Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η μυθιστορηματική ζωή του «Καβαλιέρε» με τα χίλια πρόσωπα

Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η μυθιστορηματική ζωή του «Καβαλιέρε» με τα χίλια πρόσωπα

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφυγε απο τη ζωή στα 86 του χρόνια μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο «Καβαλιέρε» συνέδεσε το όνομά του με το όνομα της σύγχρονης Ιταλίας και αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο λίγοι

Μεγιστάνας, επιχειρηματίας και πολιτικός, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο άνθρωπος με τα «χίλια πρόσωπα» και τη μυθιστορηματική ζωή που υπηρέτησε ως πρωθυπουργός της Ιταλίας, τις περιόδους 1994–1995, 2001–2006 και 2008–2011 έφυγε απο τη ζωή στα 86 του χρόνια.

Κύριος μέτοχος και ιδρυτής της εταιρείας μέσων ενημέρωσης Mediaset διατέλεσε από το 1986 έως το 2017, ιδιοκτήτης της Ιταλικής ποδοσφαιρικής ομάδας «Μίλαν», ενώ το 2019, το περιοδικό Forbes τον κατέταξε ως τον 190ο πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, με καθαρή περιουσία 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρώτα χρόνια και επιχειρηματική καριέρα

Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1936 στο Μιλάνο, γόνος αστικής οικογένειας, γιος διευθυντή τραπέζης. Σπούδασε νομικά και το 1962 ίδρυσε την πρώτη του κατασκευαστική εταιρεία «Εντιλνόρντ» επωφελούμενος από την ραγδαία οικοδομική έξαρση του Μιλάνου. Στη 10ετία του '70 επιχειρεί τις πρώτες του επενδύσεις στα ΜΜΕ εκμεταλλευόμενος την απελευθέρωση της τηλεοπτικής αγοράς. Μέσα σε 15 χρόνια (1986) έφθασε να του ανήκει το 80% της ιταλικής ιδιωτικής τηλεόρασης, ενώ το ίδιο έτος έγινε ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν.

 

Στη συνέχεια ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι απέκτησε τον μεγαλύτερο εκδοτικό ιταλικό οίκο το γνωστό «Μονταντόρι» και μια από τις κορυφαίες ιταλικές εφημερίδες την «Ιλ Τζιορνάλε», ενώ ακόμη άλλες 150 περίπου εταιρείες περιήλθαν κάτω από τον έλεγχο της «Fininvest», της μητρικής εταιρείας του οικονομικού κολοσσού του.

Παρά ταύτα, μια ακολουθία από χρέη και δικαστικές έρευνες για φοροδιαφυγή, δωροδοκίες, λογιστικές απάτες μέχρι και για διασυνδέσεις με την ιταλική μαφία είχαν κυριολεκτικά αποτελέσει ένα κλοιό γύρω από τον Ιταλό μεγιστάνα. Αντίθετα όμως από κάθε πρόβλεψη ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προχώρησε στην ίδρυση του πολιτικού κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» και κατέβηκε στην πολιτική αρένα σε συνεργασία με την «Εθνική Συμμαχία» και την, γνωστή από τις αποσχιστικές τάσεις της, «Λέγκα του Βορρά».

Η πολιτική θητεία

To 1994 ο πετυχημένος Ιταλός επιχειρηματίας έκανε στροφή στην καριέρα του, μεταπηδώντας στην πολιτική για να γλιτώσει, όπως παραδέχθηκε πολύ αργότερα…τη φυλακή. Το όνομά του ήταν Σίλβιο Μπερλουσκόνι και έμεινε στην ιστορία ως ο τρίτος μακροβιότερος πρωθυπουργός της γείτονος από το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον χλεύασαν, όπως και το νεοσύστατο τότε κεντροδεξιό του κίνημα «Φόρτσα Ιτάλια» και άργησαν να του δώσουν τη δέουσα σημασία.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν από την FIFA τον αποκλεισμό του Ισραήλ
Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν από την FIFA τον αποκλεισμό του Ισραήλ
Σημαντικά ακριβότερα τα τρόφιμα στην Ελλάδα σε σχέση με Ιταλία και Γαλλία!
Σημαντικά ακριβότερα τα τρόφιμα στην Ελλάδα σε σχέση με Ιταλία και Γαλλία!
Η τελευταία συνέντευξη Τύπου του Γιούργκεν Κλουπ στη Λίβερπουλ
Η τελευταία συνέντευξη Τύπου του Γιούργκεν Κλουπ στη Λίβερπουλ
Καλή παρουσία και στη Λεμεσό ο Τεντόγλου
Καλή παρουσία και στη Λεμεσό ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved