UEFA: Παίρνει αποφάσεις για Euro 2020 και εγχώριες διοργανώσεις

UEFA: Παίρνει αποφάσεις για Euro 2020 και εγχώριες διοργανώσεις

Κορονοϊός: Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη την Τρίτη ανάμεσα στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και εκπροσώπους ομάδων και Λιγκών.

Η UEFA καλείται να δώσει προτεραιότητα στις εγχώριες διοργανώσεις μετά την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, με την πίεση για αναβολή του EURO 2020 να αυξάνεται.

Το λαοφιλέστερο άθλημα σε όλη την Ευρώπη έχει σταματήσει λόγω της πανδημίας που έχει ξεσπάσει, με τους εθνικούς και διεθνείς αγώνες των συλλόγων να αναστέλλονται ή να αναβάλλονται.

Εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών ομάδων και των Λιγκών θα συμμετάσχουν με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία σε επείγουσα τηλεδιάσκεψη την Τρίτη (17/03).

Το τουρνουά των 24 ομάδων του EURΟ 2020, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί σε 12 χώρες από τις 12/06 έως τις 12/07, θα μπορούσε να πάει πίσω κατά έναν χρόνο, γεγονός που θα δημιουργούσε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για τα εθνικά πρωταθλήματα να τελειώσουν τις σεζόν.

Πολλές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι στην τηλεδιάσκεψη θα ακουστεί το σχέδιο να δοθεί πρώτα το βάρος στην ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων και μετά να βρεθεί η λύση για τις διοργανώσεις του Champions και Europa League, αλλά και για το τουνουά του EURO 2020.

Η διοικούσα αρχή των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που εκπροσωπεί τις εγχώριες διοργανώσεις, θα βρίσκεται στο επίκεντρο και ήδη εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή λέγοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό οι εγχώριοι διαγωνισμοί να ολοκληρωθούν αυτή τη σεζόν, ώστε να περιοριστεί ο αρνητικός αντίκτυπος για ολόκληρο το ποδοσφαιρικό στερέωμα».

«Αυτή η κρίση προκαλεί επίσης πολύ σοβαρές αθλητικές και οικονομικές συνέπειες σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο άθλημα. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την UEFA και άλλους ενδιαφερόμενους για να βρούμε με εποικοδομητικό τρόπο κοινές λύσεις σε όλα αυτά τα θέματα, συμπερλαμβανομένου και του EURO 2020».

Το Euro 2020 αντιμετωπίζει ήδη το πρόβλημα ότι τα εναπομένοντα πριμοδοτούμενα πλέι-οφ για το τουρνουά, με 16 ομάδες που αγωνίζονται για τέσσερις θέσεις, έχουν προγραμματιστεί για τις 26 και 31 Μαρτίου. Η FIFA συνέστησε όλα τα διεθνή παιχνίδια στην περίοδο αυτή να αναβληθούν.

Η FIFA δήλωσε επίσης ότι οι κανόνες που συνήθως υποχρεώνουν τους συλλόγους να απελευθερώνουν παίκτες για αγώνες εθνικής ομάδας δεν θα ισχύουν για τα επερχόμενα διεθνή παράθυρα τον Μάρτιο / Απρίλιο.

Πολλές από τις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτά τα παιχνίδια έχουν ήδη ζητήσει αναβολές και οι αγώνες δεν θα είναι βιώσιμοι χωρίς τη συνεργασία των συλλόγων. Η UEFA αναμένεται να λάβει απόφαση πριν ή πριν από τη συνεδρίαση της Τρίτης.



Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Μαρία Σάκκαρη: Επιβλητική εμφάνιση στη Ρώμη και πρόκριση στον τρίτο γύρο
Μαρία Σάκκαρη: Επιβλητική εμφάνιση στη Ρώμη και πρόκριση στον τρίτο γύρο
Η Euroleague τιμώρησε τους πανηγυρισμούς του Παναθηναϊκού AKTOR
Η Euroleague τιμώρησε τους πανηγυρισμούς του Παναθηναϊκού AKTOR
Μαρινάκης: «Όλοι να εργαστούν για να διοργανώσει η Ελλάδα λαμπρό τελικό»
Μαρινάκης: «Όλοι να εργαστούν για να διοργανώσει η Ελλάδα λαμπρό τελικό»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved