Εθνική Ελλάδος: Η γενιά του 21ου αιώνα! (Videos+Photos)

Εθνική Ελλάδος: Η γενιά του 21ου αιώνα! (Videos+Photos)

Εθνική Ελλάδος: Χρήστος Τζόλης και Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος δείχνουν το δρόμο για το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου!

Η Εθνική ομάδα άρχισε την προσπάθειά της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με εξαιρετικό τρόπο. Η ισοπαλία στην Ισπανία είναι η καλύτερη ώθηση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην προσπάθειά του να επιστρέψει στα ψηλά… πατώματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έχουν υπάρξει πολλές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ στα τελευταία χρόνια, μέσω των κλήσεων. Μία μέρα μετά το παιχνίδι στη Γρανάδα, έλαβε την τιμητική πρόσκληση ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, που γίνεται το νεότερο μέλος της «γαλανόλευκης»!

Πέρα από νεότερο, είναι κι ένα απ’ τα νεαρότερα. Για την ακρίβεια το δεύτερο νεαρότερο σε ηλικία, καθώς υπάρχει κι ο Χρήστος Τζόλης που είναι περίπου 2 μήνες μικρότερος και πιο… έμπειρος, καθώς μετρά 5 συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αυτά τα δύο παιδιά, πέρα από τα μικρότερα ηλικιακά στην Εθνική ομάδα, είναι ο απόλυτος… οδηγός για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε όλα τα επίπεδα πρεσβεύουν το σωστό τρόπο με τον οποίο πρέπει να πορεύεται κάποιος στο άθλημα.

Συν τοις άλλοις είναι οι εκπρόσωποι του 21ου αιώνα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα! Ο Αλεξανδρόπουλος γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2001 (19 ετών) και ο Χρήστος Τζόλης στις 30 Ιανουαρίου 2002 (19 ετών). Παιδιά που δεν έχουν «κλείσει» ακόμη το 20 έτος της ηλικίας τους και είναι… πυλώνες σε δύο απ’ τα σημαντικότερα κλαμπ της χώρας!

Ο μεν Τζόλης οδηγεί τον ΠΑΟΚ απ’ την αρχή της σεζόν, μετρώντας συνολικά με τη φανέλα του «δικέφαλου» 48 συμμετοχές, 17 γκολ και 10 ασίστ! Έχοντας στρέψει πάνω του το βλέμμα μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης… Έχει συγχρόνως 5 ματς με την Εθνική ομάδα και 1 γκολ.

Απ’ την άλλη ο Αλεξανδρόπουλος έχει γίνει το… μηχανάκι στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Ο παίκτης που αν απουσιάσει θεωρείται σημαντική απουσία κι αυτό τα λέει όλα για ένα παιδί 19 ετών! 32 συμμετοχές και 1 ασίστ τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του, με τους δικούς του αριθμούς (σε γκολ και ασίστ) να είναι μικρότεροι λόγω θέσης.

Ο… κοινός παρονομαστής και των δύο, είναι πως ουσιαστικά έκαναν το δικό τους «μπαμ» στα play offs της περασμένης σεζόν. Τότε που πήραν περισσότερο χρόνο, μονιμοποιήθηκαν ουσιαστικά και άρχισαν να κάνουν τη διαφορά! Κομβικό σημείο, καθώς δεν τους… θάμπωσε η προβολή, δεν τους έκανε να… χάσουν το μυαλό τους και λειτούργησε θετικά για αυτά τα παιδιά που ήδη παίρνουν στους νεανικούς τους ώμους βάρος που έμπειρους ποδοσφαιριστές θα τους… λύγιζε! Ειδικά σε κλαμπ με τεράστιες απαιτήσεις όπως σε αυτές που αγωνίζονται.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα όμως, είναι το ταλέντο και ο χαρακτήρας τους. Ποδοσφαιρικά διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά στις θέσεις τους. Προικισμένοι ποδοσφαιρικά, αλλά ταυτόχρονα χαμηλών τόνων άτομα. Το διαπιστώνει κανείς εύκολα τόσο με τις δηλώσεις που κάνουν κατά καιρούς, όσο και με την καθημερινή συμπεριφορά τους στις ομάδες τους και όχι μόνο!

Ένα τέτοιο «πακέτο» είναι που πρέπει να έχουν ως στόχο και ως οδηγό, όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Είναι ευτυχία για την Εθνική που έχει τέτοια παιδιά στα οποία μπορεί να υπολογίζει για το παρόν αλλά και για το μέλλον που θα είναι λαμπρό! Άλλωστε μιλάμε για δύο ποδοσφαιριστές που πολύ δύσκολη θα μείνουν για αρκετά χρόνια στη χώρα, καθώς τα σημαντικά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα θα… ανοίξουν την αγκαλιά τους γι’ αυτούς!

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του Χρήστου Τζόλη:

 
Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου:
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εθνική ομάδα: Η Γρανάδα έδειξε το δρόμο - Και τώρα... επίθεση (video+photos)

Εθνική ομάδα: Η Γρανάδα έδειξε το δρόμο - Και τώρα... επίθεση (video+photos)

Ελλάδα: Το τρελό γαλανόλευκο… πάρτι στα αποδυτήρια (photos+video)

Ελλάδα: Το τρελό γαλανόλευκο… πάρτι στα αποδυτήρια (photos+video)

Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved