Την ευκαιρία της ιστορίας του... πέταξε ο Ολυμπιακός!

Την ευκαιρία της ιστορίας του... πέταξε ο Ολυμπιακός!

Καλή η αποθέωση και τα… πανηγύρια, αλλά ο Μαρτυριάρης είναι εδώ για να πει τα πράγματα όπως πρέπει για τον Ολυμπιακό και χωρίς να χαϊδεύει αυτιά!

*Η νίκη στο Λονδίνο ήταν… γλυκός τρόπος για να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός απ’ το Europa League. Ή έστω μετριάζει κάπως την πίκρα του αποκλεισμού. Η παρουσία των Πειραιωτών στις εκτός συνόρων διοργανώσεις, τερματίστηκε στη φάση των «16» του Europa League για ακόμη μια φορά.

*Το μεγάλο ερώτημα είναι ένα: Το πρόσημο είναι θετικό ή αρνητικό; Σαφώς και είναι θετικό απ’ τη στιγμή που για ακόμη μια σεζόν ο Ολυμπιακός ξεπέρασε σημαντικά κάθε άλλη Ελληνική παρουσία, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Όμως η σύγκριση μάλλον δε θα έπρεπε να γίνεται με τις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες. Αυτό εξυπηρετεί το… μικρόκοσμό μας και τις διαφορές εντός Ελλάδας. Αλλά η ουσία και το… κάδρο είναι αλλού.

*Από την ερχόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός ως Πρωταθλητής θα παίζει απ’ τον α’ προκριματικό γύρο του Champions League. Με την Ελλάδα να μην έχει εκπρόσωπο στο Europa League. Με απλά λόγια θα δυσκολέψουν τα πράγματα.

*Συν τοις άλλοις, η φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και τα δεδομένα που του παρουσιάστηκαν, δίχως ίχνος υπερβολής ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να φτάσει μέχρι το τέλος! Μέχρι τον τελικό του Europa League δηλαδή!

*Γεγονός που πιστώνονται οι «ερυθρόλευκοι» επειδή έχουν πλέον και την εμπειρία και τη φανέλα αλλά και την ποιότητα για να «βλέπουν» μέχρι εκεί. Απ’ την άλλη, όμως, χρεώνονται το γεγονός πως για ακόμη μια φορά… τερμάτισαν στους «16» του Europa League.

*Στο Champions League η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Μάντσεστερ Σίτι και Πόρτο, που αποδεικνύεται πως είναι δύο εξαιρετικές ομάδες (κυρίως οι Πορτογάλοι καθώς για τους Άγγλους ήταν γνωστό έτσι κι αλλιώς). Ο Ολυμπιακός είχε την τύχη, όμως, να βρει μια Μαρσέιγ που δεν ήταν καλά. Έτσι κατάφερε να βρεθεί στην 3η θέση του ομίλου και να συνεχίσει στο Europa League.

*Η κλήρωση στη δεύτερη διοργάνωση της Ευρώπης, έφερε αντίπαλο στους «32» την PSV Αϊντχόφεν. Οι Ολλανδοί είναι ένα νεανικό σύνολο, χωρίς μεγάλη εμπειρία, με ποιότητα ξεκάθαρη, αλλά και με μεγάλη ποδοσφαιρική αφέλεια! Το είχαν δείξει και στα ματς με τον ΠΑΟΚ, έδειξαν ακριβώς αυτά τα στοιχεία και στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες προχώρησαν με γκολ στο τέλος του αγώνα στην Ολλανδία, αν και θα μπορούσαν να προκριθούν ευκολότερα όπως φάνηκε και στις δύο αναμετρήσεις.

*Για τους «16» ήρθε και πάλι η Άρσεναλ. Αγγλική ομάδα, ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι φαβορί απέναντί της. Όμως στην πράξη, η ομάδα του Αρτέτα έχει αρκετό… νέο αίμα κι αυτή, ενώ ταυτόχρονα είναι στη 10η θέση της Premier League. Με λίγα λόγια η Άρσεναλ που σαφώς ήταν το φαβορί, έδινε λόγω των δεδομένων της εποχής περισσότερες ελπίδες στους Πειραιώτες. Κάτι που φάνηκε στη ρεβάνς του Λονδίνου. Ο Ολυμπιακός την «είχε» και δυστυχώς δεν τα κατάφερε χάνοντας τεράστια ευκαιρία!

*Η ευκαιρία ορίζεται ως ακόμη μεγαλύτερη, λόγω των κληρώσεων που έγιναν για τη φάση των «8» και τα ημιτελικά του Europa League! Η Άρσεναλ (τη θέση της θα είχαν οι Πειραιώτες αν είχαν προκριθεί) κληρώθηκε με τη Σλάβια Πράγας. Οι Τσέχοι είναι ένα εξαιρετικό σύνολο και μια πολύ καλή ομάδα. Όμως ούτε τη φανέλα για να… τρομάξουν έχουν, ούτε μεγαλύτερη ποιότητα απ’ τον Ολυμπιακό!

*Όσο για τα ημιτελικά, ο νικητής του Άρσεναλ-Σλάβια Πράγας θα αντιμετωπίσει το νικητή του Βιγιαρεάλ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Επίσης δύο εξαιρετικές ομάδες, σύγχρονες με ταλέντο και ποιότητα, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός δε θα ήταν το αουτσάιντερ!

*Ο δρόμος μέχρι τον τελικό, δε θα περιελάμβανε κανένα «μεγάλο» αντίπαλο με λίγα λόγια. Πολύ καλές ομάδες μεν, αλλά όχι φόβητρα δε. Ανάλογο… δρόμο στο Europa League έστω, είναι δύσκολο να βρει κανείς! Κι ο Ολυμπιακός λοιπόν έχασε στην πράξη μια ευκαιρία για να πετύχει κάτι μεγαλειώδες!

*Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος δεν τη βλέπει, δε σέβεται τον Ολυμπιακό ή τον έχει στο μυαλό του ως κάτι μικρότερο απ’ αυτό που θα μπορούσε να είναι!



Ρεπόρτερ της ΕΡΤ κατά Τερίμ: «Το είχα πει ότι δεν θα πήγαινε καλά η ομάδα»
Ρεπόρτερ της ΕΡΤ κατά Τερίμ: «Το είχα πει ότι δεν θα πήγαινε καλά η ομάδα»
Παναθηναϊκός: Και επίσημα παρελθόν ο Φατίχ Τερίμ - Το «αντίο» του Τούρκου
Παναθηναϊκός: Και επίσημα παρελθόν ο Φατίχ Τερίμ - Το «αντίο» του Τούρκου
Λυσσασμένοι «Λύκοι» κατασπάραξαν τους Νάγκετς κι έστειλαν την ημιτελική σειρά σε Game 7!
Λυσσασμένοι «Λύκοι» κατασπάραξαν τους Νάγκετς κι έστειλαν την ημιτελική σειρά σε Game 7!
Στις 25 και 26 Μαΐου όλοι οι… fitness «δρόμοι» οδηγούν στην Ακτή Βουλιαγμένης
Στις 25 και 26 Μαΐου όλοι οι… fitness «δρόμοι» οδηγούν στην Ακτή Βουλιαγμένης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved