Επιτροπή Δεοντολογίας: Η κατάθεση Φύσσα και τι έγινε στην ακροαματική διαδικασία

Επιτροπή Δεοντολογίας: Η κατάθεση Φύσσα και τι έγινε στην ακροαματική διαδικασία

Την Τετάρτη (1/7) ξεκίνησε στο Εφετείο Αθηνών η ακροαματική διαδικασία για τις υποθέσεις Ολυμπιακού, Ατρόμητου και 15 παραγόντων.

Στο Εφετείο Αθηνών και ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για τις υποθέσεις των Ολυμπιακού, Ατρόμητου και 15 παραγόντων που κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων.

Κατά τη διαδικασία άπαντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, «εδειξαν» τα υπομνήματα που έχουν καταθέσει. Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Χατζησαββάογλου, σημείωσε ότι «ο Ολυμπιακός αρνείται την παράβαση του Άρθρου 29 του Κώδικα Δεοντολογίας του 2019. Δεν μπορούμε να διωχθούμε για την απλή μορφή του αδικήματος της χειραγώγησης. Δεν προκύπτει και αντικειμενική ευθύνη της ΠΑΕ για τις πράξεις του φυσικού προσώπου. Δεν υπάρχει ούτε ένδειξη ότι υπήρξε σκοπός αποκόμισης οφέλους από στοιχηματισμό. Επίσης απαιτείται αυξημένος βαθμός απόδειξης, απόδειξη πέραν πάσης αμφιβολίας. Θα ίσχυε ο μειωμένος βαθμός απόδειξης αν το δικαστήριο δεν είχε πρόσβαση σε όλο το αποδεικτικό υλικό. Αυτό λέει το CAS, δεν λέει κάτι άλλο. Τέλος, το ίδιο αποδεικτικό υλικό εξετάστηκε και από την UEFA το 2019 και από το CAS το 2015 και δεν κρίθηκε επαρκές. Το παραπεμπτικό βούλευμα δεν θεωρείται νέο στοιχείο», ενώ ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος, ανέφερε πως «οι παραβάσεις μας αποδίδονται αβασίμως, ενώ εσφαλμένως προτείνονται οι ποινές που προτείνονται».

Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης που εκπροσωπεί τους Ατρόμητο, τους Γιώργο Σπανό, Γιάννη Αγγελόπουλο και Ρικάρντο Σα Πίντο, είπε: «Οι εντολείς μου αρνούνται τις κατηγορίες. Με τα υπομνήματα έχουμε αποδείξει με σαφήνεια και χωρίς σκιά να μένει ότι δεν υπάρχει αδίκημα. Το ματς δεν θεωρήθηκε καν ύποπτο. Δεν υπάρχει χειραγώγηση, βασίζεται σε αναληθή περιστατικά που κακώς έχουν γίνει δεκτά. Ο μάρτυρας (σ.σ. Φύσσας) έχει μηνυθεί από τους εντολείς μου».

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση του Τάκη Φύσσα, μίλησε για το επίμαχο ματς του 2015 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο τονίζοντας:

«Το 2015 παρακολούθησα το παιχνίδι πολύ αποσπασματικά. Στο τέλος ο προπονητής αποχαιρετούσε τους παίκτες. Τον γνώριζα τον Σα Πίντο. Άκουσα ότι παραιτήθηκε και μετά από μέρες επικοινώνησα μαζί του. Μου είπε τηλεφωνικά όλα αυτά που κατέθεσα στον ανακριτή.

Ότι αισθάνθηκε μια πίεση, ότι έγινε παρέμβαση στη δουλειά του. Ότι του είπαν ο Σπανός και ο Αγγελόπουλος ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιους συγκεκριμένους παίκτες και να βάλει κάποιους άλλους. Θεώρησε ότι παρεμβαίνουν στη δουλειά του. Και αποφάσισε να αποχαιρετήσει τους παίκτες και να παραιτηθεί.

Μετέφερα την κουβέντα αυτή στον κ. Αλαφούζο. Δεν έκανα τίποτα, δεν είχα κάποια στοιχεία. Και μετά από δύο μήνες μετέφερε ο κ. Αλαφούζος στον ανακριτή αυτά που του είχα πει. Και έτσι με κάλεσε ο ανακριτής.

Με ρώτησε ποια είναι η δική μου κρίση. Του είπα για ποιους ποδοσφαιριστές πρόκειται.

Εκ των υστέρων όμως, μίλησα με τον Κατσουράνη και μου είπε ότι ήταν ανέτοιμος και γι’ αυτό δεν αγωνίστηκε. Όχι για κάποιο άλλο λόγο.

Θεωρώ ότι ο άνθρωπος αυτός (σ.σ. Σα Πίντο) υπερέβαλε στα λεγόμενά του. Και μετά έλεγε ότι είπα ψέματα, ότι σηκώθηκα ένα πρωί και τα έβγαλα από το μυαλό μου. Δεν ξέρω που αποσκοπούσε. Μετά γύρισε ξανά στον Ατρόμητο. Γιατί μου τα είπε όλα αυτά; Κατάλαβα ότι ίσως αποσκοπούσε στο να μπει στη λίστα μου, γιατί ήμουν τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού. Ή μήπως για να δικαιολογήσει τη φυγή του από τον Ατρόμητο.

Με τη συμπεριφορά του, πιστεύω 100% ότι για κάποιο λόγο υπερέβαλε όταν μου τα έλεγε.

Μου είπε ότι του ζήτησαν να μην ξεκινήσουν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. Μετά είδα ότι έβαλε κάποιους (Κυβρακίδης, Ναπολεόνι) από αυτούς τους ποδοσφαιριστές, αργότερα στο παιχνίδι.

Η κρίση μου το 2015 επηρεάστηκε από τα λεγόμενά του και από την ένταση που μου τα έλεγε. Ήταν πολύ πειστικός όταν τα έλεγε. Μου είπε ότι παραιτήθηκε γιατί έγινε αυτή η παρέμβαση. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ειπωθεί στο ανακριτή. Με κάλεσε, πήγα και του είπα ό,τι μου μετέφερε ο Σα Πίντο.

Εγώ ουδέποτε μίλησα για χειραγώγηση του παιχνιδιού. Ουδέποτε θεώρησα κάτι μεμπτό για το παιχνίδι. Μίλησα μόνο για αυτή την παρέμβαση.

Ο Ατρόμητος δεν ήταν καλός στο παιχνίδι. Έχανε 2-0, όμως μείωσε και προσπάθησε να ισοφαρίσει στο τέλος».



ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved