Το σημείο που δολοφονήθηκε ο φίλαθλος της ΑΕΚ - Τον αποχαιρετά κόσμος έξω από την OPAP Arena

Το σημείο που δολοφονήθηκε ο φίλαθλος της ΑΕΚ - Τον αποχαιρετά κόσμος έξω από την OPAP Arena

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 22χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ για να τον αποχαιρετήσει.

Ένας 22χρονος φίλαθλος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των συμπλοκών που ξέσπασαν αργά χθες το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ύστερα από επιδρομή Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ακόμη, 9 άτομα τραυματίσθηκαν σοβαρά, εκ των οποίων 3 Έλληνες, ενώ, πληροφορίες αναφέρουν πως έχει τραυματισθεί κι ένα 13χρονο κορίτσι.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γνωστοποιηθεί τι συνέβη με τον 22χρονο από την Ελευσίνα, ο οποίος «έχασε» τη ζωή του, υποκύπτωντας στα τραύματά του, από χτυπήματα με μαχαίρι.

Τα επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από την OPAP Arena – «Αγιά Σοφιά» χθες το βράδυ (07/08) πραγματοποιήθηκαν με συμμετοχή και Ελλήνων χούλιγκαν. Στα επεισόδια πρωταγωνίστησαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που είχε ανακοινωθεί εν όψει του σημερινού (08/08) παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον κροατικό σύλλογο, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κόσμος της ΑΕΚ στο σημείο της δολοφονίας

Στην οδό Ισμήνης, όπου μεταφέρθηκε το σώμα του 22χρονου οπαδού, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, βρίσκεται από το πρωί αρκετός κόσμος της ΑΕΚ, ο οποίος με κεράκια, κιτρινόμαυρα κασκόλ, αλλά κι ένα πανό που γράφει «Μάικ ψυχάρα, για πάντα ΑΕΚΑΡΑ» αποχαιρετούν τον νεαρό που κατέληξε μετά από μαχαιριές που δέχθηκε κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Μάλιστα, με κεράκια έξω από την OPAP Arena σχημάτισαν το αρχικό γράμμα από το όνομα του φιλάθλου, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλευόταν.

Για τις βίαιες συμπλοκές, έχουν συλληφθεί:

87 Κροάτες, εκ των οποίων οι 5 νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό.

5 Έλληνες, εκ των οποίων οι 3 νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό.

1 Αυστριακός.

1 Βόσνιος.

1 Αλβανός.

1 Γερμανός.

Οι 96 συλληφθέντες για τα δολοφονικά επεισόδια κατηγορούνται –αρχικά– για παραβίαση των διατάξεων του νόμου περί Αθλητικής, ενώ, δεν αποκλείεται για ορισμένους από αυτούς η κατηγορία να «βαρύνει», δεδομένου ότι υπάρχει νεκρός από τα επεισόδια.

Πεδίο μάχης η Νέα Φιλαδέλφεια από την επίθεση οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η Νέα Φιλαδέλφεια μετετράπη σε πεδίο μάχης, καθώς περίπου 150 – 180 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την οποία υποδέχεται η ΑΕΚ για το πρώτο παιχνίδι του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, εισέβαλαν στην περιοχή, «ξεσπώντας» βίαιες επιθέσεις εναντίον φίλων της ΑΕΚ. Οι σοκαριστικές εικόνες είναι της ΕΡΤ.

Πώς μετακινήθηκε η φάλαγγα των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Βίντεο στο οποίο φαίνεται η επιδρομή των χούλιγκαν από την Εθνική Οδό προς την Αθήνα με δεκάδες αυτοκίνητα, προκειμένου να φθάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και να συγκρουστούν με οπαδούς της ΑΕΚ, «εγείρει» σοβαρά ερωτήματα για την ολιγωρία των αστυνομικών αρχών, μόλις μία ημέρα πριν από την αναμέτρηση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (08/08, 21:45). Οδηγοί άλλων αυτοκινήτων καταγράφουν με τρόμο την φάλαγγα των Κροατών χούλιγκανς.

Με δεδομένο ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στις Εθνικές Οδούς επιτηρείται από κάμερες παρακολούθησης είναι απορίας άξιο πώς ένα μεγάλο κομβόι αυτοκινήτων δεν έγινε αντιληπτό από τις αρχές ώστε να στηθεί μπλόκο σε διόδια ή κάποιο άλλο σημείο, δεδομένης της απαγόρευσης κάθε μετακίνησης οπαδών.

Οι Κροάτες εντοπίσθηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, διότι φθάνοντας στην Αττική Οδό, τα αυτοκίνητα «έσπασαν» και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη», σύμφωνα με την αστυνομία· εκεί, οι χούλιγκαν συναντήθηκαν με οπαδούς του Παναθηναϊκού και μαζί, επιβιβάσθηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό «Πευκάκια», από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.



Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved