Χαμός στην Ολλανδία: Προσφυγές ομάδων κατά της απόφασης για ακύρωση της σεζόν!

Χαμός στην Ολλανδία: Προσφυγές ομάδων κατά της απόφασης για ακύρωση της σεζόν!

Η απόφαση της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων.

Οι προ διημέρου (Παρασκευή 24/04) αποφάσεις της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (KNVB) να ακυρώσει πλήρως την εφετινή σεζόν (2019/20) λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, να διατηρήσει την ίδια «σύνθεση» ομάδων στην Eredivisie για την επόμενη χρονιά και να μοιράσει τα πέντε ευρωπαϊκά «εισιτήρια», με βάση την κατάταξη που είχαν οι ομάδες την ημέρα που (πρωτο)αποφασίστηκε το ολλανδικό lockdown, έχουν προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στο ολλανδικό ποδόσφαιρο!

Ήδη τρεις σύλλογοι, οι Καμπούρ, Ντε Γκράαφσαπ (στην οποία αγωνίζεται ο Μυστακίδης) και Ουτρέχτη, που αισθάνονται «αδικημένοι» από τις τελικές αποφάσεις, γνωστοποίησαν πως θα κάνουν προσφυγές στα αθλητικά δικαστήρια, για να αλλάξουν τη σειρά των αποφάσεων. Οι Καμπούρ και Ντε Γκράαφσαπ, κατείχαν την 1η και 2η θέση στη Β' Κατηγορία της Ολλανδίας (Keuken Kampioen Divisie), έχοντας μετά από 29 αγωνιστικές 66 και 62 βαθμούς αντίστοιχα. Και βρίσκονταν πάρα πολύ μακριά από την 3η του βαθμολογικού πίνακα Φόλενταμ, η οποία είχε 55 βαθμούς.

Με την απόφαση της ολλανδικής ομοσπονδίας οι δύο παραπάνω σύλλογοι χάνουν το δικαίωμά τους να προαχθούν, αν και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους (όπως τονίζουν) το είχαν επιτύχει έχοντας ισχυρό προβάδισμα από τους αντιπάλους τους και διατηρήθηκαν στην Eredivisie οι Ντεν Χάαγκ και Βααλβάικ. Την ίδια ώρα η Ουτρέχτη, αν και ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 6η θέση, ήταν μόλις 3 βαθμούς πίσω από την 5η Βίλεμ, έχοντας ένα ματς λιγότερο, αλλά καλύτερη διαφορά τερμάτων, ενώ είχε προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας.

Και οι τρεις ομάδες έχουν κάνει ήδη προσφυγές κατά της απόφασης της ομοσπονδίας, επιδιώκοντας δικαίωση σε δεύτερο βαθμό, ενώ την ίδια ώρα και οι οπαδοί τους κάνουν αναφορές κατά της απόφασης στην ιστοσελίδα «petities.nl». Οι οπαδοί των Καμπούρ και Ντε Γκράαφσαπ, που ξεκίνησαν τις αναφορές υποστηρίζουν πως «...ειδικά φέτος θα έπρεπε να ισχύσει μόνο η άνοδος και ο υποβιβασμός των ομάδων και η Καμπούρ μαζί με την Ντε Γκράαφσαπ θα έπρεπε να προαχθούν στην Eredivisie».

Η συγκεκριμένη αναφορά μάλιστα έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 15.000 υπογραφές! Στην έτερη αίτηση, οι οπαδοί της Ουτρέχτης υποστηρίζουν πως πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή στα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» αναφέροντας πως «...ο τελικός Κυπέλλου πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν, αντί για το Super Cup "Γιόχαν Κρόιφ", που πλέον θα ακυρωθεί». Τη συγκεκριμένη αναφορά την έχουν υπογράψει πάνω από 6.000 άτομα.Eurocup: Περίπατο ο Προμηθέας με τη Σλασκ Βρότσλαβ
Eurocup: Περίπατο ο Προμηθέας με τη Σλασκ Βρότσλαβ
Ηλιάκη: Με μελανιασμένο μάτι από την κόρη της: «Μεγαλώνω τον Ρόκυ»
Ηλιάκη: Με μελανιασμένο μάτι από την κόρη της: «Μεγαλώνω τον Ρόκυ»
Super League: «Μετρήσεις μόνο με πιστοποιημένα μέσα»
Super League: «Μετρήσεις μόνο με πιστοποιημένα μέσα»
Δωρέα δύο γήπεδα στην Αργεντινή από την Ελλάδα
Δωρέα δύο γήπεδα στην Αργεντινή από την Ελλάδα