Σαβέφσκι: «Βοηθάει τα παιδιά»

Σαβέφσκι: «Βοηθάει τα παιδιά»

Την άποψή του πως τα παιδιά μπορούν να βοηθηθούν από την συμμετοχή τους στο 8ο «Ευγένιος Γκέραρντ soccer camp» εξέφρασε ο Τόνι Σαβέφσκι.

Ο πρώην τεχνικός των Ακαδημιών της ΑΕΚ και αρχισκάουτερ της Ένωσης, μίλησε στο Onsports, χορηγό επικοινωνίας του 8ο ποδοσφαιρικού camp, για την συμμετοχή του, τους λόγους που χάνονται τα ταλέντα στην Ελλάδα, αλλά και την κατάλληλη ηλικία που πρέπει να ξεκινήσει ένα παιδί την ασχολία του με το ποδόσφαιρο.

Πείτε μας δύο λόγια για την συμμετοχή σας στο camp…

«Είχαμε πάει και τις προηγούμενες χρονιές στην Κρήτη. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο για τα παιδιά».

Θεωρείτε πως βοηθάει τα παιδιά η συμμετοχή σε τέτοια camp;

«Σίγουρα βοηθάει τα παιδιά, καθώς βελτιώνουν την τεχνική τους και παίρνουν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν για τη συνέχεια. Βέβαια, ο κάθε γονιός γνωρίζει τι είναι καλό για το παιδί του».

Ποια θεωρείτε πως είναι η κατάλληλη ηλικία για παιδί να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο;

«Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για αυτό το θέμα. Θεωρώ πως στην Ελλάδα η καλύτερη ηλικία είναι γύρω στα 10 με 11 χρόνια. Δεν είναι πολύ καλό να ξεκινούν τα παιδιά να ξεκινούν από πολύ μικρή ηλικία και να υπάρχει πίεση από τους γονείς. Εκεί φτάνουμε στο άλλο άκρο και τα παιδιά φτάνουν σε μία ηλικία 18-19 ετών που έχουν κουραστεί από την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο».

Υπάρχουν ταλέντα σε μικρές ηλικίες;

«Μπορεί να υπάρχει ένα ταλέντο σε ηλικία 8-10 ετών και από την αρχή να του λέμε όλη την ώρα «μπράβο παικταρά». Όλα τα παιδιά είναι «παικταράδες» σε αυτή την ηλικία. Και φτάνουν τα παιδιά στα 15 τους και θεωρούν ότι είναι νούμερο ένα».

Για ποιο λόγο δεν έχουμε νέα ταλέντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Το ταλέντο χρειάζεται και την απαραίτητη εμπιστοσύνη από τους προπονητές. Χρειάζεται να πιστέψουμε στα νέα παιδιά. Βλέπουμε πως υπάρχουν πολλοί ξένοι παίκτες στην Ελλάδα και οι περισσότεροι δεν είναι καλύτεροι από τα νέα παιδιά».



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved