Φάκελος Τσέλσι: Ο Μάρτιν Λίπτον της Sun αναλύει τις δραματικές εξελίξεις στο Onsports

Φάκελος Τσέλσι: Ο Μάρτιν Λίπτον της Sun αναλύει τις δραματικές εξελίξεις στο Onsports

Το Onsports εισχωρεί βαθιά στο θέμα Τσέλσι με την βοήθεια του Μάρτιν Λίπτον αρχισυντάκτης της Sun, ο οποίος απαντάει στο ερώτημα αν θα υπάρξει αποβολή των «μπλέ» από την Premier League

Η Τσέλσι βιώνει τις πιο δύσκολες μέρες της μετά τις κυρώσεις προς τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της ομάδας Ρόμαν Αμπράμοβιτς και το Onsports ανοίγει τον φάκελο των «μπλε» με την βοήθεια του Μάρτιν Λίπτον αρχισυντάκτη της Sun, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τον  καθένα τα όσα συμβαίνουν στους Λονδρέζους.

Οι κυρώσεις προς τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχουν σχεδόν γονατίσει και την Τσέλσι που όσο περνάει ο καιρός βλέπει τους χορηγούς της να αποχωρούν, δημιουργώντας μια μεγάλη οικονομική τρύπα.

Με τα αστέρια της να κοστίζουν σχεδόν 37 εκατ. δολάρια το μήνα σε μισθούς, και με τους πιο πρόσφατους λογαριασμούς να δείχνουν αποθεματικά ύψους 20 εκατ. δολαρίων, ο σύλλογος θα «κάψει» αυτά τα μετρητά σε 17 ημέρες, επειδή πλέον απαγορεύεται να συγκεντρώσει κεφάλαια από εισιτήρια και εμπορεύματα, αξίας τουλάχιστον 785.000 δολαρίων ανά ημέρα αγώνα μόνο.

Και παρότι η Τσέλσι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας προκειμένου να μπορέσει να μειώσει τις κυρώσεις για να μπορέσει να επιβιώσει ο χρόνος για να το πετύχει πιέζει.

Πάντως, στο ερώτημα αν κινδυνεύει η Τσέλσι με αποβολή από το αγγλικό πρωτάθλημα ο Μάρτιν Λίπτον ήταν αφοπλιστικός, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, θα αποχωρήσει μόνο αν το θελήσει η ίδια».

Παράλληλα, στάθηκε στις αποχωρήσεις βασικών παικτών άμεσα (Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ και Κρίστενσεν), ενώ κλείνοντας μίλησε και για την Έβερτον που είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο λόγω των κυρώσεων στον Αλίσερ Ουσμάνοφ.

Aναλυτικά όσα μας είπε:

Πως αντέδρασε η ομάδα σε όλες αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις αν μη τι άλλο και ποια είναι η επόμενη ημέρα στον σύλλογο;

Υπήρξε μια αίσθηση σοκ και αβεβαιότητας, που προκλήθηκε από αυτό που συνέβη. Είναι, θυμηθείτε, ποδοσφαιριστές. Πολλοί από αυτούς δεν θα είχαν ιδέα από τη διεθνή πολιτική μέχρι τις τελευταίες μέρες και ακόμη λιγότεροι θα είχαν ενεργό ενδιαφέρον. Έτσι από την αρχή υπήρξαν πολλές ερωτήσεις από τους παίκτες, προσπαθώντας να καταλάβουν τι σημαίνει για αυτούς και τον σύλλογο, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι οι Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ και Κρίστενσεν, που δεν έχουν συμβόλαιο στο τέλος της σεζόν, θα φύγουν τώρα. Η Τσέλσι δεν επιτρέπεται νομικά να τους  προσφέρει νέες συμφωνίες.

Ομοίως, άλλοι παίκτες μπορεί να επιδιώξουν να αποχωρήσουν από τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν, ειδικά εάν υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το αν θα πληρωθούν οι μισθοί τους. Όμως ο Τούχελ ήταν εξαιρετικός στην απάντησή του και έκανε ότι μπορούσε για να τους πείσει ότι αυτό που απαιτείται, τουλάχιστον για τις επόμενες 11 εβδομάδες, είναι να επικεντρωθούν στους αγώνες και στην προπόνηση, να μην αφιερώνουν όλο τον χρόνο τους ανησυχώντας για το τι θα συμβεί στο τέλος της σεζόν.

Υπάρχει ανησυχία για ενδεχόμενη αποβολή της Τσέλσι από την Premier League; Τι θα ακολουθούσε σε μια τέτοια απόφαση;

Όχι. Αν δεν εξαφανιστεί ο σύλλογος (διαλυθεί γιατί δεν έχει χρήματα) θα είναι στην Premier League. Εάν ο σύλλογος επρόκειτο να περάσει στη διοίκηση (τις υποθέσεις του θα αναλάβει δηλαδή μια εταιρεία είσπραξης χρεών) αυτό θα έφερνε αφαίρεση 9 βαθμών. Αυτή θα ίσχυε  αυτή τη σεζόν εάν ήταν στη διοίκηση πριν από το τέλος της Premier League ή την επόμενη σεζόν εάν ήταν μετά τις 22 Μαΐου.

Εάν ο σύλλογος εξαφανιζόταν (πολύ απίθανο), οι άλλοι σύλλογοι της PL θα ψήφιζαν για να αποφασίσουν εάν ήταν τέταρτη ομάδα θα προέκυπτε από το Πρωτάθλημα (οι ηττημένοι του τελικού των play-off, μάλλον) ή και πολύ πιο πιθανό μόνο δύο ομάδες να πέσουν. Αλλά όλα αυτά είναι υποθετικά και υποψιάζομαι, απλά δεν πρόκειται να συμβεί. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θέλει να αναγκάσει τον Αμπράμοβιτς να φύγει, όχι να καταστρέψει την ομάδα καθώς  υπάρχουν πάρα πολλές ψήφοι σε κοινοβουλευτικές έδρες σε κίνδυνο.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να κάνετε ένα σχόλιο για το πώς βλέπετε τις κυρώσεις σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους και ολιγάρχες στην Αγγλία;

Η βρετανική κοινωνία επέτρεψε στους ολιγάρχες να συμπεριφέρονται ατιμώρητα για 20 χρόνια. Το αγγλικό ποδόσφαιρο απλώς το αντικατοπτρίζει αυτό. Αυτές οι κυρώσεις είναι σκληρές, απολύτως - αλλά υποπτεύομαι ότι μόνο μονόφθαλμοι οπαδοί της Τσέλσι ή υποστηρικτές του καθεστώτος του Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι αντίθετοι σε αυτές.

Αναμφισβήτητα, η κατάσταση είναι χειρότερη για την Έβερτον από την Τσέλσι.  Η Τσέλσι, ακόμα και μετά τον Αμπράμοβιτς, θα είναι ακόμα Τσέλσι - πέντε φορές πρωταθλήτρια Premier League, δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, νυν πρωταθλήτρια κόσμου. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος που μπορεί να προσφέρει στο Λονδίνο και θα είναι ακόμα ανταγωνιστικός, ακόμα κι αν δεν είναι στο επίπεδο της Λίβερπουλ ή της Μάντσεστερ Σίτι.

Υπάρχει κίνδυνος να ξεπεραστούν στο Λονδίνο από την Τότεναμ, η οποία είναι οικονομικά πιο δυνατή και έχει 6 εκατομμύρια λίρες από κάθε εντός έδρας αγώνα στο νέο της γήπεδο.

Όμως η Έβερτον, την οποία ουσιαστικά χρηματοδοτεί ο Αλίσερ Ουσμάνοφ, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Ο Ουσμάνοφ έπρεπε να πληρώσει για το νέο τους γήπεδο 600 εκατομμυρίων λιρών. Δεν μπορεί τώρα να τους δώσει ούτε μια δεκάρα. Είναι, για να χρησιμοποιήσω μια φράση, «απόλυτα ταλαιπωρημένοι».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσέλσι: Απίστευτα πράγματα – Δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο στο πούλμαν!

Τσέλσι: Απίστευτα πράγματα – Δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο στο πούλμαν!

Τσέλσι: Αντιδράσεις οπαδών για τις κυρώσεις - Συνθήματα σε τοίχους στο Λονδίνο (photos)

Τσέλσι: Αντιδράσεις οπαδών για τις κυρώσεις - Συνθήματα σε τοίχους στο Λονδίνο (photos)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved