Λουτσιάνο: «Άνοδο με τη Νίκη»

Λουτσιάνο: «Άνοδο με τη Νίκη»

Στόχος του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα είναι να πανηγυρίσει την άνοδο στην Super League με τη Νίκη Βόλου, όπως υποστήριξε κατά την επίσημη παρουσία του.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός παρουσιάστηκε από τον Ανδρέα Πάτση και στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της ομάδας της Νέας Ιωνίας, μίλησε για το νέο… κεφάλαιο στην καριέρα του, όπου ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι η άνοδος στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Αρχικά, ο 41χρονος προπονητής ανέφερε: «Πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου και τους συνεργάτες μου. Θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Όταν έφυγα 13 χρονών από το σπίτι μου ήξερα ότι θα περνούσα δυσκολίες. To έκανα γιατί λατρεύω το ποδόσφαιρο. Μετά που σταμάτησα σαν ποδοσφαιριστής, συνέχισα σαν προπονητής και το λατρεύω κάθε μέρα πιο πολύ. Εύχομαι πραγματικά στο τέλος της χρονιάς να πετύχουμε το στόχο. Μόνος στόχος η άνοδος. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να δώσουμε συνέχεια σε αυτή την προσπάθεια που έχει κάνει ο πρόεδρος, οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι της Νίκης, να καταφέρουμε μετά από τόσα χρόνια να βγάλουμε την ομάδα κατηγορία».

Και συνέχισε: «Όταν γίνεται μια αλλαγή προπονητή είναι για δυο λόγους, είτε δεν μπορεί να κερδίσει είτε κάτι δεν πάει καλά. Θα προσπαθήσω με τους ποδοσφαιριστές να βρούμε το καλύτερο για την ομάδα. Η φιλοσοφία μου είναι η Νίκη να πετύχει το στόχο που είναι η νίκη σε κάθε αγώνα και να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Ήρθα για να κερδίσω την άνοδο με τη Νίκη».

Σε ερώτηση αν μπορούν να συνδυαστούν τα αποτελέσματα με το καλό ποδόσφαιρο, απάντησε: «Στην Ελλάδα τα θέλουμε όλα μαζί. Εάν κερδίζει η ομάδα χωρίς να παίζει καλά, υπάρχει γκρίνια από τον πρόεδρο και τους φιλάθλους. Εγώ δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάκτυλό μου. Εμένα στόχος μου είναι να βγει η ομάδα κατηγορία και δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο τώρα, θα καταφέρω η ομάδα να παίξει κάλο ποδόσφαιρο με τη δουλειά μου, αλλά η ομάδα πρέπει να πάρει τα αποτελέσματα».

Πάτσης: «Στόχος η άνοδος με καλή μπάλα»

Την παρουσίαση του Λουτσιάνο ντε Σόουζα έκανε ο Ανδρέας Πάτσης. Ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου, στις δηλώσεις του, αποκάλυψε πως είχε έρθει σε συμφωνία με Ισπανό προπονητή, ο οποίος αθέτησε το λόγο του και για τον λόγο αυτό, προχώρησε σε επαφές με τον Βραζιλιάνο προπονητή, ο οποίος διαθέτει τα στοιχεία που θέλει για την ομάδα του.

«Έχουμε σήμερα ένα νέο γεγονός και το κλείσιμο ενός δυσάρεστου, το άνοιγμα ενός ελπιδοφόρου καλού γεγονότος. Η μοίρα των Ελλήνων προπονητών είναι γνωστή, με διάρκεια ζωής πολύ μικρή και έχει να κάνει με την κουλτούρα των οπαδών, τις απαιτήσεις ομάδας. Από την αρχή που ξεκινήσαμε τη φετινή προσπάθεια, βάλαμε ψηλά τον πήχη, για εμένα ζητούμενο δεν είναι εάν θα βγει η ομάδα, αν κι εγώ το θεωρώ δεδομένο, αλλά ο τρόπος που θα το κάνει, με τον τρόπο παιχνιδιού, τα αποτελέσματα», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και πρόσθεσε: «Είναι γεγονός ότι είχαμε αποτελέσματα τα οποία δεν με ευχαρίστησαν, αδίκησαν την προσπάθεια τη δική μου, την αγωνία των συνεργατών μου. Μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα είχαμε την αλλαγή προπονητή. Πρώτη επιλογή ήταν ξένος προπονητής που δεν θα είχε καμία σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Είχα κάνει δύο πολύ καλές επαφές, ο ένας προπονητής παρακολούθησε τον αγώνα με τον Απόλλωνα, είχαμε το βράδυ συνάντηση μαζί του και συμφωνήσαμε. Πήγε Ισπανία για να φέρει τα πράγματα και να οριστικοποιήσει τη συμφωνία. Ζήτησε συγνώμη γιατί οι πληροφορίες που έλαβε για το τι εστί Ελλάδα δεν ήταν καλές και ήταν δύσκολο να ρισκάρει την καριέρα του».

Ακόμα, ο Ανδρέας Πάτσης, σχολίασε: «Από τη στιγμή που δεν μπορέσαμε να φέρουμε έναν προπονητή στις προδιαγραφές που θέλαμε και οι δύο επιλογές ξένων δεν ευδοκίμησαν, καταλήξαμε μετά από πάρα πολύ μεγάλη αναζήτηση και προσοχή να βρούμε προπονητή που θα τηρούσε τις προϋποθέσεις που έχω θέσει στην ομάδα, πρωταθλητής, φιλόδοξος, μάχιμος, γνώστης και όχι με μεγάλη εμπειρία. Το λέω αστειευόμενος. Πέρυσι βρέθηκα στην ίδια θέση με τον Μανωλά που ήταν άπειρος. Δεν ήθελα να είναι άνθρωπος του συστήματος, που διώκεται για παραβατική συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο. Ήθελα προπονητή που δεν θα είναι γυρολόγος, να μην έχει εμπειρία αλλά να έχει όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που μπορούν να τον κάνουν έναν πολύ καλό προπονητή. Δεν υπάρχει κάποιος που θα θέλει περισσότερο από εμένα να βγει η Νίκη. Η επιλογή βεβαίως είναι ρίσκο.

Και ο Μουρίνιο ρίσκο θα ήταν. Τις τελευταίες ημέρες άκουσα πολλά και δεν με αφορούν, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Η ομάδα θέλει ηρεμία και ψυχραιμία και ο τρόπος που διοικείται είναι ευθύνη δική μου, ο Πάτσης δεν κάνει επιλογές εις βάρος της ομάδος. Ο Λουτσιάνο στην πρώτη του εμφάνιση σε μεγάλη ομάδα θέλω να πιστεύω ότι θα έχει μία ευκαιρία και μία δυνατότητα να κουμπώσει τους δικούς του προσωπικούς στόχους προς όφελος της ομάδας και στο τέλος η Νίκη να έχει πετύχει 100% τους στόχους της. Για εμένα στόχος είναι να κερδίσουμε την πρώτη θέση και να περάσουμε τον Απόλλωνα για να έχουμε τη γιορτή με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Λουτσιάνο, θα προπονήσει σήμερα την ομάδα».



Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Στοχεύουν... Παρίσι και ευρωπαϊκά μετάλλια οι τοξοβόλοι μας
Στοχεύουν... Παρίσι και ευρωπαϊκά μετάλλια οι τοξοβόλοι μας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved