Σταματόπουλος: «Λυπηρό για τον αθλητισμό οι βίαιες πράξεις»

Σταματόπουλος: «Λυπηρό για τον αθλητισμό οι βίαιες πράξεις»

Με την μνήμη των γεγονότων στο Γάζωρο της περασμένης Κυριακής να είναι ζωντανή και την υπόθεση να οδηγείτε στις δικαστικές αίθουσες, ο προπονητής του Τυρνάβου 2005 παρέθεσε την καθιερωμένη συνέντευξη του πριν απο τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος.

Επόμενος αντίπαλος για τον Τύρναβο είναι ο Αετός Σκύδρας, ομάδα διόλου αδιάφορη παρά το γεγονός πως έχει ήδη υποβιβασθεί, σε ένα παιχνίδι που είναι σημαντικό για τον Τύρναβο, με σκοπό την καλύτερη δυνατή κατάκτηση μιας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Γιώτης Σταματόπουλος, δεν άφησε ασχολίαστα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον Γάζωρο, ενώ καταδίκασε τη βία και ευχήθηκε να τιμωρηθούν οι υπέυθυνοι αυτών των εγκληματικών πράξεων.

Τέλος, κάλεσε όλο τον κόσμο του Τυρνάβου να βρεθεί στο φινάλε της ομάδος στο γήπεδο την Κυριακή και να ζήσουν όλοι μαζί μια όμορφη γιορτή του ποδοσφαίρου, η οποία πρέπει να συνδυαστεί και με θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταματόπουλου:

Για όσα έγιναν την Κυριακή, κι' όσα επακολούθησαν σε όλη την εβδομάδα:
 
«Είναι πολύ άσχημο για τον αθλητισμό να γίνονται βίαιες ενέργειες σε ανθρώπους που το εκπροσωπούν και για μας όλα αυτά που ζήσαμε την Κυριακή στις Σέρρες ήταν λυπηρά γεγονότα. Οι επιθέσεις ανθρώπων σε ποδοσφαιριστές-αθλητές με ξύλα, μπουκάλια και πέτρες και των τραυματισμό αυτών εν έτη 2012, προκαλούν απογοήτευση και μόνο.
 
«Σε ότι αφορά την εξέλιξη των πραγμάτων, θεωρώ άσχημο να τοποθετείτε δημόσια ο πρόεδρος της αντίπαλης ομάδος σε κανάλια, εφημερίδες και σάιτ, με λεπτομερείς περιγραφή των γεγονότων, ενώ ο ίδιος δεν ήταν παρών. Αυτό που έχω να πω,όπως τόνισα και στην ΕΤ-3 σε συνέντευξη μου, είναι ότι μια εβδομάδα πριν το Γάζωρο είμασταν ξανά στις Σέρρες για να αγωνιστούμε με την Αναγέννηση Σερρών και τόσο στην είσοδο της πόλης, όσο και στο γήπεδο είχαμε τη συνοδεία 40 περίπου αστυνομικών.

Όπως σε κάθε παιχνίδι που δίνουμε εκτός, έτσι και στον αγώνα απέναντι στον Γάζωρο, είχαμε τακτοποιήσει όλες μας τις υποθέσεις και πράξαμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες όπως πρέπει. Παρότι λοιπόν αποστείλαμε φαξ στην αστυνομία των Σερρών για να μας συνοδεύσουν, η αστυνομία δεν βρέθηκε. Τα στοιχεία όλα αυτά υπάρχουν.

Φτάνοντας στο γήπεδο μας κατηγορήσανε πως σταματήσαμε σε λάθος σημείο απο αυτό που έπρεπε να είμαστε, κι ενώ μας κάνανε νόημα που έπρεπε να σταματήσουμε και μάλιστα χαρακτηριστικό είναι πως ένας κύριος μας όρισε το μέρος που θα παρκάρουμε το λεοφωρείο όταν βγεί η αποστολή. Αυτά που συνέβησαν μετά, ήταν ντροπή για την κοινωνία μας και τον αθλητισμό και εύχομαι οι άνθρωποι που ευθύνονται να τιμωρηθούν ανάλογα και μακάρι αυτό το άσχημο γεγονός να είναι μια ευκαιρία να αλλάξουν κάποια πράγματα στο χώρο μας.

Για τα περιστατικά βίας, τόνισε:

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, να θεωρούμε τη βία αυτονόητη και ούτε καν δίνουμε την ανάλογη σημασία σε τέτοια γεγονότα. Θεωρείτε αυτονόητη πράξη και σχολιάζεται μια δύο μέρες το πολύ και σταματάνε εκεί όσα πρέπει να γίνουν και να ειπωθούν. Δεν είναι αυτονόητο όμως, το να χτυπάει ο ένας τον άλλον και να επιτείθετε χωρίς να το περιμένει.

Όλα τα υπόλοιπα, τα αναφέρει αναλυτικά και η επιστολή που έστειλε σε όλα τα Μ.Μ.Ε η ομάδα, δεν έχω να συμπληρώσω κάτι άλλο. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και εύχομαι απο πλευράς μου, να ναι μια μεγάλη ευκαιρία να διώξουμε τη βία απο τον αθλητισμό.

Για το παιχνίδι με τη Σκύδρα:

«Σε ότι αφορά τώρα τον αγώνα της Κυριακής, με αντίπαλο τον Αετό Σκύδρας στον Τύρναβο, παίζουμε με την τελευταία ομάδα της κατηγορίας. Ωστόσο όπως είχα επισημάνει και στον πρώτο παιχνίδι μέσα στην Σκύδρα, είναι το πιο δύσκολο ματς του πρωταθλήματος. Είναι μια ομάδα που έχει πέσει ήδη, είναι όμως και μια ομάδα με αξιοπρέπεια που παλεύει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όλα τα σκόρ της είναι στενά.

Σε όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος έκανε αρκετή "ζημια" σε πολλές ομάδες, όπως η Καλαμαρία, ο Μέγας Αλέξανδρος αλλά και σε αρκετές ακόμη. Εμείς απο τη μεριά μας, θέλουμε πολύ αυτό το παιχνίδι για να πραγματοποιήσουμε το στόχο που θέσαμε και δεν είναι άλλος απο το να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να έχουμε ελπίδες, αφου δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει απο το καλοκαίρι και μετά.

Για τους τραυματίες:

«Αγωνιστικά, δεν υπολογίζουμε στους τρείς τραυματίες Τσούκαλο, Διβανέ και Τσορπαντζίδη που τραυματίστηκαν στον Γάζωρο την Κυριακή. Και οι τρείς παίκτες δεν συμμετείχαν στις προπονήσεις και δεν θα είναι διαθέσιμοι πιστεύω την Κυριακή. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση μας και έτοιμοι για το τελευταίο παιχνίδι του Πρωταθλήματος.

Εύχομαι, λόγω του ότι είναι το τελευταίο παιχνίδι, να βρεθεί ο κόσμος κοντά μας, δίπλα στην ομάδα και να μας στηρίξει για την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης. Να ζήσουμε μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου και να γίνει ένα όμορφο τελευταίο εντός έδρας ματς στο γήπεδο του Τυρνάβου.

«Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που δεν ήταν κοντά μας στις Σέρρες και δεν έζησε τα γεγονότα απο κοντά, όμως απο την πρώτη στιγμή έδειξαν ενδιαφέρον και μας στήριξαν με το δικό τουε τρόπο, αλλά και σε εκείνους που ταξίδεψαν και βρέθηκαν στο νοσοκομείο απο την πρώτη στιγμή, χωρίς να φύγουν λεπτό απο δίπλα μας όπως και η διοίκηση του Τυρνάβου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως και στον ΠΣΑΠ για την επίσημη τοποθέτηση του, για τη διαφύλαξη των ποδοσφαιριστών, ενάντια στη βία».



Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν από την FIFA τον αποκλεισμό του Ισραήλ
Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν από την FIFA τον αποκλεισμό του Ισραήλ
Σημαντικά ακριβότερα τα τρόφιμα στην Ελλάδα σε σχέση με Ιταλία και Γαλλία!
Σημαντικά ακριβότερα τα τρόφιμα στην Ελλάδα σε σχέση με Ιταλία και Γαλλία!
Η τελευταία συνέντευξη Τύπου του Γιούργκεν Κλουπ στη Λίβερπουλ
Η τελευταία συνέντευξη Τύπου του Γιούργκεν Κλουπ στη Λίβερπουλ
Καλή παρουσία και στη Λεμεσό ο Τεντόγλου
Καλή παρουσία και στη Λεμεσό ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved