Η κατάθεση του Κύρου Βασσάρα στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Η κατάθεση του Κύρου Βασσάρα στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Ο πρώην διεθνής διαιτητής Κύρος Βασσάρας πήρε τη Δευτέρα (6/7) σειρά για κατάθεση στη δίκη που διεξάγει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για 15 φυσικά πρόσωπα και τις ΠΑΕ Ατρόμητος, Ολυμπιακός και η οποία διεξάγεται στο Εφετείο Αθηνών.

Σήμερα επίσης είχε κληθεί να εξεταστεί και ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος δήλωσε κώλυμα, προφανώς λόγω του αγώνα των «βυσσινί» με τον Πανιώνιο στη Λάρισα, όπου και παρέστη. Αν δεν καταστεί εφικτό να δώσει κατάθεση σε κάποια από τις προσεχείς συνεδριάσεις, τότε η Επιτροπή θα λάβει υπόψη την κατάθεση που έχει δώσει στον ανακριτή.

Η κατάθεση του κ. Βασσάρα:

«Το 2009-10 δεν ήμουν μέλος της ΚΕΔ. Το 2010-11 ήμουν μέλος της ΚΕΔ, με Μπριάκο και Δούρο. Κάναμε τη διαδικασία και είδαμε έναν-έναν τους διαιτητές, πριν κάνουμε την επιλογή. Το 2009 μας είχε πάρει έξι ώρες, την επόμενη χρονιά δύο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ζήτησα να κάνουμε το ίδιο, να δούμε τον πίνακα, να τα συζητήσουμε. Όπως είπα, στη διαδικασία αυτή, δεν υπήρχε χώρος για συζήτηση. Τα δύο άτομα είπαν ότι αυτοί είναι οι πίνακες και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.

Ήμουν παρών στη διαδικασία. Ήμουν στη μέση δύο παρατάξεων, μια ζωή ήμουν έντιμος. Όταν δύο αποχωρούν για να μην υπάρχει ψεγάδι πίεσης παραταξιακής, μείναμε τρία άτομα. Ήμουν σε δύσκολη θέση, δεν δέχθηκα να πάω πουθενά άλλου. Τους είπα να έρθουν να κάνουμε τους πίνακες, ήρθαν τα δύο μέλη και ξεκινήσαμε. Ήρθαν αυτοί εκεί, στην ΕΠΟ. Αν δεν συμμετείχα, δεν υπήρχε απαρτία. Ειπώθηκε από τον κ. Σάββα ότι έκανα κωλοτούμπα, εγώ ήμουν εκεί, κάθισα εκεί, εξέφρασα τις απόψεις μου. Εξέφρασα αντιρρήσεις για τεχνικά θέματα.

Υπήρχαν τεχνικής φύσεως θέματα. Από αυτούς που σήμερα είναι κατηγορούμενοι, δεν διαφώνησα για κανέναν. Διαφώνησα με τους πίνακες του 2011. Το 2011, για παράδειγμα, μου πρότεινε ο Μπριάκος έναν διαιτητή που δεν είχε τα προσόντα για τον πίνακα. Έπρεπε να δούμε λοιπόν έναν-έναν τους διαιτητές. Δεν υπήρχε διάθεση όμως να συζητήσουμε στη συνάντηση με τους άλλους δύο. Δεν είπα ποτέ ότι οι πίνακες είναι παράνομοι. Ήμουν ένας από τους τρεις που διαφωνούσε. Το 2010 η συμπεριφορά τους δεν ήταν παρόμοια. Δεν ξέρω τι άλλαξε.

Στις 20 Αυγούστου μού δόθηκε η λίστα των διαιτητών που αναρτήθηκε και στις 13/8 την υπέγραψα. Οι πίνακες βγήκαν με πλειοψηφία, δεν είχα κανένα πρόβλημα, δεν ήθελα ποτέ να δημιουργήσω πρόβλημα στην ΕΠΟ. Τους υπέγραψα στις 20/8. Οι κατηγορούμενοι διαιτητές ξεκίνησαν από χαμηλά και ανέβηκαν από κάποιους άλλους ανθρώπους της ΚΕΔ. Εγώ δεν είχα κάποιο πρόβλημα, δεν τους είχα παρακολουθήσει, ξέρω ότι κανένας από αυτούς στη διάρκεια των αξιολογήσεων δεν είχε πρόβλημα. Και στις δικές μου αξιολογήσεις από το καλοκαίρι 2011 μέχρι Γενάρη 2012 δεν μου δημιούργησαν ποτέ πρόβλημα και είχαν πάρα πολύ καλές διαιτησίες.

Έκανα ορισμούς το μισό της σεζόν 2011-12. Ποτέ δεν δέχθηκα κανένα τηλεφώνημα να βάλω κάποιο διαιτητή, ούτε μου είπε κάτι κάποιος από την ΚΕΔ. Ποτέ δεν ειπώθηκε ότι αυτοί οι πίνακες ήταν προεργασία του Σαρρή και του Σάββα, η προεργασία θεωρώ ότι είχε γίνει ανάμεσα σε Δούρο και Μπριάκο.

Η ΕΠΟ έστειλε τρεις φορές στην UEFA αίτημα άρσης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχα κάποια ιδιότητα στην ΕΠΟ. Μπορεί να είναι και μοναδικό γεγονός στον κόσμο, μια Ομοσπονδία να ζητάει από έναν άνθρωπο που την τίμησε, να φύγει από την ΕΠΟ γιατί δεν είχε ιδιότητα».



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved