Play off για τη Νίκη και ένταση στη Σκύδρα

Play off για τη Νίκη και ένταση στη Σκύδρα

Με τέρμα του Γιώργου Πουλάκου στο 89’, το οποίο ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων θεωρώντας ότι ήταν οφσάιντ, η Νίκη Βόλου απέδρασε με το «διπλό» (1-0) από την Σκύδρα κόντρα στον τοπικό Αετό και πλέον βρίσκεται σε θέση ανόδου μέσω των play off.

Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και με τον αέρα να δυσκολεύει τις προσπάθειες των δύο ομάδων, η Νίκη Βόλου με τον Περικλή Αμανατίδη να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της με το… δεξί, πήρε μία «επαγγελματική» νίκη, επικρατώντας 1-0 του Αετού Σκύδρας με γκολ που σημείωσε στο 89’ ο Γιώργος Πουλάκος.

Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων, έπειτα από κεφαλιά- πάσα του Παπατζίκου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τη Νίκη Βόλου στις προνομιούχες θέσεις, που οδηγούν στην διεκδίκηση της ανόδου μέσω των play off.

Οι Βολιώτες συγκατοικούν πλέον στην τρίτη θέση με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που ηττήθηκε στο ντέρμπι στη Λευκάδα από τον τοπικό Τηλυκράτη με 2-0.

Το νικητήριο τέρμα του Πουλάκου ξεσήκωσε «θύελλα» διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ήταν οφσάιντ. Δημιουργήθηκε σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο και ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα, με αποτέλεσμα ο Απόστολος Πασχώνης να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Παπαργυρίου και ο τεχνικός Γιώργος Τυριακίδης να αποβληθεί από τον πάγκο.

Στο πρώτο ημίχρονο έγιναν λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά με τις δύο ομάδες να έχουν από μία κλασική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Στο 32’ ο Μαντζιούνης βγήκε τετ α τετ με τον Ψωμιάδη, όμως ο παίκτης των γηπεδούχων αφύλακτος πλάσαρε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, στο 46’, ο Παυλίδης έπιασε το αριστερό σουτ, όμως έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Να σημειωθεί ότι στο 17’ ο Πουλάκος σκόραρε, όμως ακυρώθηκε το γκολ ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Νίκη Βόλου ανέβασε ρυθμό, είχε την υπεροχή και πίεσε για το γκολ. Έχασε ευκαιρίες στο 69’ με τον Λουκίνα και στο 83’ με τον Πουλάκο, ο οποίος στο 89’ πέτυχε με κεφαλιά το νικητήριο τέρμα των φιλοξενούμενων.

Ένα γκολ που επέφερε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Πουλάκος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Δημιουργήθηκε σύρραξη και για λίγα λεπτά διεκόπη ο αγώνας, με αποτέλεσμα ο Πασχώνης να δεχθεί στο 94’ την κόκκινη κάρτα, ενώ στο 95’ αποβλήθηκε και ο τεχνικός του Αετού Σκύδρας, Γιώργος Τυριακίδης.

Για τους γηπεδούχους καταγράφηκε μία ευκαιρία στο 71’, όταν ο Μπρέγκου από πλάγια δεξιά θέση και από τα 40 μέτρα επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Ψωμιάδη, ο οποίος με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Παπαργυρίου του συνδέσμου Πιερίας «κιτρίνισε» τους Κερμενίδη, Λεκάκη.

Αετός Σκύδρας (Γιώργος Τυριακίδης): Σιμψερής, Ορφανίδης, Κυριακίδης, Πασχώνης, Σαπανίδης, Λέκακης, Μπρέγκου, Μαντζιούνης (83’ Οφίδης), Κερμενίδης (48’ Γ. Παπαστεργίου του Δημητρίου), Χαρμανάς, Γ. Παπαστεργίου του Νικολάου (61’ Κεφαλίδης).

Νίκη Βόλου (Περικλής Αμανατίδης): Ψωμιάδης, Στουρνάρας, Λαμπρόπουλος, Χολέβας, Δεληζήσης, Παπατζίκος, Πεχλιβανόπουλος (60’ Λουκίνας), Διαμαντίδης (79’ Κάσκιο), Κυριακίδης (60’ Αναστασίου), Παυλίδης, Πουλάκος.

* Στις εξέδρες της Σκύδρας, όπου παρακολούθησε την αναμέτρηση του τοπικού Αετού με τη Νίκη Βόλου, βρέθηκε ο ιδιοκτήτης της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης παρέα με τον πρόεδρο της βολιώτικης ΠΑΕ, Δημήτρη Ιωαννίδη.



Ολυμπιακός: Αποθέωση στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα - «Φέρτε μας το ευρωπαϊκό»
Ολυμπιακός: Αποθέωση στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα - «Φέρτε μας το ευρωπαϊκό»
NBA: Τέλος η σεζόν για Μπακς - Αποκλεισμός από τους Πέισερς
NBA: Τέλος η σεζόν για Μπακς - Αποκλεισμός από τους Πέισερς
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (3/5) - «Πτήση» Παναθηναϊκού, «Μύθος» Ολυμπιακός
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (3/5) - «Πτήση» Παναθηναϊκού, «Μύθος» Ολυμπιακός
Euroleague: Τώρα έχει... ΟΑΚΑ o Παναθηναϊκός AKTOR, για το θαύμα ο Ολυμπιακός - Πότε είναι τα Game 5
Euroleague: Τώρα έχει... ΟΑΚΑ o Παναθηναϊκός AKTOR, για το θαύμα ο Ολυμπιακός - Πότε είναι τα Game 5
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved