Serie A: Στο Champions League η Αταλάντα, παραμονή για Σπέτσια!

Serie A: Στο Champions League η Αταλάντα, παραμονή για Σπέτσια!

Serie A: Νίκες… χρυσάφι για Αταλάντα και Σπέτσια που πέτυχαν τους στόχους τους μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος!

Τεράστια σημασίας νίκες πήραν η Αταλάντα και η Σπέτσια για την 37η αγωνιστική. Η ομάδα απ’ το Μπέργκαμο εξασφάλισε την θέση της στο Champions League μετά το 4-3 στην έδρα της Τζένοα, ενώ η Σπέτσια επιβλήθηκε 4-1 της Τορίνο και «σφράγισε» την παραμονή της στην κατηγορία.

ΤΖΕΝΟΑ-ΑΤΑΛΑΝΤΑ 3-4

Στο «Λουίτζι Φεράρις» δοκιμάστηκε η Αταλάντα κόντρα στη Τζένοα. Λίγες μέρες πριν τον τελικό Κυπέλλου Ιταλίας που θα αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους, η ομάδα του Μπέργκαμο ήθελε να εξασφαλίσει τη θέση της στο Champions League της ερχόμενης σεζόν! Και το πέτυχε επικρατώντας δυσκολότερα απ’ όσο θα μπορούσε, σύμφωνα με την εξέλιξη του ματς.

Ο Ζαπάτα στο 9’, ο Μαλινόφσκι στο 26’ και ο Γκοσένς στο 44’, έστειλαν την ομάδα του Γκασπερίνι στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με υπέρ της σκορ 3-0! Ο Σομουρόντοφ μείωσε σε 1-3 στο 49’, για να έρθει να βάλει τέταρτο γκολ η Αταλάντα με τον Πάσαλιτς δύο λεπτά αργότερα.

Κι ενώ όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει, ο Πάντεφ με πέναλτι στο 67’ και ο Σομουρόντοφ στο 85’, μείωσαν σε 3-4 για τη Τζένοα βάζοντας… φωτιά στο ματς. Όμως μέχρι τέλους δεν άλλαξε κάτι και η Αταλάντα έφυγε με σπουδαία νίκη απ’ τη Γένοβα!

Έτσι, η Αταλάντα έφτασε τους 78 βαθμούς και είναι 2η, εξασφαλίζοντας τη θέση της στο Champions League μια και έχει απόσταση 6 βαθμών απ’ την Γιουβέντους που έχει ένα ματς λιγότερο, οπότε στην καλύτερη περίπτωση για τους «μπιανκονέρι» θα ισοβαθμίσουν με την Αταλάντα, η οποία ευνοείται σε αυτό το ενδεχόμενο! Κατά συνέπεια το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τη Μίλαν στο Μπέργκαμο απλά κρίνει τη 2η θέση για την ομάδα του Γκασπερίνι, που πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της στον τελικό Κυπέλλου! Η Τζένοα έμεινε στους 39 βαθμούς.

ΣΠΕΤΣΙΑ-ΤΟΡΙΝΟ 4-1

Εύκολη νίκη για τη Σπέτσια κόντρα στην Τορίνο, με τους γηπεδούχους να «σφραγίζουν» την παραμονή τους μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα. Ο Σαπονάρα στο 19’ έκανε το 1-0, για να έρθει με πέναλτι ο Ενζολά να «γράψει» το 2-0 στο 41’.

Με πέναλτι μείωσε κι ο Μπελότι στο 56’ σε 2-1, όμως τα γκολ των Ενζολά (74’) και Έρλιτς δέκα λεπτά μετά, διαμόρφωσαν το τελικό 4-1 που χάρισε την παραμονή στη Σπέτσια καθώς έφτασε τους 38 βαθμούς. Η Τορίνο έμεινε στους 35 και απέχει 4 απ’ την 18η Μπενεβέντο, με τις δύο ομάδες να έχουν από 36 ματς οπότε πολύ δύσκολα θα έχει πρόβλημα η «Γκρανάτα».



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved