Ζιώγας: «Σεμνά και ταπεινά»

Ζιώγας: «Σεμνά και ταπεινά»

Χαμηλούς τόνους κρατάει ο προπονητής της Λάρισας, Μιχάλης Ζιώγας, παρά το γεγονός ότι μετά τη χθεσινή (21/10) νίκη της ΑΕΛ επί του Εθνικού Γαζώρου, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Football League.

Σε δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3 ο Λαρισαίος τεχνικός που επέστρεψε στην πόλη του και την ομάδα που τον ανέδειξε με στόχο να την οδηγήσει ξανά στη Super League, μίλησε για τον «μαραθώνιο» της Football League, για τα συναισθήματα που βιώνει ως «Μιχάλης της διπλανής πόρτας» αν η ΑΕΛ χάσει σε κάποιο παιχνίδι, ενώ αποποιήθηκε τον τίτλο του φαβορί για την ομάδα του, γιατί όπως είπε δεν θέλει να φορτώνει τα νέα παιδιά με άγχος.

Αναλυτικά ο Μιχάλης Ζιώγας είπε:

Για την πρωτιά της Λάρισας στη Football League: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα με σοβαρότητα και δουλεύοντας σεμνά και ταπεινά. Περάσαμε από πολλά στάδια, αλλά μέσα από τη σοβαρότητα που διακρίνει διοίκηση, προπονητικό τιμ και ποδοσφαιριστές, δουλεύουμε καθημερινά με στόχο να γινόμαστε καλύτεροι».

Για το γεγονός πως είδε από την εξέδρα το γκολ του Τσιμπάμπα στο 2-1 επί του Εθνικού Γαζώρου: «Αποβλήθηκα για μία διαμαρτυρία. Ξέρετε, η ένταση και η πίεση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Και εμείς θα πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι αλλά και οι διαιτητές και ο τέταρτoς να μην είναι τόσο αυστηροί».

Για το πρωτάθλημα της Football League: «Είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών και ίσως να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τη Super League. Υπάρχουν πολλές καλές και ιστορικές ομάδες και αυτό ενισχύθηκε με την προσθήκη των Ηρακλή, Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου. Στο τέλος θα επικρατήσει ο πιο δυνατός, αυτός που θα έχει λιγότερα προβλήματα, οικονομικά και αγωνιστικά και τη μεγαλύτερη διάρκεια. Το πρωτάθλημα δεν είναι κούρσα εκατό μέτρων, είναι μαραθώνιος».

Για το αν έχει περάσει ο θυμός της πόλης και της ομάδας για τα περσινά: «Ο κόσμος έχει ζήσει πολύ μεγάλες στιγμές και παλιά και τώρα με τον κύριο Πηλαδάκη. Έχει δει τίτλους και πολύ σπουδαίο ποδόσφαιρο και τώρα δεν μπορεί να διανοηθεί πως η ομάδα θα παραπαίει. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και το πιο σημαντικό που έγινε χθες είναι πως η Λάρισα έδειξε ότι μπορεί και ανατρέπει και έδειξε χαρακτήρα απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Γιατί ο Εθνικός Γαζώρου μπορεί να προέρχεται από την επαρχία, αλλά σε όλη τη χώρα υπάρχουν υγιή σωματεία στην επαρχία που δεν έχουν οικονομικά προβλήματα και παίρνουν ποδοσφαιριστές με τεράστια εμπειρία».

Για το γεγονός πως ο ίδιος είναι γέννημα θρέμμα της Λάρισας: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πηλαδάκη γιατί με στήριξε και μου έδωσε τη δυνατότητα να γυρίσω ως προπονητής στην ομάδα που ανδρώθηκα. Το να είσαι από την πόλη είναι και καλό και κακό. Είσαι ο Μιχάλης της διπλανής πόρτας και στην ήττα δεν μπορείς να βγεις έξω. Όταν ζεις στην πόλη πρέπει να είσαι ταπεινός. Έχουμε έναν πρόεδρο που έχει δώσει πάρα πολλά και έχει κάνει τεράστια επένδυση με το γήπεδο-παλατάκι. Και συγγνώμη για αυτό που θα πω, αλλά ολόκληρος ο Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτα. Η Λάρισα όμως πρέπει σιγά σιγά να βγάλει και δικά της παιδιά. Δεν νοείται να μην δίνει δύο ποδοσφαιριστές στις εθνικής ομάδες. Όταν πήραμε πρωτάθλημα και κύπελλο είχαμε 5-6 ποδοσφαιριστές στην εθνική ομάδα».

Για τον τίτλο του φαβορί που έχει η ΑΕΛ: «Έχουμε πάρει πολλά νέα παιδιά και δεν χρειάζεται να τα φορτώνουμε με άγχος. Η Λάρισα είναι μεγάλη ομάδα και μπαίνει με τον τίτλο του φαβορί σε κάθε ματς. Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα όμως, είναι νωρίς ακόμα. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, απλά δείξαμε δείγματα γραφής σοβαρής ομάδας που παλεύει και με δουλειά θα γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι».



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved