Οι νέες ΚΥΑ για την αθλητική δράση - Mέχρι 80 άτομα στους αγώνες της Super League (photo)

Οι νέες ΚΥΑ για την αθλητική δράση - Mέχρι 80 άτομα στους αγώνες της Super League (photo)

Τι προβλέπουν οι δύο ΚΥΑ για για την αθλητική δραστηριότητα (1-7/6/20) και οι οδηγίες της Υγεινομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ.

Χωρίς κανένα ηλικιακό περιορισμό θα επιτρέπεται πλέον από αύριο Δευτέρα, 1η Ιουνίου, η αθλητική δραστηριότητα στη χώρα μας! Ατομικές ή ομαδικές προπονήσεις τόσο για αθλητές/τριες όσο και για αθλούμενους/ες με τους όρους και τους περιορισμούς σε ότι αφορά στη χωρητικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων που αναφέρονται αναλυτικά στον επικαιροποιημένο πίνακα για τους μέγιστους αριθμούς συμμετεχόντων ανά εγκατάσταση.

Επίσης, από το προσεχές Σάββατο, 6 Ιουνίου, θα επιτρέπεται σε όλα τα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων χωρίς την παρουσία θεατών, με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εφόσον έχει προηγηθεί προετοιμασία των αθλητών/τριών διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων (4) εβδομάδων.

Σε ό,τι αφορά την Super League που επιστρέφει δράση 6-7 Ιουνίου με τη διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ θα επιτρέπεται η παρουσία 80 ατόμων αντί για 300 άτομα που αρχικά είχε ζητηθεί. Επιπλέον επιτρέπονται πλέον οι προπονήσεις στην Super League 2, ενώ μεταξύ άλλων προβλέπονται τα παρακάτω:

-Δεν συμπεριλαμβάνονται πλέον οι ΚΑΔ9311 (Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων), 9312 (Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων),93131003 (Υπηρεσίες καθηγητή φυσικής αγωγής ή γυμναστή), 9319 (Άλλες αθλητικές δραστηριότητες) και 56292002 (Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων) στην υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 33464/30.5.2020 (Β’ 2086) κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών για «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 1.6.2020 έως και 7.6.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

-Η εξειδίκευση των μέτρων, ανά άθλημα, γίνεται σε συνεργασία με τις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες. Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την απαραίτητη ατομική ευθύνη, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τον συνάνθρωπό τους από τη σοβαρή απειλή της λοίμωξης COVID-19. Η ιατρική ομάδα της κάθε ομοσπονδίας θα πρέπει να ενημερώνεται για τα νέα δεδομένα και να αναφέρει άμεσα στον ΕΟΔΥ και στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού οποιοδήποτε ύποπτο κρούσμα COVID-19 σε αθλητή ή συνεργάτη της ομοσπονδίας.

-Μέγιστος αριθμός αθλουμένων ανά εγκατάσταση (δείτε στο gallery)

 

 



Ολυμπιακός: Πετάει για τον «τελικό» με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ – Η αποστολή του Μεντιλίμπαρ
Ολυμπιακός: Πετάει για τον «τελικό» με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ – Η αποστολή του Μεντιλίμπαρ
«Φωτιά» στο NBA: «O Γιάννης σκέφτηκε να απολύσει τον ατζέντη του, επειδή δεν έγινε trade»
«Φωτιά» στο NBA: «O Γιάννης σκέφτηκε να απολύσει τον ατζέντη του, επειδή δεν έγινε trade»
Παναθηναϊκός: Η ευκαιρία του Ράφα Μπενίτεθ να σώσει τη χρονιά - Πέντε ματς «φωτιά» σε 14 μέρες
Παναθηναϊκός: Η ευκαιρία του Ράφα Μπενίτεθ να σώσει τη χρονιά - Πέντε ματς «φωτιά» σε 14 μέρες
NBA: Νίκη των Λέικερς στο Σικάγο με σόου Ντόντσιτς! - Όλα τα αποτελέσματα (27/01)
NBA: Νίκη των Λέικερς στο Σικάγο με σόου Ντόντσιτς! - Όλα τα αποτελέσματα (27/01)
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved