Ιταλός σέρβιρε τον Κουν Βικάι και υπέγραψε συμβόλαιο στη Λέστερ (video+photos)

Ιταλός σέρβιρε τον Κουν Βικάι και υπέγραψε συμβόλαιο στη Λέστερ (video+photos)

ΑΕΚ-Λέστερ: Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, πέθανε ο ιδιοκτήτης της Λέστερ, Κουν Βικάι Σριβαντχαναπράμπχα, έχοντας αφήσει το στίγμα του στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ο Κουν Βικάι Σριβαντχαναπράμπχα θα αποτελεί πάντα σημείο αναφορά στην ιστορία της Λέστερ. Ο Ταϊλανδός μεγιστάνας πέθανε στις 27 Οκτωβρίου 2018 σε ένα τραγικό δυστύχημα με ελικόπτερο έξω από το γήπεδο της Λέστερ, έχοντας ωστόσο καταφέρει να κάνει την ομάδα του πρότυπο για όλα τα αουτσάιντερ του πλανήτη.

Το απίστευτο Πρωτάθλημα της Λέστερ το 2016 είχε ΚΑΙ τη δική του υπογραφή, έχοντας προσφέρει πολλά περισσότερα σε κοινωνικό και αθλητικό επίπεδο στην πόλη, αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Μία από τις ιστορίες που ήταν πρωταγωνιστής και δεν είναι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό, έχει να κάνει με έναν Ιταλό σερβιτόρο, ο οποίος χάρη στην αναπάντεχη γνωριμία του με τον Κουν Βικάι Σριβαντχαναπράμπχα κατάφερε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Λέστερ!

lorenzo vasiki

Όπως είχε διαρρεύσει λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Ταϊλανδού, ο σερβιτόρος Ντάβιντε Λορέντζο σέρβιρε σε εστιατόριο που είχε επισκεφθεί ο Κουν Βικάι Σριβαντχαναπράμπχα για να δειπνήσει. Μόλις τον αναγνώρισε ο 24χρονος Ιταλός ζήτησε να σερβίρει ο ίδιος το γκρουπ των Ταϊλανδών επιχειρηματιών.

Γρήγορα ξεκίνησαν να συζητούν για ποδόσφαιρο. Ο Λορέντζο μίλησε για την εποχή που προσπαθούσε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Είχε θητεύσει στις ακαδημίες της Τορίνο και της Γιουβέντους. Όταν αποχώρησε από τη «Μεγάλη Κυρία» βρήκε κάποιες ομάδες σε Μάλτα, Βέλγιο και Νορβηγία, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Στη συνέχεια έκανε δοκιμαστικά στις ΗΠΑ, με τους New York Red Bulls και τους New York Cosmos, αλλά η τουριστική του βίζα έληξε και αναγκάστηκε να γυρίσει στην Ευρώπη. Δεν μπορούσε να βρει κάποια ομάδα που να τον ικανοποιεί, με αποτέλεσμα να πάει στη Γαλλία για να μένει κοντά στην κοπέλα του.

Γρήγορα έγινε σερβιτόρος, βλέποντας το όνειρό του για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να καταρρέει, αλλά σε μια περίεργη στροφή της μοίρας βρέθηκε με το αφεντικό της Λέστερ, ο οποίος τον ρώτησε αν ενδιαφέρεται να αγωνιστεί στην Ταϊλάνδη ή το Βέλγιο, στις θυγατρικές ομάδες της Λέστερ.

lorenzo

Μάλιστα, ο Βικάι Σριβαντχαναπράμπχα κανόνισε άμεσα ένα δοκιμαστικό για τον 24χρονο, ώστε οι προπονητές της Λέστερ να εκτιμήσουν το επίπεδό του. Παρότι του έλειπε η αγωνιστική ετοιμότητα, ο Λορέντζο εντυπωσίασε στα δοκιμαστικά, με αποτέλεσμα να μην πάει στην Ταϊλάνδη ή το Βέλγιο, αλλά να του δοθεί η ευκαιρία να προπονείται με τη Λέστερ.

Λίγο αργότερα το… θαύμα ολοκληρώθηκε και η Λέστερ του πρόσφερε επαγγελματικό συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν, με τον Λορέντζο να παρατά οριστικά τη δουλειά του σερβιτόρου.

Ο Κλοντ Πιελ, που ήταν εκείνη την περίοδο προπονητής της Λέστερ, μίλησε για τις πιθανότητες να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα ο Λορέντζο.

«Είναι μια ενδαφέρουσα ιστορία. Συνάντησε τον Βικάι σε ένα εστιατόριο και του είπε για το όνειρό του να έρθει στη Λέστερ και να δείξει την ποιότητά του. Ξέρουμε ότι ο πρόεδρος λατρεύει αυτό το πνεύμα και τους ανθρώπους που κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τα όνειρά τους», τόνισε ο Γάλλος και πρόσθεσε:

«Του πρότεινε να έρθει να τον δοκιμάσουμε και του έδωσα συμβόλαιο. Θα δούμε στο μέλλον τι θα γίνει. Πρέπει να βρει τη φυσική του κατάσταση. Ίσως τον δανείσουμε κάπου για να πάρει παιχνίδια».

lorenzo5

Σε συνέντευξή του στο «Tutto Mercato» ο ίδιος ο Λορέντζο είχε δηλώσει: «Είμαι χαρούμενος γ’ αυτό που έχω πετύχει. Έχω μάθει από τα λάθη που έκανα στο παρελθόν και το μόνο που με νοιάζει είναι να προπονηθώ σκληρά και να δω που θα φτάσω. Είναι ένα όνειρο αυτό που ζω. Πριν ένα μήνα θα έδινα και το αίμα μου για να παίζω έστω στη Serie C».

Τους επόμενους μήνες, παρότι τα λόγια από όλους ήταν άκρως κολακευτικά, ο Λορέντζο δεν κατάφερε να κερδίσει ένα νέο συμβόλαιο στη Λέστερ. Ανακοινώθηκε πως ήταν ένας από τους 9 παίκτες που έμειναν ελεύθεροι από τη Λέστερ.

Μάλιστα, τα ποδοσφαιρικά του ίχνη έχουν χαθεί εντελώς και πάλι, μετά από αυτή τη σύντομη θητεία στη Λέστερ.

Ακόμα κι αν ο Ιταλός σερβιτόρος δεν κατάφερε, όμως, να κάνει έστω μια συμμετοχή με τη Λέστερ, η ιστορία αυτή μας θυμίζει τη φιλοσοφία και τη γενναιοδωρία του Κουν Βικάι Σριβαντχαναπράμπχα, ο οποίος σκοτώθηκε σαν σήμερα πριν από 2 χρόνια, σε τραγικό δυστύχημα με το ιδιωτικό του ελικόπτερο.

Emotional Khun Vichai Tribute Played On Big Screen



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved