Έπεσαν οι υπογραφές και αλλάζει η έδρα του Ακράτητου!

Έπεσαν οι υπογραφές και αλλάζει η έδρα του Ακράτητου!

Ξεκινά η πλήρης αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Ακρατήτου!

 

Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής, η σύμβαση, για την πλήρη αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Δημοτικό Στάδιο “Ακράτητου” και το έργο ξεκινά εντός των ημερών.

Τη σύμβαση με τον ανάδοχο, ο οποίος αναδείχθηκε με ηλεκτρονικό διαγωνισμό, υπέγραψε, από πλευράς Δήμου, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, το έργο περιλαμβάνει πλήρη αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου, με αντικατάσταση του υφιστάμενου χλοοτάπητα με συνθετικό τελευταίας γενιάς. Αξίζει να αναφερθεί ότι με το νέο χλοοτάπητα θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες μεγαλύτερου αριθμού αθλουμένων, χωρίς κόστος συντήρησης, καθώς ο φυσικός είχε υψηλό κόστος συντήρησης και περιορισμένο ωράριο προπονητικής και αγωνιστικής χρήσης.

 

Η χρηματοδότησή της σύμβασης, ύψους 500 χιλιάδων ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2 και τις διαδικασίες, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, περάτωσαν, με ταχύτατους ρυθμούς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας και ο ειδικός συνεργάτης Δημάρχου Γιάννης Λιάκος.

«Με την πλήρη ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Ακρατήτου συνεχίζουμε μια σειρά έργων που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, με στόχο οι αθλητικές υποδομές μας να καλύψουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της νεολαίας μας για άθληση. Αυτή την περίοδο, αρχής γενομένης από το εμβληματικό για την πόλη μας γήπεδο του ΑΚΡΑΤΗΤΟΥ, γίνεται μια νέα εκκίνηση αποκατάστασης των μεγάλων γηπέδων που θα έχει και συνέχεια με τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων και υποδομών», επεσήμανε κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

«Η Τεχνική Υπηρεσία που έχει συντάξει τη μελέτη και έχει την επίβλεψη του έργου, θα παρακολουθεί στενά την πορεία των εργασιών, ώστε το γήπεδο να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό στους αθλητές μας», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.

ΠΩΣ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

α. Αναγκαιότητα κατασκευής του έργου

Η ανακατασκευή κρίθηκε αναγκαία για την αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου σε γήπεδο ποδοσφαίρου ιδιοκτησίας του Δήμου Φυλής (στοιχεία ιδιοκτησίας ΚΑΕΚ 050520447001), ο οποίος υφίσταται εντατική χρήση λόγω της αύξησης των αναγκών για άθληση.
Αφορά στη λειτουργική αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Ανρατήτου της Δ.Ε. Άνω Λιοσίων, με επιφάνεια αγωνιστικού χώρου 9.000,00 μ2.
Ο υφιστάμενος χλοοτάπητας του αγωνιστικού χώρου λόγω παλαιότητας και εντατικής χρήσης έχει καταστραφεί, με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η χρήση λόγω κινδύνου ατυχημάτων από τους αθλούμενους.

β. Φάσεις κατασκευής του έργου

1. αποξήλωση του υφιστάμενου χλοοτάπητα,
2. Απόξεση του παλαιού φυτικού υποστρώματος και γενικές εκσκαφές µε μηχανικά μέσα, για τη διαμόρφωση του συστήματος του σύνθετου τεχνητού χλοοτάπητα. Τα κάθε είδους προϊόντα αποξήλωσης και εκσκαφών θα απομακρυνθούν από το γήπεδο και θα απορριφθούν σε κατάλληλο χώρο.
3. κατασκευή νέας υπόβασης του αγωνιστικού χώρου
4. κατασκευή δικτύου απορροής των ομβρίων υδάτων (κανάλια απορροής κ.λ.π.)
5. προμήθεια και εγκατάσταση νέου συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς.

Πηγή: topiko24



Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved