ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 2-2: Άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς (photos+videos)

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 2-2: Άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς (photos+videos)

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος: Ανοικτή… έμεινε η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για τους Ηπειρώτες και τους Περιστεριώτες, μια και οι δύο ομάδες έμειναν στο 2-2 στους «Ζωσιμάδες» και όλα θα κριθούν στην ρεβάνς της Αθήνας.

Αρκετές συγκινήσεις… έκρυβε η πρώτη «μάχη» του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο στην 6η φάση του Κυπέλλου, μια και οι φιλοξενούμενοι πήραν δύο φορές το προβάδισμα, ωστόσο, οι γηπεδούχοι βρήκαν ισάριθμες… απαντήσεις.

Έτσι, «Άγιαξ» και «Αστέρι» θα κληθούν να λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό που θα λάβει χώρα στο Περιστέρι, στις αρχές του Φεβρουαρίου, με την αθηναϊκή ομάδα να έχει τον πρώτο λόγο, ελέω των δύο εκτός έδρας τερμάτων που σημείωσε, το απόγευμα της Πέμπτης (21/1).

Η εξέλιξη του αγώνα

Εξαιρετικός ήταν ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα λεπτά, όπου ο Ατρόμητος θέλησε να πάρει την πρωτοβουλία και τον ΠΑΣ Γιάννινα να αναζητά τους διαδρόμους για την αντίπαλη εστία στις αντεπίθεσης.

Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν στο 5’ ο Μάτιτς έφυγε στην κόντρα, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κάργας με προβολή στον σωστό χρόνο, μπόρεσε να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την άμυνα των γηπεδούχων.

Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό, οι Περιστεριώτες έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους για να σκοράρουν, όταν ο Ουμπίντες έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασίου και στην συνέχεια απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 24’ από μία στημένη φάση. Ο Μουνίθ ήταν αυτός που εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Στρούγγης με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, νίκησε τον Αθανασίου, γράφοντας το 1-0 για τον Ατρόμητο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και στο 32’ είχαν σημαντική ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσια, όταν το σουτ του Ελευθεριάδη κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Από την εκτέλεση, ο Παντελάκης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Ελευθεριάδης βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μουνίθ και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Την… εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο παίκτης που το κέρδισε και κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μανδά, μια και προτίμησε να στείλει τη μπάλα στα αριστερά, με τον πορτιέρο του Ατρόμητου να πέφτει στην αντίθετη πλευρά.

Έξι λεπτά μετά το τέρμα των Ηπειρωτών, ο Ελευθεριάδης έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, αλλά στο τετ-α-τετ με τον Μανδά, δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Ατρόμητος βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Ήταν το 44ο λεπτό, όταν ο Ουμπίντες εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο έτερος κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Νταμίρ Κάναντι, ο Δημήτρης Γούτας με κεφαλιά νίκησε τον Αθανασίου για το 2-1 των φιλοξενούμενων, σε μία φάση… καρμπόν με το πρώτο γκολ.

«Χτύπησε» με Λεό ο ΠΑΣ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Καρτάλης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για τους γηπεδούχους, προκειμένου να δώσει έναν άλλο… αέρα στην μεσαία γραμμή. Μάλιστα, φάνηκε πως η συγκεκριμένη αλλαγή έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πορεία του ματς, μια και ο ΠΑΣ άρχισε να βγαίνει με περισσότερες αξιώσεις στην επίθεση.

Στο 62’ η ομάδα των Ιωαννίνων έφτασε κοντά στο γκολ με τον Λεό, ο οποίος έκανε το τακουνάκι, η μπάλα κόντραρε στον Χαρίση αλλά ο διαιτητής έδειξε άουτ. Όμως, έξι λεπτά αργότερα, οι παίκτες του «Αίαντα» μπόρεσαν να φέρουν το ματς στα ίσια (2-2) με πρωταγωνιστή τον Ελευθεριάδη.

Συγκεκριμένα, ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας των φιλοξενούμενων, πήρε την εξαιρετική μπαλιά του Καρτάλη, «πάτησε» την κατάλληλη στιγμή στον Λεό που ακολούθησε την φάση και ο τελευταίος με πλασέ νίκησε τον Μανδά.

Στην συνέχεια, οι πολλές αλλαγές από τους δύο πάγκους έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πτώση του ρυθμού. Πάντως, οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να αναζητήσουν και τρίτο τέρμα, με τους γηπεδούχους να χάνουν την μεγαλύτερη ευκαιρία, σστο 82’ με τον Λεό να κάνει το σουτ, αλλά ο Γούτας έδιωξε σε κόρνερ πάνω στην γραμμή.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved