Πιτσόκος: «Ομάδα συνόλου η Καλαμαριά»

Πιτσόκος: «Ομάδα συνόλου η Καλαμαριά»

Ο έμπειρος παίκτης του Απόλλων Καλαμαριάς Γρηγόρης Πιτσόκος μίλησε για το νέο ξεκίνημα που κάνουν οι «πόντιοι», το κλίμα που επικρατεί μέσα στα αποδυτήρια αλλά και για τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα για την φετινή χρονιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στο Metrosport:

Γρηγόρη, πώς αποτιμάς ως τώρα την πορεία της προετοιμασίας;

«Είναι πολύ καλή, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι δουλεύουμε σε πολύ δυνατούς ρυθμούς, κάναμε φιλικά στα οποία νομίζω ότι δείξαμε μια πολύ καλή εικόνα και προσπαθήσαμε να βγάλουμε τα στοιχεία που δείξαμε στην προπόνηση. Είναι πάντα μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία η προετοιμασία, απαραίτητη όμως για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

 Η αγωνιστική φιλοσοφία και ταυτότητα της ομάδας θα μοιάζει αρκετά με την περσινή;

«Η φιλοσοφία του προπονητή είναι ίδια με πέρυσι. Βέβαια άλλαξε αρκετά η ομάδα, ήρθαν παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν πολύ, νομίζω γενικά ότι αρχίζουμε και βρισκόμαστε και είμαστε σε πολύ καλό σύνολο. Και φέτος θα είμαστε ομάδα συνόλου, δε θα στηριχτούμε σε έναν ή δύο παίκτες. Ως προς την φιλοσοφία πάντως μπορεί να δώσουμε βάση στην άμυνά μας, με στόχο να κρατάμε το μηδέν, αλλά δε θα είναι μόνο αυτό, είναι και το καλό ποδόσφαιρο και κοιτάμε να βγάλουμε στο γήπεδο όσα μας λέει ο προπονητής μας για την επιθετική φιλοσοφία».

Θα δούμε και πάλι έναν σκληροτράχηλο Απόλλωνα που δύσκολα θα τον κερδίζουν, αλλά και δύσκολα θα κερδίζει;

«Είναι πολύ σημαντικό να κρατάς το μηδέν πίσω και για αυτό δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό. Όμως επιθετικά πιστεύω θα βγάλουμε περισσότερα φέτος και γενικά θα είμαστε καλύτεροι σε σχέση με πέρυσι».

 Άρα, στόχος η άνοδος;

«Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο, το έχω ξαναπεί, θεωρώ ότι είμαστε πολύ καλά. Το πρωτάθλημα θα δείξει. Βλέπω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε φρεσκάδα. Δε θα ήθελα όμως να πω μεγάλα λόγια. Θα προτιμούσα να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να κερδίσουμε όσα περισσότερα ματς μπορούμε και να δούμε στο τέλος. Κανένα πρωτάθλημα δεν είναι δύσκολο ή εύκολο. Επίσης μπορείς να χάσεις από οποιονδήποτε και να κερδίσεις οποιονδήποτε. Δεν χρειάζεται να υποτιμάς κανέναν ή να υπερεκτιμάς».

Θα παίξει ρόλο το καλό ξεκίνημα;

«Το περσινό ξεκίνημα ήταν το ιδανικό, βγήκε από σκληρή δουλειά, βλέπαμε κάθε ματς ξεχωριστά. Στη Β' εθνική είναι πολύ πιο δύσκολο να το κάνεις, γιατί έχεις να αντιμετωπίσεις πιο δύσκολες ομάδες. Μακάρι να το κάνουμε. Θα είναι ένα συν».

«Παραμένουν πολύ καλά τα αποδυτήρια»

Ένα από τα σημαντικά «όπλα» του Απόλλωνα πέρυσι ήταν τα «δυνατά» του αποδυτήρια και το οικογενειακό κλίμα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ των παικτών. Στοιχείο που κατά τον Γρηγόρη Πιτσόκο θα υπάρχει και φέτος, σε πιο έντονο ακόμη βαθμό: «Παρά τη φυγή κάποιων παικτών, δεν επηρεάστηκε καθόλου το κλίμα στα αποδυτήρια. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι πολύ καλά, ίσως και καλύτερα από πέρυσι. Είναι ένα στοιχείο που πρέπει να έχουν όλες οι ομάδες, αν θέλουν να πετύχουν. Το ποδόσφαιρο πρέπει πάνω απ? όλα να το ευχαριστιέσαι. Το έχουμε εμείς και χαίρομαι πολύ για αυτό».

Φοβάσαι κάτι συγκεκριμένο στο νέο πρωτάθλημα; Πώς βλέπεις τις άλλες ομάδες;

«Έχει δυνατές και δύσκολες ομάδες το πρωτάθλημα. Αλλά όχι, δε φοβάμαι κάτι. Το θέμα είναι πώς θα υποστηρίξει η κάθε ομάδα στο γήπεδο το στόχο που θέτει. Εμείς έχουμε παίκτες που διψούν για διάκριση, έχουμε και τους πιο έμπειρους και νομίζω ότι θα στηριχθούμε στη σοβαρότητα, τη συγκέντρωση και το πάθος».

Περιμένεις περισσότερο κόσμο;

«Να σου πω την αλήθεια, ναι, περιμένω κάτι περισσότερο από πλευράς προσέλευσης. Από εκεί και πέρα, εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας όσο μπορούμε καλύτερα για να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους που έρχονται και μας υποστηρίζουν τόσο θερμά».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved