδη. Τον προσέγγισα, είναι ένας άνθρωπος που έχει υποσχεθεί να αναλάβει κάποιες ακαδημίες και μου είπε πως δεν μπορεί να αθετήσει τον λόγο του. Εχω στο μυαλό μου να πάμε όπως είμαστε και αν προκύψει ο  άνθρωπος που θα εμπιστευτώ  θα τον έχω δίπλα μου, να είστε σίγουροι».

Η ομάδα πάντως έχει στις τάξεις της δύο σκάουτερ, κάτι που θα βοηθάει κυρίως το δικό σας έργο…

«Εχουμε δύο σκάουτερ τον Θωμά Μεταξά και τον Γιώργο Κεραμιδά που βλέπουνε τους αντιπάλους μας. Αυτοί παρουσιάζουν την ανάλυση του αντιπάλου. Πλεονεκτήματα μειονεκτήματα και οτιδήποτε άλλο εντοπίσουν».

Για το θέμα της έλλειψης γενικού αρχηγού που υπάρχει;

«Είναι θέμα διοίκησης καθαρά αυτό».

Λίγες ημέρες πριν έγιναν νέες εργομετρικές εξετάσεις. Είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα;

«Είναι πολύ βελτιωμένα. Το πλάνο μας πάει καλά και βάσει των πρώτων εργομετρικών που έχουμε. Είναι σε καλά επίπεδα. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ατομικά για κάποιος παίκτες».

Πόσο επηρεάζει την ομάδα, η αναβολή του πρωταθλήματος;

«Θα πάμε σε προπονήσεις μικρού κύκλου όπως σαν να είχαμε αγωνιστικές υποχρεώσεις. Θα κάνουμε ένα φιλικό και περιμένουμε ακόμα ένα για την επόμενη εβδομάδα. Δεν είναι καλό το ότι δεν ξεκίνησε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Η αποβολή Ρομάνο θα του στοιχίσει τη συμμετοχή του στη πρεμιέρα…

«Είναι σημαντικός για την ομάδα. Αλλά αυτό μπορούσε να συμβεί και μέσα στη χρονιά και θα πρεπε να το αντιμετωπίσουμε. Εχουμε παίκτες και βάθος να αντιμετωπίσουμε το κενό.

Ποιο το πλάνο σας για την Β’ ομάδα και τους παίκτες που έρχονται από πίσω;

«Προχωράμε σε ένα σχέδιο με τη Β ομάδα η οποία θέλουμε να δουλεύει στο ίδιο στυλ με την πρώτη ομάδα. Ιδιες προπονήσεις και σχηματισμούς. Θέλει χρόνο για να γίνει αλλά σιγά σιγά θα το πετύχουμε, είμαστε σε καλό δρόμο».

Έχετε κάποιον προπονητή ως πρότυπο;

«Είναι αρκετοί κυρίως από το εξωτερικό. Αν πρέπει να πω έναν θα έλεγα τον Αρσέν Βενγκέρ της Αρσεναλ».Ολυμπιακός Βόλου: «Συγγνώμη για την ήττα στην Καρδίτσα - Συνεχίζουμε δυνατά»
Ολυμπιακός Βόλου: «Συγγνώμη για την ήττα στην Καρδίτσα - Συνεχίζουμε δυνατά»
e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ: Μπαράζ πληρωμών - Όλες οι καταβολές μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου
e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ: Μπαράζ πληρωμών - Όλες οι καταβολές μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου
Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα μπότσια: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, «χάλκινη» η Άννα Ντέντα
Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα μπότσια: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, «χάλκινη» η Άννα Ντέντα
La Liga: Το… τούμπαρε και ξεμακραίνει η Ρεάλ Μαδρίτης! (Photos)
La Liga: Το… τούμπαρε και ξεμακραίνει η Ρεάλ Μαδρίτης! (Photos)

Μετάλλαξη Όμικρον - Νέα μέτρα: Το εφεδρικό σχέδιο ενόψει Χριστουγέννων (vid)

Μετάλλαξη Όμικρον - Νέα μέτρα: Το εφεδρικό σχέδιο ενόψει Χριστουγέννων (vid)

Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής Virgil Abloh - Η άνιση μάχη με τον καρκίνο

Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής Virgil Abloh - Η άνιση μάχη με τον καρκίνο

ΠΑΟΚ - Άρης: Η στιγμή της εισβολής των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας (vids+pics)

ΠΑΟΚ - Άρης: Η στιγμή της εισβολής των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας (vids+pics)

Μετάλλαξη Όμικρον: Προειδοποίηση Φάουτσι για πέμπτο κύμα της πανδημίας

Μετάλλαξη Όμικρον: Προειδοποίηση Φάουτσι για πέμπτο κύμα της πανδημίας

Νίκος Στραβελάκης: Στο νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας ο δημοσιογράφος

Νίκος Στραβελάκης: Στο νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας ο δημοσιογράφος

Cyber Monday 2021: Αύριο οι διαδικτυακές προσφορές - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Cyber Monday 2021: Αύριο οι διαδικτυακές προσφορές - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τραγωδία στον Ωρωπό: Δυο νεκροί μετά από πτώση αυτοκινήτου στο λιμάνι

Τραγωδία στον Ωρωπό: Δυο νεκροί μετά από πτώση αυτοκινήτου στο λιμάνι

Μετάλλαξη Όμικρον: Ασαφές αν προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια ή αν είναι πιο μεταδοτική, λέει ο ΠΟΥ

Μετάλλαξη Όμικρον: Ασαφές αν προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια ή αν είναι πιο μεταδοτική, λέει ο ΠΟΥ