Λιονέλ Μέσι: Αυτός που την έκανε… Mas Que Un Club! (Videos+Photos)

Λιονέλ Μέσι: Αυτός που την έκανε… Mas Que Un Club! (Videos+Photos)

Λιονέλ Μέσι: Μπήκε στα 13 του και φεύγει στα 34 έχοντας αλλάξει την ιστορία της Μπαρτσελόνα-Αριθμοί που ανατριχιάζουν για τον κοντούλη απ’ το Ροζάριο!

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε. Για μια σχέση που ακόμη και τώρα, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ολοκληρώθηκε. Η Μπαρτσελόνα απ’ τη μία, ο Λιονέλ Μέσι απ’ την άλλη. Ο ένας χωρίς τον άλλο, φαντάζουν με κακόγουστο αστείο. Που όμως πλέον είναι γεγονός. Μια ψυχρή ανακοίνωση των «μπλαουγκράνα» που εύχεται καλή τύχη στο μέλλον του Λέο, «σφράγισε» το τέλος μιας εποχής!

Βέβαια, ποια ανακοίνωση δε θα ήταν ψυχρή μπροστά στα όσα έκανε ο Λιονέλ Μέσι στην Μπάρτσα; Προφανώς καμία! Διότι οι «μπλαουγκράνα» είναι κάτι περισσότερο από ένας σύλλογος, αλλά για να φτάσουν στο επίπεδο που είναι, χρειάστηκε αυτός ο βραχύσωμος… μάγος να τους οδηγήσει!

Στην αρχή του αιώνα μας (2000) ένας 13χρονος πιτσιρικάς από το Ροζάριο της Αργεντινής, έκανε το ταξίδι για την Ευρώπη. Αφήνοντας πίσω την αγαπημένη του Νιούελς Ολντ Μπόις. Για να συναντήσει τη… σύντροφο της ζωής του. Η Μπαρτσελόνα τον επέλεξε, τον ξεχώρισε, πλήρωσε μέχρι και τις θεραπείες του για να μπορέσει να αναπτυχθεί το σώμα του σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Η «Μασία» για τον 13χρονο ήταν υπερβολικά εύκολη διαδικασία. Από την πρώτη στιγμή η Ευρώπη άρχισε να το… ψιθυρίζει: «Περιμένετε να δείτε τι παίκτη έχει στις ακαδημίες της η Μπαρτσελόνα». Πολλές φορές είχε ακουστεί, ελάχιστοι έδωσαν την σημασία που θα άρμοζε. Μέχρι που ο Μέσι έκανε… πλάκα σε όλα τα κλιμάκια των Καταλανών κι έφτασε στα 16 του να ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα!

Το πρώτο… αίμα στην πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα», ήρθε στις 16 Οκτωβρίου 2004. Στη νίκη 1-0 στην έδρα της Εσπανιόλ, πέρασε ως αλλαγή στο τέλος. Μετά από κάτι λιγότερο από 3 μήνες, ήρθε και το πρώτο γκολ. Συγκεκριμένα στο «Καμπ Νου» με αντίπαλο την Αλμπαθέτε. Ο Ράικαρντ τον… έριξε στο ματς στα τελευταία λεπτά. Πρόλαβε να σκοράρει τέρμα που ακυρώθηκε και τελικά στο 90+1’ πήρε την ασίστ απ’ τον Ροναλντίνιο και «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα! Το χαμόγελο του πιτσιρικά με το «30» στην πλάτη, πλημμύρισε αισιοδοξία τη Βαρκελώνη. Δικαίως!

 

21 χρόνια στο κλαμπ, 17 εξ αυτών στην πρώτη ομάδα. Μπήκε παιδί και φεύγει κορυφαίος! Φεύγει είδωλο, πρωταγωνιστής, ηγέτης, ο απόλυτος στην ιστορία των «μπλαουγκράνα»! Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά;

Πριν απ’ τον Λέο, η Μπαρτσελόνα είχε 1 Champions League. Την αφήνει με 5 στο μουσείο της! Αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Βοηθήθηκε κι ο ίδιος απ’ την εξαιρετική… φουρνιά παικτών που είχε μαζί του, έμαθε δίπλα τους, βοηθήθηκε απ’ αυτούς. Αλλά πάντα ήταν ο… αφρός. Πάντα ήταν το κερασάκι. Πάντα ήταν ο ξεχωριστός.

Η πορεία του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα τελειώνει μετά από:

778 Παιχνίδια
672 Γκολ
268 Ασίστ
50 απ’ ευθείας φάουλ-γκολ
48 χατ τρικ

Σε επίπεδο τίτλων; Κρατήστε την ανάσα σας:

4 Champions League
3 Ευρωπαϊκά Super Cup
3 Παγκόσμια Πρωταθλήματα συλλόγων
10 Πρωταθλήματα Ισπανίας
7 Κύπελλα Ισπανίας
7 Ισπανικά Super Cup

Όσο για τα ατομικά του επιτεύγματα, δεν τα λες κι άσχημα…

6 Χρυσές μπάλες
6 Χρυσά παπούτσια
6 Βραβεία κορυφαίου παίκτη του Πρωταθλήματος

Ο Λιονέλ Μέσι δεν ήταν απλά ένας παίκτης για την Μπαρτσελόνα. Ήταν αυτός που την έφρασε στο σημείο που βρίσκεται. Ο ίδιος ακόμη και να σταματήσει σήμερα, θα έχει μια καριέρα όπως του αρμόζει: Αυτή του κορυφαίου! Η Μπαρτσελόνα από εδώ και πέρα, πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον… μάγο. Δε θα είναι εύκολο.



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved