Κρίσιμο βράδυ για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Πάμε για αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας
INTIME

Κρίσιμο βράδυ για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Πάμε για αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας

Η ανάλυση του Ανδρέα Δημάτου για ένα από τα πιο κρίσιμα ευρωπαϊκά βράδια των τελευταίων ετών.

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και το αποψινό βράδυ, με τις προσπάθειες των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και Άρη θα κρίνει πολλά για την εκπροσώπηση στο νέο κύκλο τριετίας των διοργανώσεων της UEFA, 2024-27.

Ο Ανδρέας Δημάτος κάνει μια ανάλυση για τη σημασία που έχει απόψε να ξεπεράσουμε σαν χώρα την καζούρα και ελπίσουμε σε ανατροπές για το καλό

«Ένα από τα πιο κρίσιμα ευρωπαϊκά βράδια των τελευταίων ετών είναι το σημερινό για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το σημερινό και μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του τρίτου προκριματικού γύρου στα τρία ευρωπαϊκά κύπελλα θα μπορούμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα σχετικά με την εφετινή παρουσία των ομάδων μας που θα καθορίσει την εκπροσώπηση στο νέο κύκλο τριετίας των διοργανώσεων της UEFA, 2024-27!

Δεδομένα οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικά δυσμενείς και πέρα από την εγχώρια… καζούρα θα έπρεπε ήδη να έχουν προβληματίσει σοβαρά όλους τους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου που εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα, αλλά σίγουρα η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και δεν χρειάζεται να μεμψιμοιρούμε πριν από τα τρία αποψινά ματς των εκπροσώπων μας οι οποίοι καλούνται να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Εννιά είναι οι μέχρι σήμερα αγώνες των ομάδων μας στην προκριματική φάση της ευρωπαϊκής σεζόν 2022-23 με τον απογοητευτικό απολογισμό των 2 νικών, 3 ισοπαλιών και 4 ηττών και οι εξασφαλισμένοι αγώνες που θα παιχθούν θα φτάσουν μίνιμουμ τους 14, αφού εκτός των τριών αποψινών είναι δεδομένη η συμμετοχή του πρωταθλητή Ολυμπιακού στη χειρότερη περίπτωση στα πλέι οφ του Conference League. Oι ελληνικοί αγώνες της τρέχουσας προκριματικής φάσης μπορούν να φτάσουν το ανώτερο τους 18, αν απόψε ο Παναθηναϊκός και ο Άρης ανατρέψουν το σε βάρος τους 2-0 των πρώτων αγώνων του τρίτου προκριματικού από Σλάβια και Μακάμπι αντίστοιχα.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα πάντως και με δύο νίκες σε εννιά αγώνες μιλάμε για αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα με τις επιδόσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου στα καλοκαιρινά προκριματικά από την περίοδο 2013-14 μέχρι σήμερα.

Μόλις δύο νίκες στα καλοκαιρινά προκριματικά είχαν να κάνουν οι ομάδες μας από την περίοδο 2013-14, όταν η Ελλάδα είχε εκπροσωπηθεί στην Ευρώπη από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη και Ατρόμητο! Ο Ολυμπιακός ήταν απευθείας στους ομίλους του Champions League και δεν είχε παίξει το καλοκαίρι, o ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Champions League, αλλά συνέχισε σε όμιλο του Europa και οι δύο καλοκαιρινές νίκες είχαν γίνει από Ατρόμητο και Ξάνθη που όπως και ο Αστέρας Τρίπολης δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την κλήρωση του Μονακό. Δεν υπήρχαν στην Ευρώπη, ούτε ο Άρης, ούτε ο Παναθηναϊκός, αλλά ούτε και η ΑΕΚ…

Δεν χρειάζεται καν να πούμε ότι αν κι αυτό το καλοκαίρι το ελληνικό ποδόσφαιρο μείνει στις δύο νίκες του Άρη επί της Γκόμελ, θα μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή! Υπάρχουν, όμως, ακόμα, τα περιθώρια αντίδρασης, που θα αφορούν μόνο τον Ολυμπιακό αν απόψε δεν έχουμε τουλάχιστον τη θετική ανταπόκριση από Παναθηναϊκό και Άρη σε Λεωφόρο και Βικελίδης αντίστοιχα.

Με τρεις ελληνικές νίκες απόψε, που είναι και το ζητούμενο, αν μη τι άλλο θα ξεκολλήσουμε από την ταπεινωτική 48η θέση που βρισκόμαστε στην τρέχουσα βαθμολογία της UEFA για αυτή τη σεζόν και από εκεί και πέρα όλα θα κριθούν από το πόσες ομάδες θα έχουμε στη φάση των ομίλων του Europa ή του Conference. Όσο το ταμπλό δείχνει βεβαίως δύο νίκες ενώ πηγαίνουμε στην ολοκλήρωση των καλοκαιρινών προκριματικών δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή συζήτηση.

Αυτή τη στιγμή προέχουν τα σημερινά ματς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Άρη.

Τα υπόλοιπα έπονται…».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved